Gal kam bus naudinga. Dariau tešlą pagal Oliverio receptą. Griežtai. Jokių papildomų miltų nedėjau, druskos nedėjau (sūdau vandenį pastai), aliejaus nedėjau, vandens nedėjau. Tik ruginiai miltai + kiaušiniai + virtuvės kombainas. Bet, kaip jis rašo, minkiau kaip tikra italė, ir lanksčiau, ir gnaibiau.. Ir šaldytuve laikiau valandą. Niekas niekur neplyšo - pirmąkart!!!! Viskas greitai susisuko. Puikiai. Miltai - jau minėti ruginiai
Klausimas žinančioms - ar geriau džiovinti pastą (dabar džiūsta ant relingo), Ar šiek tiek padžiovinti, į dėžutes ir į šaldiklį? Gal jas išbandė abu kelius? Aš iki šiol šaldydavau.
Ačiū už dalijimąsi patirtim.
QUOTE(italiana vera @ 2010 05 01, 19:03)
Gal kam bus naudinga. Dariau tešlą pagal Oliverio receptą.
Klausimas žinančioms - ar geriau džiovinti pastą (dabar džiūsta ant relingo), Ar šiek tiek padžiovinti, į dėžutes ir į šaldiklį?...
Klausimas žinančioms - ar geriau džiovinti pastą (dabar džiūsta ant relingo), Ar šiek tiek padžiovinti, į dėžutes ir į šaldiklį?...
O koks miltų ir kiaušinių santykis? Nes tai svarbu..
Aš makaronus išsidžiovinau ir į dėžutę. O lygios tešlos lakštus į šaldiklį.
Darant pagal receptą kiek g miltų tiek kiaušinių, tešla gaunasi superinė (jau kartojuos), nereik nei miltų pabarstymų, nieko. Viskas labai lengvai kočiojas, niekur neprilimpa tešla.
rama17 brangokai mokėjote vien tik už paprastų makaronų gaminimą.
QUOTE(dzhina @ 2010 05 01, 00:30)
reiks pabandyti tokia tesla nes as dariau 3 st verdancio vandens, 3 st miltu, 3 saukstai aliejaus, druskos...tai su masinka nesigavo nieko...
bet iš 3 st. vandens ir 3 st. miltų išeina tešla tokia, kad blynus gali kept
QUOTE(Sophi @ 2010 05 02, 10:52)
bet iš 3 st. vandens ir 3 st. miltų išeina tešla tokia, kad blynus gali kept
Reikia 1 st vandens,matyt apsiriko...
QUOTE(Sophi @ 2010 05 02, 10:52)
bet iš 3 st. vandens ir 3 st. miltų išeina tešla tokia, kad blynus gali kept
QUOTE(uoga 3 @ 2010 05 02, 17:00)
Reikia 1 st vandens,matyt apsiriko...
ups...
dariau pagal sita:
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
QUOTE(Sense @ 2010 05 01, 23:42)
O koks miltų ir kiaušinių santykis? Nes tai svarbu..
Aš makaronus išsidžiovinau ir į dėžutę. O lygios tešlos lakštus į šaldiklį.
Darant pagal receptą kiek g miltų tiek kiaušinių, tešla gaunasi superinė (jau kartojuos), nereik nei miltų pabarstymų, nieko. Viskas labai lengvai kočiojas, niekur neprilimpa tešla.
rama17 brangokai mokėjote vien tik už paprastų makaronų gaminimą.
Aš makaronus išsidžiovinau ir į dėžutę. O lygios tešlos lakštus į šaldiklį.
Darant pagal receptą kiek g miltų tiek kiaušinių, tešla gaunasi superinė (jau kartojuos), nereik nei miltų pabarstymų, nieko. Viskas labai lengvai kočiojas, niekur neprilimpa tešla.
rama17 brangokai mokėjote vien tik už paprastų makaronų gaminimą.
Čia buvo įdėtas Oliverio receptas, 600 g miltų - 6 kiaušiniai. Puiku. Saugojimo problema beveik atpuolė - pusė suvalgyta. Ačiū, dėsiu džiovintus į stiklinį indą, tą patį, kuriame apskritai makaronus laikau. Ooo. Kaip skanu.
QUOTE
o tai as tiek ir nemokejau, ,visada galimos derybos
Jei kam norisi naminių makaronų - šiandien pirkau mašinėlę Thomas Phillips (Vilniuje, Ukmergės g.), kaina 51,73 Lt, ir dar šią savaitę nuolaida -20%
Bandysiu gamint...
Bandysiu gamint...
Laimux, pranesk kaip sekes )..butinai su foto )))
QUOTE(ra @ 2010 11 10, 19:41)
Laimux, pranesk kaip sekes )..butinai su foto )))
Jau bandžiau daryt, gavosi visai neblogai, o nufotkint nebespėjau - buvo suvalgyti
Tešla pasidaro gana greitai. Kadangi mano vaikai "makaroniniai", manau, kad šis daiktas dirbs nemažai
velnias..islaidos.. tikejaus kad nepasiseks )))
aciu
aciu