QUOTE(ra @ 2012 10 21, 21:01)
nea, nuo 24 dienos imsim gavinėti
"Spelta yra viena iš kviečių rūšių. Iš viso kviečių rūšių priskaičiuojama perdvidešimt. Trys kviečių rūšys turi platų pritaikymą tai paprastieji (Triticum aestivum L.), kietieji kviečiai (Triticum durum Desf. ) ir spelta kviečiai (Triticum spelta L.). Taigi visi tie, kurie galvojote, kad spelta yra kietieji kviečiai, nuo dabar nustokite taip galvoti. Spelta yra atskira kviečių rūšis"
http://lieknas.com/2...iems-produktas/
na čia lyg apie lienėjimą. O makaronams tikrai analogas?
as darau is speltos miltu ir gerai man gaunas
masinele man labiau del skruzdelyno reikalinga-pas mus daugelis serga juo
paskaicius nuoroda,niekaip nesupratau,kur 7 %baltymu dingsta,jei speltos miltuose lieka tik 10%
ne per seniausiai dalyvavau speltos auginimo kursuose,ir ten mokslininkai kaip augintojui,o ne valgytojui deste siu kvieciu savybes.jie sake,kad sie kvieciai beveik atitinka kietuosius kviecius,ko nepasakytum apie minkstuosius,nes Lietuvoj jie isvis tik pasariniu veisliu-todel ir tinstam visi kaip kiaules,kurie megstam makaronus,blynus,batoncika...