Sveikos kas turit bergner mašinėles, gal galit pasakyt kaip veikia ta storumo reguliavimo rankenėlė? nes pas mane ji nei į vieną, nei į kitą pusę nesisuka tiesa su tešla dar nebandžiau, bet nemanau, kad tas turi įtakos
QUOTE(Rose Prick @ 2011 12 27, 17:25)
Sveikos kas turit bergner mašinėles, gal galit pasakyt kaip veikia ta storumo reguliavimo rankenėlė? nes pas mane ji nei į vieną, nei į kitą pusę nesisuka tiesa su tešla dar nebandžiau, bet nemanau, kad tas turi įtakos
Pas mane ne bergner, bet rankenėlė pasisuka, kai ją patrauki šiek tiek nuo mašinėlės. Manau visų principas turėtų būti panašus
Pritariu. Bergner turiu, bet ir kitos turbūt taip pat veikia. Reikia atitraukti šiek tiek ratuką.
LAbai ačiū, pati nesusiprotėjau
Sveikos gal kuri galit pasidalint tešlos receptu? bandžiau pagal Oliverį daryt, bet vis tešla per minkšta gaunasi, plyšinėja. Pavargstu po dešimt kartų miltų dadėdinėt
ir mano bergner kažko sustreikavo tagliateli antgalyje vienoj padėty voleliai užstringa ir nors tu ką jiems. Toks jausmas, kad "lipa" vienas ant kito ir neprasisuka. Kaži garantija yra? aš gavau dovanų, kadangi pirkta internetu tai dėžutėje tik pirkimo lapas- sąskaita buvo
ir mano bergner kažko sustreikavo tagliateli antgalyje vienoj padėty voleliai užstringa ir nors tu ką jiems. Toks jausmas, kad "lipa" vienas ant kito ir neprasisuka. Kaži garantija yra? aš gavau dovanų, kadangi pirkta internetu tai dėžutėje tik pirkimo lapas- sąskaita buvo
QUOTE(Rose Prick @ 2012 02 01, 17:06)
Sveikos gal kuri galit pasidalint tešlos receptu? bandžiau pagal Oliverį daryt, bet vis tešla per minkšta gaunasi, plyšinėja. Pavargstu po dešimt kartų miltų dadėdinėt
ir mano bergner kažko sustreikavo tagliateli antgalyje vienoj padėty voleliai užstringa ir nors tu ką jiems. Toks jausmas, kad "lipa" vienas ant kito ir neprasisuka. Kaži garantija yra? aš gavau dovanų, kadangi pirkta internetu tai dėžutėje tik pirkimo lapas- sąskaita buvo
ir mano bergner kažko sustreikavo tagliateli antgalyje vienoj padėty voleliai užstringa ir nors tu ką jiems. Toks jausmas, kad "lipa" vienas ant kito ir neprasisuka. Kaži garantija yra? aš gavau dovanų, kadangi pirkta internetu tai dėžutėje tik pirkimo lapas- sąskaita buvo
Aš visad darau keik kiaušinių tiek šimtų gramų miltų, visad gerai gaunasi, nieko nereikia pridėti, tešla nelimpa, tik aišku aš vistiek ją pamiltuoju prieš kočiodama.
Man kai tik atsisiunčiau mašinėlę, spagečių antgalis sunkiai sukosi, tai MV atsuko ir tuos guoliukus ar ką ten sutepė sviestu. Kol kas veikia puikiai
QUOTE(Rose Prick @ 2012 02 01, 18:06)
Sveikos gal kuri galit pasidalint tešlos receptu? bandžiau pagal Oliverį daryt, bet vis tešla per minkšta gaunasi, plyšinėja. Pavargstu po dešimt kartų miltų dadėdinėt
ir mano bergner kažko sustreikavo tagliateli antgalyje vienoj padėty voleliai užstringa ir nors tu ką jiems. Toks jausmas, kad "lipa" vienas ant kito ir neprasisuka. Kaži garantija yra? aš gavau dovanų, kadangi pirkta internetu tai dėžutėje tik pirkimo lapas- sąskaita buvo
ir mano bergner kažko sustreikavo tagliateli antgalyje vienoj padėty voleliai užstringa ir nors tu ką jiems. Toks jausmas, kad "lipa" vienas ant kito ir neprasisuka. Kaži garantija yra? aš gavau dovanų, kadangi pirkta internetu tai dėžutėje tik pirkimo lapas- sąskaita buvo
Pas mane itališkoj knygoj irgi tešlos receptas - kiek šimtų gramų miltų, tiek kiaušinių, nei vandens, nei aliejaus nereikia.
Man su bergner buvo, kad tešla į vidų pateko, sukietėjo ir nebesisukdavo. Bet gal pas tave kita bėda Šiaip kreipkis į pardavėją, turėtų pakeisti, jei prekė nekokybiška.
Aj pasukinėjau smarkiau ir lyg geriau pasidarė, dar paprašysiu vyro, kad pažiūrėtų, nes man tolokai būtų vežt į parduotuvę, manau ten mechanizmas nesudėtingas
na ir aš taip darau- kiek kiaušinių, tiek šimtų gramų miltų. Tešla labai lipni būna, kočiodama vis miltuoju, bet labai daug kartų perkočiot su miltais reikia, kad kažkas išeitų. Youtube nemažai vaizdelių prisižiūrėjau kaip iltalai daro, nu tikrai pas juos tešla kietesnė
Praeitą savaitę dariau lazanijos lakštus ir tagliatelle. Matyt lazanijai per storai iškočiojau- neiškepė makaronai tagliatelle žinojau, akd nesuvalgysim iškart tai sudėjau į kamerą ir užšaldžiau- darot taip šiandien pabandžiau vieną išvirti gavosi tokia kaip koldūno tešla- išsipūtė ir pasidarė šilkinė. Tai matyt norint, kad makaronai būtų standūs išvirus- reikia juos džiovinti ar daryt tešlą kietesnę? nes kai perku šviežius makaronus parduotuvėj- išvirę jie būna panašios konsistencijos kaip ir džiovinti, tik skanesni
na ir aš taip darau- kiek kiaušinių, tiek šimtų gramų miltų. Tešla labai lipni būna, kočiodama vis miltuoju, bet labai daug kartų perkočiot su miltais reikia, kad kažkas išeitų. Youtube nemažai vaizdelių prisižiūrėjau kaip iltalai daro, nu tikrai pas juos tešla kietesnė
Praeitą savaitę dariau lazanijos lakštus ir tagliatelle. Matyt lazanijai per storai iškočiojau- neiškepė makaronai tagliatelle žinojau, akd nesuvalgysim iškart tai sudėjau į kamerą ir užšaldžiau- darot taip šiandien pabandžiau vieną išvirti gavosi tokia kaip koldūno tešla- išsipūtė ir pasidarė šilkinė. Tai matyt norint, kad makaronai būtų standūs išvirus- reikia juos džiovinti ar daryt tešlą kietesnę? nes kai perku šviežius makaronus parduotuvėj- išvirę jie būna panašios konsistencijos kaip ir džiovinti, tik skanesni
Gundausi ir aš tokia mašinėle, tik iškilo klausimas dėl ravioli priedo. Ar kam nors su juo gaunasi raviolius padaryti . Mano šeimyna labai mėgsta koldūnus, tai toks stebuklas man būtų išsigelbėjimas.
QUOTE(Rose Prick @ 2012 02 01, 19:13)
Aj pasukinėjau smarkiau ir lyg geriau pasidarė, dar paprašysiu vyro, kad pažiūrėtų, nes man tolokai būtų vežt į parduotuvę, manau ten mechanizmas nesudėtingas
na ir aš taip darau- kiek kiaušinių, tiek šimtų gramų miltų. Tešla labai lipni būna, kočiodama vis miltuoju, bet labai daug kartų perkočiot su miltais reikia, kad kažkas išeitų. Youtube nemažai vaizdelių prisižiūrėjau kaip iltalai daro, nu tikrai pas juos tešla kietesnė
Praeitą savaitę dariau lazanijos lakštus ir tagliatelle. Matyt lazanijai per storai iškočiojau- neiškepė makaronai tagliatelle žinojau, akd nesuvalgysim iškart tai sudėjau į kamerą ir užšaldžiau- darot taip šiandien pabandžiau vieną išvirti gavosi tokia kaip koldūno tešla- išsipūtė ir pasidarė šilkinė. Tai matyt norint, kad makaronai būtų standūs išvirus- reikia juos džiovinti ar daryt tešlą kietesnę? nes kai perku šviežius makaronus parduotuvėj- išvirę jie būna panašios konsistencijos kaip ir džiovinti, tik skanesni
na ir aš taip darau- kiek kiaušinių, tiek šimtų gramų miltų. Tešla labai lipni būna, kočiodama vis miltuoju, bet labai daug kartų perkočiot su miltais reikia, kad kažkas išeitų. Youtube nemažai vaizdelių prisižiūrėjau kaip iltalai daro, nu tikrai pas juos tešla kietesnė
Praeitą savaitę dariau lazanijos lakštus ir tagliatelle. Matyt lazanijai per storai iškočiojau- neiškepė makaronai tagliatelle žinojau, akd nesuvalgysim iškart tai sudėjau į kamerą ir užšaldžiau- darot taip šiandien pabandžiau vieną išvirti gavosi tokia kaip koldūno tešla- išsipūtė ir pasidarė šilkinė. Tai matyt norint, kad makaronai būtų standūs išvirus- reikia juos džiovinti ar daryt tešlą kietesnę? nes kai perku šviežius makaronus parduotuvėj- išvirę jie būna panašios konsistencijos kaip ir džiovinti, tik skanesni
Na, man gtai gamintojas nesiteikė priimti, tai ginčytis nenorėjau dėl to, o kadangi MV pataisė, tai bedų kaip ir nėra:)
Aš šitą tešlą minkau ne rankom, bet duonkepėj, ji labai gerai išminko, gal todėl ir gaunasi, nes rankom reik ilgai minkyt labai. Aš visad kai per daug pagaminu tai sudžiovinu, bet jie man tada labai trupa, tikrai nebuna tokie kaip pardėse, bet atsargiaia sudedu į indą, o jei ir apsilaužo truputi nieko baisaus, išverda greit, pora minučiu ir labai skanūs būna, niekad nešaldžiau.
QUOTE(Susena @ 2012 02 01, 19:25)
Gundausi ir aš tokia mašinėle, tik iškilo klausimas dėl ravioli priedo. Ar kam nors su juo gaunasi raviolius padaryti . Mano šeimyna labai mėgsta koldūnus, tai toks stebuklas man būtų išsigelbėjimas.
Raviolių man taip ir nepavyko pasigamint niekad, kad būtų tokie, kaip youtube
Norėčiau pasigaminti tikrų makaronų iš specialiai tam skirtų miltų, t.y. kietųjų kviečių "grano duro", na kur į kūną neina , bet Lietuvoj tokių kol kas neužmačiau, gal kartais kuriai pavyko aptikti?
ir man nesekas pagaminti ravioliu su bergner
vienakart lyg pavyko, bet vistiek nepatiko..
perleidziu tesla plona padarau, patiesiu ant stalo, paslapinu, su sauksteliu sudelioju idara, uzlenkiu ir supjaustau.. ir skanu
vienakart lyg pavyko, bet vistiek nepatiko..
perleidziu tesla plona padarau, patiesiu ant stalo, paslapinu, su sauksteliu sudelioju idara, uzlenkiu ir supjaustau.. ir skanu