QUOTE(Aurute @ 2011 10 20, 19:14)
Rasskee, ir koldūnams, ir čeburekams, ir lakštiniams darau gana paprastą tešlą: miltai, kiašinis, vanduo. Negaliu pasakyt tikslių proporcijų, nes viską dedu nematavus. Turiu kombainą ir įkratau miltų... nu gal pora stiklinių, mušu pora kiaušinių ir pajungiu. O paskui vandens pagal reikalą besisukant įpilu.
Žagarėliams ir ravioliams vandens nepilu. Tik miltai ir klaišinis. Svarbu išminkymas. Jei tešla prastai išminkyta, ji nebūna elastinga. O kombainas man išminko puikiai.
Ravioliai būna kartais vietom ne visai atsiskyrę, bet lengvai atsiskiria rankomis. Pjaustyti nereikia.
Faršo pilnai neprikraunu... na tiesiog taip, kaip parodyta instrukcijoje. Pasiima ji to įdaro kiek jai reikia. Kai baigiasi - papildau.
Aš tešlą minkau duonkepėj, nes kombaino neturiu, tai ji man labai gerai tešlą išminko, tik va klausimas, ar šaldot tešla išminkytą dar šaldytuve ar iškart gaminat?
Labai ačiū už patarimus, turbūt jau šiandien imsiuosi žagarėlių
QUOTE(san @ 2011 10 20, 20:19)
koldūnams ir makaronams tešlą darau tokią: 500 gmiltų (baltų), 5 kiaušiniai, 1-2 š. aliejaus, druskos pagal skonį.
Aš irgi pagal šį receptą darau tešlą makaronams
p.s. džiugu, kad temelė atsigavo, nes kažkaip visai apmirus buvo