sveikos mamytes, senai besilankem pas jus. kaip laikotes? tikiuosi gerai ir pilnos kantrybes . turiu patarima del naminiu batuku - uzkulnis kuo aukstesnis ir tvirtesnis nes mazyliu su tokiom bedutem silpni riesai ir kad kojytes nebeklistu stiprau reikia kuo stabilesnio. mes pirkom su uzkulniu virs nariuko ir tokius kietokus kad su ranka jo sulenkti nelabai pavyksta (uzkulnio) bei labai svarbu ortopedinis iskilimas. taip pat patarimas - labai stebekit kaip mazyliai sedi. ju kojytes linkusios i X formavimasi (isklisima per blauzdytes ir kelenukus). neleiskite sedeti koju sulenktu ir po uzpakaliuku pakistu. geriausia kai sedi istiestom kojytem tada nesiformuoja klisimas. na gal kam bus ir naudinga. o siaip musu zuikis jau vaiksto ir gan gerai. laikom batus tik miego metu ir tikimes jog to pakaks. jau ir antra pora amerikietisku batu nusipirkom ir labai jais patenkinti esam. nei karto vaikui nei nutryne, nei nuspaude. jei ka domintu zadam pirmuosius batukus (mazos ismieros kur nesiojom nuo 3 men) parduoti, tad jei domina ar siaip turit kokiu klausimu tai malonu butu pasidalint mintim.
GerasTeti, sveikinam jusu vaiksciotoja Ar seniai pradejo? Musu sunui tuoj tuoj bus metukai, bet dar nevaiksto - jam lengviau matyt nuropoti kur reikia, tad nesuka galvos dar del vaiksciojimo
Noriu paklausti del kambariniu batuku. Jums gal gytyoja liepe juos nesioti? Nes musiske nieko del ju nesake, o ir kitas ortopedas su kuriuo kosultuojames patare kaip tik geriau basam vaikscioti - nieko geriau nera! Ir kambary tikrai jokiu batu neaunam vaikui.
O del sedejimo tai ir mums sake, kad reikia taisyti, jei sedi sulenkes kojas ir po uzpakaliu pakises. Dabar jau reciau taip uzmatau sedinti, anksciau tai tik taip ir sededavo.
Gaila, kad nera vyresniu vaiku, kurie isaugo didesnius batukus - mielai nupirktume. Nes dabartiniai cia bendraujam panasaus amziaus vaikucius auginantys, tai ta pati dydi visi norim pakeisti
Noriu paklausti del kambariniu batuku. Jums gal gytyoja liepe juos nesioti? Nes musiske nieko del ju nesake, o ir kitas ortopedas su kuriuo kosultuojames patare kaip tik geriau basam vaikscioti - nieko geriau nera! Ir kambary tikrai jokiu batu neaunam vaikui.
O del sedejimo tai ir mums sake, kad reikia taisyti, jei sedi sulenkes kojas ir po uzpakaliu pakises. Dabar jau reciau taip uzmatau sedinti, anksciau tai tik taip ir sededavo.
Gaila, kad nera vyresniu vaiku, kurie isaugo didesnius batukus - mielai nupirktume. Nes dabartiniai cia bendraujam panasaus amziaus vaikucius auginantys, tai ta pati dydi visi norim pakeisti
sveiki, del kambario batuku tai butinai reikalingi. net ir sveikiem vaikuciam iki 3 metu pataria namuose nesioti basutes, nes ju kojytes dar silpnos, pradejus judeti nesa dideli svori nors nera dar labai tvirtos ir labai lengvai gali isklisti, tad musiskiams labai reikia jei be itvaro tai su naminiais vaikscioti. mes siaip gydomes pas gyd. Gintautiene, jis ir patare kokius batukus rinktis. na o vaiksciot pradejom metuku. dabar jau gerai duodasi. as ir nesukciau sau galvos jei ir veliau vaiksciot pradetu. apsoliuciai niekur neskubinam savo vaiko, manau jie patys geriau zino kada jiems laikas daryti ar nedaryti kazko .
Turbut kiek gydytoju tiek nuomoniu Ir pasirenkam ta nuomone, kuriai patys labiau pritariam... Kazkaip man atrodo, kad tie tvirti kieti batai velgi trukdo vystytis raumenims, o juk musu mazyliai ir taip kiek laiko buvo gipsuose, paskui supancioti.... o kai kojyte basa, lankstosi kaip priklauso, ir blauzdu raumenys dirba, treniruojasi, kaip tvirteja ir pati koja..
Gaila, kad temele prigesusi, vienas kitas postas pasirodo, o butu tikrai idomu pasidalinti nuomonem, patarimais, patirtim, gydytoju praktika
Gaila, kad temele prigesusi, vienas kitas postas pasirodo, o butu tikrai idomu pasidalinti nuomonem, patarimais, patirtim, gydytoju praktika
QUOTE(edi75 @ 2010 12 13, 21:08)
Kaip GerasTetis minėjo vaikams būtini batukai, ne tik dėl šleivapėdiškumo, bet ir dėl pilnapėdystės (nenešiojant batų gali išsivystyti).
nemanau, kad tai yra teisinga nuomone. juk mes patys vaikystej basi vaiksciojom.... nu ir ne pilnapadziai...
QUOTE(zilkute @ 2010 12 30, 17:42)
o jus kai dedat batukus uzsegdami labai labai stipriai suverziat? ar viena skilute laisviau padarot ar iki paskutines skilutes?
priklauso nuo kojytes dydzio kaip ten su tom skylutem bet verzti nesistengiu, darau kad nebutu per stipriai uzsegta, bet ir ne per laisva.
QUOTE(zilkute @ 2011 01 01, 15:02)
o gal kartais pirkote sliaustinukus be peduciu ir galite pasakyti kur, na ir seip tokius drabuzelius , kad butu patogiau renkt su batukais, kolkas sunkiai randu
vargdavom ir mes su rubeliais...dazniausiai renkdavom kojinytes ir kelnytes atskirai...o ir siaip buvo vasara, tai kad ir be kelniu pabudavo. bet siaip tai tikrai vargas. kantrybes
o kaip jums sekasi nesioti batukus? pamenu, mes lietuviskus kol devejom, tai vajej kiek mane vaikas su tais batais apdauzydavo, kojos melynos ir apibraizytos mano budavo...
sveikos,
Mes irgi turime sia problemele..kai tik gime vaiku gydytoja sake kad atseit pedute buvo uzspausta gimdoje del to pasisukusi.ta pasake mano mb , nes as buvau po cezario ir niekas man neparode , po to klausiau kita diena per vaiku vizitacija , gydytoja greit isbego, taijp ir nebeatejo tai klausiau sesutes kad parodytu, kas ten kur blogai, tai ji parode atseit ,(blogai parode , problema visai ne ten buvo ) bet kai kita diena paklausiau kitos gydytojos, tai parode kur beda .
bet dbr savo akimis matau kad peda tarsi isgaubimas susitvarke lyg ir pats , bet liko akivaizdus pasisukimas i isore pedutes ir lyg visos kojytes
rodziau vaiku daktarei sake cia chirurgas pakonsultuos , bet dar pas joki chiruga nesiunte, mum 2 men tuoj,
tai pati va jus atradau pradejau dometis , kai nueisiu jos uzklausiu apie siuntima .
bet kiek matau reijkia kreiptis pas gintautiene iskart geriau , ir negaist laiko pas kitus
sakykit ar galiu prasyti siuntimo pas gintautiene , ar kaip cia reiktu daryti ?
nlb as dar zn situose reikaluose , visai zalia .
dekui uz pagalba
Mes irgi turime sia problemele..kai tik gime vaiku gydytoja sake kad atseit pedute buvo uzspausta gimdoje del to pasisukusi.ta pasake mano mb , nes as buvau po cezario ir niekas man neparode , po to klausiau kita diena per vaiku vizitacija , gydytoja greit isbego, taijp ir nebeatejo tai klausiau sesutes kad parodytu, kas ten kur blogai, tai ji parode atseit ,(blogai parode , problema visai ne ten buvo ) bet kai kita diena paklausiau kitos gydytojos, tai parode kur beda .
bet dbr savo akimis matau kad peda tarsi isgaubimas susitvarke lyg ir pats , bet liko akivaizdus pasisukimas i isore pedutes ir lyg visos kojytes
rodziau vaiku daktarei sake cia chirurgas pakonsultuos , bet dar pas joki chiruga nesiunte, mum 2 men tuoj,
tai pati va jus atradau pradejau dometis , kai nueisiu jos uzklausiu apie siuntima .
bet kiek matau reijkia kreiptis pas gintautiene iskart geriau , ir negaist laiko pas kitus
sakykit ar galiu prasyti siuntimo pas gintautiene , ar kaip cia reiktu daryti ?
nlb as dar zn situose reikaluose , visai zalia .
dekui uz pagalba