Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžiukų klubas 3

QUOTE(Deima75 @ 2014 12 31, 06:06)
smile.gif Labadiena,turiu ortopedinius batukus nuo gimimo iki 1,5 metu. Turiu 4 poras ir itvara tarpusavi.DOVANOJU. 4u.gif

Yra atskira tema kur galite siulyti savo batukus,cia moderatoriai grieztai draudzia;(
Atsakyti
Sveiki, prisijungiu ir as prie kitu mamyciu. Pas mus daline sleivapedyste, t.y. tik vienas is triju pozymiu - pedutes vidinio puses parietimas i vidu, taciau nera pedutes pritraukimo ir kulniuko nusileidimo. Tai man idomu ar yra cia tokiu paciu ir koks tokiu atveju buvo gydymas? Mums ligoninej sake atsistatys, tada menesio pas ortopeda apsilankem, tai sako daline sleivapedyste, pratima parode kaip mankstinti, sako gipsuoti dar anksti, o sia savaite kai mazylei jau beveik 3 men. Patekom pas galvydiene pagaliau, tai paziurejo ir sako, nepadeda tos mankstos ir uzrase gipsuoti po dvieju savaiciu. Bet iki tol pratimus (drugeli) vis tiek liepe intensyviai mankstinti. Nepaklausiau kas po to, nes nezinojau ko klausti, bet labai jau nesinori tu ponseti batuku... verysad.gif Gal kam pavyko tik su pagipsavimu keliom savaitem ir manksta pagyti? Ir dar kaip didesni nei 3men. Vaikiukai i gipsa reagavo, nes pasiskaicius tai supratau kad kuo mazesnis tuo geriau...
Atsakyti
Sveikutes,

Norejau pasidziaugti. Vakar buvom pas gydytoja (Gintautiene), apziurejo musu pedutes, nuotraukyciu pridare. Musu pedutes kaip sveiko vaikucio, visi kauliukai be deformaciju ir savo vietose, pedutes lankscios ir laisvos. Mano mazylei 1.4 amziaus. Bandysim nuo dvieju metu nedeveti batuku.
Atsakyti
QUOTE(virgunele @ 2015 02 28, 17:40)
Sveikutes,

Norejau pasidziaugti. Vakar buvom pas gydytoja (Gintautiene), apziurejo musu pedutes, nuotraukyciu pridare. Musu pedutes kaip sveiko vaikucio, visi kauliukai be deformaciju ir savo vietose, pedutes lankscios ir laisvos. Mano mazylei 1.4 amziaus. Bandysim nuo dvieju metu nedeveti batuku.

Kaip smagu, geros naujienos thumbup.gif vaziuosim ir mes neuzilgo pasirodyt ziuresim ka mums pasakys, mes jau 3.4 metu su batukais.Pas jus turbut lengvo laipsnio sleivapedyste?
Atsakyti
Kokios geros pas jus naujienos! Mes taip pat vaziuosime pasirodyti po poros savaiciu. Sunui 1 metai ir 6 men. pas mus abieju kojyciu sunki sleivapedyste. Su batukais buname per visus miegelius.
Norejau paklausti, kaip vaikiukai sudi zaizdami? Maniskis, taip kaip su liniuote klupotu ir atsisestu, kojytes laiko i sonus sulenkes.
Vyresniu vaikuciu mamytes, o kaip del iksiuko, or nesiformuoja sleivapedziukams?
Atsakyti
Sveikos, esu visiškoj nevilty, todėl kreipiuosi čia. Mano dukrai 7 metai, prieš kokius 3-4 metus pastebėjom, kad ji eidama suka abi pėdas į vidų. Iš pradžių nelabai žymiai, o paskui vis labiau-suka ir pėdas, ir blauzdas. Eidama tarsi žiūžčioja-nepakelia normaliai kojų, jei dar batai sunkesni. Visi gydytojai, pas kuriuos buvom, sako tą ptį-kojos absoliučiai sveikos, pėdos skliautas idealus, vienintelė yda-įpratimas taip eiti. Ji tikrai gali eiti tiesiai, kai pasakai-eina taisyklingai kokią minutę, pakol užmiršta ir tada vėl unsure.gif . Man jau stogs važiuoja nuo tos baisios eisenos. Lanko baseiną, karate treniruotes, tiesa dar neilgai, pusę metų. Sakau gal padės, bet kol kas nepanašu. KĄ DARYTI?
Atsakyti
QUOTE(ginciucha @ 2015 03 01, 22:09)
Kaip smagu, geros naujienos thumbup.gif  vaziuosim ir mes neuzilgo pasirodyt ziuresim ka mums pasakys, mes jau 3.4 metu su batukais.Pas jus turbut lengvo laipsnio sleivapedyste?

Viena kojele buvo nedaug uzsukta. Kita gan stipriai. Bet gydytoja sake kad musu ir ta stipriai uzsukta nera sunki forma.

Mamytes ar giminej turejote sleivapedziu? Mes tai vyro giminej viena atveji atsekem. Gal is ten gavom ta gena.
Atsakyti
QUOTE(virgunele @ 2015 03 03, 15:57)
Viena kojele buvo nedaug uzsukta. Kita gan stipriai. Bet gydytoja sake kad musu ir ta stipriai uzsukta nera sunki forma.

Mamytes ar giminej tur4ejote sleivapedziu? Mes tai vyro giminej viena atveji atsekem. Gal is ten gavom ta gena.

Pas mus isvis giminej nebuvo tokiu atveju,nei is vyro nei is mano puses,gyd.sako gal jus pradininkai viso to reikalo.... verysad.gif
Jei gyd.patvirtino kad jusu mergytes kojos yra sveikos,gal tai tikrai toks iprotis jas taip statyt,bandyt avalyne kokia spec.ziuret ir pastoviai primint kad kojas reik statyt tiesiai blink.gif Net nezinau tokioj situacijoj ka ir patart,gyd.geriau ismano savo darba,nors niekada nereik pasikliaut vieno gyd.nuomuone.
O del x,tai yra labai daug veiksmu i ka reiktu atkreipti demesi,visu pirma tai netinkama avalyne,per mazas fizinis aktyvumas ir netaisiklynga sedesyna,
teveliai turėtų atkreipti dėmesį, kaip vaikas sėdi ant žemės, prie staliuko. Taisyklingai ant žemės vaikas turėtų sėdėti arba pilnai ištiesęs kojytes į priekį, arba klūpėti ant kelių, užpakaliuką pasidėjęs ant abiejų blauzdų. „Jeigu užpakaliukas atsiduria tarp kojyčių, ant grindų, vaikas sėdi vadinamąja „W" forma, jo kojytės ilgainiui deformuojasi...
Atsakyti
Ar Vilniuje yra gydytojai kurie taiko Ponseti gydymo metodą (gydant šleivapėdystę) ?

Kur kreiptis?
Nes poliklinikoje normaliai nieko man nepaaiškina, nesako net ar čia stipriai iškreiptos kojitės skaitosi ar ne. Skyrė 5 masažus ir mankšta. Po to liepė namuose daryti ir ortopedinės basutės. Po 6 mėn pasirodyti.
Nepatinka man tą gydytoją.
Norėčiau pas gerą vaikų ortopedą nuvažiuoti su vaiku (dukrytei 2 m.).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo violeta_151: 15 balandžio 2015 - 12:10
QUOTE(violeta_151 @ 2015 04 15, 13:10)
Ar Vilniuje yra gydytojai kurie taiko Ponseti gydymo metodą (gydant šleivapėdystę) ?

Kur kreiptis?
Nes poliklinikoje normaliai nieko man nepaaiškina, nesako net ar čia stipriai iškreiptos kojitės skaitosi ar ne. Skyrė 5 masažus ir mankšta. Po to liepė namuose daryti ir ortopedinės basutės. Po 6 mėn pasirodyti.
Nepatinka man tą gydytoją.
Norėčiau pas gerą vaikų ortopedą nuvažiuoti su vaiku (dukrytei 2 m.).

Pas Galvydienę į Santariškes važiuokit, neieškokit niekur nieko... Siuntimą pasiimat ir pirmyn.
Papildyta:
QUOTE(virgunele @ 2015 03 03, 14:57)

Mamytes ar giminej turejote sleivapedziu? Mes tai vyro giminej viena atveji atsekem. Gal is ten gavom ta gena.

mes tai tikrai geną turim - mano jaunesnysis brolis turi šleivapėdystę.
Atsakyti
Ačiū
Atsakyti
Sveiki,

Pasaulis trečią kartą švenčia pasaulinę šleivapėdystės dieną kasmet birželio 3-iąją. Ši diena yra profesoriaus Ponseti gimimo diena. Tai profesorius, kuris išrado patį efektyviausią ir labiausiai tausojantį pacientus, šleivapėdystės gydymo metodą. Paminėkime šią dieną ir mes, atkreipdami dėmesį į tuos vaikus, kurie sėkmingai gydomi, žengia pirmuosius žingsnius tvirtomis, neskausmingomis ir tiesiomis pėdutėmis. Taip pat ir tuos, kurie iki šiol neturi galimybės kreiptis į Ponseti metodą įvaldžiusius gydytojos.

Mūsų birželio 3 dienos šūkis - Šleivapėdystė - be ašarų!

Tegul mamos nustoja liūdėti, kai sulaukia šios diagnozės, tegul vaikai nejaučia skausmo ir patyčių dėl savo pėdų išvaizdos ir eisenos. Nes šleivapėdystė dėl profesoriaus Ponseti pastangų yra pilnai pagydoma!

Tai mūsų visų diena!

Labai lauksime jūsų visų nuotraukų su kreivomis, tiesiomis ir apytiesėmis pėdutėmis, su gipsu ir be jo, su įtvarais ir stovinčių, žengiančių pirmuosius žingsnius.

Nuotraukas galima siųsti čia
https://www.facebook.com/sleivapedyste
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lantajo: 01 birželio 2015 - 21:24