Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžiukų klubas 3

QUOTE(zdaura @ 2014 05 13, 19:43)
Laba diena mamytes, gal galite pasidalinti patirtimi, kiek laiko truko vaikelio reabilitacija po 23 val. batuku nesiojimo, ar velavo raida ir kokias proceduras lankete?

QUOTE(virgunele @ 2014 05 17, 12:53)
Sveikos,

Man irgi idomu del raidos. Mes jau menesi tik miegam su batukais. Tai vartytis greitai ismokom per pora savaiciu ir sliauzti bandom, bet sedeti tai visai nesimokina g.gif .

mums raida praktiskai nevelavo - gal tik seimos gydytoja prikibo prie mano vaiko, kodel jis nenori ant pilvo, ko nesivarto? Gal, tipo, jus ji sportinkit? Tai as pasakiau - atsiprasau, kol yra gipsas iki pamperso, ka tu ji "prisportinsi", gal jus, daktare, parodykite, kaip man ji pasportinti, labiau judinti? Juk neguli kaip mietas paguldytas... verysad.gif labai uzgavo sirdi...

Del sedejimo - sedes, nekur desis thumbup.gif , neskubinkit ir pati tik islikite rami - apskritai, mano geriausias patarimas is mano pacios asmenines praktikos - nesilyginkite nei lenteles, nei i kitus vaikus, tai nera teisinga niekieno atzvilgiu. Aukite savo asmeniniu tempu 4u.gif

Mes lankeme masaza, bet daug daugiau, nei valdiskai skirta, praejome reabilitacija mankstomis Santariskese, bet ir toliau 2 kartus per savaite uz savo pinigus pirkome Santariskese kineziterapines mankstas. Ir taip iki metu. Taip pat buvo skirtos elektrostimuliacijos. Dabar, kai jau vaikui tuoj 2 metai - labai rekomenduojama minti dviratuka - cia tas pratimas, kai su vaiko pedutemis tipo ore mini dviratuka, bet bandome saviski ir ant tikro dviratuko uzsodinti, darome drugelius, zodziu, augame ir judame. Rudeni eisime i baseina.

Sekmes ir kantrybes buti nepalyginamais!!! wub.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2014 07 08, 14:25)
mums raida praktiskai nevelavo - gal tik seimos gydytoja prikibo prie mano vaiko, kodel jis nenori ant pilvo, ko nesivarto? Gal, tipo, jus ji sportinkit? Tai as pasakiau - atsiprasau, kol yra gipsas iki pamperso, ka tu ji "prisportinsi", gal jus, daktare, parodykite, kaip man ji pasportinti, labiau judinti? Juk neguli kaip mietas paguldytas...  verysad.gif labai uzgavo sirdi...

Del sedejimo - sedes, nekur desis thumbup.gif , neskubinkit ir pati tik islikite rami - apskritai, mano geriausias patarimas is mano pacios asmenines praktikos - nesilyginkite nei lenteles, nei i kitus vaikus, tai nera teisinga niekieno atzvilgiu. Aukite savo asmeniniu tempu 4u.gif

Mes lankeme masaza, bet daug daugiau, nei valdiskai skirta, praejome reabilitacija mankstomis Santariskese, bet ir toliau 2 kartus per savaite uz savo pinigus pirkome Santariskese kineziterapines mankstas. Ir taip iki metu. Taip pat buvo skirtos elektrostimuliacijos. Dabar, kai jau vaikui tuoj 2 metai - labai rekomenduojama minti dviratuka - cia tas pratimas, kai su vaiko pedutemis tipo ore mini dviratuka, bet bandome saviski ir ant tikro dviratuko uzsodinti, darome drugelius, zodziu, augame ir judame. Rudeni eisime i baseina.

Sekmes ir kantrybes buti nepalyginamais!!! wub.gif  4u.gif  4u.gif

Atsakyti
Visai musu mirstanti temute verysad.gif kaip laikomes;)kaip kojytes? Gal kas zinote koks batuku dydis didziausias?mes mastome ar pirkti didesnius ar metus dar isbusime su tais paciais g.gif mums metai beliko pavargti su jais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ginciucha @ 2014 10 22, 10:09)
Visai musu mirstanti temute verysad.gif  kaip laikomes;)kaip kojytes? Gal kas zinote koks batuku dydis didziausias?mes mastome ar pirkti didesnius ar metus dar isbusime su tais paciais g.gif  mums metai beliko pavargti su jais doh.gif

Laba :-) tikrai mazai kas beapsilanko cia :-)gal fb kokia grype yra :-)?
Mano sunus ir sleivapedis ,9 men jau :-)gyvuojam gerai ,nepagaunu vaikio sliauzioja jaip tarakonas bistrai su tais batukais ir liniuote :-D
Del batuko dydzio nezinau kokie didziausi butu.Ir neisivaizduoju kiek dar laiko mum teks juos devet.Tik sausi pas Gintautiene eisim :-)
O kiel jus jau laiko nesiojat batukus?Man idomu kokius perkat jau normalius batus vaiksciojimui?Mano vyruko kojyte maziuke niekur nerandu batuku o taip nori lauke jau vaiksciot
Atsakyti
Sveikos visos ir visi 4u.gif

ale tikrai kad mūsų čia mažai...

Šiandien buvome su sūnumi pas Galvydienę apžiūrai. Vaikui jau 2 m. 2 mėn. Tai gydytoja net pajuokavo - reikia popierius kelt, kad sužinotum, kuri koja taisyta buvo biggrin.gif Vienu žodžiu - viskas bernui gerai, parodė daktarei, kaip vaikšto, apžiūrėjo pėdutes. Ir liepė daktarė mums tiesiog gerai augti bigsmile.gif , pasirodyti jau ne po pusmečio, o po metų, nes teoriškai recidyvo galimybė išlieka.

Tad šiandien man džiaugsminga diena bigsmile.gif visoms linkiu tik to paties 4u.gif 4u.gif

Marcinke, mes lauke kai vaikščiojom - tai ne su spec. batukais, o su Ecco. Bet čia turiu omenyje, kai vaikas pats kulniuodavo. O kol vežime - dengėm šyną ir batukus vilnone mova. Bet ir šiaip - mes buvom iš tų, kur vaikas nepriprato prie ponseti.

Ginciucha, gamintojo psl. yra, jei amerikinius turit, klauskit pas tą, iš ko pirkot. Aš kažkada googlėj buvau radusi tą info, bet nebeturiu, nes mes batukų dar maži atsisakėm..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RitaRazi: 27 spalio 2014 - 14:50
QUOTE(RitaRazi @ 2014 10 27, 14:49)
Sveikos visos ir visi 4u.gif

ale tikrai kad mūsų čia mažai...

Šiandien buvome su sūnumi pas Galvydienę apžiūrai. Vaikui jau 2 m. 2 mėn. Tai gydytoja net pajuokavo - reikia popierius kelt, kad sužinotum, kuri koja taisyta buvo biggrin.gif Vienu žodžiu - viskas bernui gerai, parodė daktarei, kaip vaikšto, apžiūrėjo pėdutes. Ir liepė daktarė mums tiesiog gerai augti  bigsmile.gif , pasirodyti jau ne po pusmečio, o po metų, nes teoriškai recidyvo galimybė išlieka.

Tad šiandien man džiaugsminga diena bigsmile.gif  visoms linkiu tik to paties  4u.gif  4u.gif

Marcinke, mes lauke kai vaikščiojom - tai ne su spec. batukais, o su Ecco. Bet čia turiu omenyje, kai vaikas pats kulniuodavo. O kol vežime - dengėm šyną ir batukus vilnone mova. Bet ir šiaip - mes buvom iš tų, kur vaikas nepriprato prie ponseti.

Ginciucha, gamintojo psl. yra, jei amerikinius turit, klauskit pas tą, iš ko pirkot. Aš kažkada googlėj buvau radusi tą info, bet nebeturiu, nes mes batukų dar maži atsisakėm..

Atsakyti

RitaRAzi Labai dziaugiuosi uz jus ir jusu geras naujienas.
Mano suneliui 1 metai ir 2 men. batukus nesiojame naktimis. Musu abi kojytes gydytos. Mazius vaiksto nuo 1 metu. Neseniai pasirodeme pas Galvydine, Tai dziaugesi, kad kojytes atrodo graziai. Lankome baseina ir iki siol darome masazus bei sportuoja su kinezeoterapiaute. Kojyte labai maza. Dar vis nesiojame 1 dydzio batelius. 3 dydis dar per stipriai per dideli, nes l.siaura pedute.

Ginciucha, teko p[abandrauti su pardaveju Lt, tai minejo, kad jau yra spec. itvarai, atskirai kiekvienai kojai, kurie prilaiko pedute net iki suaugusio ismieru. Tikiuosi niekam ju neprireiks, ir visiems musu mazyliams pavyks isvengti recidyvo.

Marcinkute, Mums gydytoja aiskino, kad svarbu batuose, kad nebutu supinatoriaus ir butu su auliuku, kuris saugotu ciurna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zdaura: 30 spalio 2014 - 20:26
QUOTE(zdaura @ 2014 10 30, 20:21)
RitaRAzi Labai dziaugiuosi uz jus ir jusu geras naujienas.
Mano suneliui 1 metai ir 2 men. batukus nesiojame naktimis. Musu abi kojytes gydytos. Mazius vaiksto nuo 1 metu. Neseniai pasirodeme pas Galvydine, Tai dziaugesi, kad kojytes atrodo graziai. Lankome baseina ir iki siol darome masazus bei sportuoja su kinezeoterapiaute. Kojyte labai maza. Dar vis nesiojame 1 dydzio batelius. 3 dydis dar per stipriai per dideli, nes l.siaura pedute.

Ginciucha, teko p[abandrauti su pardaveju Lt, tai minejo, kad jau yra spec. itvarai, atskirai kiekvienai kojai, kurie prilaiko pedute net iki suaugusio ismieru. Tikiuosi niekam ju neprireiks, ir visiems musu mazyliams pavyks isvengti recidyvo.

Marcinkute, Mums gydytoja aiskino, kad svarbu batuose, kad nebutu supinatoriaus ir butu su auliuku, kuris saugotu ciurna.

Laba,o kodel butent be supinatoriaus batukai?As kaip tik ieskau su supinatorium kad butu juk ortopediniai ...
Atsakyti
Mums taip pasake gydytoja. Nes nusiveziau parodyti sunaus pirmasias ortopedines basutes. Jos buvo gamintos pagal jo kojyte. Tai gydytoja is kart pasake, kad netinkamos: neturi buti supinatoriaus ir padukas ties pirstukais neturi suktis, kad nesuktu kojytes. Turi buti principas paduko, kaip ponceti batuku.
Atsakyti
Vaje kiek naujienu iskart suzinojom thumbup.gif Musu gyd.mums uzsimine kad labai dziaugtusi jei sleivapedis vaikas butu pilnapadis,o kodel ir nepaklausiau doh.gif O as irgi visada ziuriu kad butu supinatorius g.gif mums tik gyd.pasake kad nesiokit avalyne kokia jums patinka g.gif
Rita Razi o kokio lygio pas jus buvo nustatyta sleivapedyste? Mums jau 3 metukai,nesiojam 6dydzio batukus naktim,tai mastau ar metus dar bandyt pratraukt ar pirkti naujus doh.gif Jau taip darome nuodemes su batukais doh.gif viena nakty su jais kita be ju verysad.gif vaikas jau verkia kita kart kad nenori batu doh.gif buvo laikas kai be ju negalejom,vaikas net pats atsinesdavo kad uzdeti cool.gif taip ir buna kaip pradedi nuolaidziaut blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ginciucha: 03 lapkričio 2014 - 12:59
Mums gydytoja, taip pat sake, kad pilnapadyste sleivapedziukams yra norma.
Atsakyti
QUOTE(ginciucha @ 2014 11 03, 13:55)
Vaje kiek naujienu iskart suzinojom thumbup.gif  Musu gyd.mums uzsimine kad labai dziaugtusi jei sleivapedis vaikas butu pilnapadis,o kodel ir nepaklausiau doh.gif  O as irgi visada ziuriu kad butu supinatorius g.gif  mums tik gyd.pasake kad nesiokit avalyne kokia jums patinka g.gif 
Rita Razi o kokio lygio pas jus buvo nustatyta sleivapedyste? Mums jau 3 metukai,nesiojam 6dydzio batukus naktim,tai mastau ar metus dar bandyt pratraukt ar pirkti naujus doh.gif  Jau taip darome nuodemes su batukais doh.gif viena nakty su jais kita be ju verysad.gif  vaikas jau verkia kita kart kad nenori batu doh.gif  buvo laikas kai be ju negalejom,vaikas net pats atsinesdavo kad uzdeti cool.gif taip ir buna kaip pradedi nuolaidziaut blink.gif

dėl batukų - mes perkam berniukui ecco batukus, bet daktarė Galvydienė paklausė, ar brolio išaugtų neturit - jei turit - dėkit ir viskas bus gerai. Ji taip sakė - JOKIE batai kojos formos nekeičia, nešiokit kokius norit. Tad dabar ištraukiau brolio batukus - ojej kiek gėrio, pasirodo, turim doh.gif pirkt kurį laiką nereikės biggrin.gif

tų ortopedinių batų mada - doh.gif nereikia jų.

mums nustatyta buvo abiejų kojų šleivapėdystė, tik kairės kojytės lengva, netaisė, o dešinė pėda gimus buvo pilnai pasukta į vidų. Koduką TLK kažkur turėjau, man rodos, ten šešetukai figūruoja, kai rasiu - parašysiu. Mums tiesiog pasisekė, kad vaiko koja pasidavė korekcijai labai lengvai - čia toks laimės dalykas...
O batukų ir mums reikėjo, nuolat nešioti, bet po 3 mėnesių vaiko klyksmų, verksmų su batukais, nemiegotų naktų ir pakaitinių "dežuravimų" su vyru (o dar 2 didesni vaikai irgi niekur nedingo..) pasikalbėjom su Galvydiene - ką daryti ir visi kartu nusprendėm - Ponseti batų atsisakyti ir dirbti tik mankštomis, kineziterapija, aš pati vaiką nešiodavau nuo ryto iki vakaro ir rankomis laikiau išsuktą koją. Ir su daktare kartu nusprendėm - geriau jau operacija vaikui, negu nuolatinis klyksmas, nemiegojimas ir neurologinės problemos.

Bet jei būtų pripratęs, būtume su batukais gyvenę ir tiek.. Mūsų sprendimas nebuvo tobulas, kitiems jo jokiu būdu nerekomenduoju ir nesakau, kad savaime pasitaisys ir kojytė išsities. Mums irgi savaime taip neatsitiko. Buvome tiesiog iš tų poros procentų vaikų, kurie prie batukų nepriprato.. unsure.gif

Ginciucha, nešiokit jūs batukus ir tiek - nereikia čia vienoj vietoj smegenų ieškot. Šitokį kelią jau nuėjot, nedaug beliko.. Aišku, tas vaikas auga, jam tie spec batai kaip šuniui penkta koja, bet rezultate kurią nors dieną jums labai ir labai padėkos už jūsų begalinę kantrybę wub.gif
Atsakyti