Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžiukų klubas 3

Sveikos mamos,
Reikia Jūsų pagalbos, mano 3,5 metų dukrytei skyrė parafino apviniojimą blauzdai, kad pagerinti kraujuotaką, nes suką kojytę į vidų ir tai neurologinio pagrindo . Ortopede pasakė - kad iš jos pusės nemato prie ko prisikabinti ,išsiuntė pas neurologą, o neurologas skyrė reabilitaciją ir minėjo ,kad labai gerai būtų parafino aplikacijos,kad jas daryčiau namie vaikui, bet nežianu kur rasti.Gal Jus patarsite ar žinote kaip tai daryti.Ačiū
Atsakyti
QUOTE(tani301 @ 2014 01 07, 13:29)
Sveikos mamos,
Reikia Jūsų pagalbos, mano 3,5 metų dukrytei skyrė parafino apviniojimą blauzdai, kad pagerinti kraujuotaką, nes suką kojytę į vidų  ir tai neurologinio pagrindo . Ortopede pasakė - kad iš jos pusės nemato prie ko prisikabinti ,išsiuntė pas neurologą, o neurologas skyrė reabilitaciją ir minėjo ,kad labai gerai būtų parafino aplikacijos,kad jas daryčiau namie vaikui, bet nežianu kur rasti.Gal Jus patarsite ar žinote kaip tai daryti.Ačiū

Parafino galima nusipirkti vaistinej, jis toks kaip vaskas, kokiam bliudelyje ant letos ugnies islyditi ir kokiu teptuku uztepti ant reikiamos vietos. Jis greitai sustingsta.
Pati nusipirkau sau parafino vonele, butent tam islydimui skirta. 3 kartus kisi ar rankas, ar ******, apvynioji celofanu, ranksluosciu ir laikai kol silta. Jusu atveju jau blauzdos gal tiek neikisi, todel reiketu teptuku uztepti.
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2014 01 07, 14:02)
Parafino galima nusipirkti vaistinej, jis toks kaip vaskas, kokiam bliudelyje ant letos ugnies islyditi ir kokiu teptuku uztepti ant reikiamos vietos. Jis greitai sustingsta.
Pati nusipirkau sau parafino vonele, butent tam islydimui skirta. 3 kartus kisi ar rankas, ar ******, apvynioji celofanu, ranksluosciu ir laikai kol silta. Jusu atveju jau blauzdos gal tiek neikisi, todel reiketu teptuku uztepti.

Ačiū, o ar labai šiltą jį reikia tepti? nes juk vaikas...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tani301 @ 2014 01 08, 17:14)
Ačiū, o ar labai šiltą jį reikia tepti? nes juk vaikas...smile.gif

Ziurekit kaip gaunasi, nes siaip ta siluma ir duoda visa prasme, nes pats parafinas greitai vesta plonai padengtas.
Sau kai dedu tai ciut karstokas buna.
Atsakyti
Mamytes gal zinote kur Vilniuje galima atlikti padobarografini pedu tyrima? Nors gydytoja Galvydiene sako, kad maniskes pedos tavrkoj, dalines sleivapadystes nera, nors buvo igimta, aisku gipsavo mus 3 savaites is eiles, aki tik gimem nuo 2 savaites. Sako cia nuo blauzdu kazkaip suka...
Tai vat noriu istirti ar tikrai?
Atsakyti
Sveikos, mamytes 4u.gif

Jungiuosi bedai prispyrus rimtai. Mano 2 metu 'panelei' Galvydiene rekomenduoja operacija - susipergyvenoma baisingai, bet kas gi belieka ko gero.

Labai nesidomejau sleivapedyste (matyt be reikalo). Pagipsavome 2 kartus iki metu, po to gyd sake panasu, kad ok, o kai pasirodeme 2 metu, niekas ne ok doh.gif

Labai bijau as tos op, tad noriu pasiteirauti, gal kuri su Galvydienes diagnozemis Santariskese praejote sia operacija, kuri tai konkreciai operacija yra?

Kol perskaitysiu, visa tema, gal daug ka ir issiaiskinsiu, bet tas procesas nuo diagnozes iki 'pasveikimo' labai jau rupi 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Mano suneliui 1 metai, gimęs su dešinės kojos sleivapedyste, nuo gimymo gipsavome, po 3 mėnesiu turėjome ahilotomija (ahilo prapjovimo operacija) bei nesiojome breisus su itvaru. Nepadėjo. 8 mėnesiu suneliui daktarė Galvydiene dare kita operacija, jau sudetinga, kad kauliukus sustatyti teisingai į vieta. Operacija sunki, teko po jos morfino duoti vaikui, nes labai skaudejo. Dabar baigiame nešioti gipsa po operacijos ir žiūrėsime kas toliau.

! 
Žinutė redaguota moderatoriaus: skelbimų tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 04 kovo 2014 - 21:26
Stiprybes jums,mes irgi iskentejome ne viena operacija,aisku ne tokio sudetingumo kokio jums.Zinau kiek tai pareikalauja nervu ir kantrybes verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ginciucha: 05 kovo 2014 - 20:40
Sveikos, mamytes,

mes šiandien buvome pas Galvydienę - tai sakė, kad viskas mums gerai clap.gif

Kaip aš jaudinausi dėl šio vizito, įsivaizduojat, manau... doh.gif visi tie gipsavimai, o dar mūsiškis prie Ponseti nepriprato - nei prie tėvyninių, nei prie užsieninių, bliovė, rėkė, kol Galvydienė leido jų nenešioti su ta intencija, kad jei kas - vaikui geriau operacija, nei nuolatinis riksmas, verksmas ir nervai...
Visi metai ištisinių mankštų - su kineziterapeute ir savarankiškai...
Operacijos neprireikė, ačiū Dievui ir jau, kaip Galvydienė šiandien pasakė, gal reik tikėtis ir recidyvo nebus... Toliau mankštos, pratimai, dviratuko mynimas, judesys, judesys, judesys...
Žinoma, viena kojytė truputį mažesnė už kitą, bet, kaip sakoma, į balą kritęs - sausas nekelsi...
Vat atėjau pas jus, išsakiau savo džiaugsmą ir palengvėjo lotuliukas.gif nelabai su kuo apskritai ta tema šnekam...

Oi, suprantu Moulin Rouge jūsų nerimą... Ir patys toliau laukiam..
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2014 03 17, 20:16)
Sveikos, mamytes,

mes šiandien buvome pas Galvydienę - tai sakė, kad viskas mums gerai  clap.gif

Kaip aš jaudinausi dėl šio vizito, įsivaizduojat, manau...  doh.gif visi tie gipsavimai, o dar mūsiškis prie Ponseti nepriprato - nei prie tėvyninių, nei prie užsieninių, bliovė, rėkė, kol Galvydienė leido jų nenešioti su ta intencija, kad jei kas - vaikui geriau operacija, nei nuolatinis riksmas, verksmas ir nervai...
Visi metai ištisinių mankštų - su kineziterapeute ir savarankiškai...
Operacijos neprireikė, ačiū Dievui ir jau, kaip Galvydienė šiandien pasakė, gal reik tikėtis ir recidyvo nebus... Toliau mankštos, pratimai, dviratuko mynimas, judesys, judesys, judesys...
Žinoma, viena kojytė truputį mažesnė už kitą, bet, kaip sakoma, į balą kritęs - sausas nekelsi...
Vat atėjau pas jus, išsakiau savo džiaugsmą ir palengvėjo lotuliukas.gif  nelabai su kuo apskritai ta tema šnekam...

Oi, suprantu Moulin Rouge jūsų nerimą... Ir patys toliau laukiam..

Dziaugiuosi uz jus 4u.gif
Pati pamenu kaip verkiau, kai isgirdau, kad vaikuciui igimta daline sleivapedyste, ir gipsuoti reikes. Bet viskas iskenciama. Mums kaip ir viskas gerai, tik vis tiek sleivinam kojytes, bet cia jau kaltos ne pedutes, o blau1zdos, raumenukai neatsipalaiduoja ir tai atsiliepia pedutem. Eisim balandi pas reabilitologa, ziuresim ka sakys, kokias mankstas paskirs.
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2014 03 17, 19:36)
Dziaugiuosi uz jus 4u.gif
Pati pamenu kaip verkiau, kai isgirdau, kad vaikuciui igimta daline sleivapedyste, ir gipsuoti reikes. Bet viskas iskenciama. Mums kaip ir viskas gerai, tik vis tiek sleivinam kojytes, bet cia jau kaltos ne pedutes, o blau1zdos, raumenukai neatsipalaiduoja ir tai atsiliepia pedutem. Eisim balandi pas reabilitologa, ziuresim ka sakys, kokias mankstas paskirs.

oi ir as pamenu tas pirmasias dienas, kai pasake, kad desine koja sleivapede - visi pradzioj guode - gal issities, gal tik nugulejo pilve taip, bet sirdis mano verke, nes zinojau, kad neissities pati - mano brolis sleivapedis ir puikiai zinojau, koki varga mano mama isvargo... O dabar mums teks...

taip taip - butent del blauzdu mums Galvydiene ir sake minti dviratuka, daug judeti, daryti tam tikrus pratimus. Kadangi arteja vasara, tai Galvydiene pasake reabilitacija persikelti i kita rudeni - ziema, kai vaikiukai del oro salygu maziau juda..
Na, bet nieko - teks kartu su vaiku judeti, gal kuno linijas pasidailinsiu fitness3.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2014 03 17, 22:11)
oi ir as pamenu tas pirmasias dienas, kai pasake, kad desine koja sleivapede - visi pradzioj guode - gal issities, gal tik nugulejo pilve taip, bet sirdis mano verke, nes zinojau, kad neissities pati - mano brolis sleivapedis ir puikiai zinojau, koki varga mano mama isvargo... O dabar mums teks...

taip taip - butent del blauzdu mums Galvydiene ir sake minti dviratuka, daug judeti, daryti tam tikrus pratimus. Kadangi arteja vasara, tai Galvydiene pasake reabilitacija persikelti i kita rudeni - ziema, kai vaikiukai del oro salygu maziau juda..
Na, bet nieko - teks kartu su vaiku judeti, gal kuno linijas pasidailinsiu fitness3.gif

Mums irgi sake dvirati minti, tai cia pavasari , vasar ir kol orai neatvesta musu megstamiausias dalykas. Taip pat sake gerai gimnastika, nu ka, lankome ja jau nuo rugsejo, bet zinot, kai ten daug vaikuciu, tai nelabai jie kreipia demesi i tai kaip ten vaikai tas kojas stato. Uztat as nusprendziau nelaukti, ir keliausim balandi pas reabilitologa, ziuresim ka mums paskirs.
Atsakyti