Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžiukų klubas 3

QUOTE(slyva @ 2012 09 13, 14:31)
leliukus tikrai greitai priima. mes irgi iskart priejom, kai gime. o paskui jau eiles ilgos... po pora men. reikia laukti.

supratau...

mes cia naujokai - musu treciasis sunelis gime su desines kojos sleivapedyste. Tai nuo pirmadienio su gipsiuku virs kelio gyvenam.. verysad.gif vaikas jau priprato, nebesimuisto, o as pati... Kaip cia pasakius, jus tikriausiai per tai jau perejot.. Pirmadieni asaras vos nulaikiau, kai gipsavo, verkiau, kai didieji vaikai nemate (tokie ir didieji - 6 ir 3 metuku) ir kai apskritai niekas nemate.. Vaikas muistesi, klyke, verke, dejavo - jam buvo 2 savaites. Vis tik palaiko mintis, kad taip reikia, kad kitaip bus blogiau..
Dabar +-5 savaites kas savaite pergipsuos Galvydiene, paskui ji uzsimine, kad pasidomeciau Ponseti sistema. Apie operacija ji nieko nesake, tik per pirmaja apziura pasake, kad kojyte lengvai pasiduoda korekcijai. Bet as manau, kad mazdaug po 5 savaiciu suzinosim, reikes ar ne..

Musu gimimeje si negalia - lyg ir ne naujiena, mano broliui dar 1990 metais Vilniuje operavo kaire koja del tos pacios priezasties, bet kai gime mano vaikas ir gydytoja pasake, kad kojyte pasukta - as jau zinojau, kas manes laukia, aciu Dievui, dabar viskas tobuliau ir nereikes visus metus su gipsu vaiko laikyti, bet sirdi nudiege taip skaudziai. Visi ramino - po savaites atsities, pamasazuosit ir viskas, bet as zinojau, kad ne, neatsities, deja.

Tad mes jungiames i jusu temute wub.gif smagu, kad yra tokia temute, kur gali pasidalinti, pasiklausti, pasiguosti, tik gal geriau butu, kad niekam to nereiketu isvis verysad.gif
Visiems stiprybes, kantrybes ir laimingos gydymo pabaigos, graziu pirmuju ir ne tik zingsneliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 09 13, 16:03)
supratau..

mane labiausiai palaike mintis, kad kitaip gi vaikas nevaikscios - pas mus abipuse sleivapedyste. Sunku buvo, ir maudyti, ir visa kita, o dar alergiskas, pabertas, o po gipsu nei paziuresi kas ten dedasi nei ka doh.gif jau kai uzsidejom batukus po gipsu, tai rojus buvo! tik tie pirmi menesiai sunkus.. ypac kai viskas kaip zaibas is giedro dangaus - taip netiketa, ir nezinai kas cia bus. vieni gydytojai sake pamasazuosit, kiti, pabintuosit, ir susitvarkys smile.gif tai gerai, kad siais laikais gipsuoja, nes bintuotume turbut iki kol vaikui metai sueis ir tai neaisku koks butu rezultatas.
Tai daug kantrybes jums, ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
http://www.veidas.lt...gos-vaiko-pedos
Sita straipsni radau kitoj temoj, bet aktualu turbut ir mums
Beje, noriu sleivapedziu paklausti, ar vaikams nera ploksciapadystes? Pas mano sunu yra, ir kai gydytojos klausiu, ka daryt, tai ji man tepasako "gal gydykim viena liga, ne viska is karto". Taip ir nesupratau... Tipo dziaugtis reikia, kad isgydem sleivapedyste, o ploksciapadyste jau dzin?
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2012 09 13, 16:51)
http://www.veidas.lt...gos-vaiko-pedos
Sita straipsni radau kitoj temoj, bet aktualu turbut ir mums
Beje, noriu sleivapedziu paklausti, ar vaikams nera ploksciapadystes? Pas mano sunu yra, ir kai gydytojos klausiu, ka daryt, tai ji man tepasako "gal gydykim viena liga, ne viska is karto". Taip ir nesupratau... Tipo dziaugtis reikia, kad isgydem sleivapedyste, o ploksciapadyste jau dzin?

o jusu vaikutis ploksciapedis labiau, negu jam priklausytu pagal amziu buti? Na, tarkim, lyginant su kitais vaikais? Man idomu tiesiog del to, kad ar visi sleivapedeliai yra ir ploksciapedziai budami suauge? Nes mano brolis, kuriam dabar jau 23 metai ir kuriam sleivapedyste isoperuota, yra ploksciapedis. g.gif
Atsakyti
O mes siandien vaziuojam uzsisakineti Ponseti batukus smile.gif
Vakar treciaji gipsa uzdejo musu berniukui Galvydiene, sake, operacijos nereikes, nes kulniukas nusileido, dabar 2 savaitem gipsas, o paskui jau ateinant atsinesti batukus.
As taip isivaizduoju, kad cia gerai, kad tos operacijos nereikes.
Bet as Galvydienes vakar truputi nesupratau - ji man sako, kojyte labai lengvai taisosi, tai gal mes tada po 2 savaiciu dedam itvariuka, nes taip pigiau ir gal to uzteks, o jei prades grizineti, antru ratu pragipsuosim blink.gif blink.gif as vos toj gipsinej neatsisedau - kaip tai? blink.gif O gal sakau tada tuos batukus dedam ar kaip, nes mums kaina cia "nezaidzia", o tie gipsai didesniam vaikui - bus beda. Tai gydytoja greit su manimi sutiko - na, gerai, dedam batukus, israse siuntima i ortopedijos technika.
Taip ir likau nesupratusi siek tiek..

As suprantu, kad ji tiek tu kojyciu maciusi ir istaisiusi - kad ji greiciausiai nesuklystu sakydama, kad itvariuko uzteks ir viskas bus gerai, bet as labai bijau ir nenoriu recidyvo.. Juolab, kad kol kas antra kojyte tik masazuojam, ji laaaabai nedaug pasukta, praktiskai normos ribose ir jai tas ponseti batukas irgi butu i nauda..

Ar gal kam irgi panasiai buvo?
Atsakyti
Sveikos, mes jau 2men nesiojam Ponseti batukus, tikrai nerealus batukai ir labai patogus vaikui ir mum teveliam kai reik nurengti kelnytes. Musu maziaus kojyte jau grazi, laiku pradetas gydymas dave kad kojytes beveik nesiskiria gal puse cm tik. Todel esu begalo laiminga. Pati esu busima kineziterapeute isskaicius visa galima informacija apie sia diagnoze. Vakarais atlikinejam mankstas ir atlieku pasyvius judesius, del kraujotakos, kojyte to pasekoje nesunta ir odele grazi.
Siaip mamukai man labai reik pagalbos blush2.gif 4u.gif

Rasysiu bakalauro darba apie Sleivapedziuku reabilitacija nuemusi itvara, db yra toks medtodas Kinezi teipavimas : informacija apie tai.

Reiktu keliu savanoriu kuriem galeciau uzklijuoti kineziteipa ir irodyti kad kineziteipavimas padeda suaktyvinti raumenu darba ir limfine sistema pazeistoje kojoje. Siaip tyrimais istirta , kad kineziologinis teipavimas padeda, Vokietijoje gydant sleivapedyste naudojama mankstos ir tik kineziteipavimas. Tai manualine terapija, ji nei kiek nekenkia.
As pati savo berniukui jau 3 savaite taikau si gydyma, ir galiu pasakyti kad efektas mazytis bet yra, Kojyte kuri buvo nejudri (pedutes srityje jau pradejo lankstytis). Reiktu vaikiuku kurie baigia istisinio itvarko naudojima ir dedasi tik naktim. Pati esu Šiauliete bet daznai bunu Vilniuje ir Kaune.
Papildyta:
QUOTE(RitaRazi @ 2012 09 25, 10:37)
O mes siandien vaziuojam uzsisakineti Ponseti batukus  smile.gif
Vakar treciaji gipsa uzdejo musu berniukui Galvydiene, sake, operacijos nereikes, nes kulniukas nusileido, dabar 2 savaitem gipsas, o paskui jau ateinant atsinesti batukus.
As taip isivaizduoju, kad cia gerai, kad tos operacijos nereikes.
Bet as Galvydienes vakar truputi nesupratau - ji man sako, kojyte labai lengvai taisosi, tai gal mes tada po 2 savaiciu dedam itvariuka, nes taip pigiau ir gal to uzteks, o jei prades grizineti, antru ratu pragipsuosim  blink.gif  blink.gif  as vos toj gipsinej neatsisedau - kaip tai? blink.gif  O gal sakau tada tuos batukus dedam ar kaip, nes mums kaina cia "nezaidzia", o tie gipsai didesniam vaikui - bus beda. Tai gydytoja greit su manimi sutiko - na, gerai, dedam batukus, israse siuntima i ortopedijos technika.
Taip ir likau nesupratusi siek tiek..

As suprantu, kad ji tiek tu kojyciu maciusi ir istaisiusi - kad ji greiciausiai nesuklystu sakydama, kad itvariuko uzteks ir viskas bus gerai, bet as labai bijau ir nenoriu recidyvo.. Juolab, kad kol kas antra kojyte tik masazuojam, ji laaaabai nedaug pasukta, praktiskai normos ribose ir jai tas ponseti batukas irgi butu i nauda..

Ar gal kam irgi panasiai buvo?

Mes taip pat pas galvydiene gydomes, as pasitikiu 100proc jos gydymu. Mum buvo sunkesne forma tai dare operacija iskarto patare jei galim pirkti Ponsecius batukus. Man ir kildavo daugybe klausimu , bet vaiko gydymas yra abipusis daktaro ir tevu sprendimas. Ji siulo galimus variantus mes renkames:)
Atsakyti
QUOTE(dooviliuke @ 2012 09 26, 10:27)
Mes taip pat pas galvydiene gydomes, as pasitikiu 100proc jos gydymu. Mum buvo sunkesne forma tai dare operacija iskarto patare jei galim pirkti Ponsecius batukus.    Man ir kildavo daugybe klausimu , bet vaiko gydymas yra abipusis daktaro ir tevu sprendimas. Ji siulo galimus variantus mes renkames:)

mes irgi labai pasitikim ja, o kaipgi kitaip ir dekojam jai is visos sirdies - man kazkaip net ramu buna, ji sau sedi, gipsuoja ta sunaus kojyte ir tiesiog ramiai sypsosi, paaiskino viska, ko paklausiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 09 26, 18:07)
mes irgi labai pasitikim ja, o kaipgi kitaip ir dekojam jai is visos sirdies - man kazkaip net ramu buna, ji sau sedi, gipsuoja ta sunaus kojyte ir tiesiog ramiai sypsosi, paaiskino viska, ko paklausiau  bigsmile.gif

Apie Galvydiene kaip daktare, gera daktare, ner ko ir sakyt. Daktare gera. Bet jos bendravimo stylius mane jau pradeda nervinti. Gal musu kokie biolaukai nesutampa.
Trina mums tie batai kaip bedetume. Ji sako, kad blogai dedam. Bet vaikui pritrine net per nakti (devim jau tik naktim). As suprantu, kad jai tai kasdienybe, bet mums tai toks stresas buvo kai gime vaikas su sleiva koja. Galetu ir paaiskinti, pamokyti, kaip juos uzdeti. O tai sako, kad nemokat. unsure.gif o parodyt- neparodo.
Atsakyti
QUOTE(SIEMENS @ 2012 10 02, 23:31)
Apie Galvydiene kaip daktare, gera daktare, ner ko ir sakyt. Daktare gera. Bet jos bendravimo stylius mane jau pradeda nervinti. Gal musu kokie biolaukai nesutampa.
Trina mums tie batai kaip bedetume. Ji sako, kad blogai dedam. Bet vaikui pritrine net per nakti (devim jau tik naktim). As suprantu, kad jai tai kasdienybe, bet mums tai toks stresas buvo kai gime vaikas su sleiva koja. Galetu ir paaiskinti, pamokyti, kaip juos uzdeti. O tai sako, kad nemokat.  unsure.gif o parodyt- neparodo.

Manau geriausiai tuo klausimu,kaip taisyklingai uzdeti batukus pakonsultuotu dar tas,kas juos pardavineja.Buvo ir mums neaiskumu siokiu tokiu,labai pagelbejo keli patarimai Irmanto,jis turbut vienintelis ir pardavineja siuos batukus Lietuvoje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SIEMENS @ 2012 10 02, 22:31)
Trina mums tie batai kaip bedetume. Ji sako, kad blogai dedam. Bet vaikui pritrine net per nakti (devim jau tik naktim). As suprantu, kad jai tai kasdienybe, bet mums tai toks stresas buvo kai gime vaikas su sleiva koja. Galetu ir paaiskinti, pamokyti, kaip juos uzdeti. O tai sako, kad nemokat.  unsure.gif o parodyt- neparodo.

o mums tai kita beda iskilo - antradieni turi nuimti gipsa Galvydiene ir uzdeti batukus, o panasu, kad batuku Ortopedijos technika nespes padaryti... blink.gif ir ka daba daryt? kai uzsakinejom ,sakiau technikei, kad mums spalio 9 d., gerai gerai, bus, o kai reikia - tai ir nebus... Negi prigipsuot vien del to, kad batuku nepadare? Ir taip kojyte 2 savaites non-stop gipse be pergipsavimo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 10 04, 18:59)

labas,
kaip jums sekasi? ar padare batukus laiku?
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2012 10 09, 16:41)
labas,
kaip jums sekasi? ar padare batukus laiku?

batukus padare, trina jie vaikui uzkulnius, ypac sveikosios kojos, o ir siaip - vaikas neramus..
Siandien mums paskambino pati gydytoja paklausti, kaip sekasi, tai sakiau - sunkiai... ZInot, prie gipso kazkaip greiciau priprato, o cia trecia para - niekaip... Gal kazkam irgi taip buvo? Vyras jau sako, gal tikrai amerikietiskus breisiukus bandyt? g.gif laukem tu batuku kaip sventes po gipso - se tau boba ir svente doh.gif blink.gif
gal po menesiuko baika atrodys, bet dabar tai poklaikiai visas tas reikalas isrodo unsure.gif
Atsakyti