QUOTE(slyva @ 2012 05 15, 09:49)
Operacija ir mums panasiai viskas buvo, tik pagulde is vakaro, nueme gipsus, tai visa diena buvo laisvos kojytes liepe nuo 6h berods ryto nebemaitinti, o operacija tik 10h gal buvo, buvo labai sunku, kaip vaikui neduot valgyt Po operacijos parveze man ji mieganti, dar valanda gal miegojo, paskui jau tik pavalge ir kaip ir viskas ok toliau.
Pradzioj ir mes bandem lietuviskus batukus. bet mums nepatiko. Kiek suprantu, tai mes pirkom lenkiskus is "Pirmas zingsnis", kur ortopede dave nukreipima. Ir iskart pasake, kad nekompensuos O kaip kitos tuos lietuviskus perkat/gaminat?
Pradzioj ir mes bandem lietuviskus batukus. bet mums nepatiko. Kiek suprantu, tai mes pirkom lenkiskus is "Pirmas zingsnis", kur ortopede dave nukreipima. Ir iskart pasake, kad nekompensuos O kaip kitos tuos lietuviskus perkat/gaminat?
Teisingai, visai buvau pamiršus apie tą nevalgymą Man čia buvo didžiausia problema, nes maniškis tuo metu (1 mėn. buvo) valgydavo labai dažnai ir po truputį, tai išlaikyti jį 6 val. nevalgiusį buvo sunku. Mums gipsiuką liepė patiems nusiimti ir 9 valandą jau būti ligoninėje, tai su vyru atsikėlę nuo penkių ryto zujom, kol tą gipsą nusigramdėm ir susiruošėm. Ir šiaip mes gipsą patys visada nusiimdavom prieš eiannt pergipsuoti, tai dar išmaudydavom normaliai vaiką. Nors kiek suprantu kitiems tuos gipsus gydytojai nuimdavo
Po operacijos uždeda trims savaitėms gipsą, t.y. vaikutį iš operacinės jau sugipsuotą man atidavė. Kai sugipsuos, apžiūrėkit vaikučio kojos pirštukus, kad nebūtų užgipsuoti. Mūsų mažylis pirštukas buvo beveik "užgipsuotas", krapščiau aš ten jį, bet matyt per mažai - per tas tris savaites jis "įprato" būti prispaustas prie kito pirštuko ir beveik po juo palindęs. Dabar net tas mažylis "lenda" po bevardžiu, kai jau nuo gipsavimų praėjo daugiau nei pusė metų ir šunta ten, ir puslytė tarpupiršty atsiranda. Aš įtariu, kad ten nuo gipsavimo tai, nors gydytojas sako, kad ne.
Batus išrašo gydytojas (ortopedas), tada einam pas techniką išsimatuoti kojytės, išsirenkam spalvytę odelės ir po 2-3 savaičių atsiimam batukus.
Mes batukus užsisakėm iš karto, kai tik gavom invalidumą, o jį tvarkiausi ar tai kelios dienos iki operacijos ar kelios dienos po operacijos. Su batukais reikia nedelsti, kad suspėtų juos pagaminti iki tol, kol jau reiks nusiimti tą ilgąjį gipsą ir dėtis batukus.