Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžiukų klubas 3

QUOTE(slyva @ 2012 05 15, 09:49)
Operacija ir mums panasiai viskas buvo, tik pagulde is vakaro, nueme gipsus, tai visa diena buvo laisvos kojytes wub.gif  liepe nuo 6h berods ryto nebemaitinti, o operacija tik 10h gal buvo, buvo labai sunku, kaip vaikui neduot valgyt  unsure.gif Po operacijos parveze man ji mieganti, dar valanda gal miegojo, paskui jau tik pavalge ir kaip ir viskas ok toliau.

Pradzioj ir mes bandem lietuviskus batukus. bet mums nepatiko. Kiek suprantu, tai mes pirkom lenkiskus is "Pirmas zingsnis", kur ortopede dave nukreipima. Ir iskart pasake, kad nekompensuos  g.gif O kaip kitos tuos lietuviskus perkat/gaminat? g.gif

Teisingai, visai buvau pamiršus apie tą nevalgymą doh.gif Man čia buvo didžiausia problema, nes maniškis tuo metu (1 mėn. buvo) valgydavo labai dažnai ir po truputį, tai išlaikyti jį 6 val. nevalgiusį buvo sunku. Mums gipsiuką liepė patiems nusiimti ir 9 valandą jau būti ligoninėje, tai su vyru atsikėlę nuo penkių ryto zujom, kol tą gipsą nusigramdėm ir susiruošėm. Ir šiaip mes gipsą patys visada nusiimdavom prieš eiannt pergipsuoti, tai dar išmaudydavom normaliai vaiką. Nors kiek suprantu kitiems tuos gipsus gydytojai nuimdavo g.gif

Po operacijos uždeda trims savaitėms gipsą, t.y. vaikutį iš operacinės jau sugipsuotą man atidavė. Kai sugipsuos, apžiūrėkit vaikučio kojos pirštukus, kad nebūtų užgipsuoti. Mūsų mažylis pirštukas buvo beveik "užgipsuotas", krapščiau aš ten jį, bet matyt per mažai - per tas tris savaites jis "įprato" būti prispaustas prie kito pirštuko ir beveik po juo palindęs. Dabar net tas mažylis "lenda" po bevardžiu, kai jau nuo gipsavimų praėjo daugiau nei pusė metų ir šunta ten, ir puslytė tarpupiršty atsiranda. Aš įtariu, kad ten nuo gipsavimo tai, nors gydytojas sako, kad ne.

Batus išrašo gydytojas (ortopedas), tada einam pas techniką išsimatuoti kojytės, išsirenkam spalvytę odelės ir po 2-3 savaičių atsiimam batukus.

Mes batukus užsisakėm iš karto, kai tik gavom invalidumą, o jį tvarkiausi ar tai kelios dienos iki operacijos ar kelios dienos po operacijos. Su batukais reikia nedelsti, kad suspėtų juos pagaminti iki tol, kol jau reiks nusiimti tą ilgąjį gipsą ir dėtis batukus.
Atsakyti
Lindre, su pirstukais ir pas mus tas pats doh.gif Gal ne taip baisiai, puslyciu jokiu neatsirasdavo, bet tikrai nuo gipso mazieji pirstukai sulinke... Gydytoja irgi sake, ne ne, cia ne nuo gipso, gal seimoj pas ka tokie pirstai, paveldejo doh.gif

Mes gipsu patys nenuiminejom, tai ir ismaudyt netekdavo... Oj pamenu kaip sunku budavo ir praustis, ir keisti pampersus, saugoti, kad nepasisiotu po gipsu doh.gif

O kur jus pas tuos technikus einat? Kur ju ieskot? Nes mes gatavus pirkom batukus doh.gif Dabar jau nebereikia mums, bet siaip idomu g.gif Ir keista, kad ne visiems vienoda tvarka, arba musu gydytoja savo "tvarka" turi g.gif
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2012 05 16, 08:48)
Lindre, su pirstukais ir pas mus tas pats doh.gif Gal ne taip baisiai, puslyciu jokiu neatsirasdavo, bet tikrai nuo gipso mazieji pirstukai sulinke... Gydytoja irgi sake, ne ne, cia ne nuo gipso, gal seimoj pas ka tokie pirstai, paveldejo doh.gif

Mes gipsu patys nenuiminejom, tai ir ismaudyt netekdavo... Oj pamenu kaip sunku budavo ir praustis, ir keisti pampersus, saugoti, kad nepasisiotu po gipsu doh.gif

O kur jus pas tuos technikus einat? Kur ju ieskot? Nes mes gatavus pirkom batukus doh.gif Dabar jau nebereikia mums, bet siaip idomu g.gif Ir keista, kad ne visiems vienoda tvarka, arba musu gydytoja savo "tvarka" turi g.gif

Su vaiko higiena būdavo košmaras, kol tą gips turėjom, kokių tik nebuvom prisigalvoję priemonių gipsui saugoti doh.gif su batukais jau šimtą kartų geriau.

O batukus užsisakinėjam Kaune Ortopediniam, ten, kur juos ir siuva. Vienam kabinete gydytojas paskiria, kitam kabinete technikas matuoja, trečiam kabinete kažkas siuva biggrin.gif Pirmą kartą kai dariausi, tai net klausė ar su lipukais daryti ar su raištukais, bet aš lipukus pasirinkau. Aišku, su pirmaisiais batukais turėjom prisitrynę pūslytę, bet nesistebiu juk 2 mėn. kūdikiui oriniai batai uždėti, kurie neapspaudžia pilnai kojytės, tai jis kojytes pajudina, ir trinasi viduje batuko kulniukas. Aš dar kaip žioplė rinkdamasi odą neatkreipiau dėmesio, kad pasirinkčiau minkštesnę, o ėmiau tą, kuri gražiausia. Dabar kai gaminomės antrus batukus, glamžiau ten atsisėdus visus pavyzdžius, kol išsirinkau minkščiausią, nors ir tragiškos spalvos (tokia nei smėlio, nei kūno, nei ruda), bet vat jokių bėdų dabar nėra, netrina, viskas liuks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindre @ 2012 05 15, 19:55)
Teisingai, visai buvau pamiršus apie tą nevalgymą  doh.gif Man čia buvo didžiausia problema, nes maniškis tuo metu (1 mėn. buvo) valgydavo labai dažnai ir po truputį, tai išlaikyti jį 6 val. nevalgiusį buvo sunku. Mums gipsiuką liepė patiems nusiimti ir 9 valandą jau būti ligoninėje, tai su vyru atsikėlę nuo penkių ryto zujom, kol tą gipsą nusigramdėm ir susiruošėm. Ir šiaip mes gipsą patys visada nusiimdavom prieš eiannt pergipsuoti, tai dar išmaudydavom normaliai vaiką. Nors kiek suprantu kitiems tuos gipsus gydytojai nuimdavo  g.gif

Po operacijos uždeda trims savaitėms gipsą, t.y. vaikutį iš operacinės jau sugipsuotą man atidavė. Kai sugipsuos, apžiūrėkit vaikučio kojos pirštukus, kad nebūtų užgipsuoti. Mūsų mažylis pirštukas buvo beveik "užgipsuotas", krapščiau aš ten jį, bet matyt per mažai - per tas tris savaites jis "įprato" būti prispaustas prie kito pirštuko ir beveik po juo palindęs. Dabar net tas mažylis "lenda" po bevardžiu, kai jau nuo gipsavimų praėjo daugiau nei pusė metų ir šunta ten, ir puslytė tarpupiršty atsiranda. Aš įtariu, kad ten nuo gipsavimo tai, nors gydytojas sako, kad ne.

Batus išrašo gydytojas (ortopedas), tada einam pas techniką išsimatuoti kojytės, išsirenkam spalvytę odelės ir po 2-3 savaičių atsiimam batukus.

Mes batukus užsisakėm iš karto, kai tik gavom invalidumą, o jį tvarkiausi ar tai kelios dienos iki operacijos ar kelios dienos po operacijos. Su batukais  reikia nedelsti, kad suspėtų juos pagaminti iki tol, kol jau reiks nusiimti tą ilgąjį gipsą ir dėtis batukus.

Na va, ir mes jau po operacijos. Operacija praejo gerai. Atvykom ryte, 7 val. Pavalgem 3 ryto. Po narkozes atsigavom labai gerai, nei reke, nei ka. Jau 14 val. isleido namo. thumbup.gif
Batukus uzsakem dar iki operacijos. Batukai kainavo 17 lt. (su 95 % kompensacija). Uztad geleziukas kainavo 190 lt. blink.gif Pasake, kad su neigalumu kompensuoja tik batukus iki 100 %. O geleziuko ne unsure.gif
Kam tada jie siulo forminti neigaluma?
Atsakyti
QUOTE(SIEMENS @ 2012 06 05, 15:21)
Na va, ir mes jau po operacijos. Operacija praejo gerai. Atvykom ryte, 7 val. Pavalgem 3 ryto. Po narkozes atsigavom labai gerai, nei reke, nei ka. Jau 14 val. isleido namo.  thumbup.gif
Batukus uzsakem dar iki operacijos. Batukai kainavo 17 lt. (su 95 % kompensacija). Uztad geleziukas kainavo 190 lt. blink.gif  Pasake, kad su neigalumu kompensuoja tik batukus iki 100 %. O geleziuko ne  unsure.gif
Kam tada jie siulo forminti neigaluma?

dziugu, kas viskas po operacijos ok praejo 4u.gif ramu jau dabar.

be neigalumo turbut nieko nekompensuotu. idomu koks tas geleziukas, savo galejom papigiai jums atiduoti.
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2012 06 05, 16:36)
dziugu, kas viskas po operacijos ok praejo  4u.gif ramu jau dabar.

be neigalumo turbut nieko nekompensuotu. idomu koks tas geleziukas, savo galejom papigiai jums atiduoti.

Tai mes nesiforminom neigalumo. Dar pas pediatre reikes issiaiskinti del to neigalumo.
Atsakyti
Kokia turejot automobiline kedute? I 0-13 netelpa vaikas su batukais doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SIEMENS: 15 birželio 2012 - 15:52

! 
Žinutė redaguota moderatoriaus: skelbimus šiame skyrelyje talpinti draudžiama, jiems skirta skelbimų lenta.
Atsakyti
QUOTE(SIEMENS @ 2012 06 15, 16:51)
Kokia turejot automobiline kedute? I 0-13 netelpa vaikas su batukais  doh.gif

Auto kėdutę įsigijom tik tada, kai batukus reikėjo nešioti tik miego metu, pirkom 9-18 kg kategorijos. O kol turėjom gipsiukus ir batukus ištisą parą, tai vaiką veždavomės vežimo lopšyje paguldytą. Dėl tos priežasties važiuodavom tik tada, kai labai reikia. Aišku, didelis nepatogumas, bet yra kaip yra.
Atsakyti
Mes su Tucio kedute veziojom, del batuku tai tilpdavo, bet turejom kita problema, nes buvo ziema, bet kokio kombio neuzdesi, pliko nevesi doh.gif nu tai irgi vaziuodavom tik kai labai reikejo.
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2012 06 16, 08:48)
Mes su Tucio kedute veziojom, del batuku tai tilpdavo, bet turejom kita problema, nes buvo ziema, bet kokio kombio neuzdesi, pliko nevesi doh.gif nu tai irgi vaziuodavom tik kai labai reikejo.

Isigijome Automobiline saugos kėdute Baby Max(0-13 kg) - Prancūzijos firmos ,,IWH‘‘ kėdutė, su reguliuojamu nugarėlės aukščiu bei reguliuojamu nugarėlės ilgiu. Kaip ir gerai, telpam.

Turim dabar kita beda - vienas batukas pritrine kojyte verysad.gif
Ka daryt????????? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(SIEMENS @ 2012 06 17, 22:45)
Turim dabar kita beda - vienas batukas pritrine kojyte  verysad.gif
Ka daryt?????????  unsure.gif

Mes irgi turėjom porą pūslyčių. Gal ir prajuokinsiu čia žmones savo metodais, bet aš gydžiau taip pat, kaip ir sau - su alijošiumi. Nakčiai, nupjovus lapą alijošiaus, jį išpjaustydavau, palikdavau tik "žele", ją pridėdavau prie pūslės, tada dėdavau binto palanksčius ir klijuodavau pleistrą. Dieną laikydavau tik su bintu uždengtą nutrintą vietą, kurį priklijuodavau pleistru ir dėjau storesnę kojinę, žodžiu, "minkštai" laikiau nutrintą vietą. Ir stengdavausi "neleisti" vaikui mosuoti kojomis, nes tai dar labiau trina. Aišku, geriausia pas medikus pasiklausti, ką daryti.
Atsakyti