Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžiukų klubas 3

QUOTE(Lindre @ 2011 08 30, 13:48)
Sveiki, jungiuosi prie jusu. Musu maziukas jau turejo tris gipsiukus, o ketvirtadieni paskyre achilotomija. Baigiu visas asaras isverkti, kai pagalvoju, kad mazyliui, dar menesio neturinciam, darys operacija. Kas jau esate iskente sita varga, gal galite pasidalinti patirtimi, ar labai ten baisu?? Kaip vaikeliai pernesa sita procedura?

Kiek skaiciau, tai suprantu, kad nevisiems ta sausgysle kerpa. Tai nori nenori kirba mintis, gal musu gydytojas klysta, gal apsieitume ir be to? Ar cia daugumai buvo daryta?

sveika, nesijaudink taip 4u.gif mano kleckui dvieju menesiuku pakirpinejo sausgysle. Pergyvenau, galvojau, kad pro asaras kelio nematysiu ta diena, o kuo puikiausiai viskas praejo ir ne asara nenubyrejo. Vilniaus ortopedijos skyriaus personalas superinis, gydytoja verta geriausiu zodziu, visa tai mus labai ramino ir guode. Pati procedura truko neilgai. Vaiko nebuvo gal kokia 40 min. Issinese ji ir paskui jau parveze toki atsipaipaliojusi ciuciut. Vaikas toks kaip is miegu letai bundantis atrode. Vienu zodziu tikrai ne labai baisu wink.gif Laikykis 4u.gif
Tiesa, va jau menesis su trupuciu po operacijos, gipsas jau nuimtas ir pedutes grazios grazios wub.gif
jei dar kas rupi, klausk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Breta @ 2011 08 30, 15:34)
jei dar kas rupi, klausk  4u.gif

Aciu, Breta, uz padrasinima. Kazkaip susijaudinau del tos narkozes. Kiek teko skaityti, tai uzsienyje vietine nejautra duoda, kelios min ir procedura baigta. Tai tas vaiko uzmigdymas baisiai pasirode. Ir kiek skaiciau cia forume, tai susidariau vaizda, kad daugumai taip anksti tos sausgysles nekirpo, o mums tik ketvirta gipsiuka pirmadieni uzdejo, o jau poryt ta operacija paskyre. Kazkaip per greit cia man viskas, visai nebuvau tam pasiruosusi.
O kiek jus iki tos proceduros gipsiuku turejote?
Atsakyti
QUOTE(Lindre @ 2011 08 30, 16:29)
Aciu, Breta, uz padrasinima. Kazkaip susijaudinau del tos narkozes. Kiek teko skaityti, tai uzsienyje vietine nejautra duoda, kelios min ir procedura baigta. Tai tas vaiko uzmigdymas baisiai pasirode. Ir kiek skaiciau cia forume, tai susidariau vaizda, kad daugumai taip anksti tos sausgysles nekirpo, o mums tik ketvirta gipsiuka pirmadieni uzdejo, o jau poryt ta operacija paskyre. Kazkaip per greit cia man viskas, visai nebuvau tam pasiruosusi.

Nesijaudink, viskas bus gerai.
Mes nesiojom 5 gipsus ir tada operacija, tai operavo mazdaug 2 menesiu mus. Jaudinaus ir bijojau lygiai kaip tu. Is vakaro dar pagulde i ligonine, ryte operacija. Tai visa vakara buvo taip baisu... O ryte jau kai atejo vaika pasiimti, dar pati palydejau kiek buvo leidziama, paskui prie palatos laukiau, o uz kokiu 20-30min. parnese ji man mieganti dar. Kai prasibudino po valandeles, isleido namo.

Breta, o tu sakai, pedutes dabar labai grazios.. Man jos niekad neatrode labai grazios, ir dabar neatrodo tobulos kaip noretusi.. sad.gif Raukslytes jau vos matosi, bet vis tiek... Gal kad pilnapadis dar jis, gal del to man taip atrodo..

Londonas1, musiskis irgi prastai miegodavo, dabar tik nuo kokiu 1.5metu pradejo geriau miegoti, net ir kai vel pradejom deti batukus visai padoriai miega smile.gif O budavo prabunda nakti n kartu, virkauja, vel kol uzmiega... Gal kad ir ilgai maitinau naktimis turejo reiksmes. Gal ir batukai itakojo... Nemanau, kad cia tik sleivapedziai blogai miega 4u.gif Bet neurologui pasirodyti turbut verta, blogiau nebus.
Atsakyti
Aciu, Slyva, uz palaikyma! 4u.gif
Pirmas vaikas, mums dar tik 3.5 savaites, as dar pati nespejau apsiprasti su mintim, kad jau turiu leliuka, tuo labiau, kad jam su pedute problemos, o cia jau, taip sakant, po skalperiu ji reikia guldyti. doh.gif Ai, ka cia bekalbeti, pacios viska turbut suprantat.

Londonas1, mano vaikas irgi neramus, bet as nesieju to su sleivapedyste. Mano vaikas labai aprimo, kai pradejau papildomai primaitinti misinukais, nors ir savo pieno turejau. Budavo valgo valgo is kruties po valanda, ir kaip suprantu - nepavalgydavo, turbut pienas liesas. Dabar sotus, tai daug ramesnis. Nebent pilvuko diegliukas uzeina (na, cia jau turbut kita tema, kaip su jais kovoti, vis dar neradau sau tinkamo metodo...).
Atsakyti
QUOTE(Lindre @ 2011 08 30, 17:06)
Aciu, Slyva, uz palaikyma!  4u.gif
Pirmas vaikas, mums dar tik 3.5 savaites, as dar pati nespejau apsiprasti su mintim, kad jau turiu leliuka, tuo labiau, kad jam su pedute problemos, o cia jau, taip sakant, po skalperiu ji reikia guldyti.  doh.gif  Ai, ka cia bekalbeti, pacios viska turbut suprantat.

Man ko labiausiai gaila, tai kad atrodo nebuvo kada pasidziaugti tuo mazu leliuku, labai daug rupesciu iskart prisisejo su tais gipsais. Vargom, ziuri i ta vaika ir taip gaila ir jo ir saves... Bet laikas greitai eina - uzsidejom batukus, daug lengviau ir smagiau, bet ziuri, kad jau ir vaikas nebe leliukas biggrin.gif
Tikiuosi, dabar su antru galesim tuo naujagimio laiku labiau pasidziaugti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2011 08 30, 17:31)
Man ko labiausiai gaila, tai kad atrodo nebuvo kada pasidziaugti tuo mazu leliuku, labai daug rupesciu iskart prisisejo su tais gipsais. Vargom, ziuri i ta vaika ir taip gaila ir jo ir saves... Bet laikas greitai eina - uzsidejom batukus, daug lengviau ir smagiau, bet ziuri, kad jau ir vaikas nebe leliukas biggrin.gif
Tikiuosi, dabar su antru galesim tuo naujagimio laiku labiau pasidziaugti smile.gif

As tai kaskart keisdama pampersa vaikui ar perrengiant, apziurineju kuneli, rankytes, sveikaja kojyte, ir vis ieskau "priekabiu" - ar tikrai viskas gerai. Dabar pastebejau, kad per miegus vaikas taip nevalingai judina rankyte per riesa, jau puoliau i isterija - gal kokia liga ir cia kabinasi... Zodziu, po truputi iseidineju is proto. Gal bus lengviau, kai tuo s batukus uzsidesim. Kazkaip atrodo, kad moraliskai bus lengviau, nei dabar kaskart ta gipsiuka matyti ir gaileti maziuko... Apie pasimegavima leliuku ar motinyste nera kalbos, gyvenu baimeje ir nervuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindre: 30 rugpjūčio 2011 - 16:47
Dekui uz atsakyma. Taciau mano mergyte jau didesne 1 metuku ir nakciai dedames tuos ponseti batukus tai del to galvoju neramiai miega. Ar pas jus, kurie su batukais miega, irgi taip pat yra?
Atsakyti
QUOTE(Londonas1 @ 2011 08 30, 17:49)
Dekui uz atsakyma. Taciau mano mergyte jau didesne 1 metuku ir nakciai dedames tuos ponseti batukus tai del to galvoju neramiai miega. Ar pas jus, kurie su batukais miega, irgi taip pat yra?

Oi, nepaziurejau, kiek jusu vaikeliui metu. 4u.gif Kadangi pas pacia kudikelis, tai isivaizduoju, kad pas visus tokie patys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindre @ 2011 08 30, 16:29)

Vilniuje mum 5 dare. Pradzioj buvom nugrybave i Kauna, tai ten dar du gipsus uzdejo toks "superinis" gydytojas. Kai Vilniuje pamate ta gipsa, tai iskart pasake, kad veltui dvi savaites atsikankinom ir kad reiks pradet gipsavimu kursa is naujo.

QUOTE(slyva @ 2011 08 30, 16:44)

Breta, o tu sakai, pedutes dabar labai grazios.. Man jos niekad neatrode labai grazios, ir dabar neatrodo tobulos kaip noretusi.. sad.gif Raukslytes jau vos matosi, bet vis tiek... Gal kad pilnapadis dar jis, gal del to man taip atrodo..

nu palyginti kokios buvo, tai man jos labai grazios smile.gif nu pilnas tas padukas, bet tai svarbu pedute judri. Man toooks palengvejimas, kad kleckas gales vaiksciot unsure.gif

QUOTE(Lindre @ 2011 08 30, 17:06)
Aciu, Slyva, uz palaikyma!  4u.gif
Pirmas vaikas, mums dar tik 3.5 savaites, as dar pati nespejau apsiprasti su mintim, kad jau turiu leliuka, tuo labiau, kad jam su pedute problemos, o cia jau, taip sakant, po skalperiu ji reikia guldyti.  doh.gif  Ai, ka cia bekalbeti, pacios viska turbut suprantat.

oi kaip suprantu tave, gi tie pirmagimiai kaip krislas aky smile.gif as irgi buciau akis isverkus, jei man taip su pirmu. Bet dabar per vaiku kruva, tai visai ner laiko net isigilint i visa sita negerove, kas is tikruju yr gerai.

panos, o jus matet namu daktaro per lryto tv laida apie sleivapedyste? man rodos 08 05 data yra internete. Ja kaip tik filmavo, kai musu maziu operavo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Breta @ 2011 08 31, 00:05)
Man toooks palengvejimas, kad kleckas gales vaiksciot  unsure.gif

Tas zinojimas visus vargus ir atperka 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, po dvieju - triju savaiciu desimes pirmuosius savo batukus, siandien uzsakiau juos Kauno ortopediniam, tai uz batukus moketi nereikes, tik sake, kad sina reiks pirktis patiems (cia kaip suprantu tas metalas, sujungiantis batukus), nes jo nekompensuoja. Labai keista, bet niekas man negalejo atsakyti, kiek ta sina kainuos, bent orientaciniai. sake, kad pernai buvo apie 200 lt, o dabar nezino. Registratura nusiunte i ortopedinio parduotuve, o ten jie is viso negirdeje apie toki dalyka, pagal koda paziurejo ir pasake, kad pedos langete kainuoja 700 lt doh.gif Zodziu, vargais negalais issiaiskinom, kad visai ne tokio dalyko man reikia, ir vis tiek niekas nezinojo, kiek ji kainuos. Pavyko issiaikinti tik tiek, kad visos sinos vienodos, ir kad as galiu bet kur ja nusipirkti, t.y. nebutinai pas juos. Gal kas nors turit jau nenaudojama sina? Kokia butu kaina, mielai perpirkciau. Ar bent zinot kiek ji nauja kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(Lindre @ 2011 09 08, 16:01)
Sveikos, po dvieju - triju savaiciu desimes pirmuosius savo batukus, siandien uzsakiau juos Kauno ortopediniam, tai uz batukus moketi nereikes, tik sake, kad sina reiks pirktis patiems (cia kaip suprantu tas metalas, sujungiantis batukus), nes jo nekompensuoja. Labai keista, bet niekas man negalejo atsakyti, kiek ta sina kainuos, bent orientaciniai. sake, kad pernai buvo apie 200 lt, o dabar nezino. Registratura nusiunte i ortopedinio parduotuve, o ten jie is viso negirdeje apie toki dalyka, pagal koda paziurejo ir pasake, kad pedos langete kainuoja 700 lt  doh.gif Zodziu, vargais negalais issiaiskinom, kad visai ne tokio dalyko man reikia, ir vis tiek niekas nezinojo, kiek ji kainuos. Pavyko issiaikinti tik tiek, kad visos sinos vienodos, ir kad as galiu bet kur ja nusipirkti, t.y. nebutinai pas juos. Gal kas nors turit jau nenaudojama sina? Kokia butu kaina, mielai perpirkciau. Ar bent zinot kiek ji nauja kainuoja?

Kaip suprantu jus perkate tuos batukus, kurie lietuvoj vieninteliai turbut pardavinejami. Mes pirmus batukus irgi tokius turim, uz viska mokejom ~300lt, batukai ir ta liniuote po ~150lt. Galeciau veliau nufotografuoti ar tikrai apie ta pati kalbam ir perparduoti...

Gerai, kad jums batukus kompensuoja. Mes pirkom Vilniuje is ortopedijos prekiu, su siuntimu, tai sake nekomensuoja.. sad.gif
Atsakyti