Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušintakių Nepraeinamumas

QUOTE(Svajone123 @ 2010 10 29, 13:34)
Vakar padare gimdos nuotrauka ir paaiskejo, kad abu kiausintakiai pratekami, bet vienas labai vingiuotas, gydytoja sako, kad didele tikimybe pastojus, kad bus ne vietoje, bet vistiek siulo pasidaryti 2 IUI, jeigu nepavyksta tuomet lapar. Merginos jus man patarkit, gal visgi geriau is kart darytis lapar + histeroskopija ir tik tuomet IUI darytis? (Pas MB yra bedu su spermiukais). Ir ar imanoma laparaskopijos budu patvarkyti ta kiausintaki vingiuota?

GN nera tokia informatyvi 4u.gif taigi negali but tikra kad jie tikrai pratekami mirksiukas.gif mano manymu geriau pasidaryti LP paskui tik IUI vistik gal kokia nors kita priezastis lemia nevaisinguma g.gif ir tavo IUI butu tiesiog begzdzias laiko ir pinigu metymas 4u.gif
Atsakyti
Dekui uz ats. man irgi taip atrodo, kad IUI siuo metu butu laiko ir pinigu svaistymas, bet va gydytoja uzsispyrusi, kad daryti IUI, ir aisku MB palaiko gydytojos nuomone, visgi manau, reikia dar gydytojai paskambinti ir aptarti viska.
Atsakyti
labas vakaras 4u.gif
noreciau paklaust,gal kazkas gales atsakit ar ehoskopu galima pamatit yra hidrosalpingsas ar ne?mano abu kiausintakiai nepratekami verysad.gif o mes ruosiames IFV,tai bijau jeigu yra tas skystis,tai procedura bus padarita veltui.turejau dvi LP ,bet tada tai apie hidrosalpinga neuzsimine,reiskes jo nebuvo.bet tai buvo pries dviejus metus.esu labai pasimetus ir nezinau ka daryt verysad.gif nejaugi vel daryt LP doh.gif
gal galetumet patart,buciau labai dekinga wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lenkaK @ 2010 11 07, 22:22)
labas vakaras 4u.gif
noreciau paklaust,gal kazkas gales atsakit ar ehoskopu galima pamatit yra hidrosalpingsas ar ne?mano abu kiausintakiai nepratekami verysad.gif o mes ruosiames IFV,tai bijau jeigu yra tas skystis,tai procedura bus padarita veltui.turejau dvi LP ,bet tada tai apie hidrosalpinga neuzsimine,reiskes  jo nebuvo.bet tai buvo pries dviejus metus.esu labai pasimetus ir nezinau ka daryt verysad.gif nejaugi vel daryt LP doh.gif 
gal galetumet patart,buciau labai dekinga wub.gif  4u.gif

kai po 3IVF 'sumasciau' pasidaryti pirma lapar., tai pries op. niekas nieko nemate, kad ten puikiausiai sau abejuose kiausintakiuose gyvena hidrosalpingsas, nors kiausintakiai abu saaugose, susiraizge i kamuolius buvo ir pilni to skyscio. Antros lapar. metu pasalinom (tiklsiau 'nukirpom' ties susijungimu su gimda) kiausintakius su hidros. idant netrukdytu IVF 4u.gif deja, 4IVF nepavyko-matyt ne vien tik tai lemia..
jei nepratekami, tai yra tikimybe hidros. kaupimuisi. o du metai nuo LP yra ilgokas tarpas manau...ir dar beda ta, kad ji pasalinus jis vistiek atsinaujina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(RositaK @ 2010 11 08, 12:38)
kai po 3IVF 'sumasciau' pasidaryti pirma lapar., tai pries op. niekas nieko nemate, kad ten puikiausiai sau abejuose kiausintakiuose gyvena hidrosalpingsas, nors kiausintakiai abu saaugose, susiraizge i kamuolius buvo ir pilni to skyscio. Antros lapar. metu pasalinom (tiklsiau 'nukirpom' ties susijungimu su gimda) kiausintakius su hidros. idant netrukdytu IVF  4u.gif deja, 4IVF nepavyko-matyt ne vien tik tai lemia..
jei nepratekami, tai yra tikimybe hidros. kaupimuisi. o du metai nuo LP yra ilgokas tarpas manau...ir dar beda ta, kad ji pasalinus jis vistiek atsinaujina  doh.gif

aciu RositaK uz ats. 4u.gif na bandisiu kalbet su Treisu ,ka jis apie tai mano g.gif jeigu reikes tai darisiu LP.nors laaabai jos nenoriu,bet kitos iseities nera doh.gif
Atsakyti
mergaitės, pasidalinkit patirtim ir žiniom, nes save užparint baigiu juodai doh.gif ar gali kiaušintakiai užakti dėl buvusių šlapimo pūslės uždegimų? pilvo operacijų nesu turėjusi, uždegimų gimdos ar pan. nebuvo (benvt jau niekada neįtariau), visada tepinėliai būdavo geri...bet dabar priskaitau, prisigalvoju ir bijau.....Tai nuo ko gi jie užanka???negi visos uždegimų kažkokių turėjot... g.gif oj, mielosios, sėkmės sėkmės ir kuo greičiau bėgam visos į nestuke.gif skyrelį
Atsakyti
QUOTE(auguste.v @ 2010 11 08, 18:29)
mergaitės, pasidalinkit patirtim ir žiniom, nes save užparint baigiu juodai doh.gif  ar gali kiaušintakiai užakti dėl buvusių šlapimo pūslės uždegimų? pilvo operacijų nesu turėjusi, uždegimų gimdos ar pan. nebuvo (benvt jau niekada neįtariau), visada tepinėliai būdavo geri...bet dabar priskaitau, prisigalvoju ir bijau.....Tai nuo ko gi jie užanka???negi visos uždegimų kažkokių turėjot... g.gif oj, mielosios, sėkmės sėkmės ir kuo greičiau bėgam visos į  nestuke.gif  skyrelį

Man gydytoja minejo, kad galejo buti taip, kad as galvojau, kad man pusles uzdegimas, o is tikruju galejo buti kiausintakiu uzdegimas...ir siaip ten viskas labai susije, taip, kad negali zinoti 4u.gif bet nedaryk isvadu is anskto, leisk spresti gydytojams 4u.gif sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelenuroze @ 2010 11 08, 17:32)
Man gydytoja minejo, kad galejo buti taip, kad as galvojau, kad man pusles uzdegimas, o is tikruju galejo buti kiausintakiu uzdegimas...ir siaip ten viskas labai susije, taip, kad negali zinoti  4u.gif bet nedaryk isvadu is anskto, leisk spresti gydytojams  4u.gif sekmes  4u.gif

bet mano ginė pabrėžė, kad būtinai tokius uždegimus lydi ir kitokios išskyros, atseit nelabai įmanoma nepastebėt... blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes, jungiuosi 4u.gif
Nepastojimo stazas 3 metai su + .Suerimau gal pries pora metu, tada aisku lankiausi pas papr.gines, tiesa ne pas viena. Atsakymai tokie - tepinukai geri, echo irgi gera, jauni esat, nera ko nerimaut. Bande vienos "gydyt" vitaminais, kitos folio rugstim. Geriausia kai vln viena gine, duphastona sako pagerk 3 men pamatysi kaip pastosi. Taciau susviete man Dievulis prota (kodel tiap velai) ir kazkaip aptikau SM ir visas temukes apie nevaisinguma. Ir kagi, nusprendziau pas rimtesni spec.kreiptis. Pasirinkau Klima, pagal gerus jo kaip spec.atsiliepimus. Neapsirikau. Jau per pirmaji vizita, paskyre visu hormonu tyrimus, apie tepinukus bacilu, jau net nekalbu... Ir kagi, tyrimu atsakymai puikus viskas ciki. Per antra vizita, skyre LP. Nu ir mano liudesiui, paaiskeja jog abu nepratekami, fimbrijos sunyke, abipusiai hidrosalpinksai, mazajam dubeny pilna saaugu, nu zodziu ne kas verysad.gif patvarke ten kiek buvo imanoma, taciau Klimas sake jog ir po menesio gali visos saaugos atsinaujinti. Skyre kzk vaistu nepigios tabletes buvo, iskart po LP gerti tipo mazina tas saaugas. Po menesio, padare GN kad paziureti kas ten kaip laikosi, tai abudu sunkiai pratekami, vienas galima sakyt be sansu, o kitas pusetinai. Po GN rezulatu, Klimas sake gali reikt pasalinti kiausintakius aplamai, nes kaip ir db pati zn, jie trukdyti gali IVF, ypac jei vel abipusiai hidrosalpinksai pas mane..O ir vienintelis sansas vaiku tureti IVF... Nzn po tokiu zodziu asaru kupinom akim ejau namo, kojos medines, vos jas vilkau. Kaip dabar pamenu verysad.gif Aisku dar ir po GN bandem pastoti, kitoms juk pasiseka iskart po GN neva ten prasivalo kiausintakiai siek tiek. Dar ir Ovitreli leidausi kelis ciklus kad tikrai vyktu Ov. Taciau...Pasakiau Klimui jog darau nezinomo laiko pertrauka nes pavargau o be to ir issikraustem i gimtaja Mrj, tad neprivazinesiu konsultacijom..
Praejo beveik 2 metai. Kaip nieko taip nieko. Stebuklu neivyko, jais jau nebetikiu galima sakyt. Susiradau IVF skyreli, skaitineju, domiuosi, tiksliau pamazu tam ruosiuosi. Ypac laukiu gruodzio 21 d, ka nuspres valdzia del nevaisingumo gydymo. Zinom su MB, kad be gydytoju pagalbos jau nieko nebus, tad bandom tam nusiteikti tiek moraliskai tiek finansiskai (na jei kompensuos bent kiek jau bus spyris i uzpakali kad greiciau kazka darom, nesedim).... Zinau kad darysiu Vilniuje, noreciau pas gyd.Usoniene.
Taciau belaukiant patvirtins ar ne ta istatyma, reiketu imanomus tyrimus pasidaryti cia Mrj, ir gal dar LP nes jei vel yra hidrosalpinksai...
Ka manot?
p.s. sorry kad tiek daug issipasakojau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2010 11 10, 06:35)
Nepastojimo stazas 3 metai su +

Labas 4u.gif Atrodo, kad mano istorija papasakojai... Tik mano "stazas" trumpesnis... Bet irgi viskas idealu, tik kiausintakiai nei siokie nei tokie blink.gif Dvi laparoskopijos, GN ( po kurios sake, kad prateka, kad tikrai tureciau buti nestuke.gif , bet vel metai kaip nieko)... Apsisprendem jau del IVF...
Kartais tokia neviltis uzpuola... Del visko...
Bet laikykimes! 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=Rutele_S,2010 11 10, 17:35]
Rūtele, o tu turėjus kažkokių uždegimų? Kokius nors požymius (skausmus ir t.t.) jausdavai? Ką klimas sako, dėl ko tos bėdos?
Sėkmės kuo didžiausios, kuo greičiau linkiu nestuke.gif
Atsakyti
Sveikos visos to paties likimo derauges.

Mano istorija labai panasi, kaip ir jusu visu, gal kiek sudetingesne, nes mano abu kiausintakiai yra uzake, nei vieno pratekamo ir turiu tik viena kelia i pastojima - IVF. Labai dziaugiuosi, kad Dievas neuzdare visu keliu pastoti, o paliko terpele dirbtiniam apvaisinimui.
Sia diagnoze suzinojau prie 2 metus, kada BAK'e atliko laparoskopija. Kiausintakiai uzako del chlamidiju, kurias sukele stiprus kiausidziu uzdegimas, kuri turejau 16m.
Nepradesiu rasyti ilgu eiliu apie jausmus, kuriuos patyriau suzinojusiu sia kraupia diagnoze, mes visos su jausmais ir visos taip pat stipriai tai isgyvenome.
IVF dar nei vieno nesidarem, kadangi viskas remiasi i pinigus, juos kol kas taupome...
Beja, man 25 m.
Atsakyti