Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušintakių Nepraeinamumas

QUOTE(jdjola13 @ 2013 04 20, 23:41)
Ner cia ko gedytis, as pati apie nieka nieko nezinojau iki pat praeitu metu birzeli, kai pradejau bandyti pastoti. Iki to man dzin buvo kas ta ovuliacija, kaip ja nustatyti ir pan. As 7 metus KT naudojau tai per juos buvau  pamirsus visus pozymius ir t.t.. Atsimenu iki KT kad pas mane budavo 2 savaiciu PMSas, - pilvo putimas, apetitas, krutines jautrumas, nieko nenutuokiau tada kad tai ovuliacija  biggrin.gif
Del alijosiaus net nezinau, kazka leistis susilaikau, ten pavirsutiniskai panaudot ar vitaminu pagert yra viena, i ampules leisti jau kita. Kazkaip be daktaro nuorodos nesileisciau nes skaiciau kad alijosius turi ir kitu poveikiu. Kolkas apsiribosiu ricinos kompresais, pratimais, ir visokiu gerybiu vartojimu: biciu pienelis, kvieciu zelmenu sultys - tipo daro stebuklus, gydo, ir t.t.. jose labai daug tu enzymu, kuriuos daznai po operaciju israso kad audiniai sugytu gerai ir kad saaugos neatsirastu, foline rugstis ir antioxidanatai, na ir man uzteks, nes visko gi i ta organizma nesukisi  ax.gif
Na o del maudimo kiausintakio tai butinai nueik pasiechoskopuot, negerai jei tiek ilgai maudzia. O butent ta kuriame ir buvo tavo zirniukas?  turbut del to maudzia nes gyja, bet visgi pasitart su gydytoju nepakenks  4u.gif

taip tas kuriame zirniukas buvo:-S sunku bus greitai echo susiorganizuoti, pas mus eiles kaip tarybiniais laikais prir desros. Taigi leistis kazka reikia drasos, as pati niekada nebesileisiu. Kazkada b grupes vitaminus leidaus, tai kai susileidau po to tik atsimenu kaip pabudau isgriuvus ant zemes. Pasirodo esu alergiska, o gydytoja lengva ranka israse, gerai kad ta vit. kunas is karto isprakaitavo, atsibudau ispilta ruzavo prakaito . Siandien is sesers suzinojau, kad mano babytes amzina atilsi sesuo irgi negalejo susilaukt vaiku, tik neaisku del ko. Tai vat ir pagalvojau ar mano atveji galima laikyti paveldimumu, bent is dalies...
Atsakyti
QUOTE(Olelebebe @ 2013 04 21, 19:14)
taip tas kuriame zirniukas buvo:-S sunku bus greitai echo susiorganizuoti, pas mus eiles kaip tarybiniais laikais prir desros. Taigi leistis kazka reikia drasos, as pati niekada nebesileisiu. Kazkada b grupes vitaminus leidaus, tai kai susileidau po to tik atsimenu kaip pabudau isgriuvus ant zemes. Pasirodo esu alergiska, o gydytoja lengva ranka israse, gerai kad ta  vit. kunas is karto isprakaitavo, atsibudau ispilta ruzavo prakaito . Siandien is sesers suzinojau, kad mano babytes amzina atilsi sesuo irgi negalejo susilaukt vaiku, tik neaisku del ko. Tai vat ir pagalvojau ar mano atveji galima laikyti paveldimumu, bent is dalies...

Nu zinok jei chlamidiju esi turejus seniau, tai as tik jas kaltinciau del tavo negalejimo susilaukti, tuo labiau diagnoze patvirtino- pazeisti kiausintakiai, saaugos- tai chlamidijos padariniai o ne paveldimi dalykai deja verysad.gif Tavo babytes sesuo galejo tureti kokia kita priezasti, juk ju yra tikrai nemazai.
Oho del vitamino B blink.gif girdejau siaip kad tos injekcijos gan skausmingos, bet atseit ir efektingos. Na bet reik atsargiai su tais leidziamais tikrai unsure.gif
Ziuriu visur eiles begalines pas ginekologus doh.gif ar lietuvoj ar uzsieny, visur tas pats.. Ar cia tiek moteru negaluoja ar cia tiesiog kol niekad nebuvai susidurus tol net ir nenutuokem kad ginekologija tokia populiari specialybe doh.gif
Atsakyti
Olelebebe, atsiprasau, kazkaip as visai nevykusiai nusisnekejau su tuo savo klausimu.

Po negimdinio nestum pasalinimo man nesamoningai buvo su mm. Prasidejo mm po LAP po geros savaites, teses 7d, tada praejo savaite ir vel pradejau nesitpriai kraujuoti, ir taip tesesi apie pusantro menesio, kol viskas susinormalizavo, atsistate i savo vezias. Vaziavau pas gydytoja, nes buvau sunerimus del tokiu kraujavimu,taciau mane nuramino ,kad tai normalu.
Atsakyti
QUOTE(jdjola13 @ 2013 04 21, 20:56)
Nu zinok jei chlamidiju esi turejus seniau, tai as tik jas kaltinciau del tavo negalejimo susilaukti, tuo labiau diagnoze patvirtino- pazeisti kiausintakiai, saaugos- tai chlamidijos padariniai o ne paveldimi dalykai deja  verysad.gif Tavo babytes sesuo galejo tureti kokia kita priezasti, juk ju yra tikrai nemazai.
Oho del vitamino B blink.gif  girdejau siaip kad tos injekcijos gan skausmingos, bet atseit ir efektingos. Na bet reik atsargiai su tais leidziamais tikrai unsure.gif
Ziuriu visur eiles begalines pas ginekologus  doh.gif  ar lietuvoj ar uzsieny, visur tas pats.. Ar cia tiek moteru negaluoja ar cia tiesiog kol niekad nebuvai susidurus tol net ir nenutuokem kad ginekologija tokia populiari specialybe  doh.gif

nu aš irgi nesuprantu, pasirodo daug moterų kenčia dėl ginekologinių problemų unsure.gif Šiandien pasiėmiau iš savo medicininės kortelės operacijos išrašą iš ligoninės.Nu žinok krisk negyvas, nesupratau nieko - parašyta - operuota , atlikta deš. pusės tubotomija, enukleuoti rasti audiniai, atiduoti histologiniam tyrimui. Audinių rasta nedaug. doh.gif Nu nusišauk,nesuprantu, o kur dingo info apie kairiojo kiaušintakio operaciją, kokie ten audiniai rasti, kas ištirta juose blink.gif Vienu žodžiu trūksta žodžių. Ką teks bėgti į ligoninę, kažin kaip spėsiu. Šiandien jau darbas man nuo 12.30, dabar 11.28 val tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(bella272 @ 2013 04 22, 08:39)
Olelebebe, atsiprasau, kazkaip as visai nevykusiai nusisnekejau su tuo savo klausimu.

Po negimdinio nestum pasalinimo man nesamoningai buvo su mm. Prasidejo mm po LAP po geros savaites, teses 7d, tada praejo savaite ir vel pradejau nesitpriai kraujuoti, ir taip tesesi apie pusantro menesio, kol viskas susinormalizavo, atsistate i savo vezias. Vaziavau pas gydytoja, nes buvau sunerimus del tokiu kraujavimu,taciau mane nuramino ,kad tai normalu.

nieko tokio, man ir kartais pavyksta parašyti tai kas tik man suprantama tongue.gif Beje, ar Jūs jautėte kokį timčiojimą /maudimą tame kiaušintakyje iš kurio pašalintas gemaliukas( ar embrioniukas)?? Man vis dar dabar skaudena tą kiaušintąkį. Nirs po operacijos jau beveik mėnuo. unsure.gif
Atsakyti
[quote=Olelebebe,2013 04 22, 10:31]
nu aš irgi nesuprantu, pasirodo daug moterų kenčia dėl ginekologinių problemų unsure.gif Šiandien pasiėmiau iš savo medicininės kortelės operacijos išrašą iš ligoninės.Nu žinok krisk negyvas, nesupratau nieko - parašyta - operuota , atlikta deš. pusės tubotomija, enukleuoti rasti audiniai, atiduoti histologiniam tyrimui. Audinių rasta nedaug. doh.gif Nu nusišauk,nesuprantu, o kur dingo info apie kairiojo kiaušintakio operaciją, kokie ten audiniai rasti, kas ištirta juose blink.gif Vienu žodžiu trūksta žodžių. Ką teks bėgti į ligoninę, kažin kaip spėsiu. Šiandien jau darbas man nuo 12.30, dabar 11.28 val tongue.gif
Papildyta:

Aha, tikrai kad idomiai cia pas tave tas israsas blink.gif Ne zodziu apie kairi kiausintaki g.gif Kas tas 'enukleuoti' g.gif Atiduota histologiniam tyrimui, tai kazkokie rezultatai kazkada turetu buti.. kodel niekas tau nieko nesake? g.gif Gal pasiskambint iseitu i ligonine? nu zodziu bandyk aiskintis, as tai jau lekciau su atidarymo valandom biggrin.gif Isivaziduoju kad sunkiau viska padaryti kai jau darbas prasidejo, tikiuosi kaip nors susidorosi. Duok zinot jau kai issiaiskinsi kas cia per israsas ir kur visa kita info g.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=jdjola13,2013 04 22, 12:09]
[quote=Olelebebe,2013 04 22, 10:31]
Papildyta:
Aha, tikrai kad idomiai cia pas tave tas israsas blink.gif Ne zodziu apie kairi kiausintaki g.gif Kas tas 'enukleuoti' g.gif Atiduota histologiniam tyrimui, tai kazkokie rezultatai kazkada turetu buti.. kodel niekas tau nieko nesake? g.gif Gal pasiskambint iseitu i ligonine? nu zodziu bandyk aiskintis, as tai jau lekciau su atidarymo valandom biggrin.gif Isivaziduoju kad sunkiau viska padaryti kai jau darbas prasidejo, tikiuosi kaip nors susidorosi. Duok zinot jau kai issiaiskinsi kas cia per israsas ir kur visa kita info g.gif 4u.gif
[/quote]
Labukas 4u.gif Nu gi suspėjau. Žinok Dievo pirštas, dar net ir ta pati daktarė kuri mane priimė ir tyrė ligoninėje vos ne "ant tako pasimaišė" vos įžengus į pastatą tongue.gif Nu bet to svarbiausio atsakymo nėra. Dar susiginčyjome dėl tos operacijos. Išraše parašyta kad dešiniąjąme kšnt. atliktas šalinimas, o buvo juk kairiająme blink.gif . Tai sako gal suklydo berašydami doh.gif , bet anot jos tai nesudaro kažko svarbaus. Nu galvoju palauk, dėl ateities tyrimų tai svarbu . Kaip supratau "Enukleuoti rasti audiniai" tai tas rastas audinys mano žirniukas, lape yra tik skaičiai ties "Biopsinės ir operacinės medžiagos tyrimu"( gavau iš ligoninės dar šitą lapą) o išvada /diagnozė O00 blink.gif nu čia aišku kad nieko neaišku. Va, radau,kad enukleacija yra - akies obuolio pašalinimas lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nu bet verčiant į mano situacijos kalbą, tai buvo embrioniuko pašalinimas rolleyes.gif Klausiau dėl to maudimo kiaušintakyje, sako kad tai nebūtinai gali būti dėl operacijos, vėlgi tirtis, prie to paties chlamidijas išsitirti. Man kaip pasirodė ji nelabai džiugiai man atsakinėjo tai nelabai lindau į diskusijas, padiskutuosiu su privačia vaisingumo ginekologe, 25 dieną, tikiuosi kad pavyks man su ja susitikti. Tai va visus išrašus turiu, jei ko papildomai reikės tai manau nepatingės ligoninėje pavartyti mano operacijos istorijos .Beje bajeris, šiandien ryte pasidariau NT, tai gana matomas neryškus antras brūkšnys, tai klausiau daktarės ar tai buvusio nėštumo pėdsakai, kurie vėliau išnyks, pasakė kad ne . Nu tai ir vėl sėdžiu ir laukiu tos dienos, kada normaliai man viską paaiškins už pinigus
Atsakyti
QUOTE(Olelebebe @ 2013 04 22, 14:40)
Labukas 4u.gif  Nu gi suspėjau. Žinok Dievo pirštas, dar net ir ta pati daktarė kuri mane priimė ir tyrė ligoninėje  vos ne "ant tako pasimaišė" vos įžengus į pastatą tongue.gif  Nu bet to svarbiausio atsakymo nėra. Dar susiginčyjome dėl tos operacijos. Išraše parašyta kad dešiniąjąme kšnt. atliktas šalinimas, o buvo juk kairiająme  blink.gif . Tai sako gal suklydo berašydami  doh.gif , bet anot jos tai nesudaro kažko svarbaus.  Nu galvoju palauk, dėl ateities tyrimų tai svarbu .  Kaip supratau "Enukleuoti rasti audiniai" tai tas rastas audinys mano žirniukas, lape yra tik skaičiai ties "Biopsinės ir operacinės medžiagos tyrimu"( gavau iš ligoninės dar šitą lapą) o išvada /diagnozė O00  blink.gif nu čia aišku kad nieko  neaišku. Va, radau,kad enukleacija yra - akies obuolio pašalinimas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Nu bet verčiant į mano situacijos kalbą, tai buvo embrioniuko pašalinimas  rolleyes.gif Klausiau dėl to maudimo kiaušintakyje, sako kad tai nebūtinai gali būti dėl operacijos, vėlgi tirtis,  prie to paties chlamidijas išsitirti. Man kaip pasirodė ji nelabai džiugiai  man atsakinėjo tai nelabai lindau į diskusijas, padiskutuosiu su privačia vaisingumo ginekologe, 25 dieną, tikiuosi kad pavyks man su ja susitikti. Tai va visus išrašus turiu, jei ko papildomai reikės tai manau nepatingės ligoninėje pavartyti mano  operacijos istorijos .Beje bajeris, šiandien ryte pasidariau NT, tai gana matomas neryškus antras  brūkšnys, tai klausiau daktarės ar tai buvusio nėštumo pėdsakai, kurie vėliau išnyks, pasakė kad ne . Nu tai ir vėl sėdžiu ir laukiu tos dienos, kada normaliai man viską paaiškins už pinigus

Eik tu!!?? bigsmile.gif teigiamas testas??? blem, kazkas cia ni to g.gif Mergyt, as tai vietoj taves skubeciau jau kuo greiciau pas koki tai kad ir privatu ginekologa pradziai, kad tik istirtu kas cia darosi.. Jeigu israse parasyta kad desineje puseje kazka ten tvarke, o viskas buvo kaireje, ir jeigu tau vis dar ta kairi kiausintaki maudzia ir testas rodo teigiamas, tai net nezinau... Gal jie net tau jo neisoperavo?? kazkokia cia jau maisatis gaunasi g.gif Suklydimas parasyti ant popieriaus nera jau toks nereiksmingas dalykas, jei suklydo rasydami, is kur gali buti tikra kad 'nesuklydo' operuodami... Jau rodo neatsakinguma daktaru.. O jeigu dar tau tas nestumas yra ten, tai zinok labai pavojinga. Jeigu kiausintakis sprogsta ir kraujas issilieja i pilvo ertme, tai moters gyvybei gresia pavojus.. Nenoriu aisku as cia taves gasdint, bet kazkaip cia nesusiveda galai. Tuo labiau jei jinai patvirtino kad teigiamas testas nera ano nestumo padarinys. Gal elektronini testa dar nusipirk kad tiksliau parodytu ar nescia, zinau jie kainuoja biski, bet... Ka tu pati manai daryti?
Atsakyti
QUOTE(jdjola13 @ 2013 04 22, 16:04)
Eik tu!!?? bigsmile.gif  teigiamas testas??? blem, kazkas cia ni to  g.gif  Mergyt, as tai vietoj taves skubeciau jau kuo greiciau pas koki tai kad ir privatu ginekologa pradziai, kad tik istirtu kas cia darosi.. Jeigu israse parasyta kad desineje puseje kazka ten tvarke, o viskas buvo kaireje, ir jeigu tau vis dar ta kairi kiausintaki maudzia ir testas rodo teigiamas, tai net nezinau... Gal jie net tau jo neisoperavo?? kazkokia cia jau maisatis gaunasi g.gif  Suklydimas parasyti ant popieriaus nera jau toks nereiksmingas dalykas, jei suklydo rasydami, is kur gali buti tikra kad 'nesuklydo' operuodami... Jau rodo neatsakinguma daktaru.. O jeigu dar tau tas nestumas yra ten, tai zinok labai pavojinga. Jeigu kiausintakis sprogsta ir kraujas issilieja i pilvo ertme, tai moters gyvybei gresia pavojus.. Nenoriu aisku as cia taves gasdint, bet kazkaip cia nesusiveda galai. Tuo labiau jei jinai patvirtino kad teigiamas testas nera ano nestumo padarinys. Gal elektronini testa dar nusipirk kad tiksliau parodytu ar nescia, zinau jie kainuoja biski, bet... Ka tu pati manai daryti?

unsure.gif o bliamba..nu man pats daktaras sakė kad išoperavo tą 5 savaičių žirniuką. Pasidariau kraujo tyrimą savaitė po LAP, , HCG sumažėjęs kaip ir turi būti. Gal testas blogai padarytas, pasidarysiu dar vieną. Elektroninį NT gal dar nelabai rasiu taip lengvai savo mieste, o jis tipo labai tikslus? Dėl to plyšimo žinau, labai baisu... Tas NT antras brūkšnys nelabai ryškus,vaiduokliškas kaip čia panelės jį vadina, gal nelabai nėščia, pasidarysiu dar prieš einant pas gynę. Telefone yra foto NT, kad gydytojai parodyčiau. Nu bandysiu įsipaišyt 25 d. Sakė registratūroje lyg ir tarpelis laisvas, dar pasiskambinti prieš atvykstant, kad netektų laukti ilgai ( visgi po to reiktų grįžti į darba man) bet jaučiu teks išsiprašyti .Dar noriu pridurti,kad tame išraše, ties echo parašyta kad tas darynys pastebėtas kairiajame kiaušintakyje, o atlikta operacija dešiniąjame. Bet aš gerai pamenu kaip operavęs gydytojas po operacijos man aiškino kad išoperavo iš kairio, būtent to kuriame daugiau sąaugų, dešiniame buvo mažiau.Man dar klausimas, ar tik kairysis buvo "valomas" ar ir dešinysis, neišgirdau arba nepamenu daktaro išvados dėl jo, o popieriuose rašoma tik apie nėštumo pašalinimą, apie sąąugas ir kiaušintakių pravalymą kaip ir nieko, nebent tubotomija yra bet koks kiaušintakių pravalymas ir nėštumo ir tų kitų kamščių??? blink.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olelebebe: 22 balandžio 2013 - 15:55
Tiesa, dar vienas dalykas ax.gif Parašyta ties procedūrų kodu - gimdos gleivinės gramdymas blink.gif Ką man ten gramdė, jei nėštumas buvo kiaušintakyje įstrigęs blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Olelebebe @ 2013 04 22, 15:40)
unsure.gif o bliamba..nu man pats daktaras sakė kad išoperavo tą 5 savaičių žirniuką. Pasidariau kraujo tyrimą savaitė po LAP,  , HCG sumažėjęs kaip ir turi būti. Gal testas blogai padarytas, pasidarysiu dar vieną. Elektroninį NT gal dar nelabai rasiu taip lengvai savo mieste, o jis tipo labai tikslus? Dėl to plyšimo žinau, labai baisu... Tas NT antras brūkšnys nelabai ryškus, vaiduokliškas kaip čia panelės jį vadina. Telefone yra foto NT, kad gydytojai parodyčiau. Nu bandysiu įsipaišyt 25 d. Sakė registratūroje  lyg ir tarpelis laisvas, dar pasiskambinti prieš atvykstant, kad netektų laukti ilgai ( visgi po to  reiktų grįžti į darba man) bet jaučiu teks  išsiprašyti .Dar noriu pridurti,kad tame išraše, ties echo parašyta kad tas darynys pastebėtas kairiajame kiaušintakyje, o atlikta operacija dešiniąjame. Bet aš gerai pamenu kaip operavęs gydytojas po operacijos man aiškino kad išoperavo iš kairio, būtent to kuriame daugiau sąaugų, dešiniame buvo mažiau.Man dar klausimas, ar tik kairysis buvo "valomas" ar ir dešinysis, neišgirdau arba nepamenu daktaro išvados dėl jo, o popieriuose rašoma tik apie nėštumo pašalinimą, apie sąąugas ir kiaušintakių pravalymą kaip ir nieko, nebent tubotomija yra kiaušintakių pravalymas apskritai??? blink.gif  rolleyes.gif

Nelabai randu intike kas ta tubotomija, bet suprasciau kad taip, kiausintakiu pravalymas ar tai kazkoks ju gydimas ar procedura g.gif Pas mane kitokie terminai buvo naudojami blink.gif Del testo, hm, tie vaiduokliai labiausiai ir klaidinantys, nors as ne vieno nesu turejus, jei jau neigiama tau tuscia ten ir vsio, viena juostele. Bet jei pas tave telefone net matosi nufotkinus, tai jau sakyciau juostele. Pabandyk dar viena pasidaryt, ir paklausk gal tures elektroniniu, nes jie tiksliau pasako 'pregnant' ar 'not pregnant' Jie zino kaip ta vaiduokliska juostele interpretuoti. Na ir bandyk tada butinai 25 papult pas ta gydytoja 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jdjola13 @ 2013 04 22, 16:59)
Nelabai randu intike kas ta tubotomija, bet suprasciau kad taip, kiausintakiu pravalymas ar tai kazkoks ju gydimas ar procedura g.gif  Pas mane kitokie terminai buvo naudojami  blink.gif  Del testo, hm, tie vaiduokliai labiausiai ir klaidinantys, nors as ne vieno nesu turejus, jei jau neigiama tau tuscia ten ir vsio, viena juostele. Bet jei pas tave telefone net matosi nufotkinus, tai jau sakyciau juostele. Pabandyk dar viena pasidaryt, ir paklausk gal tures elektroniniu, nes jie tiksliau pasako 'pregnant' ar 'not pregnant' Jie zino kaip ta vaiduokliska juostele interpretuoti. Na ir bandyk tada butinai 25 papult pas ta gydytoja  4u.gif  4u.gif  4u.gif

4u.gif ačiūkas už patarimus. taip ir padarysiu - nuspirksiu el. NT jau nusiunčiau vadovei prašymą dėl išleidimo iš darbo. Sėdėsiu prie gynės durų nors ir iki pražilimo. Dabar susirašinėju klausimus, kad ten būnant nepamirščiau ko svarbaus paklausti. Beje, biški blondiškas klausimas, jdjola13, ir kitos mergaitės, kaip su mityba? Aš po LAp labai daug valgau( tiesiog atsipūčiau per daug) ax.gif blush2.gif ir labai nesveikai, aišku bandau stapdyti( gal čia depresijos pasėkmės tongue.gif ) bet kaip manote ar turi kokios įtakos pastojimui, ta prasme kiaušintakių užsikišimui, saaugų atsinaujinimui?? Beje ar Jūs rūkote? Aš rūkiau smarkiai, prieš naujus metus, retai, o po operacijos visai neberūkau, ir nenoriu. O kaip Jūs, ar rūkymas irgi gali turėti įtgakos visam tam blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Olelebebe @ 2013 04 22, 16:49)
4u.gif ačiūkas už patarimus. taip ir padarysiu - nuspirksiu el. NT jau nusiunčiau vadovei prašymą dėl išleidimo iš darbo. Sėdėsiu prie gynės durų nors ir iki pražilimo. Dabar susirašinėju klausimus, kad ten būnant nepamirščiau ko svarbaus paklausti. Beje, biški blondiškas klausimas, jdjola13, ir kitos mergaitės, kaip su mityba? Aš po LAp labai daug valgau( tiesiog atsipūčiau per daug) ax.gif  blush2.gif  ir labai nesveikai, aišku bandau stapdyti( gal čia depresijos pasėkmės tongue.gif ) bet kaip manote ar turi kokios įtakos pastojimui, ta prasme kiaušintakių užsikišimui, saaugų atsinaujinimui?? Beje ar Jūs rūkote? Aš rūkiau smarkiai, prieš naujus metus, retai, o po operacijos visai neberūkau, ir nenoriu. O kaip Jūs, ar rūkymas irgi gali turėti įtgakos visam tam  blush2.gif

Del mitybos pas mane viskas gerai, lap mano iprociu nepakeite. Ar turi itakos kiausintakiu buklei- kaip ir visam organizmui- sveika mityba gerai, nesveika- ne taip jau gerai biggrin.gif Kad ten tiesiogiai itakotu saaugu augima tai nemanau. Del rukymo tas pats- rukymas pasak visu mediku- yra negerai daugeliui dalyku. Na kiek teko lankytis pas specialistus del vaisingumo, tai taip, kazkaip visalaika klause, arba budavo punktas kokioj anketoj- ar rukote ar ne. Siaip sako kad rukymas kenkia vaisingumui, na bet ir visam kitam jis kenkia, taciau kazkokiu 100proc irodymu nezinau ar yra. Ir priklauso nuo organizmo, ziurek vieni ruko - suserga kokiais veziais anksti, kiti ruko iki pat 80 metu ir sveiki kaip ridikai (mano senelis pvz biggrin.gif) Na , bet aisku, jeigu gali, nerukyk. As deja esu is tu, kur kiek bandziau gyvenime, tiek nepripratau biggrin.gif tad siaip nerukau. ir dziaugiuosi aisku, nemegstu tos smarves schmoll.gif taciau visi aplink mane ruko doh.gif
Pranesk kai testuka jau pasidarysi, kazkaip labai jau idomu kaip ten kas pas tave g.gif 4u.gif
Atsakyti