QUOTE(Olelebebe @ 2013 04 01, 16:18)
Labukas mergytes. Pieš porą dienų turėjau LAP.Pastojimas ne vietoje, nes nepratekami kiaušintakiai. Daktaras pasakė,kad mano kiausintakis kaip dešrelė, aplipes saaugomis ir yra randelių. Jis kiaušintakį prabadė, saaugas prasklaidė. Dieve, net pamiršau paklausti kur jis man prabadė, kiek ir kaip prabadė, ar visur subadė, išvis iš galvos išėjo, kad galiu to paklausti. Tik pasakė ,kad sudarytos visos galimybės pastoti ( kurių ankščiau buvo nulis, bet pastojau tik deja ne vietoje).Bet 30 proc. padidėja pastojimas ne vietoje, dėl dar vieno randelio, kuris buvo padarytas imant mano žirniuka nesuprantu vieno, jei ankščiau buvo galimybės pastoti buvo 0 o dabar visos galimybės pastoti, bet 30 proc. didesnė tikimybė kad ne vietoje, tai kokia isvis tkimybė man pastoti vietoje??? Tikiuosi kad supratote, nes esu tokia susijaudinusi, dar po visu stresu stradaniju, nezinau ar aiskiai surasiau. Gal kas suprantat apie tai daugiau nei as , o gal kazkauriai buvo panasiai kaip man? Nezinau, ar man dziaugtis ar verkti po tokiu gydytojo isvadu.. tiesa antras kiausintakis buvo geresnis, bet va ir nepaklausiau ar kita taip pat prabade ar ne, ar kitas kiausintakis suteikia daugiau sansu kad zirniukas nuriedes i gimda...
Labukas Olelebebe, uzjauciu tave ir labai gerai suprantu nes pas mane panasi situacija, truputi gal blogesne net sakyciau. Del kiausintakio prabadimo tai man truputi neaiskus pats issireiskimas, bet turbut tavo daktaras turejo omeny kad pravale kiausintaki? Nes tokiais atvejai buna kad iveda toki kaip plonyti vamzdeli i kiausintaki kad pravalyti uzsikimsimus ar saaugas ten viduje. O is isores pasalina saaugas nes jos dazniausiai deformuoja kiausintaki, jo forma, daznai ji surango. Pasalinus saaugas kiek imanoma istiesina kiausintaki, na jis nera visiskai tiesus ir taip, bet jei jis baisiai israngytas tai apvaisintam kiausineliui yra dar sunkiau patekti i gimda.. Del 'desreles' irgi man kyla klausimas, ar tu neklausiai gydytojo ar pas tave nebuvo hidrosalpingso? tai yra kai kiausintakis patinsta ir prisipildo skyscio, ir pasidaro panasus i desrele jei taip jau galima issireiksti.. Ir svarbiausia ar klausei gydytojo del ko greiciausiai yra padetis tokia- nes tokie kiausintakiu pakitimai dazniausiai atsiranda del infekciju (kurias reik butinai issigydyt), dar gali buti ir nuo buvusiu pilvo ertmes operaciju, pvz apendicito ir t.t...
Del to kiek sansu pastoti gimdoje, turbut sunku ir gydytojam atsakyti, jie padaro viska ka gali o po to reik ziuret nes iki galo jie to kiausintakio istirti negali nes jie gi labai mazi ir ploni. Sakyciau nemazas sansas tau yra pastoti gimdoje, taciau yra ir tas pats sansas pastoti vel nevietoje Tai priklauso nuo kiek pazeistas yra kiausintakis ir ar jis atlieka savo funkcija ar nebelabai. Kas belieka tau - tik bandyti mergyt, ir jei pastosi kuo anksciau pasitikrinti ar nestumas vietoje ar vel kiausintakyje. Gydytojai gali nustatyti ar nestumas vietoje patikrine hormonu lygi. Jei aptinkama labai anksti, jie gali ta nestuma ne vietoje panaikinti vaistais, o ne operacijos budu. Operuoja jau tada kai gemaliukas yra gan paauges ir vaistai jo nebesunaikintu. Kuo maziau operaciju turesi tuo geriau gi patiem kiausintakiams bus.
As ameniskai tai jau perejau prie IVF, nes nors man ir ''patvarke' tuos kiausintakius, pastoti taip ir neisejo. Taciau cia labai individualus dalykas, priklausomai ant kiek pazeisti jie yra.. Sekmes tau mergyt, tikiuosi viskas bus gerai