nai nai pasidariau rieeebu riebuuu kremuka dejau apie 2-3 gramus biciu vasko, ir alieju apie 20 gr (ricinos, tamanu, ir laaaseli kokosu, buvo like), mano "hidrolatas" buvo ramuneliu arbata pyliau is akies apie 15 ml ir pabaigoj ilasinau metos EA (padauginau ) vienu zodziu esu bais patenkinta, nes viskas issimaise puikiai, gavosi tokia konsistencija tarp greitines ir grietineles, spalva gelsva. Tiesa, dar neaisku, kas bus kai pastoves
bet siaip taip, aciu, aciu, kam tos geles
QUOTE(Nidulia @ 2010 02 22, 14:07)
as turiu5 pastas, o sia Levare mint nupirkau MB.es kitos jam mat neskanios:) Lavera mint skonis panasus i tu bloguju colgate:) metinis, bet tusi ciut ciut kazkokio surumo, zinoma to surumo ner ko lyginti su welwdos druskine pasta:)
Stai tokia?:
Bet ziuriu jinai su fluoridu, ar nera blogai ?
Beja merginos, kur jus dedat tuscius buteliukus nuo hidrolatu? Ismetat ar kur panaudojat?
QUOTE(Satura @ 2010 02 22, 14:32)
bet kad labai jau jis kartus Bent tas, kuris kosmetikai
nu jo, skonis tai nera pats skaniausias, bet tie kurie skirti kosmetikai netinka naudoti i vidu, cia reiketu atsargiai, nes gali daugiau bedos nei gerio atnesti.
QUOTE(ievvvvaa @ 2010 02 22, 14:34)
nai nai pasidariau rieeebu riebuuu kremuka
Tiesa, dar neaisku, kas bus kai pastoves
Tiesa, dar neaisku, kas bus kai pastoves
o nedejai jokio konservanto?
noriu paklaust merginu, kurios gamina pacios kremus ar jus dedat kokius konservantus? ar tik as viena tokia isprotejusi as ir stala ir indelius pirmiausia isdezinfekuoju su spiritu ir visuomet dedu greipfruktu seklu ekstrakta kaip konservata ir vit E, kad apsaugotu aliejus. Kremus laikau saldytuve.
kiek laiko issilaiko kremukas be konservantu??
QUOTE(Chippie @ 2010 02 22, 13:50)
o nedejai jokio konservanto?
noriu paklaust merginu, kurios gamina pacios kremus ar jus dedat kokius konservantus? ar tik as viena tokia isprotejusi as ir stala ir indelius pirmiausia isdezinfekuoju su spiritu ir visuomet dedu greipfruktu seklu ekstrakta kaip konservata ir vit E, kad apsaugotu aliejus. Kremus laikau saldytuve.
kiek laiko issilaiko kremukas be konservantu??
na cia buvo pirmas mano gaminimas, be to, isejo apie 30 ml, nera labai didelis kiekis, kojoms sutepsiu per savaite tikrai, gal net greiciau. O konservanto reikia tik tada kai dedam vandens faze, kaip ir dabar dariau, bet sakau nedejau nes nedidelis kiekis, ir dvejojau ar is viso cia kas gausis
QUOTE(ievvvvaa @ 2010 02 22, 13:34)
nai nai pasidariau rieeebu riebuuu kremuka
ir pabaigoj ilasinau metos EA (padauginau )
ir pabaigoj ilasinau metos EA (padauginau )
šaunuolė Man tai įdomus užmanymas tavo - riebus kremas + mėta, t.y. riebus ir šaldantis dar kai nėra šilta Kaip čia tu sumąstei?
QUOTE(GinMintė @ 2010 02 22, 13:34)
Beja merginos, kur jus dedat tuscius buteliukus nuo hidrolatu? Ismetat ar kur panaudojat?
kad labai vartotojiška išmest gerą daiktą ir vėl pirkti naują. Stengiuosi panaudoti savoms reikmėms, mąstau, gal kada ir Monica sutiktų į tokį hidrolato įpilti, nes jis vistiek toks pat geras kaip ir pirktas naujas
QUOTE(Chippie @ 2010 02 22, 13:50)
noriu paklaust merginu, kurios gamina pacios kremus ar jus dedat kokius konservantus?
vitaminą E, GSE, naticidą. Pastarojo mačiau, kad ir Aroma-Zone atsirado O jau kaip skania jis kvepia, tik kad labai švelniai ir viso kremo tikrai neprikvėpins kaip tie ekstraktai ar EA
QUOTE(Satura @ 2010 02 22, 14:32)
bet kad labai jau jis kartus Bent tas, kuris kosmetikai
jo galima įsigyti ir Kvapų namuose, jos tikrai turi chemiškai nesugadinto
jo galima įsigyti ir Kvapų namuose, jos tikrai turi chemiškai nesugadinto
o si irgi galima gerti?
jis ziauriai kartus ir joks vandens kiekis neisgelbes situacijos:) ilasintas i apelsinu arba greipfruktu sultis, jo kartumas stebuklingai prapuola:) patikrinta asmeniskai:) skanaus gerimo dabar pirksiu jusu pasiulyta, aciu
Papildyta:
QUOTE(ievvvvaa @ 2010 02 22, 14:34)
nai nai pasidariau rieeebu riebuuu kremuka dejau apie 2-3 gramus biciu vasko, ir alieju apie 20 gr (ricinos, tamanu, ir laaaseli kokosu, buvo like), mano "hidrolatas" buvo ramuneliu arbata pyliau is akies apie 15 ml ir pabaigoj ilasinau metos EA (padauginau ) vienu zodziu esu bais patenkinta, nes viskas issimaise puikiai, gavosi tokia konsistencija tarp greitines ir grietineles, spalva gelsva. Tiesa, dar neaisku, kas bus kai pastoves
kaip as tau pavydziu niu ne juodai, bet ir ne baltai pavydziu:) o kam si kremeli naudosi? veideliui ar plaukuciams?
mergaites, o dumbliu hidrolatas ko gero butu labai naudingas plaukams ir galvos odai? patarkite prasau, nes supratau, kad ant veido purksti negalesiu kiek visko turiu ir kiek visko uosciau pas kitus, pirma karta gyvenime kazkas nepatiko taip, kad net prisiversti negaliu
QUOTE(Satura @ 2010 02 22, 15:03)
kad labai vartotojiška išmest gerą daiktą ir vėl pirkti naują. Stengiuosi panaudoti savoms reikmėms,
vitaminą E, GSE, naticidą. Pastarojo mačiau, kad ir Aroma-Zone atsirado O jau kaip skania jis kvepia, tik kad labai švelniai ir viso kremo tikrai neprikvėpins kaip tie ekstraktai ar EA
va ir as mastau kad reiketu man panaudoti indelius nuo Suki kremo ir toniko, geri daiktai, dar stikliniai indeliai. Isplaut tai as isploviau, bet reiketu kazkaip geriau juos isdezinfekuot, butent purkstuka
Pradziai apsiriboju GSE, bet jei naticidas skaniai kvepia tai greitai teks vel uzsakyma daryti as dar stebiuosi, kur mano pinigai dingsta
QUOTE(GinMintė @ 2010 02 22, 14:34)
Stai tokia?:
taip, sita
as nemetu butelaiciu, sandeliuoju i dezute, ziurek ir prireikia kam nors:) pavyzdziui sumanau susimaisyti kelis hidrolatus pameginimui, tai ir issitraukiu bonkele tuscia is sandeliuko:)
Katuti, as irgi klausiau Monikos del savo taros, ji neatmete sios minties:)
QUOTE(Ugvilė @ 2010 02 20, 23:54)
nu va, Daddygirl, istryne mano posta nrs jau ir pati istryniau, kad jau taip parase zodziu zinosiu ir as dabar apie Asda bet musu merginos labai daznai pekasi ten, kai nezinai, tai ir pamaniau,kad ten viskas normaliai, negalvojau, kad ju eco sampune bus visokiu nesamoniu prideda, bet dar vaikiskam, nu nesamone
noriu patikslinti. ten ir yra viskas normaliai, gal ne taip issireiskiau tikrai nereikia bijot is ten pirkt, pvz maisto ir pan. kainos vienos maziausiu ir kokybe gal ne geriausia, bet pasirinkimas juk didelis - visada galima rast gera kainos/kokybes varianta.
as tik labai suabejojau ar toks PC tinklas gamintu savo ekologiska sampuna vaikams.. juk turbut nelabai tikites pamatyt ir pvz 'RIMI ekologiskaa sampuna'
nors gal kada nors..
QUOTE(Chippie @ 2010 02 21, 00:08)
o va mango sviestas visai nekvepia
kiek as macius, visi mango sviestai parduodami rafinuoti (atitinkamai be spalvos ir kvapo).
QUOTE(adrija @ 2010 02 21, 13:52)
O kažin,jei pavyzdžiui kokio kakavos sviesto galiojimas pasibaigia,tai jį išoriškai nieko naudoti?Dar visos jo savybės būna išlikę?
man atrodo svarbiau ne terminas, bet ar nepakito sviesto spalva, kvapas, skonis Kol jei islieka nepakite - sviestas tinkamas naudoti.
QUOTE(Monica @ 2010 02 21, 14:24)
kiek aš skaičiau, tai muilo milt.reiktų virti prieš jais prausiantis. Ar virei?
turiu tangerino ea mėginuką, jis labiau citrininis nei paprastas mandarinas, man skanus. Kažkaip raudonas mand. man nelb patinka, žalias skanesnis, dabar berods dar baltą užsakiau (ar galvojau užsakyti )
turiu tangerino ea mėginuką, jis labiau citrininis nei paprastas mandarinas, man skanus. Kažkaip raudonas mand. man nelb patinka, žalias skanesnis, dabar berods dar baltą užsakiau (ar galvojau užsakyti )
ane? o kur, gal atsimeni? nes ir akamuti savo puslapyje ir ant mano turimu milteliu pakuotes raso, kad nereikia virti, tik sumaisyt su vandeniu - padaryt kosyte.
gal maisai su riesutais paciais? apie juos daznai kur raso, kad reik pavirt. bet is mano patirties - nebutinai. anksciau viriau, paskui neviriau - visaip gaunas
aciu. imu tada pabandymui tangerina.
oi, kaip laukiu savo eteriniu, negaliu...
QUOTE(Chippie @ 2010 02 21, 15:08)
man lb patika, kad aroma-zone galima nusipirkti tuos mazus 10ml alieju meginukus, tai uzsisakiau visokiu negirdetu murumuru ir kukui aliejuku, lb juokingai skambejo, tikiuosi greitai visus isbandyti
priminei - turiu seniausiai 100ml kukui nut oil saldytuve. dar net nepabandziau man tie aliejai letai naudojas. Pirkau lyg veidui, bet kazkaip nesinori aliejaus ant veido tept.
O kam Tu naudosi?
QUOTE(Chippie @ 2010 02 22, 15:11)
as dar stebiuosi, kur mano pinigai dingsta
ne tu viena stebiesi pas mane taip pat, du uzsakymai, 400-500lt nera ir vistiek visko maza
QUOTE(Nidulia @ 2010 02 22, 14:10)
o si irgi galima gerti?
mergaites, o dumbliu hidrolatas ko gero butu labai naudingas plaukams ir galvos odai? patarkite prasau, nes supratau, kad ant veido purksti negalesiu
mergaites, o dumbliu hidrolatas ko gero butu labai naudingas plaukams ir galvos odai? patarkite prasau, nes supratau, kad ant veido purksti negalesiu
Chippie aiškiai pasake, kad ne, negalima Aš irgi jo negėriau, tik lašelį nulaižiau nusprūdusį, kai lašinau į kremą
jeigu jau taip, tai nepasidaryk dar blogiau sau Jei ištepsi galvos odą ir dar paklius ant plaukų, tai taip puikiai tau kvapas išsilaikys ir aplinkinius džiugins, kad smarkia pasigailėsi....
užsiminei kažkada, kad šlaunis vynioji, tai įpilk šito hidrolato į tą masę - kojos tau padėkos ir geras daiktas bus panaudotas pagal paskirtį
QUOTE(Satura @ 2010 02 22, 14:03)
šaunuolė Man tai įdomus užmanymas tavo - riebus kremas + mėta, t.y. riebus ir šaldantis dar kai nėra šilta Kaip čia tu sumąstei?
Satura, as dar neuzaugau iki jusu aukstojo pilotazo bet aciu uz uzvedima ant kelio man ta meta buvo tai ka turejau, negalvojau apie ju rysi/nerysi pirma norejau isbandyt su tuo, ka turiu, net tamanu buvo gaila, nors ju dabar niekur nenaudoju...
Nidulia, baik tu, koki veida kojoms, tiksliau pedoms cia grozio "eliksyras" ir tai bijau kad nenukristu