Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(Satura @ 2010 03 01, 10:54)
tuo tarpu įsitikinau, kad kažką gaminti reikia tik tada, kai be galo norisi..

taip taip drinks_cheers.gif man toks noras irgi atsirado biggrin.gif vakar uzsisakiau pas Monica visokiu geriu, tai kai jau turesiu pas save viska, pradesiu gamintis si bei ta (planuoju veido krema, kuno krema, deo, lupu balzama)

Satura, norejau del vasku tavo kuno kreme paklausti.. gal galetum parasyti kokios buvo pas tave proporcijos (kiek hidrolato, alieju, emulsinio vasko ir geliu vasko)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 01 kovo 2010 - 10:55
mergaites, darant kuno losjona eterinius nurodo sulasint, kai jau suplaktas aliejus su skysciu, bet jeigu recepte nurodo pridet vos ne 10ml tu eteriniu i 100ml aliejaus, ar neisskys tas kremas?

ir dar- ar gali but kad nuo masazo eteriniais aliejais kankina nemiga blush2.gif ? pradejau masazuotis anticeliulitiniu misinuku- citrinos, kiparisai, kedrai, rozmarinas, nu tai pastebiu kad jau savaite laaaabai sunkiai uzmiegu, dabar jau stengiuos bent keleta valandu pries miega masazuotis, bet vistiek kazkaip nesiseka uzmigt.

beje, kurie is EA turi raminanti migdanti poveiki?(be levandu) smile.gif

Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 03 01, 11:55)
ir dar- ar gali but kad nuo masazo eteriniais aliejais kankina nemiga  blush2.gif  ? pradejau masazuotis anticeliulitiniu misinuku- citrinos, kiparisai, kedrai, rozmarinas, nu tai pastebiu kad jau savaite laaaabai sunkiai uzmiegu, dabar jau stengiuos bent keleta valandu pries miega masazuotis, bet vistiek kazkaip nesiseka uzmigt.

gali.. pvz nuo rozmarinu biggrin.gif aisku ir nuo kitu taip pat..
Atsakyti
QUOTE(giedrulia77 @ 2010 03 01, 10:43)
Kaip atskirti tam puslapyje tikrai gerus produktus, gal kaip nors yra pazymeti tie apdirbtieji bent kiek?

manyčiau, tik pinigų išleidimo būdu. Kažkaip gamintojai dažnai neskuba aiškinti, ką jie darė su vienu ar kitu produktu - košė, balino ar dar ką....

QUOTE(Palomina @ 2010 03 01, 10:50)
vakar uzsisakiau pas Monica visokiu geriu, tai kai jau turesiu pas save viska, pradesiu gamintis si bei ta (planuoju veido krema, kuno krema, deo, lupu balzama)

Satura, norejau del vasku tavo kuno kreme paklausti.. gal galetum parasyti kokios buvo pas tave proporcijos (kiek hidrolato, alieju, emulsinio vasko ir geliu vasko)?

šaunuolė thumbup.gif Ką ėmei? mirksiukas.gif

dariau 50 ml buteliukui, tai 20 ml aliejai, 30 ml - hidrolatas.

*aliejai: 15 ml. pyliau bronzinės odos aliejaus, 5 ml. rožių + jazminų eliksyrai.
*hidrolatas: kokie 25 ml. citrininių verbenų hidrolato, plius 5 ml likutis pelargonijų hidrolato.
*oranžinis nubrauktas šaukštelis emulsinio vaško ir maždaug arbatinis šaukštelis apelsinų žiedų vaško.

*14 lašų morkų ekstrakto, 12 lašų pelargonijų EA, 2 lašai citrinžolės, 6-8 lašai apelsinų EA, ylang, damaskinės rožės, čampa absoliutų, vanilės ekstraktus sunku atmatuoti, maždaug po 0,1-0,2 ml.

*konservantai: 6 lašai naticido, keli lašai GSE.

tiesa, dar į galą lašinau lašelį glicerino smile.gif

QUOTE(ne mama @ 2010 03 01, 10:55)
mergaites, darant kuno losjona eterinius nurodo sulasint, kai jau suplaktas aliejus su skysciu, bet jeigu recepte nurodo pridet vos ne 10ml tu eteriniu i 100ml aliejaus, ar neisskys tas kremas?

pradejau masazuotis anticeliulitiniu misinuku- citrinos, kiparisai, kedrai, rozmarinas, nu tai pastebiu kad jau savaite laaaabai sunkiai uzmiegu

beje, kurie is EA turi raminanti migdanti poveiki?(be levandu) smile.gif

ar tikrai 10 ml? g.gif Šiaip tai man nėra taip buvę, kad išskystų

o ko norėt, kai tokiu atomu tepiesi? biggrin.gif Perkelk procedūrą į rytą mirksiukas.gif

ramunėlės kažkaip į galvą šovė, nors tikrai uostyčiau prieš pirkdama, nes man jos ne ypač skanios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 03 01, 11:55)
ir dar- ar gali but kad nuo masazo eteriniais aliejais kankina nemiga  blush2.gif  ? pradejau masazuotis anticeliulitiniu misinuku- citrinos, kiparisai, kedrai, rozmarinas, nu tai pastebiu kad jau savaite laaaabai sunkiai uzmiegu, dabar jau stengiuos bent keleta valandu pries miega masazuotis, bet vistiek kazkaip nesiseka uzmigt.

manyčiau gali. Rozmarinai, citrinos tonizuoja, geriau tokiu mišinuku masažuotis ryte. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 03 01, 12:06)
šaunuolė  thumbup.gif Ką ėmei?  mirksiukas.gif

aciu 4u.gif
stai ka emiau: sviestmedzio (50 g.), kakavos sviesto (50 g.), abrikosu kauliuku aliejaus (50 ml), citrinines verbenos hidrolata (100 ml), dumbliu hidrolata (50 ml), perlu milteliu, dumbliu milteliu, aluno milteliu, mimozu vasko, emulsinio vasko, na ir kelis indelius (plastinikis -10 ml ir stikliniai - 30 ml, 100 ml)
Atsakyti
QUOTE(pepkė @ 2010 03 01, 09:01)
o dėl storinimo, tai aš įsivaizduoju, kad naujas plaukas gali augti sveikesnis ir storesnis, o esantys plaukai tiesiog gali labiau pasipūsti ar pan. ir tai bus laikinas efektas. g.gif

pamenu, kai mama vaikysteje man istisai su zibalu dar kazkuo skalaudavo, bet vis tiek kupeta nepasidare biggrin.gif na, as vis tiek pasiryzus ir toliau bandyti biggrin.gif

QUOTE(Satura @ 2010 03 01, 09:54)
tepiausi losjonu vakar vakare, šiandien ryte ir dar noriu  lotuliukas.gif

na, ir skaniai nuo ryto nuteikei wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2010 03 01, 11:28)
kakavos sviesto (50 g.),

citrinines verbenos hidrolata (100 ml),
mimozu vasko,

pirmųjų dviejų kvapas nuostabus drinks_cheers.gif Uostei ar ant aklųjų rinkaisi? ax.gif

mimozų vaškas man irgi skaniai kvepia. O jei palyginti su apelsinų žiedų vašku, tai pastarasis apyminkštis toks, o mimozų gabalinis, kietas. Dariausi iš jo lūpų balzamą, tai darbe dabar vis pasitepu - labai man malonus tas gėliškas kvapas rolleyes.gif

QUOTE(linutiaaa @ 2010 03 01, 11:32)

pati esu trigubai skaniai nusiteikusi, nes kažkaip sunkiai man pavyksta aromatines kompozicijas nuderinti gerai blush2.gif Ir esu maloniai nustebusi, kaip fainai nuskambėjo čia tas vanilės ekstraktas, kuris vienas pats man nelabai į saldžią vanilę panašus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linutiaaa @ 2010 03 01, 12:32)
pamenu, kai mama vaikysteje man istisai su zibalu dar kazkuo skalaudavo, bet vis tiek kupeta nepasidare biggrin.gif na, as vis tiek pasiryzus ir toliau bandyti biggrin.gif

žinoma bandome drinks_cheers.gif ir su tavo plaukais viskas ok kiek menu mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 03 01, 12:40)
pirmųjų dviejų kvapas nuostabus  drinks_cheers.gif Uostei ar ant aklųjų rinkaisi?  ax.gif

mimozų vaškas man irgi skaniai kvepia. O jei palyginti su apelsinų žiedų vašku, tai pastarasis apyminkštis toks, o mimozų gabalinis, kietas. Dariausi iš jo lūpų balzamą, tai darbe dabar vis pasitepu - labai man malonus tas gėliškas kvapas  rolleyes.gif

priemones rinkausi nelabai pagal kvapus.. labiau poveikio ziurejau smile.gif
del geliu vasku.. emiau kol kas mimozas, nes pigiausios blush2.gif nesu turejus tokiu vasku, tai ziuresiu kas cia per daiktas ir kas is jo iseina biggrin.gif po to jau bus galima ir brangesniu nusipirkt..
Atsakyti
QUOTE(ievvvvaa @ 2010 02 28, 23:25)
cia jauciu vel nebus tas ats, kuris 99% tiktu, reik paciai bandyt  4u.gif  mano plaukai siuo metu yra butent tokie kokiu tu nori, o tiesiog ka nauja pradejau naudot tai purskala su pantenoliu. Kelios minutes po purskimo plaukai buna kietoki  blink.gif  bet dar po keliu  min kaip ne keista- tookie svelnus ir paslankus  bigsmile.gif  labai patinka tas purskaliukas  wub.gif zinau ka reiskia besiveliantys sausi dratai  doh.gif  kol neisbandziau santes balzamo brilliant care tai panasius ir turejau  doh.gif o dabar tai tiksliai galiu pasakyt kad svelnus, lankstus.
kiek pamenu tavo plaukai banguoti?  g.gif  ar nemaisau?
nes mano tai tiesus kai styga, net noredama nesugarbanociau.

O pantenoli pylei i hidrolata ar distiliuota vandeni? Mano plaukai tiesus, tik labai megsta pasisiausti (ypac kai dregnas oras) doh.gif

QUOTE(kunigunda78 @ 2010 03 01, 11:19)
reikia atrasti savo alieju, man sliduma suteikia kokosu aliejus, bet UT rasulo sampunas vis tiek ta plauka pasiurkstina. Tobulas variantas buvo kokosu aliejus ir laveros apelsinu sampunas. Dar labai slidus plaukai nuo NS sampuno, bet sis net vasara man taip ilektrinadavo plaukus, kad ji naudoju koju skutimui  blush2.gif

Bandziau daug alieju kokosu, simondsiju, sezamo, alyvuogiu, avokadu. Dabar reikes migdolu isbandyti. Geriausi rezultatai budavo su avokadu. Sampuna naudoju laveros mango arba UT roziu, kaip tik turiu megineli laveros apelsinu, reikes ryt ismeginti rolleyes.gif Ir siaip siuo metu visa galva pilna styranciu antenu, atrodau kaip po kokio atominio sprogimo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2010 03 01, 11:49)
nesu turejus tokiu vasku, tai ziuresiu kas cia per daiktas ir kas is jo iseina  biggrin.gif  po to jau bus galima ir brangesniu nusipirkt..

neprošal būtų ir pauostyti, ar tinka ir patinka 4u.gif O mimozomis, tikiuosi, nenusivilsi smile.gif

aš dabar kai ką darau, tai vis prikombinuoju ir gėlių vašką kaip antrą emulsiklį. Taip pagaminau du kremus, kurie jau faktiškai ėjo į suvarškėjimą ir susigadinimą, dabar į savo losjoną dėjau antro vaško iškart. Man be galo patinka, kad jie duoda subtilų kvapą ir visai neapsunkina, nesuriebina paties kremo. Jei tokį kiekį į kremą pridėčuiau bičių vaško, gautųsi riebiai ir sunki pasidarytų pati masė....
Atsakyti