Pasidariau aliejuką viedui ir įlašinau nekokia kompoziciją eterinių aliejų, labai smirda. Kažin, ar verta iš jo meistrautis kremą (mąstau, gal ne taip jaustųsi tas kvapas kreme, juolab, kad dar su hidrolatu praskiesčiau) ar jau mesti lauk tokį šedevrą?
Kaip išgauti baltą kremą?
QUOTE(ernesin @ 2010 02 28, 23:28)
Dar tik savaitė, tai nespėjau
o as irgi fitokertatinus suberiau i virinta vandenuka ir isplakiau. ir supurskiau slapius plaukus. daugiau nieko. tiesa pries prlovima laikiau sezamu aliejaus, bet aliejus paprastas - anira (is maximos, saltai spaustas bet tikriausiai rafinuotas. nu ka as zinau )
tai plaukai po viso tokio darbo labai minksti ir blizga. ir nezinau ar nuo to purskalo ar nuo aliejaus. bet va jau siandien antra diena, tai man truputi veliasia. siaip jie pas mane labai ilgi ri daug, todel manau man butina kazkokia priemone (nenuskalaujama, kaip serumai ir pan) nuo velimosi. dar planuoju deti fitokeratinus i balzama, nes aliejuje jie netirpsta
QUOTE(Chippie @ 2010 02 28, 22:47)
ieskau duso zeles, kad laaaaaabai skaniai kvepetu. Gal galit ka pasiulyti???
Lavera dušo žėlės fantastiškai kvepia.
QUOTE(Chippie @ 2010 02 28, 23:31)
Klausiu tu kurios jau pyle i "lupadazini" indeli, kuri issukti galima. ar per piltuveli pilate ar tiesiai is indo, kuriame gaminote? ir kuriuo metu pilti? kai dar skysta masa ar kai pradeda po truputi stengti, nes man baisoka, kad lb skysta mase supylus, ji per kita gala neisbegtu
paprastai balzamai, lūpdažiai stingsta greit, todėl į išsukamą irgi pyliau skystutėlį ir niekas per kitą galą neišbėgo Patarčiau tokioms gamyboms įsigyti dubenėlį ne vientisu "apvaliu" kraštu, o truputį su piltuvėliu , kaip šitas brėžinukas ir per tą snapelį pilti balzamą į talpą, kurioje jį ir nešiosi
Papildyta:
QUOTE(fuksija @ 2010 02 28, 23:56)
Pasidariau aliejuką viedui ir įlašinau nekokia kompoziciją eterinių aliejų, labai smirda. Kažin, ar verta iš jo meistrautis kremą (mąstau, gal ne taip jaustųsi tas kvapas kreme, juolab, kad dar su hidrolatu praskiesčiau) ar jau mesti lauk tokį šedevrą?
tikrai bandyk darytis kremą Baltas, gelsvas jis tampa savaime, kai vaškas sujungia aliejus ir hidrolatą
QUOTE(Chippie @ 2010 03 01, 00:31)
Klausiu tu kurios jau pyle i "lupadazini" indeli, kuri issukti galima. ar per piltuveli pilate ar tiesiai is indo, kuriame gaminote? ir kuriuo metu pilti? kai dar skysta masa ar kai pradeda po truputi stengti, nes man baisoka, kad lb skysta mase supylus, ji per kita gala neisbegtu
pilu dar nepradejus kietet (zodziu, dar silta), nes po to nieko nesigaus.. apsieinu be piltuveliu ir panasiu dalykeliu..
o is lupu balzamo indelio niekas neisbega
QUOTE(fuksija @ 2010 03 01, 00:56)
as buvau KN pasidariusi emulsija nuo kapiliaru.. Tai siaubas koks kvapas buvo Vien del jo negalejau naudoti. Tai stovejo emulsija be darbo kelis menesius, ir po to sumasciau, kad krema gal pasidaryt.. Maniau susvelnes kvapas, bet kur tau kremas taip pat smirdejo (na gal vos vos svelniau)..
QUOTE(bituteba @ 2010 03 01, 00:58)
.. tiesa pries prlovima laikiau sezamu aliejaus, bet aliejus paprastas - anira (is maximos, saltai spaustas bet tikriausiai rafinuotas. nu ka as zinau )
tai plaukai po viso tokio darbo labai minksti ir blizga.
tai plaukai po viso tokio darbo labai minksti ir blizga.
esu naudojus Anira salto spaudimo sezamu alieju, rafinuotas jis nebuvo (kvapas stiprus buvo, spalva irgi turejo)
Papildyta:
Beje, su PAVASARIU visas!
Su pavasariu
Išbandžiau ir aš silikoną, pyliau į šampūną ir dar šiek tiek galiukus ,,grynu'' patepiau, tai dabar visa užsisilikoninus . Plaukai elastingi, blizgūs. Kas bijo tiesinamo efekto, tai aš tokio nepastebėjau, mano plaukai linkę suktis, banguotis, tokie ir liko kuo aš labai ir džiaugiuosi
o dėl storinimo, tai aš įsivaizduoju, kad naujas plaukas gali augti sveikesnis ir storesnis, o esantys plaukai tiesiog gali labiau pasipūsti ar pan. ir tai bus laikinas efektas.
Išbandžiau ir aš silikoną, pyliau į šampūną ir dar šiek tiek galiukus ,,grynu'' patepiau, tai dabar visa užsisilikoninus . Plaukai elastingi, blizgūs. Kas bijo tiesinamo efekto, tai aš tokio nepastebėjau, mano plaukai linkę suktis, banguotis, tokie ir liko kuo aš labai ir džiaugiuosi
o dėl storinimo, tai aš įsivaizduoju, kad naujas plaukas gali augti sveikesnis ir storesnis, o esantys plaukai tiesiog gali labiau pasipūsti ar pan. ir tai bus laikinas efektas.
QUOTE(Palomina @ 2010 03 01, 08:55)
Tai stovejo emulsija be darbo kelis menesius, ir po to sumasciau, kad krema gal pasidaryt.. Maniau susvelnes kvapas, bet kur tau kremas taip pat smirdejo (na gal vos vos svelniau)..
ir tave su pavasariu
paprieštarausiu - kartais būna, kad labai net esmingai pasikeičia kremo kvapas, todėl aš vistiek bandyčiau tą dalyką perdaryti, kad nereikėtų išmesti
aš savaitgalį padariau kelis eksperimentus. Pirmiausiai pasinaudojau Rasmos ir wilikės patirtimi ir vandens procedūroms pritaikiau avižinius dribsnius. Šiaip kūno oda man niekad nesausėja, bet matyt šaltis/karštis, sausas oras padarė savo ir nugarą net ėmė tempti. Žodžiu, saują avižinių dribsnių įsukau į marlę ir įmečiau į vonią. Ir vis nuspausdavau, kad "sultys" išbėgtų". Užteko vienos tokios vonios, kad nemalonus odos sausumo pojūtis dingtų. Ir dar nusitryniau pabaigoje tuo gumulėliu kaip kempine
šiaip tą taikysiu ir duše. Manau, užteks gerai sumirkyti dribsnius ir nutrinti jais kūną
avižų skysčiu nusprendžiau pagerinti ir žalio molio/jazminų miltelių kaukę, tai tas klijingas skystis padarė kaukės masę kaip avižinių dribsnių košę - puriais gumulais, kuriuos buvo sunku užklijuoti ant veido Bet šiaip užskaitau, tik to skysčio reikia dėti kažkurią dalį ir tik pagerinimui
Aroma-Zone ekstraktas voniai man visiškai nepasiteisino, nes kvapas tiesiog dingo vandenyje. Užtat kai įsilašinau imbierų EA, padėtis pasikeitė į priešingą pusę
tuo tarpu įsitikinau, kad kažką gaminti reikia tik tada, kai be galo norisi. Tada viskas pavyksta. Mano pačios labai subjektyviu savęs vertinimu, vakar pavyko pasigaminti šedevrą tiek poveikiu, tiek kvapu
kadangi ingredientai buvo tiek iš KN, tiek iš AromaNatural, tai rašau į bendrą temą.
pastaruoju metu rytais į kremą veidui vis įlašinu morkų ekstrakto iš Aroma-Zone, nes paskaičiau, kad būtent morkos gerai atgaivina odą po šalto žiemos oro, neleidžia jai vysti, suteikia elastingumo. Tad sumanymas buvo kažką morkinio pasigaminti ir kūnui, bet kad ir hormonus balansuojantį poveikį turėtų.
aliejinės bazės pagrindas buvo KN bronzinės odos aliejus (reikia kažkaip suvartoti, kol dar laikas), 5 ml kartu rožių ir jazminų eliksyrų. Kaip vandens dalį ėmiau verbenų hidrolatą, o emulsikliai - emulsinis vaškas bei apelsinų žiedų vaškas iš AN. Viskas susiemulsino puikiai, dar įlašinus A-Z morkinio ekstrakto gavosi skystas losjonas smagios geltonos žieminio kiaušinio trynio spalvos
EA koncentracija tikrai buvo stiproka - pelargonijų, apelsinų, citrinžolių EA, lašinau ylang, damaskinės rožės, čampa absoliutų, vanilės ekstrakto. Visi šitie mažyčiuose buteliukuose, teko su švirkštu išsitraukti po lašelį-kelis Dar susipyliau į gražų A-Z losjoninį buteliuką, tai išvis nuotaika pakilo
smagiausias siurprizas buvo, kaip šis gaminys elgiasi ant odos. Jis visiškai neriebus, įsigeria nepalikdamas jokio blizgesio ar riebumo jausmo. O kvapas panašiai kaip Suki - iš pradžių toks agresyvokas, bet kai už kelių minučių nugaruoja, lieka toks vanilinis-pieninis, kad norisi valgyti Man taip bazinė masė losjono kvepėjo tik ją sumaišius, tai tikriausiai daug gero kvapo nuopelnų tenka apelsinų žiedų vaškui, kuris man kol kas padarė didžiausią įspūdį iš visų Monicos žiedų vaškų
tepiausi losjonu vakar vakare, šiandien ryte ir dar noriu
kadangi ingredientai buvo tiek iš KN, tiek iš AromaNatural, tai rašau į bendrą temą.
pastaruoju metu rytais į kremą veidui vis įlašinu morkų ekstrakto iš Aroma-Zone, nes paskaičiau, kad būtent morkos gerai atgaivina odą po šalto žiemos oro, neleidžia jai vysti, suteikia elastingumo. Tad sumanymas buvo kažką morkinio pasigaminti ir kūnui, bet kad ir hormonus balansuojantį poveikį turėtų.
aliejinės bazės pagrindas buvo KN bronzinės odos aliejus (reikia kažkaip suvartoti, kol dar laikas), 5 ml kartu rožių ir jazminų eliksyrų. Kaip vandens dalį ėmiau verbenų hidrolatą, o emulsikliai - emulsinis vaškas bei apelsinų žiedų vaškas iš AN. Viskas susiemulsino puikiai, dar įlašinus A-Z morkinio ekstrakto gavosi skystas losjonas smagios geltonos žieminio kiaušinio trynio spalvos
EA koncentracija tikrai buvo stiproka - pelargonijų, apelsinų, citrinžolių EA, lašinau ylang, damaskinės rožės, čampa absoliutų, vanilės ekstrakto. Visi šitie mažyčiuose buteliukuose, teko su švirkštu išsitraukti po lašelį-kelis Dar susipyliau į gražų A-Z losjoninį buteliuką, tai išvis nuotaika pakilo
smagiausias siurprizas buvo, kaip šis gaminys elgiasi ant odos. Jis visiškai neriebus, įsigeria nepalikdamas jokio blizgesio ar riebumo jausmo. O kvapas panašiai kaip Suki - iš pradžių toks agresyvokas, bet kai už kelių minučių nugaruoja, lieka toks vanilinis-pieninis, kad norisi valgyti Man taip bazinė masė losjono kvepėjo tik ją sumaišius, tai tikriausiai daug gero kvapo nuopelnų tenka apelsinų žiedų vaškui, kuris man kol kas padarė didžiausią įspūdį iš visų Monicos žiedų vaškų
tepiausi losjonu vakar vakare, šiandien ryte ir dar noriu
QUOTE(Nidulia @ 2010 02 28, 14:43)
Kunigunda, padauginau glicerino,kazkaip reikia padeti gelbeti:) tai kiek man stoves nesugedes hidrolatas, atskiestas mineraliniu?
as toki hidrolata sunaudociau i kaukes, o veidui nusipirkciau nauja, bet tikrai neskiesciau jo mineraliniu ir pan.
QUOTE(fuksija @ 2010 02 28, 18:11)
Gal kas atradote stebuklingą priemonę nuo per greito plaukų riebalavimosi? Dilgelės nepadeda, alijošiaus sultys irgi nelabai, bandau pripratinti plaukus prie retesnio plovimo, tai jau daugiau nei pusmetį nuolat riebaluotais vaikštau. Gal kokį ea bandyt? Rozmarinus ir arbatmedį jau bandžiau.
jei niekas nepadeda, tai jau vidines priezastis, reiktu issitirti, nes ea cia ir nepades
QUOTE(GinMintė @ 2010 02 28, 19:31)
Kas galetu padeti plaukams tapti lankstesniais, svelnesniais? Pastoviai (2 kartus i savaite) darau aliejines kaukes, bet plaukai tokie lyg kieti
reikia atrasti savo alieju, man sliduma suteikia kokosu aliejus, bet UT rasulo sampunas vis tiek ta plauka pasiurkstina. Tobulas variantas buvo kokosu aliejus ir laveros apelsinu sampunas. Dar labai slidus plaukai nuo NS sampuno, bet sis net vasara man taip ilektrinadavo plaukus, kad ji naudoju koju skutimui
QUOTE(Satura @ 2010 02 28, 20:33)
Chippie, kodėl pasirinkai burokų sultis, o ne miltukus raudonus?
siaip, tai AZ receptukuose daug kur eina tos sultys, bent jau i lupu blizgius, kuriuos glavoju isandyti pasidaryti
QUOTE(fuksija @ 2010 02 28, 23:56)
tai darant krema galesi ilasinti kokio skanesnio EA, gal jis pataisytu padeti.
Norint balto reiktu deti ne ryskiu spalvu aliejus, emulsini vask, nes buciu vaskas visada priduoda geltonumo, bespalvius
Nei vienas mano pasigamintas kremas nebuvo baltos spalvos
QUOTE(pepkė @ 2010 03 01, 09:01)
nenoreciau sutikti, nes silikonas padengia plaukia tam tikta plevele ir todel tas plaukas pastoreja, o ne pasipucia , taciau, taip, tai bus laikinas efektas, jei daugiau nieko nebus daroma, tik silikonu tepama
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 03 01, 10:19)
siaip, tai AZ receptukuose daug kur eina tos sultys, bent jau i lupu blizgius, kuriuos glavoju isandyti pasidaryti
man vis dar nesuprantama, kaip jos ir kame ištirpsta Bus įdomūs tavo rezultatai
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 03 01, 11:19)
nenoreciau sutikti, nes silikonas padengia plaukia tam tikta plevele ir todel tas plaukas pastoreja, o ne pasipucia , taciau, taip, tai bus laikinas efektas, jei daugiau nieko nebus daroma, tik silikonu tepama
žinoma, plauką reikia stiprinti tiek nuo šaknų, tiek organizmą ,,iš vidaus'', kad jis augtų tvirtesnis, o dėl pasipūtimo aš pateikiau kaip pavyzdį, kaip plaukas atrodo storesnis, šiaip silikonas nešiaušia tikrai, o padengia plėvele kaip ir minėjai, bet kad jis man storintų tai asmeniškai nepastebėjau