Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

Beje, TL, del tos skaitmenines fotografijos pries juostine.
labai suintrigavo Jusu pastabos, tad siek tiek pasiskaitinejau internete apie tai.
Keletas "link'u"
http://www.photographyhack.com/node/12 -- tiesiog idomu
http://www.photographyhack.com/node/12 -- manau tikrai naudinga, nes gal nevisda verta kalbeti labai apibendrintai, ir nors straipsnis ilgas, tikrai yra idomiu ziniu biggrin.gif , na bent jau man
http://www.biederman...nts_digital.htm -- kam ko reikia biggrin.gif

Cia nors ir nelabai i tema, bet manau, gal atsiras norinciu isigilinti i kokiu nuotrauku noretusi savo vestuviu dienai iamzinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kvietkas @ 2005 05 24, 14:51)
mes 200 uz valanda mokesim, tai gausis 800 LT. bet man uz nerealias nuotraukas negaila. kas is to, jei moki 500 lt ir nuotraukos tokios, kad as pati geriau pafotkinciau.

aiškutis smile.gif linkiu kad nuotraukos butu grazios
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2005 05 24, 14:57)
aiškutis smile.gif linkiu kad nuotraukos butu grazios

Jeigu norim iš fotografo pirkti vestuvines nuotraukas ne popierines, o skaimenines ir paskui patys pasidaryti kurias norėsime, tai kiek maždaug tai kainuotų? g.gif Kiek prašo fotografai vidutiniškai už nuotraukų kompaktą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2005 05 24, 14:57)
aiškutis smile.gif linkiu kad nuotraukos butu grazios


aciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Panicka @ 2005 05 24, 17:09)
Jeigu norim iš fotografo pirkti vestuvines nuotraukas ne popierines, o skaimenines ir paskui patys pasidaryti kurias norėsime, tai kiek maždaug tai kainuotų?  g.gif  Kiek prašo fotografai vidutiniškai už nuotraukų kompaktą?  g.gif



Labai priklauso nuo fotografo. Kadangi kai ieskome mes ziureime kainos uz bendra darba, kuriame yra iskaiciuota albumas su mazdaug 50 nuotrauku, plius visos nuotraukos diskeliuose bei negatyvai, tai kaika tokio kompleto yra 1200 lt.
Siaip pradine buvo 1000, bet mes labai norejom kad butu fotografas iki musu sokio, kas papildomai kainuoja dar 200 lt biggrin.gif .
Tikiuosi pades tokia info
Atsakyti
QUOTE(crazyev @ 2005 05 24, 14:04)
Turiu klausimeli, TL.
Kaip matau turetie tikrai nemazai ziniu apie Lietuvos fotografus. gal galite savo ziniomis pasidalinti apie Mulina, Garla bei Edgara Kurauska?


Deja - asmeniškai nepažįstu nei vieno iš jų. "Vestuviniai" fotografai paprastai susitinka ir pabendrauja laboratorijose. Kadangi gyvenu Kaune ir stengiuos viską daryt vienoj ir toj pačioj laboratorijoj, "nesiblaškyti" tarp jų ir nerizikuot kokybe - nelabai turiu progų pabendraut daugiau su vilniečiais.
O net jei ir pažinočiau - na, nelabai norėčiau pernelyg įsijaust į "pletkinimą" apie kolegas smile.gif Rinkites Jūs - tą, kurio darbai, kurio stilius Jums patinka labiau. Nes iš technines pusės - manau kad visi jie gerai išmano savo darbą ir apie tai net šnekėt neverta.
Atsakyti
QUOTE(crazyev @ 2005 05 24, 14:57)
Beje, TL, del tos skaitmenines fotografijos pries juostine.
labai suintrigavo Jusu pastabos, tad siek tiek pasiskaitinejau internete apie tai.


Esu matęs labai daug straipsnių, kuriuose aršiai įrodinėjama - kad skaitmena nu tikrai tikrai prilygsta "tradicinei" fotografijai. Bet nemačiau nei vieno, kuriuose būtų aptarinėjama - ar gali tradicinė fotografija prilygti skaitmeninei. Vat kai toks pasirodys... Na, o prie šito straipsnio šiaip tai yra nuoroda į jo autoriaus, kuris prisistato kaip "I'm a designer, writer, photographer, and webmonkey based in Vancouver", puslapį. Pažiūrėjęs jo nuotraukas, kad ir http://www.flickr.co...tos/kk/page342/ , matau kad jo poreikius skaitmena tenkina ir jis tikrai laimingas. Bet - vargu ar būtų laimingi mano klientai, iš kurių aš imu pinigus, jeigu aš pulčiau vadovautis jo nuomone savo darbe ir pradėčiau fotografuoti savo klientams maždaug taip.

Lyginant su "tradicine" fotografija, skaitmeninė turi vieną vienintelį privalumą - nuotrauką skaitmeniniam pavidale turi tučtuojau. Nereik bėgt į laboratoriją ryškint juostos, laukti penkioliką minučių, po to dar kelioliką minučių skanuoti. Viskas. Čia privalumai ir baigėsi ir prasideda ko ne 10 trūkumų. Be abejo, yra sričių, kuriose šitas vienas vienintelis privalumas atperka visus trūkumus kartu sudėtus - žurnalistika, kriminalistika, kur 15 min laukimo yra per didelė prabanga. Kai lavonas dar neatšalęs, o nusikaltimo įrankio nuotrauką jau galima išsiuntinėti elektroniniu paštu visiems policijos skyriams - patogu. Kai 16:00 milijoniniu tiražu spausdinamo laikraščio žurnalistas fotografuoja futbolo varžybas vienoj Žemės rutulio pusėj, o 17:00 tas laikraštis baigiamas maketuoti ir reik perduot el paštu per GPRS vieną vienintelę nuotrauką iki to laiko - patogu. Patogu ir eiliniam mėgėjui - kuris iškart mato, "gavosi" ar "nesigavo".
Skaitmena tobulėja, ir gan greitai - jau metai kaip rinkoje tikrai yra fotoaparatų, kurių kokybė tikrai prilygsta juostiniams. Bėda tame, kad dėl savo sudėtingumo skaitmeninis fotoaparatas kainuoja 5-10 kartų daugiau negu panašių parametrų juostinis. Ir, šnekant apie rimtą profesionalią aparatūrą - tai reiškia ne kelis, bet kelioliką ar net keliasdešimt tūkstančių litų. Gyvenent Lietuvoj ir dirbant ne vakarietiškais įkainiais - dar labai reik pagalvot, ar dar kurį laiką padirbėt su juostiniu, su kuriuo JAU DABAR gali padaryt tą patį ar net geriau ir palaukt kol kosminiu greičiu pingančios skaitmenos kainos pasidarys normalios, ar nusipirkt super duper skaitmeną už x10 pinigų, su kuria padarysi tą patį ką JAU DABAR padarai su juostiniu ir bankrutuot, ar nusipirkt kainos atžvilgiu "prieinamą" skaitmeną vien tam kad būtum madingas ir "su skaitmena" ir vėlgi bankrutuot, nes šįsyk klientai pabėgs pamatę nuotraukų kokybę.
Atsakyti
QUOTE(AsIrTu @ 2005 05 18, 14:04)
O iš paprasto fotiko sukėlus į skaitmeną, tikriausiai, kokybė bus ne labai gera?  g.gif


Kodėl ji turėtų būt nelabai gera ? Turbūt juokaujat smile.gif Kaip tik atvirkščiai. Jeigu turit nuotrauką ir jos kokybė yra be priekaištų - lygiai tas pat turi matytis ir negatyvinę juostą nuskanavus. Aišku, apie kokius "namam" skirtus skaneriukus ir namų darbo skanavimą nešneku. Tokiu atveju reik prašyt, kad tuo pasirūpintu fotografas. Jau keli metai, kaip dauguma laboratorijų Lietuvoj yra skaitmeninės. Iš šono, paprastam žmogui ji atrodo niekuo neypatinga - stovi dėžė, laborantas maigo jos mygtukus, pro vieną galą kišamos juostos, kitam gale iškrenta nuotraukos. Iš esmės - tokia laboratorija susideda iš dviejų blokų. Labai galingo ir greito skanerio ir bloko, kuris lazerių ar šviesolaidžių pagalba skaitmeninį failą atspaudžia ant tikro fotopopieriaus. Privalumas, dėl kurio tokios mašinos ir gaminamos - galima su tokia mašina suskanuoti negatyvus, paretušuot jeigu reikia, uždėti visokius užrašus ir tik tada atspausdinti. Būtent taip ir gaminamos visokios vinjetes, nuotraukos su užrašais, fotomontažai. Jei paprašysit fotografo - suoragnizuos ir suskanuos jums negatyvus. Tik tiek, kad tai gali truputį kainuoti - nes laboratorija irgi fotografui skaičiuoja mokestį už skanavimą.
Atsakyti
QUOTE(T L @ 2005 05 24, 12:21)
Na, žmones su skaitmena fotografuoti galima, ir netgi ne su profesionalia, o pakankamai nebrangia "mėgejiška". BET - tik studijoj. Kur apšvietimas nesikeičia kas sekunde ir yra valdomas, dirbti galima neskubant, pasitikrinant ar viskas tvarkoj, vizažistė šalia stovi ir neprašyta papudruoja "pablizgėjimus" ant veido.
Deja deja, bet fotografuoti lauke, kur vejuotą dieną apšvietimas per minutę gali pasikeisti kelis kartus, tai veidą apšviečia saulė, tai mėlynas dangus, tai žali atpindžiai nuo žolės - šiuolaikinei skaitmenai dar per sunkus išbandymas. Pavyzdžiui - Kodak DCS Pro, kurio nuotraukų kokybė yra tikrai gera, netgi geresnė negu juostinių aparatų, ganėtinai mėgstamas vestuvinių fotografų Amerikoj ir kuris Lietuvoj kainuotų turbūt virš 20 000 Lt, iš esmės - tai aparatas darbui studijoje, su studijiniais šviestuvais. "Realiam gyvenime", fotografuojant ne studijoj, o ten kur reik išgaut maksimalią kokybę "karo lauko sąlygom" - bet koks juostinis, kainuojantis 10-20 kartų mažiau, tiktų žymiai labiau.

Labai jums ačiū už tokį išsamų paaiškinimą.Aš apie tai visiškai nenusimanau.Bet dabar supratau kodėl man nepatiko skaitmeniniu darytos nuotraukos.Beje nenoriu kartotis giriant, bet kadangi jūs fotografavote man artimo žmogaus vestuves, galiu tik pasakyti man jūsų nuotraukos super. Visada sakiau, kad norėčiau jūsų darytų nuotraukų, deja nespėjau. Na kadangi jūs kaunietis, tai gal turėtumėte žinoti fotografą Kestą? Gal galite suteikti žinių apie jo darbus? Ir kaip rasti tą Mindaugą? Labai ačiū.
Atsakyti
KLAUSIMELIS T L : Prasau patarkit del fotografo Herkaus Milaseviciaus ! ir filmuotojo Andriaus is Kauno .
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2005 05 23, 17:18)
pirma kartą girdziu kad fotografas ima uz valandas, jus paskaiciuokite kiek tada jums tas fotografas kainuos jei jis su jumis visa diena vazinesis?tarkim 10val vazinejasi, buna kartu ir fotografuoja, už valanda ima 300Lt viso iseina 3000Lt?ar tai logiska.Kazkokias nesamones cia rasot g.gif  g.gif  g.gif  g.gif

Na,nereikia pulti i krastutinumus su apvaliomis sumelemis.Jus tik geraiu pasieiskokit,pasidomekit ir rasit pigesni,bet ne ka blogesni uz TA KAZKA pas ka tokios kainos gaunasi...Mastymas,kad kuo brangiau,tuo geriau-klaidingas...Ar noretumete rekomendacijau???smile.gif
Atsakyti
QUOTE(hastalavista @ 2005 05 24, 22:28)
KLAUSIMELIS  T L :  Prasau patarkit del fotografo Herkaus Milaseviciaus  ! ir filmuotojo Andriaus is Kauno .

Jau tu Andriu Kaune,tai devynios galybes!!!Kokia pavarde jis turi???
Atsakyti