Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

QUOTE(UgNeliuke @ 2005 03 21, 14:54)
http://skaiste.aplink.lt/  - Palangoj

http://www.foto-jurate.lt  - Klaipedoj

gal kam tiks:)

Pazystamų vestuves fotografavo Skaistė- sakė nuotraukos labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(meska @ 2004 07 14, 11:00)
Noriu nuosirdziai perspeti visas jaunasias ypac is Kauno nesamdyti savo sventei fotografo Tomo Lopatos, nes svente gali likti laaabai sugadinta. Tai byloja ana sestadieni ivykusios mano sesers vestuves. Nuotrauku dar nemateme iki siol, apie fotografo zeminanti elgesi sunku net kalbeti, o jis giriasi fotografuojas zurnalams ir meniniams fotoalbumams.


Gerbiamoji Meska, Jums rašo tas pats fotografas, Tomas Lopata. Pradėkim nuo to, kad Jūsų sesers vestuvių, įvykusių liepos 10 d., šeštadienį, nuotraukas aš atgabenau į Vilnių ir perdaviau Ingai su Andrium asmeniškai į rankas sekančią darbo dieną - pirmadienį, liepos 12 d. Jūsų žinutė rašyta liepos 14 d. t.y., savo žinutę parašėte ir viešai šiame forume apkaltinot kažkodėl būtent mane dėl to kad nematėte "nuotraukų iki šiol" tuo metu, kai tos nuotraukos jau TREČIA DIENA buvo atiduotos Jūsų seseriai. Atleiskit, bet pasigendu logikos ir sveiko proto.
Sveiko proto trūksta ir kituose Jūsų priekaištuose man. Aš ne tik negadinau Jūsų sesers vestuvių, aš to nesugebėčiau net jei būčiau panorėjęs. Atvirkščiai - esu vienas iš nedaugelio fotografų, sugebančių atfotografuoti vestuves "reportažiniu stilium". Niekam nelendant į akis, nieko neverčiant pozuoti kiekvienai nuotraukai, neįkyrint. Būtent taip, kaip tokį darbo stilių apibūdino Smiling Girl, šnekėdama apie Gintarą Česonį - kai fotografas yra, padaro savo darbą gal netgi geriau nei kuris kitas, bet pats lieka visai nepastebėtas, kas nors gali net nepastebėti kad fotografas buvo vestuvėse apskritai. Tam, kad dirbti tokiu stilium, reikia tikrai daug patirties, kantrybės, investicijų į žymiai geresnę fotoaparatūrą, ir kas svarbiausia - laiko. Vietoj to, kad pastatyt žmonės prie krūmo, surėkt "kūkū" ir nuspaust mygtuką o po to atiduot jauniesiems kelis šimtus nuotraukų, kuriose vien tik žmonės, bukais veidais spoksantys į objektyvą, aš kartais sugaištu keletą minučių dėl vieno vienintelio kadro - atsistojęs kur nors toliau su teleobjektyvu, laukdamas kad žmogus, kurio portretą fotografuoju, pamirštų apie kažkur esantį fotografą, atsipalaiduotų, pasisuktų reikiamu kampu.
Nenuostabu, kad sugebančių dirbti tokiu stiliumi fotografų yra mažai ir nenuostabu, kad yra jaunųjų net neįtariančių, jog būna tokių fotografų. Taip kad - juokinga, bet arogancija ir žeminančiu elgėsiu jus palaikėte mano darbo stilių, kurį labai vertina ir dėl kurio mane samdo kiti mano klientai. Bet tai, kad Jūsų sesuo, kažko nesupratusi, nereagavo kaip normalus žmogus - liūdna. Bet koks kitas žmogus, kažko nesupratęs, būtų tiesiog paklausęs. O aš būčiau paaiškinęs. Jūsų sesers vestuvėse buvo kitaip. Man pirmą kartą per kelioliką mano darbo metų jaunoji sukėlė isteriką, rėkė į veidą be jokios priežasties, reiškė pretenzijas dėl to kad aš "nedirbu darbo už kurį man pinigus moka" ir t.t. Ir net neklausė - ką aš sakau. Gal dėl to kaltas Jūsų sesers pedagogės darbas, atpratinęs ją ko nors klausytis, o tik garsiai rėkti. Nežinau. Ir žinot nenoriu. Žinau tai, kad man susidarė toks įspūdis, jog nuotraukos Jūsų seseriai iš tiesų nerūpėjo, o labai norėjosi tiesiog turėt nors menkiausią pretekstą ant ko nors parėkti, priminti kad tai ji "pinigus moka", parodyt kokia ji svarbi ir t.t.
Priekabių ieškojimo pavyzdys. Nesu specialistas, bet spėju kad nuosavas namas, stovintis Vilniaus pakrašty, iš kurio tėvai išlydėjo Andrių, vertas kokių pusės milijono litų. Mažiausiai. Jūsų sesuo iškeliavo iš daugiabučio namo Šeškinėje - su apdergta laiptine ir išridentu prie įejimo šiukšlių konteineriu. Pagalvojau - kad "nesiderins" albume dvi nuotraukos, su jaunikiu prie namo už pusę milijono litų ir jaunaja prie šiukšlių konteinerio. Todėl Jūsų seserį su tėvais nufotografavau švelniai tariant gražesnėj vietoj. Ir buvau labai nustebintas - kai vėliau, per trečius asmenis, išgirdau tokį nusiskundimą mano darbu. Pasirodo, bene didžiausias mano "nusižengimas" Jūsų sesers vestuvėse, kuriuo ji buvo labai nepatenkinta, buvo tai, kad nenufotografavau jos "prie gimtųjų namų".
Kiekvienas fotografas turi pasiruošęs albumus - su sunumeruotom nuotraukų vietom. Tam, kad svečiai turėtų galimybę užsisakyti norimas nuotraukas. Šis albumas yra fotografo nuosavybė ir darbo priemonė. Jūsų sesuo atsisakė pasilikt mano specialiai paruoštą nuotraukų albumą ir sudaryti svečiams galimybę jas užsisakyti, o nutarė, kaip suprantu, užsiimt piratavimu ir autorių teisų pažeidinėjimu, skanuot nuotraukas ir dauginti nekokybiškas jų kopijas - kad tik būtų pigiau. Aš paprašiau bent jau atiduoti man tuščią albumą - nes jis reikalingas man kitiem darbam, kitose vestuvėse. Už tai buvau eilinį kartą aprėktas ir - išvadintas GYVULIU. Būtent tas žodis, nemeluoju. Jau net nepamenu, kuo buvau pavadintas, kai Jūsų sesuo pareikalavo tiesiog šiaip sau, už dyką, atiduoti negatyvus, o aš atsisakiau.
Vienintelis pagrįstas priekaištas, kurį Jūsų sesuo gali pareikšt man - tai, kad neatvežiau nuotraukų į vestuves sekmadienį. Taip, nepadariau to specialiai ir pirmą kartą per kelioliką metų pasielgiau taip, kaip patogiau man, o ne mano klientams.
Kadangi Jūsų sesuo iš vakaro rėkė taškydamasi seilėmis man į veidą ir kaltino tuo, kad "nedirbu savo darbo", pabudęs sekmadienį ryte aš pagalvojau ir suvokiau - kad esu fotografas bet ne kurjerių tarnyba. Netgi UPS nevežioja krovinių sekmadieniais. Mano darbas - fotografuoti. Ir nuvažiavau fotografuoti - kitur, bet ne į Jūsų sesrs vestuves. Aš tikrai dirbu žurnalams, būtent dėl to turiu daugiau patirties ir esu aukštesnės kvalifikacijos nei eilinis "vestuvinis" fotografas. Ir sekmadieniai kartais yra vienintelė diena, kai galiu nufotografuti žmones žurnalams - nes kitom, darbo dienom, šie žmonės būna užsiemę.
Jei Jūsų sesuo manė, kad galima tyčiotis iš žmogaus, rėkti jam į veidą taškantis seilėmis, dergti jam ant galvos o kitą dieną tasai žmogus viską mes, važiuos kelis šimtus kilometrų, veš nuotraukas, o atvažiavęs pabučiuos į užpakalį ir dar atiduos už dyką negatyvus - na, ji švelniai tariant, klydo.
Tarp kita ko - nežiūrint nieko, nežiūrint to chamizmo ir pažeminimimų kokius patyriau primą kartą savo gyvenime, aš Jūsų sesers vestuvėse dirbau lygiai taip pat kruopščai kaip ir bet kokiose kitose. Padariau savo darbą taip gerai, kaip tik sugebėjau - kaip bet kokiose kitose vestuvėse. Jūsų sesuo nei bet kas kitas iš manęs neišgirdo nei vieno blogo žodžio - kaip bet kokiose kitose vestuvėse. Ir Jūsų sesuo turi savo vestuvių nuotraukas - nei kiek ne blogesnes nei kitų mano klientų.


P.S. Vestuvės - uždara šeimyninė šventė, ir tai, kad į ją pakviečiamas pašalinis svetimas žmogus, fotografas, šaip ar taip - yra pasitikėjimo ženklas. Todėl tai, kad aš dabar "nešu šiukšles iš trobos" bei viešoj vietoj pasakoju apie visus tuos marazmus ir pažeminimus kurios patyriau Jūsų sesers vestuvėse - nėra nei normalu, nei profesionalu. Guodžia tik tai, kad Jūsų šmeižtas nesusilaukė didelio atgarsio šiame forume - tikiuosi, tai reškia, kad dauguma šio forumo skaitytojų yra protingi žmonės, suvokiantys kad nereik aklai tikėti bet kokio anonimo, nepasirašiusio tikru vardu ir pavarde bei nepateikusio jokių argumentų ar įrodymų, šmeižtu, paskelbtu Internete. Ir todėl tikiuosi, kad šie žmonės supras- jog aš esu PRIVERSTAS taip elgtis , priverstas ginti savo gerą vardą, kurį Jūs pabandėte apdergti šiame forume. Neturėdama tam jokio pagrindo ir nepateikdama jokių argumentų, nes tokių argumentų tiesiog nėra.


Tomas Lopata
Atsakyti
šaunuolis, Tomai. nuotraukos jūsų tikrai gražios. peržiūrėjau internete. matyt pataikėt į kompaniją, kuriai svarbu, kaip jūs sakot, krūmą, gimtąją laiptinę, visas bobutes vienoj krūvoj ar Trakų pilį nufotografuoti, o ne žmones ir jų šventinę nuotaiką.

Atsakyti
manau tai tikrai kaltas pedagoges darbas.daznai jos aplamai pamirsta vertinti kitus zmones is gerosios puses.juk tik JOS yra "teisios".ir mano kad net ir isejus is darbo ribu galima su visais elgtis kaip su pirmaklasiais mokinukais:rekti, atsiprasant, staugti ir nuolat įrodinėti savo teisybę...Brangioji, gyvenimas uz darbo ribu-ne darzelinuku banda...o zmones.kai kurie daug daugiau pasieke savo gyvenime nei pedagoges darbas...
Atsakyti
O siaube, kokiu istoriju buna...Baisu skaityti, kad zmones gali buti tokie savo sventes diena...Vien apie pinigus galvoti sad.gif Uzjauciu jauniki
Atsakyti
Su klientų provincialumu kartais kovoti reikia, ypač kai jie peržengia padorumo ribas
Atsakyti
jooooo........
apie pinigus galvoti reikia prieš vestuves.... o per vestuves mėgautis susikurta švente smile.gif
Šioje istorijoje, manau, nukentėjo tik jaunoji susigadindama isterijomis sau šventę, fotografas neturėtu ko nerimauti, jei jis tox kietas ax.gif
aišku, pykčio turėjai prikaupęs, vyruti..... vistik po nepilnų metų atsiepei...
Atsakyti
Ta ponia aprekusi fotografa tik sau svente susigadino. Per mano vestuves man irgi daug kas nepatiko (kalbu tikrai ne apie fotografe), bet laiku supratau, kad geriau patyleti ir nekreipti i smulkmenas demesio. Manau, reiketu pasitiketi samdytais profesionalais,o ne paciai viska reguliuoti smile.gif tam jiems pinigai ir mokami-kad jauniesiems del visu smulkmenu netektu sukti galvos. Mes taip ir padarem-pasitikejom savo fotografe, kuria pasiprasem fotografuoti musu vestuviu iskart..kitu fotografu darbu net neziurejome smile.gif Taigi, kaunietems drasiai galiu rekomenduoti p. Dzineta Krupaviciene smile.gif thumbup.gif thumbup.gif nuotraukos ryskios, jokiu uzmerktu akiu, susuktu veidu.. Dirba tikrai profesionaliai.. visi, kas pamato nuotraukytes, sako, kad galiu siust i zurnala smile.gif nenoriu cia reklamint, todel truputi ir kritikos pasakysiu- ta pati fotografe ir filmuoja. dabar isvis gailiuosi, kad filmavom vestuves sad.gif Zmogaus supratimas apie vestuviu filma toks pat,kaip pries gerus 10 meteliu-surasytos visos kalbos (oj pykstu as ant tetuliu uz jas)... Mes taip norejom grazaus, trumpo romantisko musu laimingiausiu akimirku iamzinimo smile.gif tiesa, ceremonijos baznycioje ir "fotosesijos" lauke iamzinimui bei parinktai muzikai tikrai priekaistu neturiu smile.gif Zodziu, mielosios, turesiu nuotraukyciu anukeliams parodyt wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
4u.gif Mes buvom pas Toma Lopata - tai nuotraukeles patiko, tik dar neužsakėme nes gal kur pigiau gausim - o žmogus tikrai fainas ir nuotraukeles man patiko.

O dėl pedagogų tai nėra visiška tiesa, visose profesijose yra tam tikru niuansu. As mokytojauju, bet kad per vestuves rekti ant žmogaus schmoll.gif nu isvis kam rekti ir ant tu vaiku, ghalima ir ramiai pasakyti schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutes busimos nuotakos mirksiukas.gif
Kadangi gaunu labai daug laisku ir A/Z, kur jus prasot fotografes kontaktu, tai paskelbsiu cia (nors tikrai jau keleta kartu rasiau tongue.gif)

Fotografe Jurate (pasigavau ja siame forume tongue.gif ), is Klaipedos
Tel: 8 686 53636

P.S. tikiuosi Jurate nesupyks uz tokia reklama, ale jau nebespeju atrasineti visoms 4u.gif
Sekmes ir graziu nuotrauku!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites. Nusisamdem fotografa Herku. Patiko jo atsiustos nuotraukos mirksiukas.gif Tik beda, kad nerandu info apie ji , nei internete, nei forume. keista. pradejau abejoti unsure.gif
Gal esate kasnors kanors apie ji girdeje ?????????? unsure.gif
Atsakyti
O kodėl būtent Herkų pasirinkote? Kuo jo nuotraukos išsiskiria iš kitų? g.gif
Atsakyti