QUOTE(oldas @ 2011 12 16, 22:57)
Viskas priklauso nuo to ką laikome fabriku o ką meistru.Labai daug problemų dėl pačiu naudotuoju.Žmones pjauna,kala skyles ant bet kokio paviršiaus
nu čia info tik pradedantiesiems, kurie dirba tikrai žino ant ko kalti. nes jei nežinojo neabejoju, kad labai greit įsitikino. pagaliau ir nuo paties metalo daug priklauso, vieni (čia aš apie kalamus skylamušius) tarnauja ilgai, kiti susiraito nuo kelių smūgių. beje, o gero (peilio) galąstojo (vilniuj) iki šiol nerandu.
Dabar apie pakaitalus.
Siuvėju žymekliais puikiai galima atžymėti busimos siūles linija ir galimas skylutes
Instrumentu kaina 4 Lt. Ratukus su dantukais galima pakeisti i kito dydžio ir dantuku žingsni. Tiesa tam reikia išmontuoti sena mechanini žadintuvą (budilniką)
Tai paprasti nusukami antgaliai nuo mėtomu strėličiu darto.
aham, dauguma takelių jau išvaikščiota, o vat paryškinti sprendimai netikėti, man labai patiko kūrybinga. žadintuvo seno gal ir nerasiu, bet žinau pas tėvą dėžutėse tokių ratukų turėtų būti
Na o čia savadarbiai žingsniniai skylamušiai. Danties ir tarpo matmenis pagal savo norą.Naudojant gero metalo ruošinius kiekvieno savikaina apie 20Lt.
a, o čia jau gaunas ne pakaitalas, o pagamintas daiktas.. o iš ko jie pagaminti?
Papildyta:
QUOTE(oldas @ 2011 12 17, 01:27)
nes pas auksarankes moteris turi būti auksarankiai vyrai.
cha, gerai būtų.. namie viską (kiek sugebu) taisau ir tveriu pati. užtat vyras valgyt skaniai gamina
2) Bet jeigu jus sužymėjot
busima siūlę ir prakalėt skylamušiu skylutes tai vienoda kokybe turėsite siuvant
adatom (dviem arba viena)Praktiškai šitas prietaisas skirtas siuvimui į paruoštas
skylutes
busima siūlę ir prakalėt skylamušiu skylutes tai vienoda kokybe turėsite siuvant
adatom (dviem arba viena)Praktiškai šitas prietaisas skirtas siuvimui į paruoštas
skylutes
vat kaip tik todėl ir nenaudoju to aparačiuko, (turiu tokį kaip trečioj foto)
O Plonai odai verčiau nusipirkti va toki aparatą už 60-120lt.
ir tokį turiu , net nebandžiau su ja odos siūti, maniau pasprings ta mašina (o gal bandžiau senai ir nepavyko, nes ne tokias adatas naudojau ) nu bet kaip sakiau, bent man siuvimo nedažnai reikia...
pažėrėt naudingos informacijos, gal ir savo darbų parodysit?