Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

QUOTE(extrasens @ 2011 10 20, 22:54)
na skylamusiu pas mane yra visokiu, tai naudojuos visais, nes daznai neatitinka padas ant kurio skyle ismusama, tai pasilieka daleles neismustos, tai ir naudojuos tais kurie ismusa pilnai. peilis su stora rankena, tai yra naudojamas kaip kaulas, steka, is abieju pusiu. o melynas komplektas tai ylos. Trecias is kaires tai odininko(batsiuvio) peilis, na jis super astrus, na Osbourne firmos, tai jis ir yra mano pagrindinis irankis.

tai vat apie batsiuvio peilį ir klausiu, ar rankena netrukdo, nes pas mane visiškai plokščias.. ax.gif
skylamušius tai turėjau omeny tuos kalamus, kur pakuotėj, norėjau paklaust kaip aštrumas ar galandat juos kaip nors? nes pastebėjau jie dažnai brokuoti ir neaštrūs būna.. g.gif
o mėlynoj dėžutėj gi ne tik ylos, matau ir peiliukai yra. lens.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(extrasens @ 2011 10 20, 22:54)
na skylamusiu pas mane yra visokiu, tai naudojuos visais, nes daznai neatitinka padas ant kurio skyle ismusama, tai pasilieka daleles neismustos, tai ir naudojuos tais kurie ismusa pilnai. peilis su stora rankena, tai yra naudojamas kaip kaulas, steka, is abieju pusiu. o melynas komplektas tai ylos. Trecias is kaires tai odininko(batsiuvio) peilis, na jis super astrus, na Osbourne firmos, tai jis ir yra mano pagrindinis irankis.

irgi turiu osborne firmos skylamusi (iš e-bay), taciau jis labai kietas, sunkiau spaudziasi.
o kala skylutes lygiai taip pat, kaip ir paprastas garniūnuose pirktas už 20L
o kad prakaltų iki pat galo, vistiek reikia dėti apačioje vieną odos juodraštinį sluoksnį.
žinoma, aš ne profas, o tik pradedančioji mėgėja:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pinciuke: 21 spalio 2011 - 08:09
Nepamaciau irankiu krasteliu apdirbimui, grioveliu siulems ar lenkimam darymui, siuvimo skyliu matavimui smile.gif Matyt lietuviai isradingi, issivercia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Botanikas_ @ 2011 10 21, 10:22)
Nepamaciau irankiu krasteliu apdirbimui, grioveliu siulems ar lenkimam darymui, siuvimo skyliu matavimui smile.gif Matyt lietuviai isradingi, issivercia smile.gif

o vaje, kokie mes ironiški ir spėju įrankiais laaabai turtingi cool.gif ir spėju ne lietuviai biggrin.gif . atimkim iš jūsų tuos įrankius ir pažiūrim kas liks smile.gif tai taip, įrankių egzistuoja daug ir visokių, tad visada yra ko norėtus (arba reikėtų) dar įsigyti, bet tai gal žinote kur lietuvoje tokią bazę rasti? cool.gif būtinai apsipirksim.
bet realiai tikrai, kai labai reikia kūrybingi žmonės randa išeitį ir be jų, nieko čia blogo nematau. mirksiukas.gif cool.gif atvirkščiai, padaryt be spec. įrankių tokį pat gerą daiktą, vat čia tai meistriškumas. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 21 spalio 2011 - 10:51
QUOTE(kibirkstele* @ 2011 10 21, 13:11)
Sveiki, sakykit o kaip jus cia taip graziai padaret? Israizet ir nudazet? Gal galit pasidalinti informacija trumpai  4u.gif

deginimas ir dažymas.
Atsakyti
na tikrai rankena nemaiso, o del siuvejo irankiu tai as juos pirksiuos kai saskaita padides, nors minkstai odai ratuko nelabai ir tereikia ar isrezti linija siulei reztuko, nes galima labai lengvai sugadint oda, tik nelygiai padedam ir rezimo(zymeklio) pagalba galima suraukslet dali odos ir jau linija bus nelygi, gal jis labiau naudojamas veg tanui zymet.
As zymiuos paprastai, liniuote ir kas 5mm tiesiai su yla duriu skylutes, o jei reikia su skylamusiu tai sablona dedu ant virsaus ir su markeriu.
O dar del Osbourne, tai dazniausiai jie buna nepagalasti, reikia pagalast ir peilius ir iskaltukus. Taigi mazai as dirbu su tanu ir oda sklembiu su savo peiliuku.
Bet ateityje jau ir tanas manes laukia su visais irankiais.

Atsakyti
QUOTE(extrasens @ 2011 10 21, 17:04)
gal jis labiau naudojamas veg tanui zymet.

geras pastebėjimas, lietuvoje net nėra pakankamai normalios odos, kad su tokiais įrankiais dirbti. rolleyes.gif (tik ne veg tanui, o augalinio rauginimo odai, kalbėkim lietuviškai blush2.gif smile.gif 4u.gif )

aš tai skylutes iš akies badau, be žymėjimo (tiek skylamušiu, tiek yla). biggrin.gif rolleyes.gif nebent liniją su liniuote pažymiu, kad nekreivotų eilutė, bet atstumus tarp skylių iš akies. na kartais smulkiuose darbuose su paprastu siuvėjo ratuku pasižymiu, bet ten dygsniai mažoki gaunas, tai beveik nenaudoju. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 21 spalio 2011 - 20:47
QUOTE(trr @ 2011 10 21, 11:43)
deginimas ir dažymas.

Labai grazus jusu darbai. O akriliniais dazais galima dazyti oda, ar gerai laikosi spalva?
Atsakyti
QUOTE(kibirkstele* @ 2011 10 22, 11:09)
Labai grazus jusu darbai. O akriliniais dazais galima dazyti oda, ar gerai laikosi spalva?

dėkui 4u.gif . viskas priklauso nuo odos, kuo slidesnis paviršius tuo blogiau gali laikyt. geriausia jei oda niekaip nedažyta ir nelakuota. o akrilą galima skiesti šiek tiek, kad nebūtų per tirštas, jei tepsit tirštai ir storai, gali vėliau dažų sluoksnis trūkinėti ir trupėti. jei pasidengia gerai, tai laiko puikiai. beje, kadangi visos odos begalo skirtingos, tai prieš darbą bet kuriuo atveju būtina pasibandyt, kaip į ką ji reaguoja, kaip priima dažus, kaip pasitinka peilius, ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 22 spalio 2011 - 10:51
QUOTE(trr @ 2011 10 21, 11:47)
o vaje, kokie mes ironiški ir spėju įrankiais laaabai turtingi cool.gif ir spėju ne lietuviai  biggrin.gif . atimkim iš jūsų tuos įrankius ir pažiūrim kas liks  smile.gif  tai taip, įrankių egzistuoja daug ir visokių,  tad visada yra ko norėtus (arba reikėtų) dar įsigyti, bet tai gal žinote kur lietuvoje tokią bazę rasti?  cool.gif būtinai apsipirksim.
bet realiai tikrai, kai labai reikia kūrybingi žmonės randa išeitį ir be jų, nieko čia blogo nematau.  mirksiukas.gif  cool.gif atvirkščiai, padaryt be spec. įrankių tokį pat gerą daiktą, vat čia tai meistriškumas.  smile.gif  4u.gif

Neteisingai mane supratote, juk pats pries kelias zinutes klausiau kur Lietuvoje tokiu irankiu gauti smile.gif Tikejausi pas kanors pamatyti, bet panasu kad visi issivercia smile.gif Saunuoliai!
Atsakyti
QUOTE(Botanikas_ @ 2011 10 22, 13:13)
Neteisingai mane supratote, juk pats pries kelias zinutes klausiau kur Lietuvoje tokiu irankiu gauti smile.gif Tikejausi pas kanors pamatyti, bet panasu kad visi issivercia smile.gif Saunuoliai!

aham, nes ten intonacija visai kitokia pasirodė biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Atsiprasau, na kazkaip as prie anglisku pavadinimu pripratau tai labai ant manes nepyk. Na kokie cia mes saunuoliai, jeigu mes nenaudojam irankiu, kurie butini odininkui. Botanikas as viska is ebay siunciuos, ten ir kokybe ir garantija, kad geri irankiai bus. Apie isigijima irankiu.
Odininko peilis- gaminamas is pjuklo medziui pjauti, tik svarbu, kad ne pabeditinis butu. Kuo geresnis metalas, tuo geresnis ir tavo peilis bus. O daugiau as dar naudoju britvas sputnik, kad galeciau apsklembt oda, jei reikia nedaug ir dailiai. yla- tai senukuose. Iskaltukai taip pat, bet nezinau tik kokybes. O dar visi tie zymekliai tai manau galima rast audiniu parduotuvese.
Atsakyti