Ta nebaigta odos akmeni atidejau kuriam laikui,tad neturiu ko aprasyt,bet dabar naujas klausimas turiu tokios baldines odos ,ryzoka ir su demem tamsesnem,manau zinot apie ka kalbu,kazi ar galima butu ja kaip nors pasendint,pas rusus maciau tokiu rankiniu siutu lygtai butu specialiai oda susendinta.
O kur Šiauliuose galima nusipirkti odos?
QUOTE(taram-param @ 2011 10 06, 21:54)
O kur Šiauliuose galima nusipirkti odos?
taigi šiauliai per amžius odininkų miestas , pasiklausinėkit kur odų fabrikas, gi man regis dar veikia ten kažkas.. pati jau kurį laiką ruošiuosi į šiaulius varyt ieškot ir niekaip neprisiruošiu..
Man tai klausimas kur rast irankiu darbui su oda. nes skilamusiu tai dar galima rasti, pvz senukuose, o kitokiu tai nerandu. Net lietuvisku pavadinimu nezinau, nes info imu is straipsniu ir video internete, pvz. http://www.youtube.c...h?v=X1pAMZQpYFA
QUOTE(Botanikas_ @ 2011 10 07, 11:58)
Man tai klausimas kur rast irankiu darbui su oda. nes skilamusiu tai dar galima rasti, pvz senukuose, o kitokiu tai nerandu. Net lietuvisku pavadinimu nezinau, nes info imu is straipsniu ir video internete, pvz. http://www.youtube.c...h?v=X1pAMZQpYFA
iš parodytų lietuvoje galite įsigyti tik reples, ylą, peiliukų, kauliuką , gal dar skylamušių (gal pasiseks net gerų rasti..), na gal dar kokį medžio drožėjų įrankį pritaikysi.. o visa kita - visokie žymekliai, skobikliai, kraštų apdorojimo įrankiai, dažai, apsauginiai aliejai/kremai/vaškai odai, tas aparatukas kur griovelį skobia tai iš vis, čia įsigyti yra sapnas. jei ketinate rimtai užsiimti tai tik siūsti iš užsienio, tų įrankių būna ir daugiau visokių čia ne viskas parodyta, tik reik ieškot kur pigiau, nes kainos jų bet ir su kokybe atsargiai.
sveiki, na siektiek buvau atsitraukes nuo visu ivykiu, kas cia vyksta, nes tenka dabar dirbti dviem pamainomis, tai laikas labai smarkiai sumazejes. Perverciau paskutinius 10psl. paziurejau darbelius, labai zmones stengiasi ir grazu ziureti, kad skaicius darbu ir prisijungianciuju daugeja.
Nieko naujo nesumeistravau, nebent vaira auto apsitraukiau oda ir pavaru svirties "bumbula" Na dar viena kita apyranke supyniau... Tai net nefotkinau, nes net jau visiskai buvau atsitraukes nuo visko.
Siauliuose yra berods dvaro gatveje parduotuvele, kurioje galima isigyt odos. Stumbro gamykla ir elnias jau senai dinge is odos perdirbimo zemelapio(uzdaryti)..
Vienas pastebejimas, del pynimo, labai buvau nusivyles,jog kaikuriuose papuosaluose pamaciau, jog mergina pina"kasele" tik na is triju perkeiciant. Gi kiek yra nauju budu pynimo, apvaliai kampuotai is 2, 3, 4, 5 na ir t.t. o dar kur mazgavimo menas, na pint ir pint (as sau irgi vartoju sita pasakyma.). Na gal kada idesiu savo pintu darbeliu.
Del irankiu, tai Lietuvoje pirkto irankio neturiu nei vieno, visi is ebay, nes ten ka raso ta ir atsiuncia, kaina atitinka ir kokybe. nufotkinsiu kuria diena kuo naudojuosi.
Nieko naujo nesumeistravau, nebent vaira auto apsitraukiau oda ir pavaru svirties "bumbula" Na dar viena kita apyranke supyniau... Tai net nefotkinau, nes net jau visiskai buvau atsitraukes nuo visko.
Siauliuose yra berods dvaro gatveje parduotuvele, kurioje galima isigyt odos. Stumbro gamykla ir elnias jau senai dinge is odos perdirbimo zemelapio(uzdaryti)..
Vienas pastebejimas, del pynimo, labai buvau nusivyles,jog kaikuriuose papuosaluose pamaciau, jog mergina pina"kasele" tik na is triju perkeiciant. Gi kiek yra nauju budu pynimo, apvaliai kampuotai is 2, 3, 4, 5 na ir t.t. o dar kur mazgavimo menas, na pint ir pint (as sau irgi vartoju sita pasakyma.). Na gal kada idesiu savo pintu darbeliu.
Del irankiu, tai Lietuvoje pirkto irankio neturiu nei vieno, visi is ebay, nes ten ka raso ta ir atsiuncia, kaina atitinka ir kokybe. nufotkinsiu kuria diena kuo naudojuosi.
QUOTE(extrasens @ 2011 10 19, 21:25)
nufotkinsiu kuria diena kuo naudojuosi.
įrankių arsenalas visada įdomu
http://public.fotki....ns/odinikystei/
pabandykit atsidaryt, nes pirma karta talpinau i public.fotki
QUOTE(extrasens @ 2011 10 20, 21:30)
http://public.fotki....ns/odinikystei/
su įrankiais viskas aišku, kaip ir pas visus (gal tik peiliai įdomūs, toks kaip kraštinis dar niekur nemačiau, gal iš mentelės padarytas? o trečias nuo kairės skirtas odos ploninimui? jei taip, ar rankena ne per stora, netrukdo?). o tokius kaip dėžutėj keičiamus peiliukus ir aš turėjau, tik mažesnį rinkinį, tai rupkės greit išlūžinėjo.. o skylamušius jau naudojot?
fainas "paltukas" bėgių rankenai ir oda ir siūlė graži.
na skylamusiu pas mane yra visokiu, tai naudojuos visais, nes daznai neatitinka padas ant kurio skyle ismusama, tai pasilieka daleles neismustos, tai ir naudojuos tais kurie ismusa pilnai. peilis su stora rankena, tai yra naudojamas kaip kaulas, steka, is abieju pusiu. o melynas komplektas tai ylos. Trecias is kaires tai odininko(batsiuvio) peilis, na jis super astrus, na Osbourne firmos, tai jis ir yra mano pagrindinis irankis.