Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

QUOTE(pinciuke @ 2010 12 06, 22:57)
ir aš tokiais klijuoju.
dabar išbandžiau ir kitokius - rožytes prie rankinės klijuoju UHU (čia tokie dviejų komponentų) bet labai brangūs, bjaurybės  doh.gif
jie būna dviejų rūšių - greito veikimo ir džiovinami apie parą. bėda ta, kad tūtelės laaaaaaaaba i jau mažos...............

Man irgi patinka UHU klijai. Dažnai naudoju sausus. Laiko super ir nesmirdi mano namiškiams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(auglina @ 2010 12 06, 23:00)
Man irgi patinka UHU klijai. Dažnai  naudoju sausus. Laiko super  ir nesmirdi mano namiškiams  biggrin.gif

sausų nesu mačiusi - kur juos perki? kiek kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(pinciuke @ 2010 12 06, 23:03)
sausų nesu mačiusi - kur juos perki? kiek kainuoja?

Kanceliarinių prekių parduotuvėje. O kaina priklauso nuo kiekio.
Aš juos kartais naudoju aplenkdama oda knygelių viršelius. Dar naudoju lipalą (geltona dėžutė), kartais išsitraukiu klijus su kuriais vyras grindų laminatą klijuoja. Žodžiu, naudoju klijus, kurie klijuoja odą, patenkina mano poreikius ir padeda įgyvendinti sumanymus. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auglina: 06 gruodžio 2010 - 22:12
košmaras, tikras nusikaltimas knygos atžvilgiu. smile.gif na momentas tinka tik galanterijos gaminiams (nes išdžiūvęs yra lankstus). knygoms jis kenksmingas (popieriaus rūgštingumui kenkia, tad ji tampa neilgaamžė). pamenu vienas pažįstamas kai nuvažiavo pasimokyti į taliną, ten dėstytojai išsižiojo pamatę, kad jis naudoja momento klijus knygoms ir greitai liepė juos išmesti..
nesuprantu kuo lipalas blogai. smile.gif visi, absoliučiai visi rimti pasaulio knygrišiai naudoja tik miltų klijus ir/arba PVA. o jie tikrai ir nebrangūs, ir nekenksmingi, ir nesmirdintys.
o albumuko vidus labai gražus ir tvarkingas thumbup.gif , žinoma kai "priešlapis" ant kartonėlio dar paklijuotas tai tikrai nebėda nedrožti odos kraštai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 gruodžio 2010 - 00:39
Sveikos,

QUOTE(trr @ 2010 12 07, 01:32)
košmaras, tikras nusikaltimas knygos atžvilgiu.  smile.gif na momentas tinka tik galanterijos gaminiams (nes išdžiūvęs yra lankstus). knygoms jis kenksmingas (popieriaus rūgštingumui kenkia, tad ji tampa neilgaamžė). pamenu vienas pažįstamas kai nuvažiavo pasimokyti į taliną, ten dėstytojai išsižiojo pamatę, kad jis naudoja momento klijus knygoms ir greitai liepė juos išmesti.. 
nesuprantu kuo lipalas blogai.  smile.gif visi, absoliučiai visi rimti pasaulio knygrišiai naudoja tik miltų klijus ir/arba PVA. o jie tikrai ir nebrangūs, ir nekenksmingi, ir nesmirdintys.
o albumuko vidus labai gražus ir tvarkingas  thumbup.gif , žinoma kai "priešlapis" ant kartonėlio dar paklijuotas tai tikrai nebėda nedrožti odos kraštai.  4u.gif

g.gif g.gif kadangi aš neįrišu knygų, o tik oda apvelku užrašų knygelių viršelius, gal ir nedarau nusikaltimo prieš knygą. smile.gif Tikros knygos nei įrišti, nei apvilkti oda nebandžiau dar nė karto, nes nemoku to daryti.
Ačiū už informaciją . Ji naudinga, nes esu savamokslė, paskaitų ar užsiėmimų apie tai, kaip reikia dirbti su oda niekada neklausiau ir pabendrauti su tikrais odininkais neturėjau galimybės. Žinių semiuosi iš knygų, ieškau internete ir bandau jas pritaikyti praktikoje.
Atsakyti
QUOTE(auglina @ 2010 12 07, 19:19)
Sveikos,
g.gif   g.gif    kadangi aš neįrišu knygų, o tik  oda apvelku užrašų knygelių viršelius, gal ir nedarau  nusikaltimo  prieš knygą.  smile.gif  Tikros knygos    nei įrišti, nei apvilkti oda  nebandžiau dar nė karto, nes  nemoku  to  daryti.
Ačiū už informaciją . Ji naudinga, nes esu savamokslė, paskaitų  ar užsiėmimų apie tai, kaip reikia dirbti  su oda niekada neklausiau ir pabendrauti su tikrais odininkais neturėjau galimybės. Žinių semiuosi  iš knygų, ieškau  internete ir  bandau  jas pritaikyti praktikoje.

nu tai aš ir pasakoju kaip geriau, ir tikrai ne piktai mirksiukas.gif smile.gif tiesiog esu sumauta perfekcionistė biggrin.gif ir teisingai darote, aš irgi vis dar mokausi iš interneto, iš knygų.. atrandu, sužinau ir išbandau vis naujų dalykų... na užrašų knygelėse juk irgi popierius? knyga turiu omeny bet kokia, tuščiais lapais taip pat. jei tai bus dienoraštis, t.y. ilgam saugojimui, o ne vieneriems metams skirtas, tai manau nemalonu gali likti žmogui, kai po kažkiek laiko knyga subjurs, pageltonuos ar pradės byrėti. man regis esu mačius, jei tarkim priešlapis popierinis klijuotas prie viršelio momentu, tai po kažkiek metų tie klijai per popierių persišviečia, pageltonuoja, pasimato teptuko palikti dryžiai ir t.t..
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 gruodžio 2010 - 19:18
QUOTE(trr @ 2010 12 07, 20:13)
nu tai aš ir pasakoju kaip geriau, ir tikrai ne piktai  mirksiukas.gif  smile.gif tiesiog esu sumauta perfekcionistė  biggrin.gif  ir teisingai darote, aš irgi vis dar mokausi iš interneto, iš knygų.. atrandu, sužinau ir išbandau vis naujų dalykų...  na užrašų knygelėse juk irgi popierius? knyga turiu omeny bet kokia, tuščiais lapais taip pat. jei tai bus dienoraštis, t.y. ilgam saugojimui, o ne vieneriems metams skirtas, tai manau nemalonu gali likti žmogui, kai po kažkiek laiko knyga subjurs, pageltonuos ar pradės byrėti. man regis esu mačius, jei tarkim priešlapis popierinis klijuotas prie viršelio momentu, tai po kažkiek metų tie klijai per popierių persišviečia, pageltonuoja, pasimato teptuko palikti dryžiai ir t.t..
4u.gif

Niekada nebūčiau net pagalvojusi, kad klijai gali persišviesti po kažkiek metų. Reiks teikti pirmenybę lipalui kai darysiu " ilgesnio galiojimo " darbelius. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O momentą teks čiupti tik darant apyrankes.
Gyveni, žmogau, mokaisi ir .... kvailas miršti. biggrin.gif biggrin.gif Dar kartą ačiū.
Atsakyti
Emm, na dabar pradejau siektiek daryti darbelius is odos, nes esu technologas, tik va sunkiai galima odos nusipirkti, nes ne LT gyvenu, tai siektiek noreciau suzinot info, ar eko oda patvari ir galima ja klijuot su pva? Ir kaip kokybe yra Italiskos odos.
Beja ar ne Siauliu universitete moketes, nes technologijos beveik visos matytos, Na tik batikos paskaitas pramiegojau...
Gal zinot ebay kur galima buti uzsisakyt kokios odos, na kokybiskos???
Atsakyti
QUOTE(extrasens @ 2011 01 09, 19:09)
ar eko oda patvari ir galima ja klijuot su pva? Ir kaip kokybe yra Italiskos odos.

o kas ta eko oda? g.gif
    Beja ar ne Siauliu universitete moketes, nes technologijos beveik visos matytos, Na tik batikos paskaitas pramiegojau...

o kieno klausiate? biggrin.gif
kai pasakėt technologas iš kart pagalvojau, kad tamsta iš ŠU biggrin.gif
o šiaip manau technologijos tos pačios, nes beveik visi lietuvos profesionalai, kurie to moko, išėję iš tos pačios (estų) mokyklos.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 09 sausio 2011 - 19:14
Eko oda naudojama kaip pakaitalas balduose, na patvari kaip ir naturali oda, tik ji su medvilne yra. Tai ir nezinau ar jos pirkt ar ne, nes kaip su ja bus galima dirbti nezinia.
Na apie Estu aukstaja mokykla esu tikrai girdejes geru atsiliepimu...
Atsakyti
QUOTE(extrasens @ 2011 01 10, 19:53)
Eko oda naudojama kaip pakaitalas balduose, na patvari kaip ir naturali oda, tik ji su medvilne yra. Tai ir nezinau ar jos pirkt ar ne, nes kaip su ja bus galima dirbti nezinia.

nu tai tiesiog dirbtinė oda? fui, niekad su tokia nedirbčiau ir odos į ją nekeisčiau. biggrin.gif tai du absolučiai skirtingi dalykai.. rolleyes.gif 4u.gif o ir dėl jos patvarumo dar būčiau linkusi abejoti (jei imti ilgus metus, didelę temperatūrų kaitą, aktyvų dėvėjimą ir pan)..
o dirbti manau įmanoma, gal reljefai ar įspaudai ne tokie gražūs išeina, nudrožti iki norimo plonumo (jei reikia) nepavyks, ir kaip dažai veikia nežinau, bet klijuoti, siūti manau tas pats kaip su tikra oda, žiūrint ką darysit..
nu bet ji tokia negraži.., bent jau papuošalams jos nenaudokit.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 10 sausio 2011 - 21:57
Na gal ir juokingai as cia sulyginau oda su kazkokiu pakaitalu, bet man jau depresija prasideda vien del to, jog niekur negaliu gauti naturalios odos, tai ir uzduodu keistokus klausimus... Atsiprasau. Sakau gal galetumet pasakyt kur LT galima Genuine odos nusipirkt, nes nelabai beturiu laiko ilgiau sedeti prie kompo ir uzsiimti paieskomis.

Dekui is anksto...
Atsakyti