Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

QUOTE(wilmusia @ 2010 10 13, 15:34)
Na ir grožybės  wub.gif  wub.gif  Aš apie tai nieko nenusimanau, tiesiog...gavau pluoštelį odos dovanų ir privalau kažką pasigamint. Ką patartumėte visiškai naujokei, kuri nei priemonių, nei skylamūšių, nei dar ko specialaus neturi? Gal kur galima būtų rasti video pamokėlių? Nežinau net nuo ko pradėt? Na, tokio pradžiamokslio reiktų, nes Jūs jau čia visos labai "užkoduotom" temom šnekatės.... ax.gif

nieko užkoduoto, paskaičius temą daugiau, manau taptų aiškiau.. o visas pradžiamokslis tai praktika. biggrin.gif
na jei jokių įrankių neturit, tai nebent tik aplikacijas klijuoti.. biggrin.gif 4u.gif ir tai žirklių ir klijų prireiks. biggrin.gif o šiaip manau dauguma taip klausiančių ne nuo to galo pradeda - ne nuo įrankių ar žinių reikia pradėti, o nuo vizijos biggrin.gif pirmiausia sugalvokit ką norite daryti. tada bus aišku ir ko klausti ir kokių įrankių ieškoti (o jų bent minimaliai vistiek prireiks). 4u.gif gabalai kaip suprantu nėra dideli? tai greičiausiai tiks papuošalui. g.gif o kokių spalvų? ar jos skirtingos? gabalų paviršius (faktūra, lakas) skirtingi ar ne?
o šiaip kartais minčių kyla tiesiog ilgai čiuopinėjant odą rankose... rolleyes.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 spalio 2010 - 15:12
Gal kas pasidalintu kur galima butu isigyti naturalios odos? reiktu didesniais gabalais kad butu. kur prekiautoju zinot. as vilniuje esu tai butu gerai vilnius ir aplink ji netoli.
Atsakyti
QUOTE(_Magnolija_ @ 2010 10 14, 19:37)
Gal kas pasidalintu kur galima butu isigyti naturalios odos? reiktu didesniais gabalais kad butu. kur prekiautoju zinot. as vilniuje esu tai butu gerai vilnius ir aplink ji netoli.

jei vilniuj tai arenalis.com pažiūrėkit
Atsakyti
Trr, ačiū už komentarus 4u.gif
Mano odelės faktūra visa vienoda, tik va spalvos visos tamsios, tik 2 atspalviai. Atraižėlės siauros....
Imsiu eksperimentuoti. O tai tas siauras galima tempt viena ant kitos, na, kad vienos kraštas užliptų ant kitos..ar kaip čia? reikia apkarpyt lygiai? bandysiu pradžiai kokį pagrindą sukonstruot, tada isivaizduosiu, kaip viskas vyksta.

O pati oda sudrėkinama, kad temptųsi?

Na, čia kvaili klausimai, ale tokiai išmanėlei.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wilmusia @ 2010 10 15, 09:17)
Trr, ačiū už komentarus  4u.gif
Mano odelės faktūra visa vienoda, tik va spalvos visos tamsios, tik 2 atspalviai. Atraižėlės siauros....
Imsiu eksperimentuoti.  O tai tas siauras galima tempt viena ant kitos, na, kad vienos kraštas užliptų ant kitos..ar kaip čia? reikia apkarpyt lygiai? bandysiu pradžiai kokį pagrindą sukonstruot, tada isivaizduosiu, kaip viskas vyksta.

O pati oda sudrėkinama, kad temptųsi?

Na, čia kvaili klausimai, ale tokiai išmanėlei.... doh.gif

ne, jei tempsite vieną ant kito gausis gumulas. biggrin.gif aptraukinėti, t.y. apklijuoti reikia kietą pagrindą - kartoną, medį ir pan. išsikerpate kokią norite detalę ir apklijuojate ją su oda, odos kraštelius užlenkiant į blogąją pusę. drėkinti nereikia. bet jei galanterinis gaminys (kosmetinė, dėklas telefonui ar pan.) nieko aptraukinėti nereikia, tiesiog susiūnate arba supinate odos detales pagal iškarpas. supinti galima odinėm juostelėm (jas reikia išsikirpti ar išsipjauti), tik tam apypinimui su skylamušiu reikia pasidaryti skylutes.
na suraskit kokio gaminio pavyzdį ir pagal jį pasidarykit. 4u.gif
o oda stora ar plona? jei stora, tai geriau tinka galanteriniam gaminiam, jei plona - tada aptraukinėjimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 15 spalio 2010 - 10:44
trr 4u.gif
ačiū už nuostabų albumą, kurio nuotraukėlę, Tau leidus ir parodysiu
user posted image
Atsakyti
QUOTE(uudraa @ 2010 10 23, 12:08)
trr  4u.gif
user posted image

Gražu thumbup.gif
Atsakyti
vai kaip senai cia buvau uzsukus bigsmile.gif kiek groziu, ir kiek ideju cia radau thumbup.gif vis spaudziau cituoti, cituoti... tad visom auksarankem po 4u.gif
QUOTE(uudraa @ 2010 10 23, 12:08)

super 4u.gif

As tai pasisiuvau ziemai uggiukus ax.gif Iki tobulumo dar daug daug mokintis, bet judu vis pirmyn smile.gif
user posted image

Trr as dekupaza bandziau ant odos tongue.gif bet doh.gif tik paekspermentavau ir tiek lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*sim* @ 2010 10 27, 15:18)
As tai pasisiuvau ziemai uggiukus  ax.gif Iki tobulumo dar daug daug mokintis, bet judu vis pirmyn  smile.gif

žieminiai batai, thumbup.gif jėga, taip šiltai atrodo, kad net žiemos užsimaniau bigsmile.gif oda kaip suprantu natūrali? o kailiukas gal irgi? o tobulumas tai pats pareis, su praktika ir užsispyrimu biggrin.gif 4u.gif

Trr as dekupaza bandziau ant odos  tongue.gif bet  doh.gif  tik paekspermentavau ir tiek  lotuliukas.gif

eksperimentuoti reikia thumbup.gif svarbu kokios to eksperimento išvados lieka.. biggrin.gif
su dekupažu, man prieš akis stovi vienas mane sunervinęs atvejis biggrin.gif , kai mugėje einu ir matau užrašas: "dekupažas ant odos" prieinu, auskarai, visi vienodos formos stačiakampiukai, odos požymiai JOKIE pro dažų/klijų/popierių/lakų sluoksnį NIEKAIP neprasimuša, nei iš gerosios pusės, nei iš krašto, ir net nei iš blogosios pusės bigsmile.gif blink.gif tai velniam tada tą užrašą rašyti, nes prieini tikėdamasi "odos", o jos ir nepamatai... mastau.gif nors turiu pripažinti pats dekupažas (nu kičinė technika doh.gif ) buvo atliktas gana dailiai, nu bet kam tokią brangią medžiagą švaistyti. doh.gif spėju ten iš atraižų buvo daryta, bet jei pamatyčiau didelį gabalą tokiom skiautėm karpant, t.y. vėjais paleidžiant, tai gal ir visai nualpčiau... swoon.gif biggrin.gif
tiesiog tokiu atveju dekupažinant oda naudojama tik kaip pagrindas, ji pasislepia, ir nepanaudojamos jokios specifinės (tik jai būdingos) savybės, arba neatsiskleidžia tik odai būdingos apdirbimo ar dekoravimo technikos, net gražiausioji/svarbiausioji jos dalis - paviršius - nebematoma, tad natūraliai kyla klausimas kam tuomet naudoti odą ten, kur vietoj jos laisvai galėtu būti medis, guma, kartonas, plastmasė ir t.t...
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 27 spalio 2010 - 16:19
QUOTE(trr @ 2010 10 27, 17:04)
odos požymiai JOKIE pro dažų/klijų/popierių/lakų sluoksnį NIEKAIP neprasimuša, nei iš gerosios pusės, nei iš krašto, ir net nei iš blogosios pusės  bigsmile.gif  blink.gif  tai velniam tada tą užrašą rašyti, nes prieini tikėdamasi "odos", o jos ir nepamatai... mastau.gif

aciu 4u.gif taip naturali oda ir naturalus avikailis ax.gif labai tikiuos kad bus silti nes man ziema vis sala kojos doh.gif tik jau matau kad slidus padas bus tai reikes kazka paklijuoti g.gif
Del dekupazo ... man jau jis kaip keiksmazodis doh.gif blink.gif dabar dekupazas visur blink.gif drinks_cheers.gif
as maciau segiu - ant odos padarytas dekupazas blink.gif nesimate odos visai ... doh.gif man oda tuo ir grazi kai matosi jos faktura wub.gif ir nesuprantu kam ja slepti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zmirzlina @ 2010 09 27, 08:25)
Radau odinius grybus. kai pamačiau, galvojau, kad tikri iš miško. Patiko idėja. O gal ji jau žinoma, tik man naujiena ax.gif
user posted image

Sitie grybai-is tiesų atrodo tikroviski.Super gera ideja,kurios autorei skiriu 4u.gif 4u.gif 4u.gif doh.gif
Atsakyti
*sim* tikrai gražūs batukai mirksiukas.gif padai klijuoti ar siūti, jei klijuoti tai kokie klijai naudoti?

Taip pat norėčiau pasiteirauti, gal žinote kokių baldų gamyklų ar šiaip vietų kuriose galima būtų įsigyti natūralios odos atraižų šiek tiek didesnių ax.gif
Atsakyti