Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

Įkeliu dar kelias nuotraukas. Čia irgi švelniai pašveista paprasta oda.

user posted image

Batika

user posted image

Apyrankė ( ji man labai patinka)

user posted image

Atsakyti
QUOTE(auglina @ 2010 09 23, 17:58)
Įkeliu dar kelias nuotraukas. Čia irgi švelniai pašveista paprasta oda.

Batika

gražu. pamaniau tikrą gyvate po oda pakišote, kaip gvozdė šakelę biggrin.gif
o su kuo darote batiką? nes yra keli būdai. ir ten (antram) knyga ar albumas ar papkė?
apyrankės man tos juodos gal labiau patiko.. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 23 rugsėjo 2010 - 17:31
QUOTE(trr @ 2010 09 23, 18:28)
gražu.  pamaniau tikrą gyvate po oda pakišote, kaip gvozdė šakelę  biggrin.gif 
o su kuo darote batiką? nes yra keli būdai. ir ten (antram) knyga ar albumas ar papkė?
apyrankės man tos juodos gal labiau patiko..  ax.gif  4u.gif

Gyvatės tikrai nekišau, o batiką dariau su vašku. Tai užrašų knygelė.
O kodėl juodos patiko labiau? Gal todėl, kad ryškesnės?

Atsakyti
Ten kaip supratau virve paklijuota po oda? smile.gif O batika as irgi esu dariusi, tik ant medvilnes. Ar bandete krakle efekta padaryti ant odos? Turetu nerealiai graziai atrodyti... Gal galetumete smulkiau nupasakoti kaip ant odos darete batika?
Atsakyti
QUOTE(gvozde @ 2010 09 23, 19:31)
Ten kaip supratau virve paklijuota po oda?  smile.gif  O batika as irgi esu dariusi, tik ant medvilnes. Ar bandete krakle efekta padaryti ant odos? Turetu nerealiai graziai atrodyti... Gal galetumete smulkiau nupasakoti kaip ant odos darete batika?

Krakle? Ar kalbate apie dekupažą ant odos ?
Atsakyti
QUOTE(auglina @ 2010 09 23, 20:33)
Krakle? Ar kalbate apie dekupažą ant odos ?

Ne, dekupazo daryti nemoku, o ir ytariu ten krakle efektas daromas ivairiu daziu, laku ir kitokiu cheminiu priemoniu budu. Batikoje naudojama tik vaskas ir dazai. Na papasakosiu kaip daroma batikoje smile.gif
Zodziu audinys nudazimas kokia nors spalva. Po to ant isdziuvusio viso audinio pavirsiaus yra uzliejamas vasko sluoksnis. Sustingus vaskui, audinys yra suglamzomas, kad sutrukinetu vaskas. Istiesinus audini, visas pavirsius nudazomas kitokia spalva. Nudziuvus dazams, per laikrasti ar koki kitoki sugerianti popieriu su lygintuvu lyginant kelis kartus pakeiciant popieriu yra istraukiamas vaskas.

Tik man butu idomu su kokiais dazais butu galima padaryti ta krakle efekta... Gal turite kas kokiu ideju?
Atsakyti
QUOTE(gvozde @ 2010 09 23, 19:57)
Ne, dekupazo daryti nemoku, o ir ytariu ten krakle efektas daromas ivairiu daziu, laku ir kitokiu cheminiu priemoniu budu. Batikoje naudojama tik vaskas ir dazai. Na papasakosiu kaip daroma batikoje smile.gif
Zodziu audinys nudazimas kokia nors spalva. Po to ant isdziuvusio viso audinio pavirsiaus yra uzliejamas vasko sluoksnis. Sustingus vaskui, audinys yra suglamzomas, kad sutrukinetu vaskas. Istiesinus audini, visas pavirsius nudazomas kitokia spalva. Nudziuvus dazams, per laikrasti ar koki kitoki sugerianti popieriu su lygintuvu lyginant kelis kartus pakeiciant popieriu yra istraukiamas vaskas.

Tik man butu idomu su kokiais dazais butu galima padaryti ta krakle efekta... Gal turite kas kokiu ideju?

Aš bandžiau daryti dekupažą ant odos. Savotiškai įdomiai gavosi.
Krakle efektą bandžiau daryti ant natūralaus šilko. Laaaabai patiko laužyti vašką biggrin.gif , o ir rezultatas gaunasi akiai malonus.
Manau, kad su oda irgi pavyktų arba gautųsi bent jau labai panašiai. Užtektų tik odą suglamžyti ir surišti, pamerkti į tamsesnius dažus negu odos spalva. Išvyniojus , suglamžytos vietos liktų nedažytos ( technologija panaši kaip audinių dažymo ).
Odą marginau lašindamą vašką, o po to dažiau.
Atsakyti
QUOTE(auglina @ 2010 09 23, 21:27)
Aš bandžiau daryti dekupažą ant odos. Savotiškai įdomiai gavosi.
Krakle efektą bandžiau daryti ant natūralaus šilko. Laaaabai  patiko laužyti vašką biggrin.gif , o ir rezultatas gaunasi akiai malonus.
Manau, kad su oda irgi pavyktų arba gautųsi bent jau labai  panašiai. Užtektų tik odą suglamžyti ir surišti, pamerkti  į  tamsesnius dažus  negu odos spalva. Išvyniojus , suglamžytos  vietos liktų nedažytos ( technologija panaši kaip audinių dažymo ).
Odą marginau lašindamą vašką, o po to dažiau.

o kaip vaška poto išimate ? nulupate ar su lygintuvu? o kokius dažus naudojate? gal anilinius? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaimi @ 2010 09 23, 21:11)
o kaip vaška poto išimate ? nulupate ar su lygintuvu? o kokius dažus naudojate? gal anilinius? blush2.gif

Ir lupu ir su lygintuvu. Naudoju anilinius, bet bandžiau šilko tapybai skirtus. Patiko, bet brangoka g.gif
Atsakyti
QUOTE(auglina @ 2010 09 23, 22:15)
Ir lupu ir su lygintuvu. Naudoju anilinius, bet bandžiau šilko tapybai skirtus. Patiko, bet  brangoka  g.gif

o anilinius fiksuojate kaip nors? ax.gif ir kaip Jum šilko dažai? užsifiksuoja? ar fiksuojate kokiu tai laku? Aš tai pat esu bandžiusi šilko dažus, bet nepatiko tai, jog patrynus odą pradeda dažai luptis g.gif
Atsakyti
QUOTE(auglina @ 2010 09 23, 22:15)
Ir lupu ir su lygintuvu. Naudoju anilinius, bet bandžiau šilko tapybai skirtus. Patiko, bet  brangoka  g.gif

O silko dazai oda geriau ima negu aniliniai? Kiek mazdaug kainuoja jie? Ir kur butu galima nusipirkti?
Papildyta:
QUOTE(Vaimi @ 2010 09 23, 22:42)
o anilinius fiksuojate kaip nors? ax.gif ir kaip Jum šilko dažai? užsifiksuoja? ar fiksuojate kokiu tai laku? Aš tai pat esu bandžiusi šilko dažus, bet nepatiko tai, jog patrynus odą pradeda dažai luptis g.gif

Pabandykite akrila, tik ne su teptuku, o su kokiu skudureliu itrinkite i oda, tai gaunasi seseliavimas ir nepasislepia naturali odos tekstura. Gal taip eina ir su silko dazais itrinti? Neteko man su jais dirbti. As tai itrinu su kudikiu servetele.
Atsakyti
QUOTE(gvozde @ 2010 09 23, 19:57)
Na papasakosiu kaip daroma batikoje smile.gif

kažkaip manau, kad nuo odos vaškas paglamžius paprasčiausiai nutrupės, nes jis į odą taip neįsigeria, kaip į audinį. g.gif bet pabandyti aišku visada verta. aš tai lipalą naudoju, kadais bandžiau ir su vašku, bet man tas vaškuotas paviršius nepatiko, tai atsisakiau.

QUOTE(auglina @ 2010 09 23, 20:27)
Aš bandžiau daryti dekupažą ant odos.

(čia įspėjimas visiems dalyviams), nedraudžiu žinoma, bet jei pamatysiu dekupažą ant odos, užputosiu biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(auglina @ 2010 09 23, 18:36)
Tai užrašų knygelė.
O kodėl juodos patiko labiau? Gal todėl, kad ryškesnės?

gal todėl, kad ryškesnės (ypač ten ta viena tirščiausia patiko), o gal todėl, kad šitoje spalvų derinys man kelia abejonių, na nelimpa tos spalvos tarpusavy.. g.gif

o knygelė tik aptraukta ar ir pačios siūta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 23 rugsėjo 2010 - 23:39