Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

man nieko nerodo.. g.gif
ava, jau rodo. noris ir iš arčiau pamatyti, reiktų kelių vaizdų su detalėm biggrin.gif . nu visai įdomiai, nors vietomis man jau lenda per daug nenatūralių spalvų (dažų).. g.gif ir ypač reiktų vengti ryškių spalvų ar kontrastų antram plane (ten kur miškas), jos turėtų būti švelnesnės, nes yra toliau. o šiaip ir peizažas ir raukiniai thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 11 rugsėjo 2010 - 19:39
QUOTE(trr @ 2010 09 11, 21:34)
man nieko nerodo..  g.gif 
ava, jau rodo. noris ir iš arčiau pamatyti, reiktų kelių vaizdų su detalėm  biggrin.gif . nu visai įdomiai, nors vietomis man jau lenda per daug nenatūralių spalvų (dažų)..  g.gif ir ypač reiktų vengti ryškių spalvų ar kontrastų antram plane (ten kur miškas), jos turėtų būti švelnesnės, nes yra toliau. o šiaip ir peizažas ir raukiniai  thumbup.gif  thumbup.gif

Gali buti cia su tom spalvom. Norejau paryskinti keliukus, nes pakabinus ant sienos jie nelabai matesi. Ruda su balta pamaisiau ir uztepus ant ryzos odos gavosi tokia nenaturali keluko spalva. Aciu ir uz gera ir uz kritiska zodi smile.gif Miska bandziau pavaizduoti rudeniska su ivairiu spalvu odomis, o raudonos turejau tik tokios ryskios. Aisku, cia as bandau teisinti savo klaidas blush2.gif biggrin.gif Bet jus puikiai ivardinote tai, kas negerai, ko as ziuredama i paveiksla nemokejau ivardinti pati, nos jutau, kad kazko truksta arba pe daug blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gvozde @ 2010 09 12, 20:55)
Miska bandziau pavaizduoti rudeniska su ivairiu spalvu odomis, o raudonos turejau tik tokios ryskios.

taip ir pamaniau. 4u.gif tokius tapybinius sumanymus labai riboja odos pasirinkimas..
o čia pavaizduota vietovė reali?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 12 rugsėjo 2010 - 23:07
QUOTE(gvozde @ 2010 09 12, 20:55)
Norejau paryskinti keliukus, nes pakabinus ant sienos jie nelabai matesi. Ruda su balta pamaisiau ir uztepus ant ryzos odos gavosi tokia nenaturali keluko spalva.

oi, ne, kalbant apie spalvų natūralumą turėjau omeny ne tikrovės, o medžiagos atžvilgiu. kad ryškios akrilo spalvos pradeda slėpti, perrėkti odos medžiagiškumą, tą "odiškumą". na apskritai natūralios spalvos kalbant apie natūralias medžiagas, kaip odą, molį ar vilną, tai yra prigesintos spalvos, taip vadinamos žemės spalvos, tos kokias išgaudavo dažant dažais, gautais iš gamtos (augalų ir pan), ir kurie žinoma stipriai "neima". kol XIX amžiuj neišsivystė chemijos pramonė ir neatsirado sintetiniai dažai. dabar pas jus tas akrilas ant odos šviečia kaip neonkė biggrin.gif 4u.gif ir tuomi "pjaunasi" su oda. ir tai nepaisant blogos nuotraukos kokybės (dėl to ir norisi pažiūrėti iš arčiau, gal aš klystu). beto, imdamasi spalvų ir peizažo įsiveliate į sudėtingą tapybos "taisyklių" pasaulį.. o apjungti ir suderinti tokias dvi prieštaringas sritis (oda ir tapybą) yra, sakyčiau, iššūkis smile.gif 4u.gif
visais atvejais viską "ištraukia" raukinių dinamika - jie ir parodo medžiagiškumą, (kad tai būtent oda), ir kartu turi tokio virpesio, kuris tapyboje išgaunamas potepiais. smile.gif
o kodėl aš vis apie tą medžiagiškumą, kaip dėstytoja kartą pasakė, (perfrazavus), kam naudoti odą ten, kur gali panaudoti medį, kartoną, molį ar t.t. nes jei jau darai iš odos, vadinasi nori, kad matytusi, jog tai iš odos. todėl ir stengiamės pabrėžti ar išlaikyti jos specifines savybes (raukšlės, spalvos, elastingumas, paviršiaus tekstūra (visada unikali, kaip mūsų pirštų anspaudai) ir t.t.). tarkim kai sakom senas odinis balnas, odinė tašė ar futliaras, mes iškarto įsivaizduojam tokią seną maloniai apsitrynusią odą su patamsėjimais smile.gif , todėl tonavimas (tas įtrinimas, kurį jūs darote su servetėle ant piršto) ant raukinių labai tinka, kaip asociacija tam apsitrynimui, o va tarkim tie trys "užpiešti" balti kamienai "miške" jau rėžia akį kaip svetimkūniai paveiksle (tą baltumą būtų gerai prigesinti, nes ir kompoziciškai jis bereikalingai atitraukia dėmesį nuo esminių dalykų).
na, atsiprašau, kad užsivedžiau biggrin.gif tai tikrai ne kritika, tai tiesiog niuansai, kuriuos intuityviai (ir iškarto) atrasti sunku, jie yra išmokstami. smile.gif 4u.gif

p.s. nu ir privariau doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 rugsėjo 2010 - 00:31
QUOTE(trr @ 2010 09 13, 02:01)

p.s. nu ir privariau  doh.gif  blush2.gif

Na ten kur tie balti medziai, tai ten jau balta oda ya. Taip, puikiai supratau, ka norejote pasakyti apie odos fakturos naturaluma. Dabar galvoju, kad galejau visai nedazyti to paveikslo. Na kitas tikiuosi bus geresnis uz sita smile.gif
Kazin kurie dazai geriau ima - medvilnes ar vilnos?
Atsakyti
QUOTE(gvozde @ 2010 09 13, 10:34)
Na ten kur tie balti medziai, tai ten jau balta oda ya. Taip, puikiai supratau, ka norejote pasakyti apie odos fakturos naturaluma. Dabar galvoju, kad galejau visai nedazyti to paveikslo. Na kitas tikiuosi bus geresnis uz sita smile.gif
Kazin kurie dazai geriau ima - medvilnes ar vilnos?

balta oda? gal tada ten reikėjo jos atsisakyti.. g.gif nes ji iškrenta iš konteksto. dėl spalvų nesikrimskite, nėra taip blogai, tik norėjau įspėti kur slypi pavojus ir į kurią pusę einant reikia eiti atsargiai. nes ankstesni jūsų darbai puikiai išlaiko tą natūralų koloritą. kaip iš šitame fonas ar kamienas..
o tie nameliukai iš kokios spalvos (balta oda ar dažyta, ar ten visai ne balta)? nes ten ta šviesi spalva nekliūna. tikrai yra (ir čia forume) pavyzdžių, kur ir naudojant akrilą tam natūralumui nepakenkta. tiesiog reikia vengti šaltų spalvų (citrininių, ružavų, smaragdinių)..
ir kalbėjau ne vien apie faktūrą, o apskritai apie visą komplektą odos savybių.

stipresni dažai yra vilnai (nes ji sunkiau pasiduoda dažymui nei medvilnė).

ir neatsakėte ar vietovė reali ax.gif , nes jei taip, labai norėjau pagirti. kadangi piešdami iš galvos (kaip matau tapybos temoj) žmonės neretai nupiešia tokius stereotipinius, banalokus ir beveidžius peizažus. o šitas peizažas turi savo veidą, yra unikalus ir įdomus, nuoširdus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 rugsėjo 2010 - 11:00
QUOTE(trr @ 2010 09 13, 12:54)
balta oda? gal tada ten reikėjo jos atsisakyti..  g.gif nes ji iškrenta iš konteksto. dėl spalvų nesikrimskite, nėra taip blogai, tik norėjau įspėti kur slypi pavojus ir į kurią pusę einant reikia eiti atsargiai. nes ankstesni jūsų darbai puikiai išlaiko tą natūralų koloritą. kaip iš šitame fonas ar kamienas..
o tie nameliukai iš kokios spalvos (balta oda ar dažyta, ar ten visai ne balta)? nes ten ta šviesi spalva nekliūna. tikrai yra (ir čia forume) pavyzdžių, kur ir naudojant akrilą tam natūralumui nepakenkta. tiesiog reikia vengti šaltų spalvų (citrininių, ružavų, smaragdinių)..
ir kalbėjau ne vien apie faktūrą, o apskritai apie visą komplektą odos savybių.

stipresni dažai yra vilnai (nes ji sunkiau pasiduoda dažymui nei medvilnė).

ir neatsakėte ar vietovė reali  ax.gif , nes jei taip, labai norėjau pagirti.  kadangi piešdami iš galvos (kaip matau tapybos temoj) žmonės neretai nupiešia tokius stereotipinius, banalokus ir beveidžius peizažus. o šitas peizažas turi savo veidą, yra unikalus ir įdomus, nuoširdus.  4u.gif

Na gryzusi namo dar karta atidziai isiziurejau i ta paveiksla ir po to i nuotrauka kompiuteryje, tai zinokit naturoje atrodo visai kitaip ir tie balti medeliai taip neissiryskina, kaip nuotraukoje. Matot, kai fotografavau, buvo katik nudazyta ir nutepta impregnatu, o dabar, praejus 2 dienoms, viskas susigere i oda, nudziuvo ir pasvelnejo visos spalvos.
Nameliukai dazyti, nes neuzteko baltos odos, turejau tik kelias mazytes atraizeles ir jas sunaudojau miskui, nes ji pirmiausia dariau.
Galvoju gal reikes pabandyti vilnos dazus... Esu daziusi su medviles, tai kabino oda tik melyna spalva, o visos kitos tai beveik nei zymes nepaliko.
Gal ir nustebinsiu jus, bet ta vieta yra tik mano vaizduoteje blush2.gif As be galo myliu musu senove, ypac senovini kaima, kur daug gamtos, keliukai, vedantys per javu laukus, man sukelia didele nostalgija, galbut todel, kad mano vaikysteje atostogos prabego pas promociute sodyboje, kur man tap gera visada sugrysti ir patys sviesiausi vaikystes prisiminimai yra is tu dienu. Pas mane namuose pamatytumete kiek senienu... Kai kurie musu namus kartais muziejumi pavadina ax.gif Man dusia skauda matant, kaip is tikro nyksta tie senoviniai kaimukai, tos sodybos... Tai cia tame paveiksle pavaizdavau kaimo sodybele pamiskeje, kelia namo, i musu praeiti.
Be galo esu dekinga, kad pastebejote tai, ka norejau pavaizduoti 4u.gif
Papildyta:
Na as cia igi prirasiau, truputi i sentimentus pasinesiau ax.gif

O kaip teisingai paruosti tuos vilnos dazus, kad stipresni butu ir normaliai dazytu?
Atsakyti
QUOTE(gvozde @ 2010 09 13, 16:34)

... man sukelia didele nostalgija, galbut todel, kad mano vaikysteje atostogos prabego pas promociute sodyboje, kur man tap gera visada sugrysti ir patys sviesiausi vaikystes prisiminimai yra is tu dienu.

Be galo esu dekinga, kad pastebejote tai, ka norejau pavaizduoti  4u.gif

vat todėl peizažas ir gavos įdomus ir nebanalus, nes jis pačios išgyventas, išjaustas.. (beje, tai ką rašote man irgi labai gerai pažįstama... ) 4u.gif

Galvoju gal reikes pabandyti vilnos dazus... Esu daziusi su medviles, tai kabino oda tik melyna spalva, o visos kitos tai beveik nei zymes nepaliko.

O kaip teisingai paruosti tuos vilnos dazus, kad stipresni butu ir normaliai dazytu?

tai todėl ir nekibo, nes oda buvo dažyta arba impregnuota. anilino dažams būtinai reikia nedažytos/neimpregnuotos odos, kuri kaip popierius sugeria vandenį (kalbu apie veidinės pusės paviršių). ar turit tokios? o dažus aš tai iš akies darau (tarkim puse šauktelio ant pusė stiklinės vandens), kiekviena spalva kitaip gali būti, beto paskui maišau, skiedžiu, jei reikia.. jei miltukų dėsit per daug, gali sušokti į drebučius, arba liks daug neištirpusių miltukų, kurie dažant lieka ant odos ir paskui tepa. o jei miltukų dėsit per mažai bus blanki, neryški spalva (ant popieriaus ryški, ant odos ne, tad būtinai prieš dažant spalvų paletę reikia bandytis ant atraižų). tamsumas ar ryškumas turi būti pasiekiamas ne per vieną kartą, o per kelis tepimus, kaip ir šiaip dažoma keliais sluoksniais (beje čia irgi galima maišyti spalvas), spalvos pasodrėja, persidengia, įvairėja ir t.t., na kaip tapant akvarele.
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 09 13, 18:45)
vat todėl peizažas ir gavos įdomus ir nebanalus, nes jis pačios išgyventas, išjaustas.. (beje, tai ką rašote man irgi labai gerai pažįstama... )  4u.gif
tai todėl ir nekibo, nes oda buvo dažyta arba impregnuota. anilino dažams būtinai reikia nedažytos/neimpregnuotos odos, kuri kaip popierius sugeria vandenį (kalbu apie veidinės pusės paviršių). ar turit tokios? o dažus aš tai iš akies darau (tarkim puse šauktelio ant pusė stiklinės vandens), kiekviena spalva kitaip gali būti, beto paskui maišau, skiedžiu, jei reikia.. jei miltukų dėsit per daug, gali sušokti į drebučius, arba liks daug neištirpusių miltukų, kurie dažant lieka ant odos ir paskui tepa.  o jei miltukų dėsit per mažai bus blanki, neryški spalva (ant popieriaus ryški, ant odos ne, tad būtinai prieš dažant spalvų paletę reikia bandytis ant atraižų). tamsumas ar ryškumas turi būti pasiekiamas ne per vieną kartą, o per kelis tepimus, kaip ir šiaip dažoma keliais sluoksniais (beje čia irgi galima maišyti spalvas), spalvos pasodrėja, persidengia, įvairėja ir t.t., na kaip tapant akvarele.

Proporcijos viskas aisku, supratau, o ar reikia deti druskos ar ko, kai daraisi dazus? Ar vanduo turi buti karstas ar saltas? Vat sitas mane labiausiai domina smile.gif
Na nedazytos odos neturiu nei galimybes, nei kisenes isigyti... schmoll.gif Vis prasisuku pro devetu drabuziu parduotuves ir viskas, bet jau ir ten retai randu, nes viska ispirkusi esu, teks i koki Kauna vaziuoti, ten zinau gera parduotuviuke smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras.Kai dar mokiausi.lankiau taikomosios dailes bureli,dariau darbelius is odos.Labai patiko man si veikla.Bet paskui prasidejo studijos,darbas ir uzsimirso.Jau kuris laikas vel noriu pradet kurti darbelius is odos.Bet neturiu,nei irankiu,nei mdziagu.Gal galite man patarti kur Vilniuje gauti odos atraizu.Kokius minimaliai reikia tureti irankius ir kur juos isigyti? rolleyes.gif i
Atsakyti
QUOTE(gvozde @ 2010 09 13, 18:32)
Proporcijos viskas aisku, supratau, o ar reikia deti druskos ar ko, kai daraisi dazus? Ar vanduo turi buti karstas ar saltas? Vat sitas mane labiausiai domina  smile.gif
Na nedazytos odos neturiu nei galimybes, nei kisenes isigyti... schmoll.gif  Vis prasisuku pro devetu drabuziu parduotuves ir viskas, bet jau ir ten retai randu, nes viska ispirkusi esu, teks i koki Kauna vaziuoti, ten zinau gera parduotuviuke smile.gif

ne, druskos nedėkite, o užpilti geriau karštu vandeniu, paskui jei skiedžiu tai ir šaltą pilu.
jei neturite nedažytos odos su anilinu nieko neišeis schmoll.gif unsure.gif kartais parduotuvėse verstos odos drabužiuose vidinėj pusėj būna normali nedažyta oda, bet reikia labai ieškoti.. o piniginių atžvilgiu ar tik nebus panaši kaina perkant oda ar perkant odinį drabužį iš antrų rankų.. g.gif o dėlto, kad nėra galimybės nuvažiuoti į kitą miestą odos netikiu biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Melisa87 @ 2010 09 13, 19:35)
Labas vakaras.Kai dar mokiausi.lankiau taikomosios dailes bureli,dariau darbelius is odos.Labai patiko man si veikla.Bet paskui prasidejo studijos,darbas ir uzsimirso.Jau kuris laikas vel noriu pradet kurti darbelius is odos.Bet neturiu,nei irankiu,nei mdziagu.Gal galite man patarti kur Vilniuje gauti odos atraizu.Kokius minimaliai reikia tureti irankius ir kur juos isigyti? rolleyes.gif i

tai jei lankėte, ten turėjo būti kažkokie pagrindiniai instrumentai.. mirksiukas.gif kur gauti atraižų nežinau, gal kiti patars. o įrankių pradžiai reiktų visokių peilių, skylamušių, stekų, žirklių, liniuotės, klijų.. pirmiausia reikia sugalvoti ką ir kaip nori daryti, o tada iškart paaiškės kokių įrankių reikia labiausiai. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 rugsėjo 2010 - 18:58
QUOTE(trr @ 2010 09 13, 20:55)
ne, druskos nedėkite, o užpilti geriau karštu vandeniu, paskui jei skiedžiu tai ir šaltą pilu.
jei neturite nedažytos odos su anilinu nieko neišeis schmoll.gif  unsure.gif  kartais parduotuvėse verstos odos drabužiuose vidinėj pusėj būna normali nedažyta oda, bet reikia labai ieškoti.. o piniginių atžvilgiu ar tik nebus panaši kaina perkant oda ar perkant odinį drabužį iš antrų rankų..  g.gif  o dėlto, kad nėra galimybės nuvažiuoti į kitą miestą odos netikiu  biggrin.gif  biggrin.gif  4u.gif
Papildyta:

Tai as ir rasiau, kad teks i Kauna vaziuoti, nes ten esu uztikusi vienoj parduotuvej smile.gif Na kaina tikrai skiriasi manau. Nauja kiek zinau kainuoja ar ne virs 100 Lt uz kvadrata, o drabuzi gali nusipirkti nuo 1 iki 20 Lt uz vnt. Devetu drabuziu parduotuvese neziuri ar cia is naturalios odos padarytas drabuzis ar ne. Ten ziuri i pacio drabuziu pasiuvima ir paskirti, jei nebemadingas, aptrintas svarkas, tai ji gali ir uz 1 Lt net nusipirkti, jei aisku zinai tokiu vieciuku, kur gali rasti ax.gif O siaip vidutiniskai kainos eina nuo 5 iki 10 Lt.
Atsakyti