Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

QUOTE(*sim* @ 2010 08 14, 01:18)
trr ir vaimi nuostabus darbeliai  wub.gif  thumbup.gif

man asmeniskai su akrilu nelabai patinka dazyti oda, bet kartais tenka. Labiau norisi kad oda islaikytu  savo faktura o nebutu padengta  schmoll.gif todel klaidzioju tarp dazu ir isbandau visokius smile.gif
neseniai uzsisakiau dazu odai, kurie geriasi i oda, visai neblogi smile.gif gerai gerias, tik trukumas kad yra tik keliu spalvu  (geltona, melyna, oranzine). oda , kuria dazome, turi butu sviesi.  dazai ant odos liejasi taip kaip rasalas biggrin.gif

įdomu, kodėl tiek nedaug spalvų.. g.gif net maišyt nelabai yra ką.. nu va žalia dar galima pasidaryt geltona su mėlyna sumaišius. o skiedžiamas vandeniu?
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 08 14, 02:14)
įdomu, kodėl tiek nedaug spalvų..  g.gif net maišyt nelabai yra ką.. nu va žalia dar galima pasidaryt geltona su mėlyna sumaišius. o skiedžiamas vandeniu?

kad ten skiest nereikia nes patys dazai kaip vanduo. Bet seip tai bandziau vandeniu. Tikrai gaila kad nera spalvu daugiau.. Siti dazai gal labiau tinka didesni plota dazyti, graziai issilieja spalvos. Sakiau bandysiu ant senu batu ismeginti.. tik dar nesiryztu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*sim* @ 2010 08 14, 11:42)
kad ten skiest nereikia nes patys dazai kaip vanduo. Bet seip tai bandziau vandeniu. Tikrai gaila kad nera spalvu daugiau.. Siti dazai gal labiau tinka didesni plota dazyti, graziai issilieja spalvos. Sakiau bandysiu ant senu batu ismeginti.. tik dar nesiryztu biggrin.gif

aš kadangi ne batus dažau, tai man reikia skiesti vandeniu, kad išgauti skirtingo intensyvumo spalvą.
tai ryžkitės išmėgint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*sim* @ 2010 08 14, 02:18)
trr ir vaimi nuostabus darbeliai  wub.gif  thumbup.gif

man asmeniskai su akrilu nelabai patinka dazyti oda, bet kartais tenka. Labiau norisi kad oda islaikytu  savo faktura o nebutu padengta  schmoll.gif todel klaidzioju tarp dazu ir isbandau visokius smile.gif
neseniai uzsisakiau dazu odai, kurie geriasi i oda, visai neblogi smile.gif gerai gerias, tik trukumas kad yra tik keliu spalvu  (geltona, melyna, oranzine). oda , kuria dazome, turi butu sviesi.  dazai ant odos liejasi taip kaip rasalas biggrin.gif
user posted image

ačiū *sim* 4u.gif o kaip šie dažai netepa sušlapinus? g.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(trr @ 2010 08 13, 21:55)
dar papildysiu savo postą - nepaslepia ne tik faktūros, bet ir šilto natūralios odos kolorito. mes kai mokėmės, beproto buvo pabrėžiamas odos medžiagiškumas, tad mums net neleisdavo naudoti mėlynos spalvos (ir jokių šaltų spalvų) kaip nepriimtinų odai. taip pat ir ryškių sintetinių spalvų (kaip akrilo), griežtai  schmoll.gif . tada norėjosi maištauti ir daryti priešingai  biggrin.gif , o kodėl čia dabar negalima, jei man gražu.  biggrin.gif bet dabar ir pati taip manau, matyt vistik įkalė  biggrin.gif nors istoriškai tas bangavimas bėgant nuo medžiagiškumo ir vėl grįžtant prie jo, buvo visada.  smile.gif

o kur Jūs mokėtės jeigu nepaslaptis? rolleyes.gif ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaimi @ 2010 08 14, 13:38)

o kur Jūs mokėtės jeigu nepaslaptis? rolleyes.gif ax.gif  smile.gif

"stepžukėj" kaune biggrin.gif (dabar KK).
Atsakyti
aišku smile.gif būtų įdomu pasimokyti kokių subtilybių ax.gif
Atsakyti
Labutis, kur perkat naturalia oda Klaipedoj, noreciau atraizu ir kad butu plona, esu macius tik storos.
Atsakyti
QUOTE(Vaimi @ 2010 08 14, 14:15)
aišku smile.gif  būtų įdomu pasimokyti kokių subtilybių ax.gif

tai kad jūs jau daug ir mokate. 4u.gif kitką galite paklausti čia. o šiaip iš kokio miesto esate?
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 08 16, 11:03)
tai kad jūs jau daug ir mokate.  4u.gif  kitką galite paklausti čia. o šiaip iš kokio miesto esate?

aš esu iš Šiaulių smile.gif, o šiaip dabar domina įvairaus rašto ispaudimai į odą g.gif ar labai sudėtinga padaryti ir ar įmanoma namuose juos daryti ?g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaimi @ 2010 08 18, 14:11)
aš esu iš Šiaulių smile.gif, o šiaip dabar domina įvairaus rašto ispaudimai į odą g.gif ar labai sudėtinga padaryti ir ar įmanoma namuose juos daryti ?g.gif

t.y. jums rūpi apskritai reljefas ar būtent įspaudai? nes įspaudai daromi su specialiais spaudais (kalamais), metalinėmis klišėmis (presu), brūkšniuotuvais ir velenėliais, kurie būna su įvairiais raštais. aišku čia jų neįsigysit, nebent užsieny ir jie žinoma brangūs, plius jų daug reikia jei noris raštų įvairovės. kaip tik dėl tos priežasties jų nenaudoju.
o šiaip reljefas daromas labai įvairiai. jei gera augalinio rauginimo oda, tai sušlapinus galima formuoti reljefą su steku lyg ant molio. tai vadinamas rankinis reljefo modeliavimas. jei reikia iškilesnio reljefo, tai jis daromas iš kartono, išdrožiamas iš medžio ar formuojamas iš odos drožlių ir klijų mišinio, faktūroms tinka bet kokie smulkūs dalykėliai (kad ir kruopos) ir viskas ką tik sugalvosit biggrin.gif o tada visa tai aptraukiama oda.
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 08 18, 16:43)
t.y. jums rūpi apskritai reljefas ar būtent įspaudai? nes įspaudai daromi su specialiais spaudais (kalamais), metalinėmis klišėmis (presu), brūkšniuotuvais ir velenėliais, kurie būna su įvairiais raštais. aišku čia jų neįsigysit, nebent užsieny ir jie žinoma brangūs, plius jų daug reikia jei noris raštų įvairovės. kaip tik dėl tos priežasties jų nenaudoju.
o šiaip reljefas daromas labai įvairiai. jei gera augalinio rauginimo oda, tai sušlapinus galima formuoti reljefą su steku lyg ant molio. tai vadinamas rankinis reljefo modeliavimas. jei reikia iškilesnio reljefo, tai jis daromas iš kartono, išdrožiamas iš medžio ar formuojamas iš odos drožlių ir klijų mišinio, faktūroms tinka bet kokie smulkūs dalykėliai (kad ir kruopos) ir viskas ką tik sugalvosit  biggrin.gif  o tada visa tai aptraukiama oda.

na man rūpi apskritai reljefas, ką būtų įmanoma padaryti namų sąlygomis, be įmantrių įrankių, o tiesiog kažką pritaikant. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaimi @ 2010 08 20, 22:56)
na man rūpi apskritai reljefas, ką būtų įmanoma padaryti namų sąlygomis, be įmantrių įrankių, o tiesiog kažką pritaikant. g.gif

nu tai ir išvardinau biggrin.gif realiausia naudoti kartona. o įrankių jokių įmantrių, na išskyrus peilį, visa kita pritaikoma iš buities (galima pasidairyti kad ir manikiūrinėj). tereikia žinoti ką nori padaryti, čia kaip sako, kai norėsi mušti šunį, lazdą visada rasi. biggrin.gif pasidarote iš kartono pagal norimą piešinį reljefą (na iš sluoksnių, kaip laiptuotas tortas, tik daugiau trijų sluoksių nepatariu, nepavyks gražiai aptraukti, dar galima išpjaustyti, išraižyti, išdrožti juose daugiau sluoksnių ir detalių) ir visa tai aptraukti oda (ištepti miltų klijais odą ir klijuoti ant to reljefo, visas briauneles apeinant ir įpaudžiant su steku ar kokiu kitu panašiu daiktu.) ir aišku, tokiai reljefo technikai reikia kuo plonesnės odos. o ant rankinių ar kitų minkštų gaminių nepadarysi, nes čia reikia kieto pagrindo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 20 rugpjūčio 2010 - 22:41