Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

QUOTE(trr @ 2010 06 17, 14:35)
o su aliejum visai neblogai atrodo, tik ar netepa jis? tarkim ant popieriaus paguldžius riebalų dėmės neatsiranda? nes tada ir drabužius gali tepti  g.gif nors jis turėtų išsivaikščioti. o šiaip riebalas tikrai atgaivina, paminkština odą, neleidžia išsausėti, tik gal maistinis tam nelabai tinka (man regis vėliau toks lipnumas gali atsirasti g.gif ), nežinau. tarkim zomša ir yra riebalinio rauginimo oda (šiaurės gyventojai jas raugindavo elnių taukuose).

Problema ta, kad nebuvo saulėtų dienų blink.gif , kad išdžiovinčiau/pabandyčiau išdžiovinti aliejų. Šiaip kai pačiupinėji odą, lyg ir jaučiasi, kad rieboka. Bandžiau pridėti tualetinio popieriaus gabalėlį, bet nebuvo jokių riebalų dėmių ant jo. g.gif Na gal turi jis išsivaikščioti smile.gif
O kokį nemaistinį aliejų Jūs turit galvoje?
Papildyta:
QUOTE(*sim* @ 2010 06 17, 23:00)
Labas vakaras smile.gif
As oda impregnuoju avalynes parduotuves skirtu purskalu ....

Dėkoju už info, reikės bandyti ieškoti.

Savaitgalį užsukom į dailės parduotuvę Dysnos g., tai balzamų, minkštiklių ir vaško odai, bet kainos kainos... nuo 90lt doh.gif Iš užusienių bus pigiau parsisiųsti...

Na o aš norėčiau parodyti šio savaitgalinio darbelius dviems žavioms mažylėms wub.gif .
Jau rodyta oda, pirografija, kaulas. Kairėje tašiukui dėta mažiau aliejaus, labiau tinka, nes dešiniajame jau deginimo nebesimato (nuotraukose atrodo atvirkščiai biggrin.gif ).
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataraxia: 20 birželio 2010 - 17:56
QUOTE(ataraxia @ 2010 06 20, 18:53)

O kokį nemaistinį aliejų Jūs turit galvoje?

Savaitgalį užsukom į dailės parduotuvę Dysnos g., tai balzamų, minkštiklių ir vaško odai, bet kainos kainos... nuo 90lt  doh.gif  Iš užusienių bus pigiau parsisiųsti...

nemaistinį tai kokį nors skirtą kitiems dalykams, ir kuriuose būna priemaišų, kurios suteikia vienas ar kitas savybes...

čia kur senamiesty? reiks pažiūrėt, vaško odai ten nemačiau g.gif matyt klausti reikėjo..

o tašiukai faini biggrin.gif man irgi šviesesnis geriau atrodo..
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 06 20, 20:14)
čia kur senamiesty? reiks pažiūrėt, vaško odai ten nemačiau  g.gif matyt klausti reikėjo..

o tašiukai faini  biggrin.gif  man irgi šviesesnis geriau atrodo..

Taip, senamiestyje, netoli ŠMC. Toks plokščias lygtais mėlynas indelis. Sakė, kad vaškas, vokiškai parašyta, nelabai mes toj kalboj balbatuojam.

Dėkui smile.gif
Atsakyti
ataraxia,, labai mieli tasiukai 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(*sim* @ 2010 06 19, 12:49)
As turejau nusipirkus batus 'miss sixty' ir per pusmeti juos taip suvariau  verysad.gif ten oda tokia plona.. pradejo plyst.. na tai bandziau atsirestoruot, tai isgelbejo tie dazai. Dar turiu juodus verstai odai, tai irgi puikiai padeda atgaivinti spalva. Bet jie skirti tik atgaivinimui o ne nudazymui  smile.gif
Dabar uzsisakiau odos dazu pameginimui, tikiuosi gersis i oda smile.gif

o gal galite pasakyti kur nisipirkti dirbinei odai dazu? g.gif nezinau kur ieskoti blink.gif smile.gif aciu kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
Nirida, dėkui smile.gif

Dėl odos impregnavimo. IKI parduotuvėje (aut. stotyje) prie batų tepalų radom nemažą indelį odos balzamo-vaško blink.gif kaina - 6.99lt (300ml). Sudėtis: natūralūs riebalai, aliejai ir bičių vaškas. Kvepia medumi bigsmile.gif "Visų tipų lygios odos priežiūrai. SUteikia odai elastingumą, apsaugo nuo sniego bei vandens poveikio".
Vadinasi: HIT LINE Universal Lederbalsam. Juoda bonkutė su rudu popieriumi.

Jau pasibandėm ant rodytos odos: vaizdas liuks, atsparumas - reikės laukti. Bet kokiu atveju aliejaus į rankas nebesinori imti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ataraxia @ 2010 06 20, 17:53)
Na o aš norėčiau parodyti šio savaitgalinio darbelius dviems žavioms mažylėms wub.gif .
Jau rodyta oda, pirografija, kaulas. Kairėje tašiukui dėta mažiau aliejaus, labiau tinka, nes dešiniajame jau deginimo nebesimato (nuotraukose atrodo atvirkščiai biggrin.gif ).

dailiai atrodo wub.gif o kaip, deginant oda nesmirdi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 06 22, 18:35)
dailiai atrodo  wub.gif  o kaip, deginant oda nesmirdi?  g.gif

jums leidus įsiterpsiu ir pasisakysiu už save biggrin.gif 4u.gif . smirdi, bet ne taip, kaip degantys nagai lotuliukas.gif biggrin.gif vistik išdirbtoje odoje ir chemikalų jau nemažai yra. man tas kvapas netgi patinka, gal įprotis, nežinau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 22 birželio 2010 - 17:49
QUOTE(trr @ 2010 06 22, 18:44)
jums leidus įsiterpsiu ir pasisakysiu už save  biggrin.gif  4u.gif . smirdi, bet ne taip, kaip degantys nagai  lotuliukas.gif  biggrin.gif  vistik išdirbtoje odoje ir chemikalų jau nemažai yra.  man tas kvapas netgi patinka, gal įprotis, nežinau..

man irgi tas kvapas patinka.. ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Smalkomanės biggrin.gif ar kaip čia Jus pavadinti biggrin.gif

Irmulia, truputį užsmirdo oda. Kaip naujokė, dar nepajutau to kaifo lotuliukas.gif Merginos iš medžio deginimo skyrelio kalbėjo, kad pasideda ventiliatorius ir tai išties gera idėja: aš nuo to panosinio ventiliatoriaus greičiau apsvaigau nei nupūčiau visus dūmus biggrin.gif

Trr, visad prašom smile.gif Ir priminėte apie nagus, ragus, kaulą, na ir keramiką. Baisesnio kvapo dar reiktų paieškoti doh.gif biggrin.gif

*sim* ir Trr, o kur Jūs naudojate deginimą (būtent oda)? Irgi piešiniams ar kitiems procesams? Įdomu pasidarė blush2.gif smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ataraxia @ 2010 06 22, 22:37)
*sim* , o kur Jūs naudojate deginimą (būtent oda)? Irgi piešiniams ar kitiems procesams? Įdomu pasidarė  blush2.gif  smile.gif  4u.gif

As ir rastam isdeginti naudojau, ir kad oda pariesti, arba krasteli uzdeginti smile.gif visko prigalvoju lotuliukas.gif ax.gif
Atsakyti
o aš naudoju tik piešiniui (raštui) išdeginti. kraštus jei reikia tą pukį žiebtuvėliu nudeginu. biggrin.gif
rietimams visokiems žinau, kad statybinis fenas tinka, bet man išbandyti neteko. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 23 birželio 2010 - 15:34