QUOTE(ataraxia @ 2010 05 26, 18:27)
Įdedu skylamušių nuotrauką. Gamintojas lenkų "Topex". Matosi žymeklio pakuotė (beje taip pat tinka odai), įdėjau orientacijai maždaug kokių spalvų ieškoti parduotvėje.
Dėl kokybės: kolkas MB patenkintas. Visgi negaliu pasakyti, kad labai daug dirbta buvo. Gal ilgėliau padirbus lenkiška (ne)kokybė pasirodys. Bet manau pradžiai 15 Lt (patikslino MB kainą) ne taip baisiai jaučiasi.
Plius priklauso kaip bus naudojami įrankiai, geriausia kalti ant medžio (turbūt naujienos nebus).
Gal pasikartosiu... Naudojant ratukinį skylamušį (img:
http://www.senukai.l...50685176_z1.jpg ), kad neatšiptų skylamušis galima užklijuoti ploną odos gabaliuką ant plokštumėlės, kur nusileidžia skylamušio ašmenys. Mažiau atšipinės.
O dėl barzdoto dieduko
Jis daugiau perpardavinėtojas nei gamintojas
Na o skylamušiai tai kaip nuotraukoje, bet dar nuo tarybinių laikų, dar tokiose išlankstomose dėtuvėse
Tik manau tenais metalo kokybė bus visiškai kitokia nei šių lenkiškų
Nors kainą manau vistiek užlenkė: tik parodyk susidomėjimą, kaina kils iki padebesių
tai pas mane kaip tik toks išlankstomam dėkle, tai smulkesni dar pusė velnio, o didesni buki visai
net nežinau kieno gamybos, gal rusų, nors užrašyta angliškai. bet irgi kai už aštuonioliką litų tai negaila. turiu ir įsukamom galvom rinkinį, tas geresnis, nors nuo kalimo sriegiai pareina ir tos galvos sunkiai įsisuka. ir dar nuo seno turiu vieną mažutį rankų darbo, tai tas pats geriausias, į jokį rinkinį jo nekeisčiau.
tai jei jau išbandėte, tai gal viskas gerai bus ir vėliau. kad ant medžio reikia kalti gerai, kad paminėjot, nes aš neminėjau, man jau irgi tai savaime aiškus dalykas, bet naujokai žinos, nes tai labai svarbu. ir dar ne ant bet kokio medžio, o ant pjauto skersai (kaip riekė), o ne išilgai (kaip lenta), kad skylamušis lengviau smigtų ir mažiau atšipinėtų. o jei užsimiršę stuktelsit į metalą, tai skylamušį ir visai gali tekti išmesti.
dėl odelės paklijavimo ant replinių (ratukinių) skylamušių gera mintis, tik jaučiu ji greitai "susiskyluos" ir subyrės.