Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

QUOTE(ataraxia @ 2010 05 25, 20:11)
Jei galima įsiterpsiu blush2.gif 
Kalamų skylamušių prieš pora mėnesių MB pirko Akropolio Ermitaže, kaina buvo apie 20lt jei gerai atsimenu.
Na ir jei reikia oldskūlinių lotuliukas.gif , vienas drūtas barzdotas diedukas Kalvarijų blusturgyje pardavinėjo komplektą už rods 40-60 Lt (sėdi priešais įėjimą į Kalvarijų turgų link drabužių).

žinoma terpkitės, su tais skylamušiais tai visada aktualus klausimas. o ar jau išbandėte juos? nes (ir tarp tų ir tarp tų) kartais pasitaiko tokio šlamšto, kad nei galąsti, nei išmesti unsure.gif . o jūs pirkot rinkinį ar po vieną atkirai? g.gif o gal tas barzdotas diedukas iš kalvarijų turgaus net pats juos gamina? tada jie tikrai būtų verti dėmesio. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 25 gegužės 2010 - 23:07
QUOTE(Nirida @ 2010 05 25, 22:14)
Noriu parodyti savo knygute,

visai įdomus dekoras, tik nugarėlė tai kažkaip negražiai raukšlėjasi.. ax.gif. kokiais dažais darėte dekorą, ypač tas juodas linijas, man pasirodė, kad gal ten ir ne dažai? lens.gif o čia tik viršelis apvilktas ar ir lapai pačios siūti? ir kažkokia keista oda, čia gal dengta kažkuo? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 25 gegužės 2010 - 23:14
QUOTE(trr @ 2010 05 26, 01:13)
visai įdomus dekoras, tik nugarėlė tai kažkaip negražiai raukšlėjasi..  ax.gif. kokiais dažais darėte dekorą, ypač tas juodas linijas, man pasirodė, kad gal ten ir ne dažai? lens.gif  o čia tik viršelis apvilktas ar ir lapai pačios siūti? ir kažkokia keista oda, čia gal dengta kažkuo?  ax.gif  4u.gif

na teisingai pastebeta mirksiukas.gif , juoda spalva tai nedazai, o markeris, o kt. spalvos tai akrilo dazais smile.gif Na knygute tik apvilkta, o versta oda dengiau laku, tai gerokai pasikeite vaizdas pries tai buves, cia toks daugiau eksperimentinis variantas buvo mano smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nirida @ 2010 05 26, 13:54)
na teisingai pastebeta  mirksiukas.gif , juoda spalva tai nedazai, o markeris, o kt. spalvos tai akrilo dazais  smile.gif Na knygute tik apvilkta, o versta oda dengiau laku, tai gerokai pasikeite vaizdas pries tai buves, cia toks daugiau eksperimentinis variantas buvo mano  smile.gif

taip ir maniau, dėl visko biggrin.gif viskas gerai, bet va lakas tai manau nepasiteisino g.gif kodėl nutarėte lakuoti?
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 05 25, 23:36)
žinoma terpkitės,  su tais skylamušiais tai visada aktualus klausimas. o ar jau išbandėte juos?   nes (ir tarp tų ir tarp tų) kartais pasitaiko tokio šlamšto, kad nei galąsti, nei išmesti  unsure.gif . o jūs pirkot rinkinį ar po vieną atkirai?  g.gif o gal tas barzdotas diedukas iš kalvarijų turgaus net pats juos gamina? tada jie tikrai būtų verti dėmesio.  g.gif

Įdedu skylamušių nuotrauką. Gamintojas lenkų "Topex". Matosi žymeklio pakuotė (beje taip pat tinka odai), įdėjau orientacijai maždaug kokių spalvų ieškoti parduotvėje.
user posted image
Dėl kokybės: kolkas MB patenkintas. Visgi negaliu pasakyti, kad labai daug dirbta buvo. Gal ilgėliau padirbus lenkiška (ne)kokybė pasirodys. Bet manau pradžiai 15 Lt (patikslino MB kainą) ne taip baisiai jaučiasi.
Plius priklauso kaip bus naudojami įrankiai, geriausia kalti ant medžio (turbūt naujienos nebus).
Gal pasikartosiu... Naudojant ratukinį skylamušį (img: http://www.senukai.l...50685176_z1.jpg ), kad neatšiptų skylamušis galima užklijuoti ploną odos gabaliuką ant plokštumėlės, kur nusileidžia skylamušio ašmenys. Mažiau atšipinės.

O dėl barzdoto dieduko smile.gif Jis daugiau perpardavinėtojas nei gamintojas smile.gif Na o skylamušiai tai kaip nuotraukoje, bet dar nuo tarybinių laikų, dar tokiose išlankstomose dėtuvėse doh.gif biggrin.gif Tik manau tenais metalo kokybė bus visiškai kitokia nei šių lenkiškų smile.gif Nors kainą manau vistiek užlenkė: tik parodyk susidomėjimą, kaina kils iki padebesių doh.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataraxia: 26 gegužės 2010 - 17:31
QUOTE(ataraxia @ 2010 05 26, 18:27)
Įdedu skylamušių nuotrauką. Gamintojas lenkų "Topex". Matosi žymeklio pakuotė (beje taip pat tinka odai), įdėjau orientacijai maždaug kokių spalvų ieškoti parduotvėje.

Dėl kokybės: kolkas MB patenkintas. Visgi negaliu pasakyti, kad labai daug dirbta buvo. Gal ilgėliau padirbus lenkiška (ne)kokybė pasirodys. Bet manau pradžiai 15 Lt (patikslino MB kainą) ne taip baisiai jaučiasi.
Plius priklauso kaip bus naudojami įrankiai, geriausia kalti ant medžio (turbūt naujienos nebus).
Gal pasikartosiu... Naudojant ratukinį skylamušį (img:  http://www.senukai.l...50685176_z1.jpg ), kad neatšiptų skylamušis galima užklijuoti ploną odos gabaliuką ant plokštumėlės, kur nusileidžia skylamušio ašmenys. Mažiau atšipinės.

O dėl barzdoto dieduko smile.gif Jis daugiau perpardavinėtojas nei gamintojas smile.gif  Na o skylamušiai tai kaip nuotraukoje, bet dar nuo tarybinių laikų, dar tokiose išlankstomose dėtuvėse  doh.gif  biggrin.gif Tik manau tenais metalo kokybė bus visiškai kitokia nei šių lenkiškų smile.gif Nors kainą manau vistiek užlenkė: tik parodyk susidomėjimą, kaina kils iki padebesių  doh.gif  smile.gif

tai pas mane kaip tik toks išlankstomam dėkle, tai smulkesni dar pusė velnio, o didesni buki visai doh.gif net nežinau kieno gamybos, gal rusų, nors užrašyta angliškai. bet irgi kai už aštuonioliką litų tai negaila. turiu ir įsukamom galvom rinkinį, tas geresnis, nors nuo kalimo sriegiai pareina ir tos galvos sunkiai įsisuka. ir dar nuo seno turiu vieną mažutį rankų darbo, tai tas pats geriausias, į jokį rinkinį jo nekeisčiau. schmoll.gif rolleyes.gif
tai jei jau išbandėte, tai gal viskas gerai bus ir vėliau. kad ant medžio reikia kalti gerai, kad paminėjot, nes aš neminėjau, man jau irgi tai savaime aiškus dalykas, bet naujokai žinos, nes tai labai svarbu. ir dar ne ant bet kokio medžio, o ant pjauto skersai (kaip riekė), o ne išilgai (kaip lenta), kad skylamušis lengviau smigtų ir mažiau atšipinėtų. o jei užsimiršę stuktelsit į metalą, tai skylamušį ir visai gali tekti išmesti.
dėl odelės paklijavimo ant replinių (ratukinių) skylamušių gera mintis, tik jaučiu ji greitai "susiskyluos" ir subyrės. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 26 gegužės 2010 - 18:16
QUOTE(trr @ 2010 05 26, 19:14)
ir dar nuo seno turiu vieną mažutį rankų darbo, tai tas pats geriausias, į jokį rinkinį jo nekeisčiau.  schmoll.gif  rolleyes.gif

Heh, tokius labiausiai ir mylime, ir saugome wub.gif thumbup.gif thumbup.gif

ir dar ne ant bet kokio medžio, o ant pjauto skersai (kaip riekė), o ne išilgai (kaip lenta), kad skylamušis lengviau smigtų ir mažiau atšipinėtų.

O! Puiku! To nežinojau thumbup.gif

dėl odelės paklijavimo ant replinių (ratukinių) skylamušių gera mintis, tik jaučiu ji greitai "susiskyluos" ir subyrės.  g.gif

Jūs teisi dėl susiskyliavimo. Teks skirti truputį laiko keičiant, bet tai tik sekundžių reikalas, o ir dirbančiom su odom surasti <1 cm odos gabaliuką tikrai problemų nebus. Bet rezultatas džiuginantis, ypač kai surandi gerą skylamušį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 05 26, 15:23)
taip ir maniau, dėl visko  biggrin.gif viskas gerai, bet va lakas tai manau nepasiteisino  g.gif kodėl nutarėte lakuoti?

Na g.gif tiesiog pamaniau uzsifiksuos dazai, net nezinau kodel sove man i galva, nors kt. knygute panasiai apipavidalinta, bet jos nelakavau, tai normaliai viskas lyg siol su ja smile.gif Gal tiesiog norejau isbandyti, kaip atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nirida @ 2010 05 27, 10:14)
Na  g.gif tiesiog pamaniau uzsifiksuos dazai, net nezinau kodel sove man i galva, nors kt. knygute panasiai apipavidalinta, bet jos nelakavau, tai normaliai viskas lyg siol su ja  smile.gif  Gal tiesiog norejau isbandyti, kaip atrodo ax.gif

na akriliniai dažai tai ir taip laikytusi, nebent dėl to, kad versta oda, ir šiaip ji linkusi visokį purvą traukti, su laiku gali apsitrinti negražiai, tai lakas nuo to gal gelbsti kažkiek, bet šiaip bent jau man asmeniškai gražiau apsitrynusi, negu taip lakuota.. rolleyes.gif bet aišku, vistiek išbandyti verta viską, kad žinoti kaip atrodo. 4u.gif
Atsakyti
trr,esi begaliniai puiki mokytoja ir labai nuoširdžiai viską aprašai wub.gif seniai norėjau taip pasakyti bet tik dabar išstenėjau blush2.gif ..ot esu doh.gif
šaunuolė ..ir aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūratė36 @ 2010 05 28, 16:29)

blush2.gif vaje..
4u.gif
Atsakyti
Sveiki,noreciau trr paklausti ka ji zino apie apavo siuvima is kur gauti tokios odos padui ar kas ten naudojama ,ar ymanoma namu salygom pasisiuti batus,mane labai domina si tema,o gal kokiu nuorodu zinot sia tema.
Atsakyti