Sveiki
Nepyki jei jau buvo apie tai kalbeta, bet neskaiciau visos temos.
Siemet pirma karta megausimes siltnamiu. Pomidorai jau sudygo, skaiciau internete apie pikiavima, tai taip ir nesupratau iki galo, ar persodinant daigus i didesnius indus reikia pasalinti visas senesnes zemes ar kaip ir geles persodinant reikia sodinti su visomis zememis? Atrodo jei pasalinsiu visas zemes tai daigams bus toks lengvas sokas tas pats kaip as is siltos vonios, per lauka eiciau i kaimyno dziakuzi
Ar pikiuojant nukerpate dali saknu?
Ar jus daigus purskiate pienu? ar laistote kaliopermanganatu? ar laistote pelenu antpilu?
O kada reiketu jau nuimti plastikini dangti nuo daigu? kol kas dar ne visi sudygo.
Skaiciau jog kaikurie visai nepikiuoja, o sodina tiesiai i siltnami ar taip galima? mes gyvename airijoje tai cia truputeli silciau tai gal ir neverta ilgai ant palangiu auginti, o nesti tiesiai i siltnami?
Ar su agurku daigais irgi viska reikia daryti taip pat kaip su pomidoru?
Aciu nepatingejusiems atrasyti
Gal kam reiks ir pravers SAVAITGALĮ SĖKLOS PIGIAU MAXIMOJ
QUOTE(Casual @ 2010 03 10, 23:26)
pas mane tie kur neturejo net ishdygt (balti, geltoni smulkus ir zali dryzuoti ) sudygo kaip turi but
sakiau gal pas ka nors i shiltnami tyliai isodint- tai butu darzininkams strioko kad pomidorai niekaip neraudonuoja
QUOTE(Edexa @ 2010 03 11, 11:50)
skaitai mano mintis....turiu sudygusių baltų pomidorų irgi mąstau kam į šiltnamį patupdyt Vienais metais pas brolienę darže vos sužaliavus ir pradėjus žydėt braškių krūmeliams,prie kerelių pritvirtinau plastmasines raudonas braškes,tai pamatę nustebo,lėkė skint
ojetau, kad prisijuokiau na, geresnės išdaigos tai niekaip nesugalvosi!
Na, dar tarp paprikų aštrų penio formos pipiriuką nebent įkišus ir laukt kaimyno reakcijos, kai vaisiai ūgtels
QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 11, 11:52)
Man irgi netinka,viskas suplanuota sėklų neperku ir taškas.Sakiau pirmadienį vėl į paštą lėksiu.Pgalvos išprotėjus ,nu bet ko nepadarysi dėl pomidorų.Ir dar tokia krūva su manimi laukia.Jau pasiruošiau vokus.Viską surašiau,pasidariau miniatiūrinius pakelius,kad tik laiko negaišti,kai gausiu ir visoms išsiųsti greičiau .Godžiuosi ,tik tuom ,kad dalį pernai balandžio dešimtą pasėjau ir tikrai nepastebėjau,kad jų derlius būtų prastesnis ar daug vėlyvesnis .
oo, kaip miela dėl sėjos - tikrai suspėsime, nes daigeliai balandį labai intensyviai auga, skirtingai nuo kovo, tai nieko neprarasim
QUOTE(ratuto @ 2010 03 11, 12:18)
Loreta, kaip suprantu, išvykusi, kaip supratau iš kažkada rašytų postų, ji turi veikatos problemų ((
man taip pat atsakė administratorius.. Tad rašykit dar kartą, ir dar...
MIARGAI, PENIAI JAU PAS MANI )))) ŠIANAKT AŠ DAR PAMIEGOSIU SU JAIS VISAIS (..ach.och.....darrrrrrrrrrrrrrrrrr...), bo paštai taip a taip nedirba, o rytoj išsiusiu visoms..
Žostaut, Tu man pismieca taip ir neparašei..Ainu ieškot Tavo adreso kontaktuose prie pelynų, nerasiu - siųsiu babutei kaiman..
Božie..kokia naktis manys laukia...
man taip pat atsakė administratorius.. Tad rašykit dar kartą, ir dar...
MIARGAI, PENIAI JAU PAS MANI )))) ŠIANAKT AŠ DAR PAMIEGOSIU SU JAIS VISAIS (..ach.och.....darrrrrrrrrrrrrrrrrr...), bo paštai taip a taip nedirba, o rytoj išsiusiu visoms..
Žostaut, Tu man pismieca taip ir neparašei..Ainu ieškot Tavo adreso kontaktuose prie pelynų, nerasiu - siųsiu babutei kaiman..
Božie..kokia naktis manys laukia...
OOoo! A jau! oi, laukiam laaaukiam
sveiki...
perveciau visas temas, radau kur uzsiminta apie pomidoru sodinima is apacios, bet nelabai isivaizduojo to proceso...sake tkad kazkas ziurejot youtube.... gal galetumet nuorodo mestelt, nes net nzn ko iesot joje...??
acius
perveciau visas temas, radau kur uzsiminta apie pomidoru sodinima is apacios, bet nelabai isivaizduojo to proceso...sake tkad kazkas ziurejot youtube.... gal galetumet nuorodo mestelt, nes net nzn ko iesot joje...??
acius
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 11, 13:25)
ojetau, kad prisijuokiau na, geresnės išdaigos tai niekaip nesugalvosi!
Na, dar tarp paprikų aštrų penio formos pipiriuką nebent įkišus ir laukt kaimyno reakcijos, kai vaisiai ūgtels
pamenu, kazkuri forumiete pernai pasakojo, kad tevas pokstininkas prisiperka agurku, tada isdelioja savo lysvese, kai nieks nemato. O jau kai kaimynkos darze, tada eina su krepsiu skinti, visi aplink apake - dar tik zydi kitur, o cia toookius agurkus skina
Beje, snekant apie forumietes, siemet kazkur dingo ir AveM, ir Merga
Papildyta:
QUOTE(serzas @ 2010 03 11, 13:15)
pikiuojant zemiu pasalinti nereik, sodinat po viena daigeli su tiek zemiu, kiek iseina paimt. Saknu kirpti nereikia - taigi kuo daugiau ju, tuo geriau. Bent jau as daigu niekuo, isskyrus vandeni, nepurksiu ir netresiu.
I siltnami vistiek jau paugejusius pomidoriukus reiktu sodint, manau Salnu pavojus ir pas jus dar tikrai nera praejes. Gal tik anksciau nei mes galesit pasodint.
QUOTE(saintlina @ 2010 03 11, 15:02)
Mergą mačiau tarp kalėdinių kaktusų šmirinėjančią,gal šiemet pomidorai jos nedomina...
QUOTE(saintlina @ 2010 03 11, 13:02)
pikiuojant zemiu pasalinti nereik, sodinat po viena daigeli su tiek zemiu, kiek iseina paimt. Saknu kirpti nereikia - taigi kuo daugiau ju, tuo geriau. Bent jau as daigu niekuo, isskyrus vandeni, nepurksiu ir netresiu.
I siltnami vistiek jau paugejusius pomidoriukus reiktu sodint, manau Salnu pavojus ir pas jus dar tikrai nera praejes. Gal tik anksciau nei mes galesit pasodint.
Tai kad ir dabar as esu susodines po viena daigeli. tai man juos tiesiog isimt is daigyklu ir kist i didesnius indelius? o ant kiek didesni tie indeliai turi buti? esu nusipirkes tokiu stikines dydzio is durpiu padarytu indeliu su kuriais po to tiesiai i siltnami sodinti, ka manot apie juos?
O tai ir perpikiuotu netresiate? tik vandeniu liejate?
Vadinasi nesamoniu prisiskaiciau "nukirpkit trecdali saknu ilgio, kad saknys vystytusi virsutiniame sluoksnyje. palieti kaliopermanganatu, uzberti pakaitintu smeliu. 3 dienas pries persodinima iskasti ir pamerkti stiklineje vandens ir t.t."
O kiek tas "paaugejusius" skaitosi? pas mane dar tik vakkar sudygo ir dar ne visi, tai
kol isleis tikruosius lapelius jau bus silta, dabar dar naktimis buna minusiukas, bet manau nebeilgai ir bus silta.
O pagal ka jus oreantuojates kada sodinti i siltnami?
Dar toks klausimukas: Pas mus pardavineja zemes kuriu kaina labai skirtinga, skirtumas tas kad pigesnese yra durpiu, o dvigubai ar trigubai brangesnese nera nei laso ju + jos ekologiskos, tai klausimas koks blogis tos durpes? ar jos didele ytaka turi? Galvoju pigesnes pirkti kokioms salotoms, petrazolems, o ekologiskas pomidorams, agurkams, paprikoms. ka manot apie tai?
as persodinu i mazdaug 0.5 l vienkartines stiklines (tokios dideles alui). Durpiniai indeliai man nepatinka. Jei i juos sodinsit, persodindami i siltnami isimkit is indeliu. Esu pastebejus, kad tie indeliai nesuyra dirvozemyje taip, kaip noretusi. Ir man pasirode, kad tas sukietejes sluoksnis trukdo saknims.
As aplamai pomidoru netresiu - nei perpikiuotu, nei veliau. Pelenais pabarstau. Nebent siemet kokiu zoliu uzpilu liesiu, jei pasirodys, kad ne visas galimybes pomidorai atskleide
Siaip persodinti reikia kai uzauga pirmieji tikrieji lapeliai. O kad geresne saknu sistema butu, persodinant zemem daugiau uzpilkit, ir tiek Galit beveik iki lapuku i zeme isodint.
Mes sodinam i siltnami kai neber salnu. Pas jus, zinoma, anksciau tai bus.
Na o del zemiu tai galiu pasakyt tik tiek - ten, kur musu sodyba, kitos zemes nelabai yra, tik durpes ir smelis. Taip kad viskas auga durpingoj zemej. Visos darzoves dera be proto, 3 x tfu.
As aplamai pomidoru netresiu - nei perpikiuotu, nei veliau. Pelenais pabarstau. Nebent siemet kokiu zoliu uzpilu liesiu, jei pasirodys, kad ne visas galimybes pomidorai atskleide
Siaip persodinti reikia kai uzauga pirmieji tikrieji lapeliai. O kad geresne saknu sistema butu, persodinant zemem daugiau uzpilkit, ir tiek Galit beveik iki lapuku i zeme isodint.
Mes sodinam i siltnami kai neber salnu. Pas jus, zinoma, anksciau tai bus.
Na o del zemiu tai galiu pasakyt tik tiek - ten, kur musu sodyba, kitos zemes nelabai yra, tik durpes ir smelis. Taip kad viskas auga durpingoj zemej. Visos darzoves dera be proto, 3 x tfu.
Nauja tema čia
http://www.supermama...0#entry35554966
http://www.supermama...0#entry35554966
QUOTE(satanele @ 2010 03 11, 15:35)
aciu Bet reik dar sita uzbaigt.
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.