Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 04, 15:54)
Skaičiau ir aš visa tai,net tarkim vandeniu kuriame nusiprausia šeima,aišku be visokių šampūnų,reikia lieti.Tik niekaip neišeina,tad stnegiuosi daug širdies įdėti ir turėti savo ritualus  wub.gif .Manau daugelis iš mūsų pamišusios dėl daržo  biggrin.gif ,tad viskas bus gerai..................

Aha, rasoma ir apie vandeni, pritariu, kad tam reikia daug sirdies, ir nuo minciu daug kas priklauso, su kokiom dirbi, sodini, darai kazka smile.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2010 03 04, 15:58)
geeeras, netikėtai taip, tarsi kokia šamanė ar žiniuonė  biggrin.gif
Jetus, jei reiktų dideliam dideliam šiltnamiui skirtas sėklas taip 'apdirbt'  laugh.gif ( aš tai bijočiau, kad pAmidorų krūmas koks dar ir rūkyt paprašys  doh.gif  lotuliukas.gif )

As sejau nedaug taip, gal 20 seklyciu pabandymui Nu gal rukit ir nepaprasys, bet jei prasidetu telepatinis bendravimas...? biggrin.gif

QUOTE(lotosiukas @ 2010 03 04, 16:05)
biggrin.gif na gal kiek tiesos tame ir yra: burnoje sėklos sudrėkinamos, gal pabrinksta kiek - juk kaip ne kaip šilta ten biggrin.gif basom kojom ant žemės pastovėt - kad žemės sušiltų nuo kojų ir kad sėjama būtų ne į šaltą žemę smile.gif Bet nedarykit, mergaitės, taip jei nusipirkot beicuotų sėklų nono.gif  , o tai dar apsinuodysit unsure.gif

As sodinau savo augintu ir paruostu pomidoru seklas smile.gif

QUOTE(Edexa @ 2010 03 04, 16:30)
blink.gif Atsiprašau už išsireiškimą,bet jei man reiktų sėklas laikyti burnoje,tai jau po dešimt minučių ne burnoje jų reikėtų ieškoti.... blush2.gif Ant tos žemės sėklų laukdama ne stovėčiau,o tupėčiau.... lens.gif

O bandete kada nors islaikyti seklas burnoje? smile.gif Nera taip sunku, tik zinoma geriau, kai vaikai ir vyras aplink nesisukioja, tada tai tikrai galima ir praryti ir jau sudygusias kai kur rasti biggrin.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif isivaizduoju savo vaiku reakcija lotuliukas.gif mammyte isprotejo bis.gif
Atsakyti
Mergaitės, turiu klausimuką blush2.gif Ar tręšiat savo pomidoriukų daigelius? Jei taip, tai kada (pvz 2 sav. po sudygimo, kažkiek laiko po išpikiavimo ar kt) ir kuom?
Atsakyti
QUOTE(lotosiukas @ 2010 03 05, 10:36)
Mergaitės, turiu klausimuką blush2.gif Ar tręšiat savo pomidoriukų daigelius? Jei taip, tai kada (pvz 2 sav. po sudygimo, kažkiek laiko po išpikiavimo ar kt) ir kuom?

Aš netręšiu niekuo,tik kai pomidorų daigeliai jau būna išpikiuoti,visus kas dvi-tris savaites nupurškiu SEASOL ekologišku (organinės kilmės) stimuliatoriumi.Tai jūros žolių ekstraktas,skatinantis augalų šaknijimąsi ir augimą,gausinantis žydėjimą ir derėjimą.
Atsakyti
Gal zinot kuri dabar diena palankiausia pomidoru ir papriku pikavimui - kalendoriu praganiau doh.gif verysad.gif O maniskiai daigai jau tiesiog prasosi i vazonelius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 03 05, 11:22)
Gal zinot kuri dabar diena palankiausia pomidoru ir papriku pikavimui - kalendoriu praganiau doh.gif  verysad.gif O maniskiai daigai jau tiesiog prasosi i vazonelius smile.gif

Na mano teorija nėra gal labai tvirta ir patikrinta, bet jei augaliukai prašosi lauk, o rankos pačios link vazonų tiesiasi, tai ir yra pati palankiausia diena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 03 05, 10:26)
Na mano teorija nėra gal labai tvirta ir patikrinta, bet jei augaliukai prašosi lauk, o rankos pačios link vazonų tiesiasi, tai ir yra pati palankiausia diena smile.gif

Turbut taip ir as padarysiu - nes jiems jau vietos mazai, jau po keleta tikru lapuku yra, reik butinai i vazonukus ir vesiau nest.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 03 04, 16:30)
blink.gif Atsiprašau už išsireiškimą,bet jei man reiktų sėklas laikyti burnoje,tai jau po dešimt minučių ne burnoje jų reikėtų ieškoti.... blush2.gif Ant tos žemės sėklų laukdama ne stovėčiau,o tupėčiau.... lens.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet iškart su trąša būtų good.gif cool.gif

QUOTE(lotosiukas @ 2010 03 05, 10:36)

bent aš, kadangi esu beveik laukinės gamtos šalininkė, netręšiu niekuo daigiukų, o kai pomidorai jau tikrai ūgteli šiltnamyje, žiedus krauna, tai dilgėlių raugu nulaistau, ir lapus, ir pačius augalus patręšiu. Bet nelepinu per daug.

(Įpusėjus sezonui, leidžiu ir šakotis, ir neberaviu, nes kaip tik atostogos prasideda man, tai pasidaro džiunglės, o pomidorai pasirgti -bet visiškai nedaug!- sugalvojo tik rugsėjo 1-oje pusėje. Pernykštis eksperimentas pasiteisino biggrin.gif o derlius - šakos net lūžinėjo nuo derliaus! Visiems vaisiams visko užteko, nelaisčiau gal 1,5 mėn. per atostogas šiltnamio, pats savimi pasirūpino biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 05, 11:25)
(Įpusėjus sezonui, leidžiu ir šakotis, ir neberaviu, nes kaip tik atostogos prasideda man, tai pasidaro džiunglės, o pomidorai pasirgti -bet visiškai nedaug!- sugalvojo tik rugsėjo 1-oje pusėje. Pernykštis eksperimentas pasiteisino  biggrin.gif o derlius - šakos net lūžinėjo nuo derliaus! Visiems vaisiams visko užteko, nelaisčiau gal 1,5 mėn. per atostogas šiltnamio, pats savimi pasirūpino  biggrin.gif  )

Nu va, o aš ketinau kaip tik atostogas imt tada, kai labiausiai reikės įdėt darbo, kokią gegužę ar birželį. Kada skaitot tą sezono įpusėjimą? Pas mane 7,8,9 mėn bus užimti. Tai irgi norom nenorom turbūt pataps džiunglėm doh.gif . Todėl ir ieškau informacijos apie savaimines laistymo sistemas.
Kažin kokia bus ta vasara unsure.gif . Labai daug galima būtų suplanuoti, kad daugiau laisvo laiko liktų, jei tik žinotumėm kokie orai laukia.
Atsakyti

QUOTE(GAPO @ 2010 03 05, 12:56)
Nu va, o aš ketinau kaip tik atostogas imt tada, kai labiausiai reikės įdėt darbo, kokią gegužę ar birželį. Kada skaitot tą sezono įpusėjimą? Pas mane 7,8,9 mėn bus užimti. Tai irgi norom nenorom turbūt pataps džiunglėm doh.gif . Todėl ir ieškau informacijos apie savaimines laistymo sistemas. 
Kažin kokia bus ta vasara  unsure.gif . Labai daug galima būtų suplanuoti, kad daugiau laisvo laiko liktų, jei tik žinotumėm kokie orai laukia.

va būtent liepą ir rugpjūtį augalai pas mane labai jau savarankiški pasidaro biggrin.gif žolių ant žemės- gausybė, bet jos saugo nuo išdžiūvimo, natūralią dangą sudaro biggrin.gif ypač žliūgės. Lietaus surinktukas nutiestas į šiltnamį, bačka persipildo vandens (o pernai kartais labai neblogai užlydavo), jis bėga, drėkindamas visą šiltnamį, o piktžolės sulaiko drėgmę ilgam. Va taip sau ir gyvena augalai. Grįžtu, prisiskinu pomidorų ir vėl išvažiuoju biggrin.gif
nes gegužę - birželį tai tenka tikrai labiau rūpintis, vistiek, ir laistyti, ir apskabyti pomidoriukus reikia mirksiukas.gif kad sustiprėtų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 03 05, 11:56)

Kažin kokia bus ta vasara  unsure.gif . Labai daug galima būtų suplanuoti, kad daugiau laisvo laiko liktų, jei tik žinotumėm kokie orai laukia.

šlaaapia, na tokia, kokia diena buvo 03.02. Čia su vaiku diskutavau, ką daryt su laistymu, įrenginėt automatinį ar pavyks dar šiais metais apsieiti biggrin.gif
Atsakyti
As girdejau astrologines prognozes, kad silta ir lietinga vasara mirksiukas.gif Na man tai visai ir nieko tokia 4u.gif
Atsakyti