Negaliu ramiai žiūrėti į nuotrauką, truputėlį silpna darosi Dar didesnis ilgesys užeina - pavasario noriu...
Nu pavasaris jau ne už kalnų,nešim savo dėžes ir tikiuosi anksti valgysime pomidorus .Tiesa kas laukia iš manęs sėklų gavau laišką,kad prieš keturias dienas išsiųstos,tad tikiuosi pasieks laiku,nes jau atsibodo laukti....
O, tai šaunu, greit sėjos laikas ateis
padariau didžiulę klaidą - pasėjau vyšninius pomidorus ir padėjau ant radiatoriaus. Kasdien po 2 kartus vėdinau ir žiūrėjau - nei krust. O pačią darbingiausią dieną, kai visą parą negalėjau į juos pažiūrėti, jie ėmė ir išdygo! Tamsu, šilta, tai radau ištįsusius daigelius kaip siūlus padėjau ant palangės ir nežinau, ar pasitaisys, nes kol kas toliau auga ir tįsta
padariau didžiulę klaidą - pasėjau vyšninius pomidorus ir padėjau ant radiatoriaus. Kasdien po 2 kartus vėdinau ir žiūrėjau - nei krust. O pačią darbingiausią dieną, kai visą parą negalėjau į juos pažiūrėti, jie ėmė ir išdygo! Tamsu, šilta, tai radau ištįsusius daigelius kaip siūlus padėjau ant palangės ir nežinau, ar pasitaisys, nes kol kas toliau auga ir tįsta
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 04, 11:09)
O, tai šaunu, greit sėjos laikas ateis
Aš patarčiau juos išpikiuoti kuo giliau įkišti daigelį į žemę,ir pastatyk vėsiai , pas mane buvo tas pats, dabar miela malonu į juos pažiūrėti
QUOTE(satanele @ 2010 03 04, 12:13)
Aš patarčiau juos išpikiuoti kuo giliau įkišti daigelį į žemę,ir pastatyk vėsiai , pas mane buvo tas pats, dabar miela malonu į juos pažiūrėti
O, ačiū! Tik gal palauksiu, kol pasirodys tikrieji lapeliai, nes dar jų nėra buvau pamiršus, kokie gajūs pomidorai
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 04, 12:34)
O, ačiū! Tik gal palauksiu, kol pasirodys tikrieji lapeliai, nes dar jų nėra buvau pamiršus, kokie gajūs pomidorai
Aš nelaukiau tikrujų lapelių , o dabar išpikiuoti rodo tikruosius
Sveikos Paskaitineju vis jusu tema, esu pradedanti :ukininke" pernai siltnami jau turejau, bet pagavo pomidorus i vasaros gala kazkoks biesas, maras lyg i rtai galia buvo ziureti, na bet bent siek tiek pasidziaugti spejau Siandien jau pasejau pomidoriukus, kazkokioj senoj knygoj radau senovini seklu sejimo rituala, tai bandziau pagal ji Esme ta, kad rasoma ten, senoveje zmones buvo labai susilieje su gamta, jaute jos ciklus ir t.t. Tai ir seklas sedavo nebet kaip. Is pradziu jas apie 10 minuciu palaikydavo burnoje. Tada apie minute tarp delnu, basi pastovedavo ant tos zemes kurioje ses, dar apie minute palaikydavo pries saule ir iskvepdavo i seklas. pasejus tris dienas nelieti. Na kadangi cia sejau kambari i vazonelius, tai ant celofano siek tiek zemes paberiau ir pastovejau, paskui kai sukaisiojau seklutes, uzbarsciau ir ta zeme Esme cia ta, kad sekla pasiima visa reikalinga info is "semininko" (na juk ir DNR is seiliu nustato), ir auga tada visai kitaip augalelis, ir vaisius kitaip veda. Rekomenduojama ta pacia rusi pabandyti paseti paprastai ri pagal ta rituala ir paziureti koks skirtumas bus tarp vaisiu ir darzoviu, sako kad akivaizdus. Nezinau, reiks paziureti Daigus sodinant i siltnami ar darza irgi yra toks kaip ritualas, reikia basom kojom duobese pastoveti kazkiek. Vienu zodziu, pazaidziau ir ziuresiu kas gausis
QUOTE(lapkrituke @ 2010 03 04, 15:46)
Sveikos Paskaitineju vis jusu tema, esu pradedanti :ukininke" pernai siltnami jau turejau, bet pagavo pomidorus i vasaros gala kazkoks biesas, maras lyg i rtai galia buvo ziureti, na bet bent siek tiek pasidziaugti spejau Siandien jau pasejau pomidoriukus, kazkokioj senoj knygoj radau senovini seklu sejimo rituala, tai bandziau pagal ji Esme ta, kad rasoma ten, senoveje zmones buvo labai susilieje su gamta, jaute jos ciklus ir t.t. Tai ir seklas sedavo nebet kaip. Is pradziu jas apie 10 minuciu palaikydavo burnoje. Tada apie minute tarp delnu, basi pastovedavo ant tos zemes kurioje ses, dar apie minute palaikydavo pries saule ir iskvepdavo i seklas. pasejus tris dienas nelieti. Na kadangi cia sejau kambari i vazonelius, tai ant celofano siek tiek zemes paberiau ir pastovejau, paskui kai sukaisiojau seklutes, uzbarsciau ir ta zeme Esme cia ta, kad sekla pasiima visa reikalinga info is "semininko" (na juk ir DNR is seiliu nustato), ir auga tada visai kitaip augalelis, ir vaisius kitaip veda. Rekomenduojama ta pacia rusi pabandyti paseti paprastai ri pagal ta rituala ir paziureti koks skirtumas bus tarp vaisiu ir darzoviu, sako kad akivaizdus. Nezinau, reiks paziureti Daigus sodinant i siltnami ar darza irgi yra toks kaip ritualas, reikia basom kojom duobese pastoveti kazkiek. Vienu zodziu, pazaidziau ir ziuresiu kas gausis
Skaičiau ir aš visa tai,net tarkim vandeniu kuriame nusiprausia šeima,aišku be visokių šampūnų,reikia lieti.Tik niekaip neišeina,tad stnegiuosi daug širdies įdėti ir turėti savo ritualus .Manau daugelis iš mūsų pamišusios dėl daržo ,tad viskas bus gerai..................
QUOTE(lapkrituke @ 2010 03 04, 14:46)
geeeras, netikėtai taip, tarsi kokia šamanė ar žiniuonė
Jetus, jei reiktų dideliam dideliam šiltnamiui skirtas sėklas taip 'apdirbt' ( aš tai bijočiau, kad pAmidorų krūmas koks dar ir rūkyt paprašys )
QUOTE(lapkrituke @ 2010 03 04, 14:46)
Sveikos
na gal kiek tiesos tame ir yra: burnoje sėklos sudrėkinamos, gal pabrinksta kiek - juk kaip ne kaip šilta ten basom kojom ant žemės pastovėt - kad žemės sušiltų nuo kojų ir kad sėjama būtų ne į šaltą žemę Bet nedarykit, mergaitės, taip jei nusipirkot beicuotų sėklų , o tai dar apsinuodysit
QUOTE(lapkrituke @ 2010 03 04, 15:46)
Tai ir seklas sedavo nebet kaip. Is pradziu jas apie 10 minuciu palaikydavo burnoje. Tada apie minute tarp delnu, basi pastovedavo ant tos zemes kurioje ses, Vienu zodziu, pazaidziau ir ziuresiu kas gausis
Atsiprašau už išsireiškimą,bet jei man reiktų sėklas laikyti burnoje,tai jau po dešimt minučių ne burnoje jų reikėtų ieškoti.... Ant tos žemės sėklų laukdama ne stovėčiau,o tupėčiau....
QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 04, 10:35)
Tiesa kas laukia iš manęs sėklų gavau laišką,kad prieš keturias dienas išsiųstos,tad tikiuosi pasieks laiku,nes jau atsibodo laukti....
O super, kaip laukiu jau sėklų
Gal kovo 16-17 d. jau gausim Bus pats tas - nei per anksti, nei per vėlai .