Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Negaliu ramiai žiūrėti į nuotrauką, truputėlį silpna darosi biggrin.gif Dar didesnis ilgesys užeina - pavasario noriu...
Atsakyti
Nu pavasaris jau ne už kalnų,nešim savo dėžes ir tikiuosi anksti valgysime pomidorus biggrin.gif .Tiesa kas laukia iš manęs sėklų gavau laišką,kad prieš keturias dienas išsiųstos,tad tikiuosi pasieks laiku,nes jau atsibodo laukti....
Atsakyti
O, tai šaunu, greit sėjos laikas ateis smile.gif

padariau didžiulę klaidą - pasėjau vyšninius pomidorus ir padėjau ant radiatoriaus. Kasdien po 2 kartus vėdinau ir žiūrėjau - nei krust. O pačią darbingiausią dieną, kai visą parą negalėjau į juos pažiūrėti, jie ėmė ir išdygo! Tamsu, šilta, tai radau ištįsusius daigelius kaip siūlus doh.gif padėjau ant palangės ir nežinau, ar pasitaisys, nes kol kas toliau auga ir tįsta blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 04, 11:09)
O, tai šaunu, greit sėjos laikas ateis smile.gif

padariau didžiulę klaidą - pasėjau vyšninius pomidorus ir padėjau ant radiatoriaus. Kasdien po 2 kartus vėdinau ir žiūrėjau - nei krust. O pačią darbingiausią dieną, kai visą parą negalėjau į juos pažiūrėti, jie ėmė ir išdygo! Tamsu, šilta, tai radau ištįsusius daigelius kaip siūlus  doh.gif padėjau ant palangės ir nežinau, ar pasitaisys, nes kol kas toliau auga ir tįsta  blink.gif

Aš patarčiau juos išpikiuoti kuo giliau įkišti daigelį į žemę,ir pastatyk vėsiai , pas mane buvo tas pats, dabar miela malonu į juos pažiūrėti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 03 04, 12:13)
Aš patarčiau juos išpikiuoti kuo giliau įkišti daigelį į žemę,ir pastatyk vėsiai , pas mane buvo tas pats, dabar miela malonu į juos pažiūrėti thumbup.gif

O, ačiū! Tik gal palauksiu, kol pasirodys tikrieji lapeliai, nes dar jų nėra mirksiukas.gif buvau pamiršus, kokie gajūs pomidorai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 04, 12:34)
O, ačiū! Tik gal palauksiu, kol pasirodys tikrieji lapeliai, nes dar jų nėra  mirksiukas.gif  buvau pamiršus, kokie gajūs pomidorai  blush2.gif

Aš nelaukiau tikrujų lapelių , o dabar išpikiuoti rodo tikruosius bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Paskaitineju vis jusu tema, esu pradedanti :ukininke" biggrin.gif pernai siltnami jau turejau, bet pagavo pomidorus i vasaros gala kazkoks biesas, maras lyg i rtai galia buvo ziureti, na bet bent siek tiek pasidziaugti spejau smile.gif Siandien jau pasejau pomidoriukus, kazkokioj senoj knygoj radau senovini seklu sejimo rituala, tai bandziau pagal ji biggrin.gif Esme ta, kad rasoma ten, senoveje zmones buvo labai susilieje su gamta, jaute jos ciklus ir t.t. Tai ir seklas sedavo nebet kaip. Is pradziu jas apie 10 minuciu palaikydavo burnoje. Tada apie minute tarp delnu, basi pastovedavo ant tos zemes kurioje ses, dar apie minute palaikydavo pries saule ir iskvepdavo i seklas. pasejus tris dienas nelieti. Na kadangi cia sejau kambari i vazonelius, tai ant celofano siek tiek zemes paberiau ir pastovejau, paskui kai sukaisiojau seklutes, uzbarsciau ir ta zeme smile.gif Esme cia ta, kad sekla pasiima visa reikalinga info is "semininko" (na juk ir DNR is seiliu nustato), ir auga tada visai kitaip augalelis, ir vaisius kitaip veda. Rekomenduojama ta pacia rusi pabandyti paseti paprastai ri pagal ta rituala ir paziureti koks skirtumas bus tarp vaisiu ir darzoviu, sako kad akivaizdus. Nezinau, reiks paziureti smile.gif Daigus sodinant i siltnami ar darza irgi yra toks kaip ritualas, reikia basom kojom duobese pastoveti kazkiek. Vienu zodziu, pazaidziau ir ziuresiu kas gausis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lapkrituke @ 2010 03 04, 15:46)
Sveikos smile.gif Paskaitineju vis jusu tema, esu pradedanti :ukininke" biggrin.gif pernai siltnami jau turejau, bet pagavo pomidorus i vasaros gala kazkoks biesas, maras lyg i rtai galia buvo ziureti, na bet bent siek tiek pasidziaugti spejau smile.gif Siandien jau pasejau pomidoriukus, kazkokioj senoj knygoj radau senovini seklu sejimo rituala, tai bandziau pagal ji biggrin.gif Esme ta, kad rasoma ten, senoveje zmones buvo labai susilieje su gamta, jaute jos ciklus ir t.t. Tai ir seklas sedavo nebet kaip. Is pradziu jas apie 10 minuciu palaikydavo burnoje. Tada apie minute tarp delnu, basi pastovedavo ant tos zemes kurioje ses, dar apie minute palaikydavo pries saule ir iskvepdavo i seklas. pasejus tris dienas nelieti. Na kadangi cia sejau kambari i vazonelius, tai ant celofano siek tiek zemes paberiau ir pastovejau, paskui kai sukaisiojau seklutes, uzbarsciau ir ta zeme smile.gif Esme cia ta, kad sekla pasiima visa reikalinga info is "semininko" (na juk ir DNR is seiliu nustato), ir auga tada visai kitaip augalelis, ir vaisius kitaip veda. Rekomenduojama ta pacia rusi pabandyti paseti paprastai ri pagal ta rituala ir paziureti koks skirtumas bus tarp vaisiu ir darzoviu, sako kad akivaizdus. Nezinau, reiks paziureti smile.gif Daigus sodinant i siltnami ar darza irgi yra toks kaip ritualas, reikia basom kojom duobese pastoveti kazkiek. Vienu zodziu, pazaidziau ir ziuresiu kas gausis biggrin.gif

Skaičiau ir aš visa tai,net tarkim vandeniu kuriame nusiprausia šeima,aišku be visokių šampūnų,reikia lieti.Tik niekaip neišeina,tad stnegiuosi daug širdies įdėti ir turėti savo ritualus wub.gif .Manau daugelis iš mūsų pamišusios dėl daržo biggrin.gif ,tad viskas bus gerai..................
Atsakyti
QUOTE(lapkrituke @ 2010 03 04, 14:46)

geeeras, netikėtai taip, tarsi kokia šamanė ar žiniuonė biggrin.gif
Jetus, jei reiktų dideliam dideliam šiltnamiui skirtas sėklas taip 'apdirbt' laugh.gif ( aš tai bijočiau, kad pAmidorų krūmas koks dar ir rūkyt paprašys doh.gif lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(lapkrituke @ 2010 03 04, 14:46)

biggrin.gif na gal kiek tiesos tame ir yra: burnoje sėklos sudrėkinamos, gal pabrinksta kiek - juk kaip ne kaip šilta ten biggrin.gif basom kojom ant žemės pastovėt - kad žemės sušiltų nuo kojų ir kad sėjama būtų ne į šaltą žemę smile.gif Bet nedarykit, mergaitės, taip jei nusipirkot beicuotų sėklų nono.gif , o tai dar apsinuodysit unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lapkrituke @ 2010 03 04, 15:46)
Tai ir seklas sedavo nebet kaip. Is pradziu jas apie 10 minuciu palaikydavo burnoje. Tada apie minute tarp delnu, basi pastovedavo ant tos zemes kurioje ses,  Vienu zodziu, pazaidziau ir ziuresiu kas gausis biggrin.gif

blink.gif Atsiprašau už išsireiškimą,bet jei man reiktų sėklas laikyti burnoje,tai jau po dešimt minučių ne burnoje jų reikėtų ieškoti.... blush2.gif Ant tos žemės sėklų laukdama ne stovėčiau,o tupėčiau.... lens.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 04, 10:35)
Tiesa kas laukia iš manęs sėklų gavau laišką,kad prieš keturias dienas išsiųstos,tad tikiuosi pasieks laiku,nes jau atsibodo laukti....

O super, kaip laukiu jau sėklų thumbup.gif
Gal kovo 16-17 d. jau gausim wub.gif Bus pats tas - nei per anksti, nei per vėlai thumbup.gif .
Atsakyti