na,pabaikit,dar baltu pomidoru surinkot! as jau kaip ir plana susidariusi...na
itik šituos
http://images.google...pOpWL_Aat9tTqBg
http://images.google...pOpWL_Aat9tTqBg
QUOTE(satanele @ 2010 02 28, 21:56)
Kokia jų veislė? Nuotraukoje lygtai nėra dideli. Aš auginu baltus - snieginius (rus. sniežno-biely tomat) jų svoris apie 150 gr. Man skanūs. Ir gražūs
QUOTE(Edexa @ 2010 03 01, 11:50)
Aš auginu baltus - snieginius (rus. sniežno-biely tomat) jų svoris apie 150 gr. Man skanūs. Ir gražūs
Gal lauke augini? maciau ant pokucio parashyta kad rekomenduojami auginimui lauke. man jie taip truputi nelauktai sudygo - tai jei tinkami butu lauke visai noreciau pameginti O va shiltnamyje tai jiems vietos tikrai neatsiras
QUOTE(satanele @ 2010 02 28, 21:56)
Tomato Italian Ice
Customer Favorite
Cooling, melt-in-your-mouth taste sensation!
aš vakar kai pikiavau,tai žemė kilnojosi ir to pomidoriuko ,kurį keldavau ir šalia esančio,todėl patarčiau visus iš karto pikiuoti.
[/quote]
dekoju uz patarima
QUOTE(Casual @ 2010 03 01, 12:19)
Gal lauke augini? maciau ant pokucio parashyta kad rekomenduojami auginimui lauke. man jie taip truputi nelauktai sudygo - tai jei tinkami butu lauke visai noreciau pameginti O va shiltnamyje tai jiems vietos tikrai neatsiras
Ne,aš lauke neauginu. Bet mano giminaitė "iš dalies" lauke šitą veislę augina - nuo šiltnamio stogo pratempė (pratęsė) plėvelę apie 2-3 metrus į priekį,kad labai ant pomidorų lietus nelytų ir susodino ten daigus. Tik iš šonų nieko nedengė. Gerai auga,nepūna, ir derlius normalus Ji tokiom pridengtom lauko sąlygom augina ir kitus pomidorų daigus,kuriuos galima auginti lauke.
Gal kuriai naujiena, čia patarimai
Pomidorų daigų pikiavimas
Kai pomidorų daigai užaugins antrąjį tikrąjį lapelį, juos reikia pikiuoti, persodinant į 1012 cm gylio dėžutę, padalintą 7,5 x 7,5 cm skyriais į vazonėlius. Pikiuojamus pomidorų daigus reikia persodinti į tokį pat dirvožemio mišinį, kuriame sėjote ir pomidorų sėklas. Talpose dirvožemio priberkite, palikdami 2 3 cm tarpus nuo talpų viršaus. Į kiekvieną skyrių ar vazoną, [...]
Komentarų nėra
Daržovės
Pomidorų daigų priežiūra
Jei pomidorų daigai augs šlapiame dirvožemyje, juos pažeis juodasis puvinys. Kol pomidorų daigai neužaugins pirmojo tikrojo lapelio, jų nereikia lieti, o reikia tik nupurkšti vandeniu. Vėliau daigus 1 kartą per savaitę reikia palieti kalio permanganato tirpalu ir medžio pelenų antpilu. * Jei ant pomidorų daigų pastebėsite pirmuosius ligų požymius, juos paliekite tamsiu kalio permanganato tirpalu. 10 [...]
Kad pomidorų daigai neištįstų
Pagrindiniai faktoriai, lemiantys pomidorų daigų ištįsimą tai šviesa ir šiluma. Pomidorų sudygimui reikalinga aukštesnė temperatūra (22-25ºC), tačiau vėliau juos reikia auginti žemesnėje temperatūroje apie 20ºC dieną ir 18ºC naktį. Kai daigų augimo metu oro temperatūra aukšta, o ir drėgmės pakanka, daigai ištįsta, jų stiebai būna ploni. Užaugę daigai būna nekokybiški, lepūs. Daigai tįsta ir [...]
Kai pomidorų daigai užaugins antrąjį tikrąjį lapelį, juos reikia pikiuoti, persodinant į 1012 cm gylio dėžutę, padalintą 7,5 x 7,5 cm skyriais į vazonėlius. Pikiuojamus pomidorų daigus reikia persodinti į tokį pat dirvožemio mišinį, kuriame sėjote ir pomidorų sėklas. Talpose dirvožemio priberkite, palikdami 2 3 cm tarpus nuo talpų viršaus. Į kiekvieną skyrių ar vazoną, [...]
Komentarų nėra
Daržovės
Pomidorų daigų priežiūra
Jei pomidorų daigai augs šlapiame dirvožemyje, juos pažeis juodasis puvinys. Kol pomidorų daigai neužaugins pirmojo tikrojo lapelio, jų nereikia lieti, o reikia tik nupurkšti vandeniu. Vėliau daigus 1 kartą per savaitę reikia palieti kalio permanganato tirpalu ir medžio pelenų antpilu. * Jei ant pomidorų daigų pastebėsite pirmuosius ligų požymius, juos paliekite tamsiu kalio permanganato tirpalu. 10 [...]
Kad pomidorų daigai neištįstų
Pagrindiniai faktoriai, lemiantys pomidorų daigų ištįsimą tai šviesa ir šiluma. Pomidorų sudygimui reikalinga aukštesnė temperatūra (22-25ºC), tačiau vėliau juos reikia auginti žemesnėje temperatūroje apie 20ºC dieną ir 18ºC naktį. Kai daigų augimo metu oro temperatūra aukšta, o ir drėgmės pakanka, daigai ištįsta, jų stiebai būna ploni. Užaugę daigai būna nekokybiški, lepūs. Daigai tįsta ir [...]
QUOTE(satanele @ 2010 03 01, 14:17)
aciu
QUOTE(satanele @ 2010 03 01, 14:17)
Komentarų nėra
Komentarų nėra
Vadinasi, man jau reikia pikiuoti? O mėnulis neturi įtakos pikiavimui? Juk dabar pilnatis
Papildyta:
satanele, ačiū už išsamią informaciją