Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(natalikas @ 2010 02 26, 17:37)
tai dabar pagal menulio kalendoriu kovo19seti verysad.gif .ar ne per velu g.gif .KA DARYTI?

as net negalvoju anksciau sodint schmoll.gif Kelis turiu pasisejusi, kad anksciau butu. O jau kitus - ne anksciau kovo trecios dekados.
Atsakyti
O kur jus, panos, dedat tuos pomidorus taip anksti pasisejusios - sildomus siltnamius turit? g.gif
Beje, kazkas klause del sejimo i jogurto indelius - na taip, yra rizika, kad neisdygs, bet pomidorams man rodos dar smagiau nepikuotiems smile.gif Tik gal tuomet bandyciau is viso i durpini indeli seti kad jau taip, o paskui tiesiai su juo i zeme, nors va Zaliajam centre negavau dideliu durpiniu puodeliu.
Atsakyti
Prastai į tuos durpinius indelius. Aš vienais metais visokių rušių sėklų į juos buvau pasėjus (pomidorų, kopūstų). Tai tas durpinis indelis suirsta vėliau, nei šaknys ten jau skursti pradeda. Ir derlius buvo daug prastesnis. Gale sezono žemę perkasinėjant ir tai dar buvo atskirų nesuirusių to indelio dalių.
Geriausia visokie jogurto/grietinės indeliai. Jei sėkla iš pigesnių, tai sėji po 2-3 sėklytes ir sudygus palieki vieną. O brangesnės sėklos paprastai būna gerai daigios ir probelemų su sudygimu jokių nebūna. Be to, labai akivazidu, kad kuo indas didesnis, tuo daigas stipresnis, storesniu stiebu išauga.
Atsakyti
QUOTE(martam @ 2010 02 26, 12:49)
Kad kiekvienas kalendorius vis kitaip rašo pas mane vienam 26-27  vaisių dienos, sėti pomidorus, paprikas, baklažanus, o kitam radau, kad 26, 27, 28 nederlingos dienos, nieko nesėti ir nesodinti.
Tai kuo dabar tikėti?

Viskas čia sutampa, gal tik 26 diena ne. Juk 28 mėnulis pereina į pilnatį, o jei, kaip supratau pagal tą patį kalendorių žiūrim, tai iki pilnaties 1 dieną nepataria sėti, sodinti.
Aš daugiau kreipiu dėmesį į mėnulio fazę.
O ir tikrai sutinku, su ta, kuri čia rašė, kad svarbu tinkama priežiūra ir meilė smile.gif .
Atsakyti
šiandien VILMĄ išpikiavau į didesnius indukus.Pasėti buvo kartu su BALKONZAUBER -tai tie dar net neišlindę g.gif
Atsakyti
Kada sėjot Balkonzauber? Pas mane sėti 8d, irgi ilgai neišdygo, išdygę daigiukai tokie trumpi, tamsiai žali, atrodo tvirti. biggrin.gif Vienas daigas augina tikruosius lapelius, o kiti dar tik vyniojasi iš žemės.
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2010 02 26, 19:58)
Prastai į tuos durpinius indelius. Aš vienais metais visokių rušių sėklų į juos buvau pasėjus (pomidorų, kopūstų). Tai tas durpinis indelis suirsta vėliau, nei šaknys ten jau skursti pradeda. Ir derlius buvo daug prastesnis.

Tai kad esu pries pora metu sejus i durpinius pomidorus, agurkus, agurocius, cukinijas, jie man net zemeje nesuiro, taip ir kysojo visa vasara is zemes durpiniu indeliu krastai g.gif Derlius irgi buvo ypatingai didelis, nes daug laiko leidau sodyboj ir gerai priziurejau, gal tiesiog sutapo kazkokios kitos salygos del derliaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 02 26, 20:18)
Kada sėjot Balkonzauber? Pas mane sėti 8d, irgi ilgai neišdygo, išdygę daigiukai tokie trumpi, tamsiai žali, atrodo tvirti. biggrin.gif Vienas daigas augina tikruosius lapelius, o kiti dar tik vyniojasi iš žemės.

pasėjau vasario 16,pakapsčiusi mačiau ,kad sėklos "gyvos" -ruošiasi lukštentis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2010 02 26, 21:20)
Tai kad esu pries pora metu sejus i durpinius pomidorus,
jie man net zemeje nesuiro, taip ir kysojo visa vasara is zemes durpiniu indeliu krastai  g.gif

drinks_cheers.gif pas mane irgi- kai isodinau su induku šalaviją, tai tas indukas koks buves toks ir liko- rudeniop iškrapščiau aš jį lauk doh.gif lotuliukas.gif nes vis akis užkliūdavo už jo , ir galiausiai ėmė jis ten mane erzinti lotuliukas.gif
daugiau durpiniu induku nebeperku schmoll.gif jie manau yra gerai kai shilta pas kazka tai daigiukams auginti, o jei gerai lieji ir buna vesu tai man pelesis ant paties induko uzsideda blush2.gif
Atsakyti
Casual, va ir mane erzino lotuliukas.gif Uztai pora metu ax.gif nebenaudojau, bet va siemet vel ko tai uzsinorejau ax.gif
Atsakyti
Gal kam prireiks? http://www.landreths.../photos/Tomato/ Nors mano pažįstamų čia nedaug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2010 02 26, 14:45)
as tai siemetsasiuvinu uzvedziau ka kada pasejau, ka kada uzmerkiau ir t.t. galima bus irgi palyginti  doh.gif
Greisi, o tu gal kaip kordiumovas reklamavo, i dezes su skylem sodinsi ? ar irgi planuoju 4 pomidorius kokisu taip padaryti, po to su visom dezem isnesti, t.y. nepersodineti.. as tik 4 seklas ir pasejau  kol kas blush2.gif

vedu ir as jau gal treti metai bus uzrasus...ispradziu yra didelis upas viskas iki smulkmenos rasyt biggrin.gif bet kai atsiranda kuo daugiau darbu tai ir uzrasai "nukeliami vis i "rytoj"" lotuliukas.gif man jie dazniausiai baigias ties pomidoru susodinimu i siltnami blush2.gif
Atsakyti