Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio mažinimo operacija II dalis

QUOTE(burbulliukas @ 2014 02 14, 21:19)
13kg per menesi yra labai daug. Juk svarbu,kad jie nukris, o per greitai netekus kg ligos paskui visokios.Viena is ju,greiciausiai puolanti,tulzies akmenys wink.gif
Papildyta:

O kiek Jus sverete prie OP? As 7 menesiai po, numeciau 37kg. Manau,kad tikrai daug..

Na nežinau manu operacijos ir nedaro jei sveri 100... gal priklauso nuo pasirinktos op, bet man pirmas dvi sav kritp po 1 kg ... per 6 mėn nukrito 35 ir stop, poto pajudėjo tik po kelių mėn. iš viso numečiau 45 ... o sveriau pries 145, nors kaip zinia reikejo ir pries op numesti svorio smile.gif bet dar yra kur stengtis
Samoningai nedariau kad oi turi nukristi man 1 kg kasdiena, tiesiog man jie taip krito, kad slabna buvo net smile.gif
Atsakyti
Sveiki, as sveriau 140kg, ugis 168cm. Po vieno apsilankimo pas endokrinologe, vos nepadariau klaidos....as taip galvoju...jau buvau uzsirasius konsultacijai del skarndzio mazinimo, bet laiko buvo ir nusprendziau palandziot po interneta. Pasidomejau daug kuom..ir pasidariau isvada, jei po skrandzio mazinimo teks valgyti mazesnem porcijom, kodel negaliu as to daryti dabar..ir ka jus galvojat, as db sveriu 118kg ir tai ne galutinis rezultatas...valgau ka noriu tik labai mazom porcijom, kad tai daryti lengviau butu-skaiciavau kalorijas. bet valgau viska-ir cukru, ir bandeles...atsiminkit viena, kad musu skrandukai- guminiai...kazkada gali pratrukti ir tas zietdas gali pridaryt nemalonumu...pries operuojantis-labai gerai apgalvokit... sunglasses2.gif
Atsakyti
Žiedas tik viena iš 4 galimybių... Nepykit, bet visai ne į temą jūs čia...
Atsakyti
QUOTE(eta_lna @ 2014 02 16, 22:23)
Žiedas tik viena iš 4 galimybių... Nepykit, bet visai ne į temą jūs čia...

Na kodėl ne į temą... Tema yra apie skrandžio mažinimo operacijas, galima pateikti kiekvienam savo nuomonę.
Vat pavyzdžiui mano vyras, kuriam buvo paskirta apylankos operacija sausio pabaigai, taip pat nusprendė operacijos nesidaryti. Skrandžio tyrimo metu jam rado skrandžio išvaržą, kurią reikėtų taip pat operuoti, todėl apylankos operacija būtų sudėtingesnė. Vyras per sausio mėnesį laikydamasis priešoperacinės dietos numetė apie 20 kg ir, kadangi jam nebuvo labai sunku, tai nusprendė dar keletą mėnesių pasilaikyti dietos, o po to maitintis mažesnėmis porcijomis, nei maitinosi iki šių metų pradžios. O valgydavo tikrai daug...
Atsakyti
QUOTE(indriux @ 2014 02 16, 20:19)
Na nežinau manu operacijos ir nedaro jei sveri 100... gal priklauso nuo pasirinktos op, bet man pirmas dvi sav kritp po 1 kg ... per 6 mėn nukrito 35 ir stop, poto pajudėjo tik po kelių mėn. iš viso numečiau 45 ... o sveriau pries 145, nors kaip zinia reikejo ir pries op numesti svorio smile.gif bet dar yra kur stengtis
Samoningai nedariau kad oi turi nukristi man 1 kg kasdiena, tiesiog man jie taip krito, kad slabna buvo net smile.gif

Na tada aisku,kodel Jums svoris krisdavo dienomis po kg 4u.gif Manau,kuo svoris didesnis,tuo greiciau jis pradzioje krenta.
Papildyta:
QUOTE(medvezonak @ 2014 02 16, 20:27)
Sveiki, as sveriau 140kg, ugis 168cm. Po vieno apsilankimo pas endokrinologe, vos nepadariau klaidos....as taip galvoju...jau buvau uzsirasius konsultacijai del skarndzio mazinimo,

ir tas zietdas gali pridaryt nemalonumu...pries operuojantis-labai gerai apgalvokit... sunglasses2.gif

Skrandzio mazinimo ir apylankos operacija yra du skirtingi dalykai smile.gif Matyt mazai domejotes 4u.gif Kiekvienas zmogus renkasi pagal save. Dziugu,kad Jums pavyko numesti paciai nemazai svorio. As pavargau skaiciuoti kolorijas ir sedeti ant dietu visa gyvenima. Esu n kartu numetus po 10-15 ir net 30kg. Viskas gryzdavo ir netgi su kaupu. Svarbu suprasti,kad taip gyventi reikes visa gyvenima.
Operacijai moraliskai ruosiausi apie 1.5 metu. Ir kai jau pradejau jausti fizinius negalavimus (o man tik 30), issigandau,kad toliau bus tik blogiau. Nei valios,nei jegu su savimi kovoti nebeturejau.
BET visada gerbiu ir dziaugiuosi tais zmonemis,kurie savo jegomis kovoja su virsvoriu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JolaManta @ 2014 02 17, 09:55)
Na kodėl ne į temą... Tema yra apie skrandžio mažinimo operacijas, galima pateikti kiekvienam savo nuomonę.
Vat pavyzdžiui mano vyras, kuriam buvo paskirta apylankos operacija sausio pabaigai, taip pat nusprendė operacijos nesidaryti. Skrandžio tyrimo metu jam rado skrandžio išvaržą, kurią reikėtų taip pat operuoti, todėl apylankos operacija būtų sudėtingesnė. Vyras per sausio mėnesį laikydamasis priešoperacinės dietos numetė apie 20 kg ir, kadangi jam nebuvo labai sunku, tai nusprendė dar keletą mėnesių pasilaikyti dietos, o po to maitintis mažesnėmis porcijomis, nei maitinosi iki šių metų pradžios. O valgydavo tikrai daug...

Manau nei viena turinti valios nesidarom operacijos...
Ir jei tavo vyras numetė, linkiu sėkmės, kad tie kg negrįžtų... Nes asmeninė mano patirtis šiuo klausimu pakankamai sunki...

Va dabar, kai man operacija padaryta, aš irgi galiu kam nors pudrinti smegenis, kaip lengva dabar mažiau valgyti, prisilaikyti ir pan... Tikiu, kad yra žmonių, kurie turi natūraliai užsispyrimo ir jaučiasi neoperuoti taip pat kaip aš dabar... Bet savo kailiu patirta patirtis, leidžia man smerkti tuos, kas atėję į šitą temą aiškina ką daryti... Lyg nei viena iš mūsų nebūtų išbandę milijonų būdų...
Atsakyti
laba diena smile.gif pritariu merginom, mes op jau girebiames kaip siaudo skesdamos, kas turi valios as labai gerbiu ir dar jeigu negrista kg.
dabar is savo patirties sakau pora sav. kaip po op esu, ir svoris stabdosi, matyt organizmui "uzkniso" mano dietos biggrin.gif na bet niekur jis nedings, jau ne po kilograma o po simta gramu bet juda. be to pati mazokai judu, vaika is darzelio parsivedu ir griunu pamiegoti biggrin.gif gerai kad darzelis netoli. kita savaite jau rimciau galesiu kramsnoti manau savijauta pageres smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulute25 @ 2014 02 18, 18:25)
laba diena smile.gif pritariu merginom, mes op jau girebiames kaip siaudo skesdamos, kas turi valios as labai gerbiu ir dar jeigu negrista kg.
dabar is savo patirties sakau pora sav. kaip po op esu, ir svoris stabdosi, matyt organizmui "uzkniso" mano dietos biggrin.gif na bet niekur jis nedings, jau ne po kilograma o po simta gramu bet juda. be to pati mazokai judu, vaika is darzelio parsivedu ir griunu pamiegoti biggrin.gif gerai kad darzelis netoli. kita savaite jau rimciau galesiu kramsnoti manau savijauta pageres smile.gif

Saulute, o kiek jau viso "pametei" kg? Ar labai sunku laikytis nurodymų?

Beje, daro op ir toms kurios vos per 100 sveria. Viskas priklauso nuo KMI. Jau nekalbu apie sveikatos problemas - tada svorio ir dar mažiau gali būti. Kiekvienas atvejis labai individualus. Aišku, geriausia kai gali susitvarkyti savarankiškai - tik valios pastangomis, bet visi kas nusprendžia operuotis, tikrai yra išbandę viską...
Atsakyti
QUOTE(Asta Sabaliauskienė @ 2014 02 18, 17:32)
Saulute, o kiek jau viso "pametei" kg? Ar labai sunku laikytis nurodymų?

Beje, daro op ir toms kurios vos per 100 sveria. Viskas priklauso nuo KMI. Jau nekalbu apie sveikatos problemas - tada svorio ir dar mažiau gali būti. Kiekvienas atvejis labai individualus. Aišku, geriausia kai gali susitvarkyti savarankiškai - tik valios pastangomis, bet visi kas nusprendžia operuotis, tikrai yra išbandę viską...

12 KG JAU NETURIU, bet svoris po savaites ustoja kristi po kilograma, nes gauna soka, bet nuleisti ranku ner kaip, nes apsiesti neber galimybiu. valgau 4- 5 kartus kolkas t.y. tyres konsistencija. spaudziuosi sulciu. uzskaitau kaip valgi. ir stengiuosi gerti vandens, nors baisiai neskanu (noreciau isilasinti citrinos sulciu, bet sake menesi to geriau nedaryti tik del randu) sad.gif vanduo reikalingas iseiti i wc, tik del to stengiuos gerti per prievarta. pavalgius tikrai jauciasi sotumas, o ir alkio maziau. reikejo vaziuoti su vaiku i klinikas, tad pasiemiau tik buteliuka su vandeniu, ir puikiausiai istenpiau apie 6 val. net nesusimasciau apie valgi. kaip toliau bus nezinau. turputi jauciasi tempimas pilvo srityje. zaizdeles kur siuta isoreja niezti vis. bandysiu ryt eiti pas gyd pasirodyti, pagal termina siulus jau turetu traukti. anksciau valgesi puikiai pieniski bet pradedu jausti po jogurto nemalonu skoni burnoje, todel renkuosi vaisiu tyrele rytui ir velyvai vakarienei biggrin.gif
spaudimas nukrites. salta, miegu pietu.
Atsakyti
Va šalta ir man visada iki šiol, kai anksčiau visada karšta būdavo biggrin.gif
Beje, kaip minėjai, nuo jogurto nelabai gerai... Ar pastebėjai, kad jaučiasi nauji skoniai?
Aš asmeniškai labai pradėjau jausti "poskonį" smile.gif Mažiau noriu visokių "makalošių ir sumuštinių", norisi kiekvieną maistą valgyti atskirai ir jį jausti smile.gif Stenkis kiek įmanoma nemaišyti maisto, tada visai kitaip valgosi, ir kitaip jaučiama kas tinka organizmui, ko jis nori, kada sotus tampi smile.gif
Aš nemoku valgyti vienos mėsytės, tai bent salotos lapą turiu prikąsti... Taip gaunasi, kad maišau produktus, bet sumuštinių nevalgau nė pro kur... ir ne tik todėl, kad duona nerekomenduojamų produktų sąraše, bet ir todėl, kad valgyčiau vienu metu tik vienos rūšies maistą smile.gif
Papildyta:
Vakar radau gerą straipsnį
http://www.tvirtas-k...ai-ju-derinimas
Atsispausdinau net, nes reikėtų labiau įsigilinti, ką su kuo galima derinti, o ko ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eta_lna @ 2014 02 21, 08:29)

aspasiilgau duonos, kadangi pusryciams budavo sumustiniai. vyras perka svieziai kepta, tai vos silta parnesa namo, uostau kaip narkomane biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulute25 @ 2014 02 21, 12:34)
aspasiilgau duonos, kadangi pusryciams budavo sumustiniai. vyras perka svieziai kepta, tai vos silta parnesa namo, uostau kaip narkomane biggrin.gif

Praeis kazkiek laiko ir vel duona valgysi wink.gif As db pakeiciau ja i ryziu paplotelius arba traskia duonele 4u.gif
Atsakyti