Jus galite paaiskinti apie ta sulankstymo operacija ir kam ji daroma?
Beje,as gryzau is ligonines po priepolio..Jau itare,kad zarnos susisuko..aciu D ne,bet rado zaizda skrandyje. Paaiskino,kad labai daznas reiskinys zmonems po apylankos operacijos
Nu cia jau man panasu i tai tik pasakyk kad skauda ir kas esi op iskarto visi pirstu rodo i komplikacijas tipo po OP bet realiai kai paziuri skrandzio zaizdos viena is dazniausiai pasitaokanciu ligu ir ne operuotu
Jus galite paaiskinti apie ta sulankstymo operacija ir kam ji daroma?
Beje,as gryzau is ligonines po priepolio..Jau itare,kad zarnos susisuko..aciu D ne,bet rado zaizda skrandyje. Paaiskino,kad labai daznas reiskinys zmonems po apylankos operacijos
Užjaučiu, aš tai turėjau vieną kartą priepolį... Tai nežinojau kas darosi, ar širdis stoja, ar dar kas... Ant žemės gulėjau, kol greitoji atvažiavo, nes atrodo pajudėti negalėjau, bet paskui praėjo taip kaip nieko nebuvę... Ėjau pas gydytoją, tyrė skrandį, sakė labai gražiai viskas sugiję, nieko blogo nematė... Bet tyrė tik tą prieskrandį... Iki pačio skrandžio patekti nelabai eina tą žarną ryjant...
Tai tau, burbulliukas, tam prieskrandį žaizdelę rado?
Sveikutės. Labai įdomu kaip Saulutė jaučiasi. Jau turėtų būti po op. Labai lauksim atsiliepimų Beje, Saulute, jei turi kokios nors info ką dar reikėtų žinoti jau atvykus į ligoninę op dieną, būčiau dėkinga, jei parašytum. Man labai aktualu. Op numatyta kovo mėn. Endokrinologo ats jau turiu, skrandžio tyrimą darys po 2 sav. Kaip sakant tais klausimas jau viskas aišku Bet kaip vyksta apmokėjimas ligoninėje? Dabar tipo nauja tvarka nuo sausio pabaigos. Ir bendrai gal kas kokios naudingos info turite Parašykite. Kažkas minėjote apie atskirą palatą. Dėl jos tartis jau atvykus į ligoninę op dieną, ar anksčiau su Malecku tuo klausimu kalbėtis? Ačiukas
Sveikos mergaites, na biski pradingus buvau..... bet,,, jei kas skaite mano zinutes , tai buvau rasius kad parasiau andriukaiciui laiska po to incidento televizijoj, taigi, gavau atsakyma:
"""Korupcijos prevencijos skyrius informuoja, kad dėl prof. Malecko buvo konkretus atvejis , buvo pateikti dokumentai, buvo apmokėjimo kvitas.
Jeigu Jūs kreipsitės oficialiai, pateiksite dokumentus, kvitą, tai irgi bus sprendžiamas klausimas dėl lėšų kompensavimo.
Pagarbiai,
Ramūnas Danys
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija
Vilniaus g. 33, Vilnius
Tel. nr. (85) 2604708
Elektroninis p.: ramunas.danys@sam.lt"""
na stai pasirodo "korupcija" ir gali taip iseina kiekviena susgrazint pinigus????? kazkoks apsurdas, arba as kazko nesuprantu......kas cia blogai daro, ar mes kad operuojames ir mokam pinigus nes ligoniu kasos mum nekompensuoja irankiu ar cia kazkokie jau politiniai zaidimai kate-pele....
As cia paskaitinejau paskutins zinutes, apie sulansktyma jau ir as galiu daug papasakoti, vyra mano ir jo sesery isoperavo, bet nei vienam jokiu blogumu nebuvo, matomai velgi nuo zmogaus priklauso labai gerai pavyko operacijos, namo isleido po operacijos ne rytoj bet poryt, nes kita diena reikia isgerti 1,5litro vandens ir jei viskas gerai kita dienanamo, abu taip ir isvazevo, vyras iki dabar numete 13 kg, nuo lapkricio 28 d, na maleckas sake -- noramaliai--- nes is sitos operacijos jie labai dideliu rezultatu nesitiki, na su valgiu tai ka zinau taip pasakius, sunkai gaunasi cia mum, valgyt nori, koseliu tikrai nevalge tiek kiek priklause pagal laika, gerai jauciasi, aisku, valgo maziau, bet svoriui matomai maisto uztenka kad nenori kristi, o vyro sesuo tai tik sausio 27 isoperuota, tai ji jau 7 kg neturi, bet vel, per pirma menesi ir tikimasi kad 10 neteksi, as jai konsultuoju ka valgyti, na knyga ko gero galeciau parasyti apie valgymo ypatumus, bet , deja, pati neturiu valios nevalgyti- as alkana visada.
Apie priepuolius po padalinimo- cia ko gero tie vadinami dempingai, daugeliui jie buna nuo netinkamo maisto, bet organizmas taip sureguoja, man tai karstis ispildavo, kaip cia rase ora ziuobcioji, bet praeina kai maistas nusleka, gerai kramtykit, stenkites karsto labai maisto nevalgyti bent pradzioj, as anksciau gana ilga laika jutau kaip man slenka maistas, i kuri sona net zarnynu eina, dabar jau nejauciu... skausmai buvo desiniam sone, as ir daktaras tik ytarem kad uzdegimas, nes ir tulzis ispjauta tai geriau vaistus- isisukau su omeprozoliu, skrandzio patikrinti tikrai neina, reikia narkoze vel duoti ir zarna kisti per apylanka, pas mane jis nupjautas visai ir kaba desiniam sone, jis sau gamina skrandzio sultis, buna kad jis suauga su skranduku kad ir nupjautas, bet sita tai per rentgena mato, mane ziurejo po nauju.... viskas kaip ir tvarkoj, geras nubegimas, per 5,5 metu biski prailgejes skrandukas bet buvo padarytas 20 ml, tai gal dar 10 atsirado-kazkaip pagal stuburo slankstelius jie ten pastate kiaurai ziuredami pamatuoja, kad glamzimo operacija netikslinga, nera ka glamzyti, reikia ismokti valgyti, bet as taip ir neismokau kieta maista valgyt atskirai nuo skysto, nu niekaip negaliu perlipti per save, todel, aisku , blogai tik man, maisto daug telpa, greitai jis nuslenka, o zarnyne sotumo nejauti taip sakant, toks uzdaras ratas pasidare, pavalgai, sunkumas kazkoks, paskui varo i wc, paskui vel alkana...
Sveikutės. Labai įdomu kaip Saulutė jaučiasi. Jau turėtų būti po op. Labai lauksim atsiliepimų
Beje, Saulute, jei turi kokios nors info ką dar reikėtų žinoti jau atvykus į ligoninę op dieną, būčiau dėkinga, jei parašytum. Man labai aktualu. Op numatyta kovo mėn. Endokrinologo ats jau turiu, skrandžio tyrimą darys po 2 sav. Kaip sakant tais klausimas jau viskas aišku Bet kaip vyksta apmokėjimas ligoninėje? Dabar tipo nauja tvarka nuo sausio pabaigos. Ir bendrai gal kas kokios naudingos info turite Parašykite. Kažkas minėjote apie atskirą palatą. Dėl jos tartis jau atvykus į ligoninę op dieną, ar anksčiau su Malecku tuo klausimu kalbėtis? Ačiukas
labutes,
as jjua namuose, dar silpna jauciuosi. atvaziavau treciadieni 8 ryto (su savo irankiais) ,9.15 jau buvau savo palatoje, persirengiau su gydytoju pasnekejau, su anestezologu. 10.00 jau gulejau operacineje. (nezinau cia man verkti, begti, juoktis, irrr uzmigau )
atsibudau pooperacineje pradejo mausti pilva, per sapnus girdejau kad sesute paklause ar skauda ir suleido kazko, vel uzmigau. ir tsibudau jau savo palatoje. mazdaug apie 15 val. sulasino lasines o vakare jau leido ir vandens paragauti. kita diena liepe isgerti 1.5 litro. tai geriausia tureti sportininko gertuve nes kilnotis bus sunku o ji labai tinkama gerti gulinkt, man daugiau nieko neprireike. dar sekancia diena (trecia) jau paleido namo. tikrai nesugalvokit patys namo parvaziuoti tegu kazkas parveza, as masinoje sedejau pusiau gulomis ir mieguista.
namo gryzus laikausi pilnai gydytojo duotu nurodymu, juos dave surasytus ant lapo, dave knygute paskaityti ir pan. dabar valgau jogurto konsistencijos masita, taio darysiu 2 savaites, po to 2 sav, koses, malta mesa, o po menesio reiks pratintis valgyti naturalu maista. kolkas vis dar svaigsta galva, stengiuosi daug vangens gerti, pamiegu su vaiku pietu miego. jauciamas dar tempimas viduje, siules lengva priziureti paciai, kas ryta persiklijuoju pleistriukus. turiu 5 skylutes kas domina klauskit gal nezinau kas tiksliai domina, ... valgiau bulve su morka, obuoli su kriause, geriau sulciu (obuoliu-morku+burokeliu) arbatas ramuneliu su medetkom. jogurta . kolkas toleruoju. didelio isejau tik siandien. ir vakar atejo drauges mmmmis krasnarasko (nors jau ju nemaciau nuo pernai balandzio) jau neturiu 10 kg. bet cia gal ne tik riebalu o ir skysciu daug netekau, visgi tie negeriau ilgai. na ir tiek ..
vaziuojant butinai tyrimu atsakymus tureti. gydytojos siuntima, irankius ir higienos priemones. ir daug vandens (jeigu nelankys tas dienas niekas). personalas nuostabus.
Užjaučiu, aš tai turėjau vieną kartą priepolį... Tai nežinojau kas darosi, ar širdis stoja, ar dar kas... Ant žemės gulėjau, kol greitoji atvažiavo, nes atrodo pajudėti negalėjau, bet paskui praėjo taip kaip nieko nebuvę... Ėjau pas gydytoją, tyrė skrandį, sakė labai gražiai viskas sugiję, nieko blogo nematė... Bet tyrė tik tą prieskrandį... Iki pačio skrandžio patekti nelabai eina tą žarną ryjant...
Tai tau, burbulliukas, tam prieskrandį žaizdelę rado?
Labukas;) Penktadieni vaziuosiu pas Malecka konsultacijai. Bus lygiai menuo po operacijos. Viso jau netekau 13Kg. Jauciuosi liuks. Klausete del maisto- tai menesi galima buvo valgyti tik trinta maista, bet jeigu atvirai man realiai isejo taip maitintis tik kokias 2 savaites. Dabar tiesiog valgau po labai nedaug ir labai smulkiai viska sukramtau. Maisto isties telpa labai mazai...nes kai grizau i darba, tai realiai ten tikrai be sansu kazka blenderiuoti ir pan...na bet as nesakau kad nereikia laikytis gyd. nurodymu... Del privacios palatos tai nieko is anksto nesitariau, tik kai atvaziavau jau operuotis pasakiau kad noresiu privacios. Pradzioj nuvede i bendra...bet paskui vistik issiprasiau vienutes- aciu dievui...nes man tikrai butu nekas buve bendroj...gal dar su jaunom panelem nieko, bet ten kur nuvede pradzioj tai vaizdas tikrai nekoks buvo...viena moteriske ryskiai gerianti, smarve baisiausia:( o patalpa tokia mazute...ir tulikas neaisku kur. Vienuteje turi ir savo tualeta ir net dusa, televizoriu(kurio neziurejau- ne s 48val miegojau). As pati is Vilniaus tai namo parvaziavau pati, nes nebuvo kitos iseities. Bet seip jeigu dar karta tektu operuotis tai tikrai susiorganizuociau taip kad vyras paimtu...nes pirma savaite tikrai buna silpna ir negera ir vairuot sunku buvo toki kelia:) Kulka kaip Jums sekasi? kaip maistas? kaip svoris krenta? Sekmes visoms (f)
jo del palatos tai ziurint su kuo papuoli, po op gulejau su senyva moteriske, bet nieko ji irgi daznai miegojo tad netrukde, kita diena ja paleido, i jos vieta atveze mano likimo drauge, tad siek tiek buvo ir apie ka pasneketi tulikas buvo tikrai toli as ejau, nors sesutes sake akd geriau nevaikscioti, visada galima jas issikviesti ir paduos basona. bet as vien del saves galva pravedinti ejau.
Sveikutės,
esu po operacijos jau 1,5 metų, aišku dabar svoris apstojęs, o orint daugiau numesti reikia laikytis labai ką į burną dedu...
O šiaip po operacijos man buvo kaip diena taip -1 kg. čia turbūt priklauso nuo to koks ūgis ir svoris...
bet manyčiau -13 ... gal mažokai?
QUOTE(Bludija @ 2014 02 11, 00:03)
Labukas;)
Penktadieni vaziuosiu pas Malecka konsultacijai. Bus lygiai menuo po operacijos. Viso jau netekau 13Kg. Jauciuosi liuks.
Klausete del maisto- tai menesi galima buvo valgyti tik trinta maista, bet jeigu atvirai man realiai isejo taip maitintis tik kokias 2 savaites. Dabar tiesiog valgau po labai nedaug ir labai smulkiai viska sukramtau. Maisto isties telpa labai mazai...nes kai grizau i darba, tai realiai ten tikrai be sansu kazka blenderiuoti ir pan...na bet as nesakau kad nereikia laikytis gyd. nurodymu...
Del privacios palatos tai nieko is anksto nesitariau, tik kai atvaziavau jau operuotis pasakiau kad noresiu privacios. Pradzioj nuvede i bendra...bet paskui vistik issiprasiau vienutes- aciu dievui...nes man tikrai butu nekas buve bendroj...gal dar su jaunom panelem nieko, bet ten kur nuvede pradzioj tai vaizdas tikrai nekoks buvo...viena moteriske ryskiai gerianti, smarve baisiausia:( o patalpa tokia mazute...ir tulikas neaisku kur. Vienuteje turi ir savo tualeta ir net dusa, televizoriu(kurio neziurejau- ne s 48val miegojau).
As pati is Vilniaus tai namo parvaziavau pati, nes nebuvo kitos iseities. Bet seip jeigu dar karta tektu operuotis tai tikrai susiorganizuociau taip kad vyras paimtu...nes pirma savaite tikrai buna silpna ir negera ir vairuot sunku buvo toki kelia:)
Kulka kaip Jums sekasi? kaip maistas? kaip svoris krenta?
Sekmes visoms (f)
13kg mazokai per menesi?:-) na net ir nezinau ka pasakyt....man tai lb didelis skaicius. Aisku jeigu pries operacija svoris jusu buvo 200 tai gal ir normalu po 1kg per diena numesti. Sekmes
13kg mazokai per menesi?:-) na net ir nezinau ka pasakyt....man tai lb didelis skaicius. Aisku jeigu pries operacija svoris jusu buvo 200 tai gal ir normalu po 1kg per diena numesti.
Sekmes
13kg per menesi yra labai daug. Juk svarbu,kad jie nukris, o per greitai netekus kg ligos paskui visokios.Viena is ju,greiciausiai puolanti,tulzies akmenys Papildyta:
QUOTE(indriux @ 2014 02 13, 14:12)
Sveikutės,
esu po operacijos jau 1,5 metų, aišku dabar svoris apstojęs, o orint daugiau numesti reikia laikytis labai ką į burną dedu...
O šiaip po operacijos man buvo kaip diena taip -1 kg. čia turbūt priklauso nuo to koks ūgis ir svoris...
bet manyčiau -13 ... gal mažokai?