QUOTE(burbulliukas @ 2013 12 26, 23:40)
Sveika,
As labai labai atsiprasau uz klausima, bet ar tikrai neimanoma kazkaip kitaip susiimti, kad neprireiktu kitu chirurginiu isikisimu???
Gal galiu paklausti kiek buvote numetus ir kiek ataugo? Nejaugi per tuos metus neįmanoma pakeisti savo gyvenimo budo taip, kad tiek organizmas, tiek smegenys priprastu prie nauju valgymo iprociu?
Gal as kai ko nesuprantu, man dar tik puse metu po op, pradejau sportuoti. Kitaip kol kas neisivaizduoju, kad galėčiau vėl nesveikai ir daug valgyti. Kol kas net ir nekilo noras valgyti pvz saldumynų. Po vieno bandymo; daugiau nebesinori
Bet gal cia dėlto, kad as su sunkiomis komplikacijomis po operacijos. Tai tikrai atrodo, kad po tokiu isgyvenimu nebesinori gryzti prie seno gyvenimo budo
tik neimkit i burna saldumynu kol tikrai nebus butina, nu nezinau kaip pasakyti, bet jau gal net mirsite del ju, as saldumynu nenorejau pusemeti, nekaltai paemiau 1 rafaelo ir viskas siandien negaliu be ju, na man is vis idomiai, as nuo 155 numeciau iki 97 , cia per metus ir 2 menesius, dar tam tarpe turejau tulzies pusles operacija, Paskui 3 metus taip ir laikesi tie 97-100 kg, tai pakyla tai nukrenta, na o ketvirtais metais kai pradejo augti tai maciau 100, 105, 108, 110 o dabar jau 115 ir atrodo nevalgau kazkaip kitaip, na gal daugiau nes nejauciu sotumo visai, man nuo pat pradziu nebuvo jokiu dempingu, jokiu blogumu, operacija kaip ir pavyko gerai as taip skaitau, bet pradejo augti svoris , dabar esu 5.5 metu po operacijos, na pas mane visiskai neveikia skydliauke- geriu didele doze l-tiroksino kasdien, sportuot negaliu nes turiu 3 isvarzas, na nebent eiti daugiau gal, va judu tai nedaug taip sakant, bet man klubus skauda, tirpsta viskas....bandziau dietintis bet neiseina, negaliu pakesti to amzino alkio, dabar mano vyras po glamzimo operacijos tai as jo klausiu- kaip jautiesi pavalges, sako sotus, stovi net gerklej, o man sito nera, man kiaurai nubega i zarnyna ir po 20 min vel alkana, bet alkis man eina is galvos, man skarandzio srity neskauda nieko, netraukia, visiskja nejautra, bet jei bunu nevalgius 5 val kokias, na yra taip buve kad negalejau i burna nieko paimtio tai namo gryzdavau visa purciausi, krenta labai cukrus tuo metu, pripazino atvirkstini diabeta, kai nekyla cukrus pavalgius, bet krenta... na kazkaip apsiverte visas organizmas, as nezinau ar man pades ta operacija, as ziedo tai tikrai nenoriu ir jau neturiu pinivgu tam, padalinti jau neliko ka, nebent sumazinti, uzsiuti ta pati skrandi kuris gal but prasitampe, bet niekas jo neziurejo, nes paprastas daktaras poliklinikoj nelabai zino kaip turi buti, o pasts Maleckas niekada neziurejo, betn zadejo po nauju metu tai padaryti, tai rytoj bandysiu eiti kartu su vyru, jam menesis po op, na as eilini karta vel eisiu, nes ejau pas jo dietologe, na NETURIU VALIOS, bet manau nei viena neturi kuri operuojasi, jei turetu nebutu ten eiles, deja tokia realybe ir stebuklu nera, labai daug pazystu operuotu po padalinimo kuriom ataugi ir tik vienetai kuriom neatauga, nors profesorius sako, kad 4 procentai numesto svorio jei atauga tai yra normalu pagal darytus tyrimus, taip, reikia sportuoti, reikia neesti, na... reikia negyventi, man jau trugdo tie 18 kg, nors anksciau ATRODO NEJAUCIAU JU KOL BUVO 120 PAJAUCIAU KAI 145 PRASIDEJO, TADA JAU NEPAEJAU VISA TA ZODZOIO PRASME IR NEBUVO KITOS ISEITIES KAIP MOKET PINIGUS IR OPERUOTIS. labai daug galima prirasyti, dabar sakau... klausykit daktaro po operacijos, neskubekit valgyti tikro maisto, kuo ilgiau buti ant koseliu nors ir labai bloga nuo ju nes dabar ant ju gryzsti man jau labai sunku, na as negaliu, vyrui viriau, jam puodeli 250 gr, sau 3 samcius pyliau, skanu, nieko nesakau, bet matmenys ne tie ka galima supilti i skrandi, na po padalijimo to skrandzio kaip ir nelieka, ten zarnynas dirba , cia truputi as net dabar nesuprantu nuo ko tai priklauso, gal per stora ta plonoji zarna kur man taip greitai subega, bet tikrai nesigailiu kad operavausi, dar gulsiu jei tik galima bus ka pataisyti, jei ne tai ne, nezinau tada ka darysiu, nezinau, as jau nuo pirmu pakilusiu kilogramu daktarui neduodu ramybes vis apie save primindama bet jis na siaip lengvai pazadejo po nauju metu paziureti ir mane, na tai as ir eisiu, tik ydomu ar yra dar tokiu kaip as?