Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio mažinimo operacija II dalis

QUOTE(Saulute25 @ 2013 12 23, 12:27)
laba dienele. Na stai uzsirasiau ir as konsultacijai pas Malecka. Pradedu bijoti, bet ziuresim ka papasakos, ka pasiulys.

KUKLA papasakokit kaip jauciates po operacijos? kiek besuvalgot maisto?

zinoma smagu butu ir is kitu isgirsti kaip gyvenate smile.gif

Kai as vaziavau i konsultacija irgi labai bijojau. Bet bijojau,kad isgirsiu kazka baiaus ir apsigalvosiu..Bet noras buvo didesnis nei baime wink.gif Taip,kad nusiteik,ir pasiruosk klausimukus. As tiek ju daug turejau,bet atvykus visus pamirsau smile.gif Gydytojas pats paskui klausinejo,ar nenoreciau to ir to suzinoti lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mergeles, man labai idomu butu suzinoti apie glamzima... na as pati esu po padalinimo bet jau 6-ti metai ir ataugau svorio gerokai labai, gal kuri pasidare po padalinimo, tai yra apylankos dar ka nors? aciu, ryto einu pas Malecka, galvoju gal kalbes apie gufravima, nes nezinau ka dar daryti, ziedo tai nenoriu... parasykit kas ka kur nors ka nors girdejote, aciu.
Siaip apie glamzyma tai zinau nes pries menesi vyrui padare, bet kaip ir vyras, na nukrito 10 kilu, rytoj eina kaip po menesio konsultacijai, bet valgyt nori kaip arklys ir valgo... nezinau kuom pasibaigs, nekris tas svoris taip lengvai nes tie 10 nukrito per pirmas 14 dieno, paskui nieko... o man paciai reikia kazka daryti, todel ir klausiu, gal yra jau po dvigubos operacijos kas nors, labai noreciau kad atsilieptu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ***nora***: 26 gruodžio 2013 - 18:04
QUOTE(***nora*** @ 2013 12 26, 19:01)
Sveikos mergeles, man labai idomu butu suzinoti apie glamzima...

Sveika,
As labai labai atsiprasau uz klausima, bet ar tikrai neimanoma kazkaip kitaip susiimti, kad neprireiktu kitu chirurginiu isikisimu??? g.gif Gal galiu paklausti kiek buvote numetus ir kiek ataugo? Nejaugi per tuos metus neįmanoma pakeisti savo gyvenimo budo taip, kad tiek organizmas, tiek smegenys priprastu prie nauju valgymo iprociu?
Gal as kai ko nesuprantu, man dar tik puse metu po op, pradejau sportuoti. Kitaip kol kas neisivaizduoju, kad galėčiau vėl nesveikai ir daug valgyti. Kol kas net ir nekilo noras valgyti pvz saldumynų. Po vieno bandymo; daugiau nebesinori blush2.gif Bet gal cia dėlto, kad as su sunkiomis komplikacijomis po operacijos. Tai tikrai atrodo, kad po tokiu isgyvenimu nebesinori gryzti prie seno gyvenimo budo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbulliukas @ 2013 12 26, 23:40)
Sveika,
As labai labai atsiprasau uz klausima, bet ar tikrai neimanoma kazkaip kitaip susiimti, kad neprireiktu kitu chirurginiu isikisimu??? g.gif  Gal galiu paklausti kiek buvote numetus ir kiek ataugo? Nejaugi per tuos metus neįmanoma pakeisti savo gyvenimo budo taip, kad tiek organizmas, tiek smegenys priprastu prie nauju valgymo iprociu?
Gal as kai ko nesuprantu, man dar tik puse metu po op, pradejau sportuoti. Kitaip kol kas neisivaizduoju, kad galėčiau vėl nesveikai ir daug valgyti.  Kol kas net ir nekilo noras valgyti pvz saldumynų.  Po vieno bandymo; daugiau nebesinori blush2.gif  Bet gal cia dėlto, kad as su sunkiomis komplikacijomis po operacijos. Tai tikrai atrodo, kad po tokiu isgyvenimu nebesinori gryzti prie seno gyvenimo budo 4u.gif

tik neimkit i burna saldumynu kol tikrai nebus butina, nu nezinau kaip pasakyti, bet jau gal net mirsite del ju, as saldumynu nenorejau pusemeti, nekaltai paemiau 1 rafaelo ir viskas siandien negaliu be ju, na man is vis idomiai, as nuo 155 numeciau iki 97 , cia per metus ir 2 menesius, dar tam tarpe turejau tulzies pusles operacija, Paskui 3 metus taip ir laikesi tie 97-100 kg, tai pakyla tai nukrenta, na o ketvirtais metais kai pradejo augti tai maciau 100, 105, 108, 110 o dabar jau 115 ir atrodo nevalgau kazkaip kitaip, na gal daugiau nes nejauciu sotumo visai, man nuo pat pradziu nebuvo jokiu dempingu, jokiu blogumu, operacija kaip ir pavyko gerai as taip skaitau, bet pradejo augti svoris , dabar esu 5.5 metu po operacijos, na pas mane visiskai neveikia skydliauke- geriu didele doze l-tiroksino kasdien, sportuot negaliu nes turiu 3 isvarzas, na nebent eiti daugiau gal, va judu tai nedaug taip sakant, bet man klubus skauda, tirpsta viskas....bandziau dietintis bet neiseina, negaliu pakesti to amzino alkio, dabar mano vyras po glamzimo operacijos tai as jo klausiu- kaip jautiesi pavalges, sako sotus, stovi net gerklej, o man sito nera, man kiaurai nubega i zarnyna ir po 20 min vel alkana, bet alkis man eina is galvos, man skarandzio srity neskauda nieko, netraukia, visiskja nejautra, bet jei bunu nevalgius 5 val kokias, na yra taip buve kad negalejau i burna nieko paimtio tai namo gryzdavau visa purciausi, krenta labai cukrus tuo metu, pripazino atvirkstini diabeta, kai nekyla cukrus pavalgius, bet krenta... na kazkaip apsiverte visas organizmas, as nezinau ar man pades ta operacija, as ziedo tai tikrai nenoriu ir jau neturiu pinivgu tam, padalinti jau neliko ka, nebent sumazinti, uzsiuti ta pati skrandi kuris gal but prasitampe, bet niekas jo neziurejo, nes paprastas daktaras poliklinikoj nelabai zino kaip turi buti, o pasts Maleckas niekada neziurejo, betn zadejo po nauju metu tai padaryti, tai rytoj bandysiu eiti kartu su vyru, jam menesis po op, na as eilini karta vel eisiu, nes ejau pas jo dietologe, na NETURIU VALIOS, bet manau nei viena neturi kuri operuojasi, jei turetu nebutu ten eiles, deja tokia realybe ir stebuklu nera, labai daug pazystu operuotu po padalinimo kuriom ataugi ir tik vienetai kuriom neatauga, nors profesorius sako, kad 4 procentai numesto svorio jei atauga tai yra normalu pagal darytus tyrimus, taip, reikia sportuoti, reikia neesti, na... reikia negyventi, man jau trugdo tie 18 kg, nors anksciau ATRODO NEJAUCIAU JU KOL BUVO 120 PAJAUCIAU KAI 145 PRASIDEJO, TADA JAU NEPAEJAU VISA TA ZODZOIO PRASME IR NEBUVO KITOS ISEITIES KAIP MOKET PINIGUS IR OPERUOTIS. labai daug galima prirasyti, dabar sakau... klausykit daktaro po operacijos, neskubekit valgyti tikro maisto, kuo ilgiau buti ant koseliu nors ir labai bloga nuo ju nes dabar ant ju gryzsti man jau labai sunku, na as negaliu, vyrui viriau, jam puodeli 250 gr, sau 3 samcius pyliau, skanu, nieko nesakau, bet matmenys ne tie ka galima supilti i skrandi, na po padalijimo to skrandzio kaip ir nelieka, ten zarnynas dirba , cia truputi as net dabar nesuprantu nuo ko tai priklauso, gal per stora ta plonoji zarna kur man taip greitai subega, bet tikrai nesigailiu kad operavausi, dar gulsiu jei tik galima bus ka pataisyti, jei ne tai ne, nezinau tada ka darysiu, nezinau, as jau nuo pirmu pakilusiu kilogramu daktarui neduodu ramybes vis apie save primindama bet jis na siaip lengvai pazadejo po nauju metu paziureti ir mane, na tai as ir eisiu, tik ydomu ar yra dar tokiu kaip as?
Atsakyti
Atsikeliau ir susimasciau, tikrai bijau operacijos dar vienos, dar vieno plauku slinkimo, jau ju ir taip nelike doh.gif ant siuntimo prasyta kad kmi 38 o istikryju , na pagal inteneta 42.8,,, nemaciau kai daktare rase, nesuprantu jau nieko si ryta ir dar, bent jau man tai labai atmintis pablogejo, nezinau kuom cia sieti ar su amzium ar su operacijom
Atsakyti
Na gryzau, zmoniu daug, pirmoku daug, na turiu uomeny operacijai pirmoku net 10 lauke paskaitos, apylanka mokama dar.... uzlankstymas nemokamas dar... o asmeniskai man pirmadieni darys pats profesorius maleckas tyrimus, ziures rentgenu, jei reikes kis slanga kame ten reikalas pas mane, kodel kiaurai ten maistas eina, operuot nelabai skuba...
Atsakyti
QUOTE(***nora*** @ 2013 12 27, 00:18)
tik neimkit i burna saldumynu

Hm...labai sudetinga jusu situacija...Ir tikrai nemazai buvote numetusi..gal tikrai del valios stokos viskas taip? Juk numesti per siek tiek daugiau nei metus beveik 60kg yra labai daug!!! Bet matyt visi kiti negalavimai,kuriuos isvardinote daro irgi savo. Ypac psichologiskai.

Nezinau ar mano gydytojas noredamas mane pagasdinti pripasakojo man visokiu baisybiu prie operacija,ar faktais remesi,bet kol kas man viskas veikia smile.gif Tiek smegenyse,tiek organizme. As saldumynu ne tik kad nenoriu,bet kaip ir minejau,suvalgius aguonos saldaini viena,galvojau mirsiu. Tik nezinau,ar cia taip apti apylankos operacija veikia,ar pasamoneje baime islikusi,kad tik vel ko blogo nenutiktu,ar tai tik isikalimas sau i galva. Tai tiesiog net ir negalvoju apie tai. Kas liecia maisto kiekius,as daugiau nei 250-300 negaliu suvalgyti nei pro kur schmoll.gif Ziurint aisku dar ko, jei kokia sriuba,tai 300,jei salotos,250, jei kokia mesa,tai tik koki 100-150. Aisku,nezinau kaip bus man po keliu metu. Bet kol kas viskas man labai tinka ir patinka. Kadangi pilvo raumenys irgi baigia sugyti,gavau palaimininma nuo sausio sportuoti. Laukiu nesulaukiu kada iseisiu ant begimo takelio,i zumna wub.gif Kol nesustorejau,sportuoti labai megau,paskui nei fiziskai,nei emociskai negalejau prisiruosti...

Paskaiciusi Jusu komentara, dar karta isitikinau,kad operacija,tai tik pagalba ateiti i teisinga kelia ir pagalba pradziai. O toliau jau viskas nuo musu paciu priklauso 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbulliukas @ 2013 12 27, 19:59)
Paskaiciusi Jusu komentara, dar karta isitikinau,kad operacija,tai tik pagalba ateiti i teisinga kelia ir pagalba pradziai. O toliau jau viskas nuo musu paciu priklauso  4u.gif

Saunuole jus- laikykites taip ir toliau, o siandien buvo atejusi moteriske is Jonavos kuri per metus numete 80 kg, gruodzio 4 jai metai buvo po apylankos, tai sake jaucia alki visada bet valios pastangom nes turi tiksla sverti 65 kg o svere 165 nevalgo, sriubos tik skistima suvalgo ir t.t bet jai labai blogi tyrimai, baltymu labai truksta tai gavo pylos nuo dietologes, buvo labai idomu pasikalbeti su ja... o dabar del saldumynu, mano viena kolege , kolege operacijos prasme po siai dienai jau 6 metai jai lapkriti man rodos suejo po operacijos negali saldumynu valgyti, jai tie vadinami dempingai puola, cia labai individualiai yra kiekvienam zmogiukui, laikykites, kiek galit, nes pradzioj lengviausia, paskui kai nuleidi rankas ar jau euforijos pagautas paleidi vadzias ar gyvenimo nesklandumai pakerta sparnus- blogai baigiasi, man euforija po metu buvo kai as sveriau 97 kg. atrodo ant sparnu skraidziau ir galvojau kad taip visada bus, bet deja, na mano ir metai savo daro nes nesu jauna, o i senatve ir siaip storejama yra, taigi tikiuosi gauti dar pagalba nes labai noriu buti liekna, aisku taip nebus bet nors tie 97 tesugryzta ir siandien profesorius labai geranoriskai istiese vel ranka i tyrimus ir nustatyma kas cia man darosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ***nora***: 27 gruodžio 2013 - 22:45
sveikutes. Kadngi ir as esu tokia silpnavale, sakiau bandysiu prasytis ant apylankos, nes maziau vietos lieka. as ir pati is jonavos, matot niekas apie operacijas nesneka todel grazu ziuret kaip zmones liekneja " savo pastangom" o cia atejus suzinai kad galbut visai nesavo, o operacijos pagalba biggrin.gif nu aisku ir as busiu viena is tu kurios siek tiek slapukaus, bent jau nuo nemazystamu tai tikrai...
Atsakyti
Sveika Saulute25, as jau seniai tiem kas man aiskina kaip suliekneti o patys numete kiek tai kilogramu, na atsiranda jau ir gimines rate tokiu, tai pirmiausia pasakau--- parodyk pilva -- ir ka??? pas 2 buvo po 5 skylutes, tai sakau zino ka, brangiejo, sitaip ir as sulieknejau..... as tai neslepiu nuo niekieno kad operavausi, ir dabar vyra prikalbinau tai nemokamai operacijai, jam jau padaryta, sausio gale vyro sesuo operuosis irgio sulankstyma skrandzio darys..... as nesigailiu nei minutei kad dariausi, kad ataugo aisku kalta pati nes neturiu valios, bet kaip sakau technolohgijos eina i prieki ir as pabusiu tuo triusiu kuri pasiduos naujovem jei tik tokiu bus.... o dieve... pagavau operaciju kaifa pasirodo..... doh.gif perskaiciau ka parasiau ir isigandau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(***nora*** @ 2013 12 28, 15:19)
Sveika Saulute25, as jau seniai tiem kas man aiskina kaip suliekneti o patys numete kiek tai kilogramu, na atsiranda jau ir gimines rate tokiu, tai pirmiausia pasakau--- parodyk pilva -- ir ka??? pas 2 buvo po 5 skylutes, tai sakau zino ka, brangiejo, sitaip ir as sulieknejau..... as tai neslepiu nuo niekieno kad operavausi, ir dabar vyra prikalbinau tai nemokamai operacijai, jam jau padaryta, sausio gale vyro sesuo operuosis irgio sulankstyma skrandzio darys..... as nesigailiu nei minutei kad dariausi, kad ataugo aisku kalta pati nes neturiu valios, bet kaip sakau technolohgijos eina i prieki ir as pabusiu tuo triusiu kuri pasiduos naujovem jei tik tokiu bus.... o dieve... pagavau operaciju kaifa pasirodo..... doh.gif perskaiciau ka parasiau ir isigandau  lotuliukas.gif

Tie kurie slepiasi, meluoja patys sau. Man pradzioje irgi buvo geda, nes visada atrode, kad tik bevaliai darosi operacijas. O paskui prisipazinau pati sau, kad as ir buvau BEVALE wink.gif Beto, pas mane didziulis randas nuo krutines iki bambos, tai nepasislepsi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbulliukas @ 2013 12 28, 15:40)
Beto, pas mane didziulis randas nuo krutines iki bambos, tai nepasislepsi  4u.gif

oi, o kas jum nutiko kad pjuvi dare, aisku gal kaip sako negerai kalbeti apie -, bet tikrai yra ju ir ne tik +, bet ir daktaras ispeja apie visokias komplikacijas, dziaugiuosi kad jus sveikstat, nes siaip tai skylutes labai greitai uzgyja , na pjuvis lieka pjuviu, daugiau kantrybes, laiko ir prieziuros reikia.
Atsakyti