Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio mažinimo operacija II dalis

QUOTE(burbulliukas @ 2013 09 05, 01:16)
Tu kaip suprantu nelabai susipazinusi su sia operacija smile.gif Daug valgyti neimanoma. Kai skrandis 200-300ml dydzio! Cia aisku,reiketu paklausti tu kas jau keli metai operacija pasidare, gal jis issitampo biggrin.gif  Kaloriju neskaiciuoju. Bet suvalgau laabai mazai. Dar ir nepriima organizmas daug ko,tai kol atsirenki ka galima ir ko ne.

dėl susipažinimo-taip wink.gif , bet va būna istorijų, kai pasidaro operacijas ir vistiek nelieknėja, gali valgyt normaliai, paskui pyksta, kad po operacijos ir nelieknėju...vieną asmenį tikrai žinau, bet galvoju, gal tik pašnekėjo, kad pasidarė operaciją g.gif
o kai suvalgai mažai, tai nebūna silpna? nes kai pvz dietos laikomės būna ir silpna, ir plaukai paslenka, ir pan...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 05 rugsėjo 2013 - 00:24
QUOTE(xiuke @ 2013 09 05, 00:23)
dėl susipažinimo-taip wink.gif , bet va būna istorijų, kai pasidaro operacijas ir vistiek nelieknėja, gali valgyt normaliai, paskui pyksta, kad po operacijos ir nelieknėju...vieną asmenį tikrai žinau, bet galvoju, gal tik pašnekėjo, kad pasidarė operaciją g.gif
o kai suvalgai mažai, tai nebūna silpna? nes kai pvz dietos laikomės būna ir silpna, ir plaukai paslenka, ir pan...

Kaip minėjau prieš kelias dienas - pvz. aš jau daugiau valgau, nei pirmais mėnesiais. Būna ir prisivalgai, būna ir tų tokių atvejų "noriu valgyt, bet nzn ko...", kartais visą dieną nieko nesinori smile.gif Tada gal kažkiek silpna, bet žiūrint ką užkandai... Jei baltyminį maistą, tai gerai viskas, jei kokių vaisių tik - tai silpniau.
burbulliukas, o tu apykankos op dareisi ar žiedą dėjai?
Dėl apsivalgymo, tai kaip mums sakė gydytojas - labai norint gali ir per šiaudelį prisivalgyti...
Beje, ne visiems yra bloga nuo saldaus ar riebaus maisto... Tai vėl didelė tikimybė vėl priaugti svorio ateityje.

Tie kas keikia šią operaciją - kiek man teko susidurti, yra tokie, kur sukūdo, bet po keletos metų vėl pradėjo storėti! Bet jei grįžo seni įpročiai, grįžta ir svoris... Po operacijos tikrai visi be išimties valgo po mažai, visai kitaip pradeda jausti kiekvieną kąsnį, bet jei to neišlaiko, tai nieko jau nepadarysi...
Atsakyti
QUOTE(eta_lna @ 2013 09 05, 19:55)

burbulliukas, o tu apykankos op dareisi ar žiedą dėjai?

As apylankos operacija dariausi.
Man viskas dar labai sviezia. Ir bent jau db as neisivaizduoju kaip galima persivalgyti,jei suvalgius maza kieki maisto ,pvz puse desreles ir agurkeli,as jau apsivalgiusi jauciuosi. Bet gal del to,kad mazai laiko praejo. Pvz saldumynu is viso negaliu...man toks blogumas buna vos tik sulciu saldesniu atsigerus,tai neisivaizuoju,kas butu jai savo megstamiausiu "Aguonos" saldainiu uzvalgyciau smile.gif

Kas liecia silpnuma,tai kai nevalgau,jo visai nejauciu. Mat vis ka nors gurksnoju,skrandis uzsipildo. Plaukai slenka nerealiai...Bet as tris narkozes istveriau,tai matyt dar tas prisidejo...Tikiu,kad su laiku viskas susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbulliukas @ 2013 09 05, 19:23)
As apylankos operacija dariausi.
Man viskas dar labai sviezia. Ir bent jau db as neisivaizduoju kaip galima persivalgyti,jei suvalgius maza kieki maisto ,pvz puse desreles ir agurkeli,as jau apsivalgiusi jauciuosi. Bet gal del to,kad mazai laiko praejo. Pvz saldumynu is viso negaliu...man toks blogumas buna vos tik sulciu saldesniu atsigerus,tai neisivaizuoju,kas butu jai savo megstamiausiu "Aguonos" saldainiu uzvalgyciau smile.gif

Kas liecia silpnuma,tai kai nevalgau,jo visai nejauciu. Mat vis ka nors gurksnoju,skrandis uzsipildo. Plaukai slenka nerealiai...Bet as tris narkozes istveriau,tai matyt dar tas prisidejo...Tikiu,kad su laiku viskas susitvarkys  4u.gif

Plaukai man vis dar slenka... Po trijų mėnesių kai pradėjo, galvojau visi nukris...
O saldainio viso negaliu dar dabar suvalgyti, o va ledus nesnai tik pradėjau valgyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eta_lna @ 2013 09 05, 21:07)
Plaukai man vis dar slenka... Po trijų mėnesių kai pradėjo, galvojau visi nukris...
O saldainio viso negaliu dar dabar suvalgyti, o va ledus nesnai tik pradėjau valgyti smile.gif

Na, as galiu valgyti tuos saldytu sulciu ledus. Ir tai tik kur be jokiu dazykliu ir koncervantu smile.gif Tai labiau kaip atsigerimas gaunasi.

Na,kai pamesu visa savo geri,gal tada kazka ir paragausiu. Db dar baime tokia yra apskritai valgyti,nes atrodo,kad nuo visko bus bloga...Cia psichologiskai matyt
Atsakyti
sveikos mergyte, nu ka pirmas zingsnis zengtas buvau pas Malecka...Patarimas einant pirma karta registruotis.... rinkites laika apie 11-12val.... vis tiek niekas anksciau nepriims...buna apie 12val bendra paskaita papasakojama apie oeracijos budus kokie + ir - visu operaciju...po to i kabineta pas gyd. ten paklausia kokia operacija renkiesi jei kyla kazkokiu klausimu atsako ir klausia kada nori...duoda tyrimu lapa ir pasimatyma paskiria operacijos diena... Gyd. labai malonus.... tai tiek ispudziu is siandienos susitikimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga_Spa @ 2013 09 06, 19:57)
sveikos mergyte, nu ka pirmas zingsnis zengtas buvau pas Malecka...

skaitau sią temą ir baltai pavydžiu... 4u.gif kiek sveri? kox ūgis? siuntimas būtinas registracijai? ką šeimos gyd įrašo? kokiam gyd?
Atsakyti
QUOTE(Inga_Spa @ 2013 09 06, 18:57)
sveikos mergyte, nu ka pirmas zingsnis zengtas buvau pas Malecka...Patarimas einant pirma karta registruotis.... rinkites laika apie 11-12val.... vis tiek niekas anksciau nepriims...buna apie 12val bendra paskaita papasakojama apie oeracijos budus kokie  + ir -  visu operaciju...po to i kabineta pas gyd. ten paklausia kokia operacija renkiesi jei kyla kazkokiu klausimu atsako ir klausia kada nori...duoda tyrimu lapa ir pasimatyma paskiria operacijos diena... Gyd. labai malonus.... tai tiek ispudziu is siandienos susitikimo smile.gif

Mane taip pat Maleckas turejo operuoti. Lb malonus gydytojas. Deja,man neisejo susiderinti savo gryzimo su jo darbo,ir atostogu grafiku. Bet rekomendavo savo kolega,nuostabu gydytoja. O ir tyrymu daug nereikejo darytis,nes dariausi viska labai eksprontu ax.gif Teko tik ryti zarna ir kraujo pilna tyrima padare. I LT gryzau pirmadieni, antradieni padare tyrymus,treciadieni isoperavo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(xiuke @ 2013 09 06, 19:35)
skaitau sią temą ir baltai pavydžiu... 4u.gif kiek sveri? kox ūgis? siuntimas būtinas registracijai? ką šeimos gyd įrašo? kokiam gyd?

Registracija butina tik tam,kad jie laiko tau rastu. Gydytojai,o ypac Maleckas,yra be proto uzimti. Pvz Maleckas dirba ir Svedijoje,todel jo daznai nebuna. O kai jau buna,tai eiles stovi operuotis smile.gif
Malecka susiradau per interneta. Jam parasiau ir susirasynejomes emailais. Tada dave savo tlf nr ir konsultacija vyko telefonu. Taip pat ir su mane operavusiu docentu.
Siuntimo jokio nereikejo. Pati del visko susitariau. Pasake kaina ( man reikejo moketi uz viska,nes neturiu PDS) ir viskas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(burbulliukas @ 2013 09 06, 23:24)

Siuntimo jokio nereikejo. Pati del visko susitariau. Pasake kaina ( man reikejo moketi uz viska,nes neturiu PDS) ir viskas  ax.gif

tai vat, Jūms nebūtinas siuntimas, nes neturit PDS, o šiaip juk jis reikalingas...
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 09 07, 00:19)
tai vat, Jūms nebūtinas siuntimas, nes neturit PDS, o šiaip juk jis reikalingas...

Jis visai nereikalingas. Kai tariausi del konsultacijos dar buvau drausta. Esu girdejusi,jog su siuntimu uz konsultacija moketi nereikia. Nors as ir taip uz ja nemokejau. Siaip, jei laikytis visu taisykliu,reikalinga psichologo ir endokrinologo konsultacija dar. Bet as nei tos,nei tos nepraejau. Nes kaip ir minejau viskas daroma buvo skubos tvarka.
Dar esu skaiciusi,kad pvz Klaipedoje be siuntimo nepriima. O cia as tariausi asmeniskai su paciais profesoriumi ir docentu. Ir pats Maleckas mane patikino,jog nereikia jokiu siuntimu.Ypatingai,jei KMI toks kai jau galima operuot. Juk mes patys pasirenkam norim ar nenorim.
Tiesa, siuntimus kartais duoda,kai jau kritiniai atvejai,tada kaip man aiskino,nereikia net uz irankius moketi (5000lt). Jei nustatoma,jog zmogui reikalinga sita operacija,tai zmogus yra siunciamas gydymui,siuo atveju operacijai ir tokiu atveju,arba pilnai,arba dalinai,apmoka viska valstybe. Bet cia reti atvejai
Atsakyti
QUOTE(burbulliukas @ 2013 09 07, 01:11)
Dar esu skaiciusi,kad pvz Klaipedoje be siuntimo nepriima.

Klaipėdoje, kiek žinau, vienas geriausių chirurgų, turinčių didžiausią patirtį tokiose operacijose, yra gydytojas Kaselis. Tai jis priima ir konsultuoja tik privačioje klinikoje, kurioje jokio siuntimo nereikia, tik susimokėti už konsultaciją. Gal yra kas pasidarę operaciją Klaipėdoje? 4u.gif
Atsakyti
merginos o ka manot apie tuos kokteiliukus kur reikia gerti?... tik nesupykit bet man tai rekalmne kompanija labiau... reikia numesti svorio tai tada reik prisilaikyti juk imanoma o tie kokteiliukai s... galima pabandymui pradziai dviem valgymam nemokamai atsiuncia ir paziureti ar isgersi ir islaikysi tiek...nemanau kad neoperuos jei tu kokteiliuku ir negersi...svarbu iki operacijos neuzsivirinti +kg
Papildyta:
o beje burbuliuke tu minejai kad turejai komplikacija...tai jei tu be draudimo ir 1 men pragulejai tai suma turejo buti nemaza.....ar tau kazkaip kompensavo kazkas?
Atsakyti