QUOTE(burbulliukas @ 2013 09 02, 10:44)
Aciu
Na,kadangi operacija buvo su komplikacijomis,tai ilga laika negalejau nei valgyti,nei gerti...Db praejus beveik dviems menesiams po operacijos, valgyti galiu viska. Taciau daznai buna,kad maistas,ar net skysciai uzstringa. Net nemoku paaiskinti,uzstringa trumpam laikui,bet buna ziauriai nemalonu. Nors tikrai sukramtau smulkiai. Kadangi po kilusiu komplikacijus,menesi praleidau ligoninej, ilga laika negalejau valgyti visai nieko. Ir vos tik ka paragavus budavo bloga,silpna,vemdavau. Todel dar ir dabar bijau valgyti ir bandyti valgyti ivairesni maista
Dazniausiai pasitenkinu mazu sumustinuku ir kava ryte,tada kazka vel uzkandu ir daznai pastebiu,jog per diena taip nieko ir nesuvalgiau.
Mano klausimas butu,kaip daznai ir ka valgot jus?
Šiuo metu valgau viską... Aišku nuo saldaus ir riebaus būna silpna, bet jau pusvalandžio gulėti nereikia... Ar žinai, kad geriausia kai silpna - pagulėti, ir kuo tiesiau, net be pagalvės (bent jau man). Kavos turėtum atsisakyti, ji labai dirgina skrandį... Arba bent jau gerti su pienu... Sumuštinis net sveikam žmogui nerekomenduotinas...
Mano pusryčiai būna košė, kiaušinienė arba varškė. Dažnai noriu mėsos (niekada jos nereikėdavo man anksčiau), o ir būtina gauti baltyminio maisto. Dietologė sakė, kad jei nesuvalgai bent 60g baltyminio maisto, galima nusipirkti kažkokių miltelių kurie tai kompensuos. Tada nebeturėtum jausti silpnumo. Aš šiaip stengiuosi kad bent ankštinių produktų suvalgyti (ryte kaip košę, ar sriubą kai verdu be mėsos). Labai pamėgau sriubas! Tokias skystas! Dažnai žirnių ar lęšių verdu ir sutrinu, kad tas skystimas tirštesnis būtų. Tada ir sotu ir nesunku skrandžiui.
Mėsą valgau dažniausiai vieną. Šviežių daržovių ir vaisių nelabai virškina, pučia pilvą, tai suvalgau mėsytę ir tada daržoves. Nes jei kartu valgau - skrandis pyksta.
Dar atradau šaltieną! Super maistas!
Negaliu valgyti miltinių patiekalų! Kaip dietologė sakė - bereikalingas skrandžio užkišimas... Tai ir jausmas toks... 2 blynai dar dar, trys jau per daug... Pica irgi nepatinka, sunku paskui... Duoną valgau nebent vieną, bet ją perku tą tokią minkštą bet su kapotais grūdais, tik ne paprastą.
Šiaip kai dabar rašau, atrodo tiek visko kitaip valgau nei prieš tai, bet iš kitos pusės negaliu sakyti, kad nevalgau to, ką mėgstu
Saldumynam nebejaučiu potraukio, picos visokios irgi gabaliuką suvalgau, kad norą numalšinčiau, bet sunku kad nebūtų
Va tik alaus gerti nebegaliu... Jokių burbuliukų...