Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio mažinimo operacija II dalis

QUOTE(burbulliukas @ 2013 09 02, 08:37)
Vat vat. Apsisprendziau ne per diena,savaite ar menesi. Skaiciausi daug,domejausi,su profesoriumi konsultavausi. Zodziu, kiekvienas pasirenka savo kelia. As pasirinkau operacija 4u.gif

Sveika prisijungusi prie gulbių!
Kokių tau klausimų kyla? Pasakok, gal bendrai padėsim wink.gif
Aš jau 7 mėnesiai po operacijos! Išmokau kaip valgyti (nors kartais dar persistengiu), porcijos jau nebe tokios mažos (bet ir ne tokios kaip prieš op), bet rečiau valgau. Gerti jau irgi ne po gurkšnį galiu smile.gif Dingo kiti nemalonūs jausmai, arba bent tiksliai žinau nuo ko jie smile.gif Kartais dar pavalgius einu pagulėti, bet tai ne nuo persivalgymo, o nuo kokio per greit suvalgyto maisto, arba per saldaus smile.gif
Jau neturiu maždaug 35 kg! Dabar sveriu tiek, kiek kažkada buvau pasiekusi po visokių dietų! Mažiau sveriau turbūt tik paauglystėj kol dar augau aš, ir mano svoris biggrin.gif
Aišku mano svoris dar didelis, dar kokių 10-15 tikiuosi netekti. Bet jei toliau taip gražiai kris, neteksiu jų be problemų smile.gif Jausmas nuostabus! Nors neatrodau liekna, bet jaučiuosi lengva kaip pūkelis! Telpu į rūbus kurie man tiko prieš 15 metų biggrin.gif Linkiu visoms tokią euforiją patirti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eta_lna @ 2013 09 02, 10:48)
Sveika prisijungusi prie gulbių!

Aciu 4u.gif

Na,kadangi operacija buvo su komplikacijomis,tai ilga laika negalejau nei valgyti,nei gerti...Db praejus beveik dviems menesiams po operacijos, valgyti galiu viska. Taciau daznai buna,kad maistas,ar net skysciai uzstringa. Net nemoku paaiskinti,uzstringa trumpam laikui,bet buna ziauriai nemalonu. Nors tikrai sukramtau smulkiai. Kadangi po kilusiu komplikacijus,menesi praleidau ligoninej, ilga laika negalejau valgyti visai nieko. Ir vos tik ka paragavus budavo bloga,silpna,vemdavau. Todel dar ir dabar bijau valgyti ir bandyti valgyti ivairesni maista blush2.gif Dazniausiai pasitenkinu mazu sumustinuku ir kava ryte,tada kazka vel uzkandu ir daznai pastebiu,jog per diena taip nieko ir nesuvalgiau.
Mano klausimas butu,kaip daznai ir ka valgot jus?
Atsakyti
QUOTE(burbulliukas @ 2013 09 02, 10:37)
Vat vat. Apsisprendziau ne per diena,savaite ar menesi. Skaiciausi daug,domejausi,su profesoriumi konsultavausi. Zodziu, kiekvienas pasirenka savo kelia. As pasirinkau operacija 4u.gif

Rinkčiausi ir aš, bet kol kas finansiškai, tai neįmanoma, o jei kam užsimenu iš savos aplinkos, tai jiems lb juokinga pasirodo ir lb daug ale patarimų gaunu, kaip sukūsti doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 09 02, 14:28)
Rinkčiausi ir aš, bet kol kas finansiškai, tai neįmanoma, o jei kam užsimenu iš savos aplinkos, tai jiems lb juokinga pasirodo ir lb daug ale patarimų gaunu, kaip sukūsti doh.gif  biggrin.gif

Jei gyvenciau LT,matyt irgi nebuciau sukaupusi pinigeliu operacijai...O db tiesiog isleidau savo atostoginius,kuriu rankose neturejau ir sirdies del to neskauda blush2.gif As dar turejau moketi uz visas kitas paslaugas,nes neturiu PSD. Isejo nemenka sumele.
Del aplinkiniu,tai jauciausi lygiai taip pat. O ir musu seimoje is keturiu vaiku,as stambiausia. Dar sese dvyne,kuri visa gyvenima 50-55 sveria smile.gif Bet artimieji ir draugai mano pasirinkimui pritare,nes mate kaip su viskuo kovoju.
Atsakyti
QUOTE(burbulliukas @ 2013 09 02, 10:44)
Aciu 4u.gif

Na,kadangi operacija buvo su komplikacijomis,tai ilga laika negalejau nei valgyti,nei gerti...Db praejus beveik dviems menesiams po operacijos, valgyti galiu viska. Taciau daznai buna,kad maistas,ar net skysciai uzstringa. Net nemoku paaiskinti,uzstringa trumpam laikui,bet buna ziauriai nemalonu. Nors tikrai sukramtau smulkiai. Kadangi po kilusiu komplikacijus,menesi praleidau ligoninej, ilga laika negalejau valgyti visai nieko. Ir vos tik ka paragavus budavo bloga,silpna,vemdavau. Todel dar ir dabar bijau valgyti ir bandyti valgyti ivairesni maista blush2.gif  Dazniausiai pasitenkinu mazu sumustinuku ir kava ryte,tada kazka vel uzkandu ir daznai pastebiu,jog per diena taip nieko ir nesuvalgiau.
Mano klausimas butu,kaip daznai ir ka valgot jus?

Šiuo metu valgau viską... Aišku nuo saldaus ir riebaus būna silpna, bet jau pusvalandžio gulėti nereikia... Ar žinai, kad geriausia kai silpna - pagulėti, ir kuo tiesiau, net be pagalvės (bent jau man). Kavos turėtum atsisakyti, ji labai dirgina skrandį... Arba bent jau gerti su pienu... Sumuštinis net sveikam žmogui nerekomenduotinas...
Mano pusryčiai būna košė, kiaušinienė arba varškė. Dažnai noriu mėsos (niekada jos nereikėdavo man anksčiau), o ir būtina gauti baltyminio maisto. Dietologė sakė, kad jei nesuvalgai bent 60g baltyminio maisto, galima nusipirkti kažkokių miltelių kurie tai kompensuos. Tada nebeturėtum jausti silpnumo. Aš šiaip stengiuosi kad bent ankštinių produktų suvalgyti (ryte kaip košę, ar sriubą kai verdu be mėsos). Labai pamėgau sriubas! Tokias skystas! Dažnai žirnių ar lęšių verdu ir sutrinu, kad tas skystimas tirštesnis būtų. Tada ir sotu ir nesunku skrandžiui.
Mėsą valgau dažniausiai vieną. Šviežių daržovių ir vaisių nelabai virškina, pučia pilvą, tai suvalgau mėsytę ir tada daržoves. Nes jei kartu valgau - skrandis pyksta.
Dar atradau šaltieną! Super maistas!
Negaliu valgyti miltinių patiekalų! Kaip dietologė sakė - bereikalingas skrandžio užkišimas... Tai ir jausmas toks... 2 blynai dar dar, trys jau per daug... Pica irgi nepatinka, sunku paskui... Duoną valgau nebent vieną, bet ją perku tą tokią minkštą bet su kapotais grūdais, tik ne paprastą.
Šiaip kai dabar rašau, atrodo tiek visko kitaip valgau nei prieš tai, bet iš kitos pusės negaliu sakyti, kad nevalgau to, ką mėgstu smile.gif Saldumynam nebejaučiu potraukio, picos visokios irgi gabaliuką suvalgau, kad norą numalšinčiau, bet sunku kad nebūtų smile.gif Va tik alaus gerti nebegaliu... Jokių burbuliukų...
Atsakyti
QUOTE(eta_lna @ 2013 09 02, 22:47)
Šiuo metu valgau viską...

Aciu labai uz pasidalinima savo patirtimi. Kol kas visa tai ka surasei,man priesingai viskas smile.gif
Sumustinis mano,tai traski duonele su suriu ir tai tik puse. Be kavos,deja,negaliu,nes turiu beprotiska migrena,kuria panaikina puodelis kavos su pienu.
Saldumynams, miltiniams patiekalams nera absoliuciai jokio poreikio. Darzoves galiu valgyti kartu su mesa,bet priklausomai kaip jos paruostos. Koses tik db pradejau valgyti,nes is pradziu skrandis kruopu neprieme visai,o ir bijojau jas valgyti (ligoninej visada isvemdavau).
Mano gydytojas sako,kad matyt ( kol kas) mano mityba skiriasi siek tiek nuo tos kokia paprastai buna po tokiu operaciju,del tu kilusiu komplikaciju. Nes gydymas buvo ilgas, komplikuotas, arklines dozes stipriausiu antibijotiku. Ilga laika is viso negalejau nei valgyti,nei gerti.

Dar karteli aciu uz pasidalintais savo isgyvenimais. Niekaip nezinodavau kur detis,kai pasidaro silpna ir bloga,lakstydavau po kambarius,kol dazniausiai atpildavau viska. Db bandysiu guleti wink.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbulliukas @ 2013 09 03, 02:54)
Aciu  labai uz pasidalinima savo patirtimi.  Kol kas visa tai ka surasei,man priesingai viskas smile.gif

na bet nepaisant komplikaciju, kaip suprantu, jautiesi laiminga, kad ryzaisi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 09 03, 15:01)
na bet nepaisant komplikaciju, kaip suprantu, jautiesi laiminga, kad ryzaisi? 4u.gif

Na kai buvo labai blogai, gailejausi labai labai smile.gif Bet tada matyt kalbejo baime,skausmas. Db kai jau baigiu pasveikti ( dar gydausi nemaza skylute pilve),tai tikrai lb dziaugiuosi 4u.gif Juk tikslas buvo liekneti,o db liekneju ir esu tuo labai patenkinta. Ypatingai,kai aplinkiniai pastebi ( kaip nepastebesi,kai per pora men 18), kai galiu nesioti drabuzius,kuriu jau pora metu nenesiojau,ir kai zinau,kad tai tik pradzia.
Nors aisku, po visko ka patyriau,nzn ar vel ryzciausi tam blush2.gif Nebent jei buciau 100% tikra,kad to kosmaro nebepatirsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 09 03, 14:01)

Klausei ne manęs, bet įsiterpsiu - kol lieknėji - tai džiaugiesi. Va, o ar džiaugsies tuo po 5 ar 10 metų, bus matyti vėliau smile.gif
Toms, kurios išmoko naujo gyvenimo taisyklių - tai nerealus gyvenimo pagerinimas... Tie kas vis tik sugebėjo prisivalgyti nepaisant patirtų džiaugsmų ir nepatogumų - keikia operaciją ir tai natūralu... Kiekvieno ateitis skirtinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eta_lna @ 2013 09 04, 21:57)
Klausei ne manęs, bet įsiterpsiu - kol lieknėji - tai džiaugiesi. Va, o ar džiaugsies tuo po 5 ar 10 metų, bus matyti vėliau smile.gif
Toms, kurios išmoko naujo gyvenimo taisyklių - tai nerealus gyvenimo pagerinimas... Tie kas vis tik sugebėjo prisivalgyti nepaisant patirtų džiaugsmų ir nepatogumų - keikia operaciją ir tai natūralu... Kiekvieno ateitis skirtinga 4u.gif

Nelabai supratau ka norejai pasakyti blush2.gif Kazkaip neisivaizduoju ( bent jau dabar atrodo neimanoma),kaip po sitos operacijos galima prisivalgyti ir priaugti vel svorio. Gal kazko nesuprantu,bet ar tai imanoma? Ir tie kas keikia operacija,kodel tai daro? Man tiesiog labai idomu,kaip zmones gyvena po to. 4u.gif
Atsakyti
Nu kietas Tavo avataras biggrin.gif
na, bent aš supratau, kad kai kurie po operacijų vistiek daug valgo ir nenumeta to svorio, iš to valgymo kyla komplikacijos, tai kaltina operaciją?
o kiek kcal suvartojat merginos?ar būna tokių kaip alkio priepuolių?
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 09 04, 23:25)
Nu kietas Tavo avataras biggrin.gif
na, bent aš supratau, kad kai kurie po operacijų vistiek daug valgo ir nenumeta to svorio, iš to valgymo kyla komplikacijos, tai kaltina operaciją?
o kiek kcal suvartojat merginos?ar būna tokių kaip alkio priepuolių?

Tu kaip suprantu nelabai susipazinusi su sia operacija smile.gif Daug valgyti neimanoma. Kai skrandis 200-300ml dydzio! Cia aisku,reiketu paklausti tu kas jau keli metai operacija pasidare, gal jis issitampo biggrin.gif Kaloriju neskaiciuoju. Bet suvalgau laabai mazai. Dar ir nepriima organizmas daug ko,tai kol atsirenki ka galima ir ko ne.
Atsakyti