Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio mažinimo operacija II dalis

QUOTE(mamuke68 @ 2013 04 15, 16:17)
dariau Kauno klinikose skrandžio padalinimo op, viskas vyko puikiai, liniuotėje matosi, koks buvo svoris, o koks šiuo metu.Tiesa, buvo nukritę iki 74 kg, tai va - užaugo....Vėl noriu numesti tuos 6 kg.Sunkiai sekas.

Tai kaip čia yra, jei padarius operaciją, jau pradeda atgal grįžti svoris? O praėjo tik du metai. Tai kam ji reikalinga, jei nesustabdo noro valgyti? Kam tada pinigus moketi?(jei graži būsi tik porą metų.). Ar aš ne taip suprantu. Sunku,kamuoja alkis, norisi valgyti ir po operacijos. Reikia laikytis dietos, tai tada ir be operacijos galima laikytis dietos. O kokia prasmė? Gal galit paaiškinti operacijos pranašumus.
Atsakyti
QUOTE(aipipira @ 2013 04 15, 17:54)
Tai kaip čia yra, jei padarius operaciją, jau pradeda atgal grįžti svoris? O praėjo tik du metai. Tai kam ji reikalinga, jei nesustabdo noro valgyti? Kam tada pinigus moketi?(jei graži būsi tik porą metų.). Ar aš ne taip suprantu. Sunku,kamuoja alkis, norisi valgyti ir po operacijos. Reikia laikytis dietos, tai tada ir be operacijos galima laikytis dietos. O kokia prasmė? Gal galit paaiškinti operacijos pranašumus.

Mano patirtis dar maža, bet kaip sakoma "net per šiaudelį galima persivalgyti"!
Operacija "žada" padėti numesti tik apie pusę VIRŠsvorio! Bet viskas priklauso nuo to, ką ir kaip valgysi. Jei ir toliau kimši nesveiką maistą ir ledus - žinoma, kad svoris nekris. Čia gi tik pagalbinė priemonė! Jei galvoje vis dar veikia "ėsk" programa, o ne "valgyk protingai", tai nepadės operacija net tiems dviems metams biggrin.gif

Aš pvz. vis dar noriu "ėsti", bet jaučiu kada būnu soti ir sustoju... Seniau nesugebėdavau to padaryti... Jei tuo sotumo jausmu vadovausiuosi - lieknėsiu, jei grįšiu prie senų įpročių - vėl storėsiu...

Iš esmės - čia tik dar vienas būdas sulieknėti... Tik mažiau pastangų reikia...
Papildyta:
QUOTE(mamuke68 @ 2013 04 15, 15:17)
dariau Kauno klinikose skrandžio padalinimo op, viskas vyko puikiai, liniuotėje matosi, koks buvo svoris, o koks šiuo metu.Tiesa, buvo nukritę iki 74 kg, tai va - užaugo....Vėl noriu numesti tuos 6 kg.Sunkiai sekas.

Pas mane išjungtos liniuotės 4u.gif
Atsakyti
Smagu skaityti jusu istorijas 4u.gif
Si operacija yra tik ramentai i lieknejima! Tikrai ne panaceja!
As jau 6.5 metu po operacijos ir , tik nesijuokit: NORIU PRIAUGTI SVORIO!!!! lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tiesiog amzius jau ne tas , kad 60imt svert blush2.gif Labai rauksles matosi cool.gif
Kaip jau rasiau kazkur, kad as is tu retu egzemplioriu, kurie po operacijos nebegali valgyti daug, riebiai, sausai, nesveikas maistas is vis peilis. Jokiu keptu bulviu, cepelinas tik mazytis , silkes tik pora gabaliuku ir tt ir pan. Nu toks netipinis as variantas. bigsmile.gif kaip juokaujam, po operacijos isigijau amzina meiluzi - Dempinga Ir su krauju blogai, gelezis labai nukritus, ant anemijos ribos, tai ja turiu gerti kiekviena diena, ko deja deja nedarau blush2.gif blush2.gif Bet vis tiek nesigailiu, kad dariausi sia operacija
Atsakyti
kad ir kiek grįžo to svorio (trys jau metai po op . o ne du)-be jos aš sverčiau tikrai jau 130 kg, na o dabar ...vis 80 kg, tai ne virš 100.Ko gailiuosi ,- tai kad anksčiau nepasidariau šios op, kiek metelių praradau normaliai gyvendama...
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2013 04 16, 13:08)
kad ir kiek grįžo to svorio (trys jau metai po op . o ne du)-be jos aš sverčiau tikrai jau 130 kg, na o dabar ...vis 80 kg, tai ne virš 100.Ko gailiuosi ,- tai kad anksčiau nepasidariau šios op, kiek metelių praradau normaliai gyvendama...

50KG! Tai labai daug! Kai kurių žmonių čia visas svoris!
Aš šiaip galvoju, kad 80-90 kg tai jau didelis pasiekimas man būtų! Man tas svoris taip palengva vis augo, kad net nejutau niekada kad prisidėjo ir vėl... Todėl galimybė nebe auginti svorio jau mane vilioja, o jei dar ir kažkiek pamesti - tai jau pasiekimas didelis!
Atsakyti
Aš šiuo metu sveriu 108, ūgis 162. Ir galvoju apie apylankos operaciją. Parašiau el. laišką Brimui ir lauksiu atsakymo. Prieš metu buvau jam rašiusi ir gavau atsakymą, kad atvykčiau konsultacijai. Buvau dar gerai nenusprendusi todėl ir nevykau. Ir dabar. Vieną dieną labai noriu operacijos, o kitą jau galvoju, kad už tuos pinigus gerai paisėčiau kur. Bet dabar atrodo jau nusprendžiau. Vyras prieš ir sako, kad mane labai myli ir tokią. Kartu jau gyvename 25 metus. Labjausiai bijau ne operacijos, bet skrandžio tyrimo. Gal kas žinote ar kur nors ji atliekama su kokia nejautra ar kitaip, nes pas mus miestelyje, tai tokią storą žarną kiša, kad baisu prisiminti.
Atsakyti
QUOTE(vile112 @ 2013 04 18, 12:31)
Aš šiuo metu sveriu 108, ūgis 162. Ir galvoju apie apylankos operaciją. Parašiau el. laišką Brimui ir lauksiu atsakymo. Prieš metu buvau jam rašiusi ir gavau atsakymą, kad atvykčiau konsultacijai. Buvau dar gerai nenusprendusi todėl ir nevykau. Ir dabar. Vieną dieną labai noriu operacijos, o kitą jau galvoju, kad už tuos pinigus gerai paisėčiau kur. Bet dabar atrodo jau nusprendžiau. Vyras prieš ir sako, kad mane labai myli ir tokią. Kartu jau gyvename 25 metus. Labjausiai bijau ne operacijos, bet skrandžio tyrimo. Gal kas žinote ar kur nors ji atliekama su kokia nejautra ar kitaip, nes pas mus miestelyje, tai tokią storą žarną kiša, kad baisu prisiminti.

parasykit, ka atrse gydytojas wink.gif kazkodel visi vyrai buna pries doh.gif smile.gif bijo dugiau nei mes... 4u.gif sakot su tokius svoriu daro? mano vyras juokiasi, kad man nedarytu del per mazo svorio taip pat unsure.gif
Atsakyti
Į šios dienos laišką dar neatrašė. Laukiu. Kai rašiau anksčiau sakė, kad ne tik galima daryti operaciją, bet ir būtina. Buvo nurodęs ir kainas ir savo telefoną. Manau žmogiškas gydytojas, nes ne kiekvienas atsakytų paprastam žmogui į el. laišką. Kai atsakys, parašysiu.
Atsakyti
Sveika, vile112!
Pirmiausia tai vyras myli tave ne dėl to, kaip atrodai, o dėl to kas esi - ir tai nepasikeis 4u.gif
Aišku, man svorio kritimas ir svarstyklės yra kažkas naujo, todėl jau jaučiu, kad pradedu su tom kalbom jam nusibosti biggrin.gif (reikia pradėti apie tai mažiau kalbėti g.gif ) Bet iš esmės, aš gi nesikeičiu smile.gif
Antra, jei tau sunku, jei tave kamuoja kažkokios ligos ar "sunkumas" - tai to atsikratyti niekada nėra blogai! Nemanau, kad bent vienas supranta, ką kasdien su savim nešiojasi, kol to neatsikrato...
O trečia... Nueik į konsultaciją. Gi tai nereikš, kad jau po peiliu guliesi biggrin.gif

O tada už visus tuos sutaupytus pinigus (juk maisto reikės mažiau, o ir rūbų lengviau įsigyti bet kur ir pigiau) galėsi taip pailsėti! Ir kelionę ištverti bus lengviau, ir apylinkes apžiūrėti smile.gif

...............

xiuke, operacija daroma atsižvelgiant ne į svorį, o į KMI. Kuo žemesnis žmogus, tuo mažesnis svoris jam yra kritinis. Aš kai aukšta, tai man tik 127kg. atvėrė duris į operacinę.
Atsakyti
QUOTE(eta_lna @ 2013 04 19, 01:45)
xiuke, operacija daroma atsižvelgiant ne į svorį, o į KMI. Kuo žemesnis žmogus, tuo mažesnis svoris jam yra kritinis.

kox jis turi buti?
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 04 19, 00:41)
kox jis turi buti?

Skaičiuoklė

Operacija yra daroma, kai KMI > 40, arba jei turi gretutinių ligų (diabetas, skydliaukės sutrikimai ir pan.) operaciją daro ir KMI esant >35.
Atsakyti
QUOTE(eta_lna @ 2013 04 19, 16:57)
Skaičiuoklė

Operacija yra daroma, kai KMI > 40, arba jei turi gretutinių ligų (diabetas, skydliaukės sutrikimai ir pan.) operaciją daro ir KMI esant >35.

ax.gif dar truksta...bet jei nuo 35 tilpciau jau...nes turiu problemu su skydliauke...turėjau gestacinį diabetą, tad rizikos sočiai...
Atsakyti