Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio mažinimo operacija II dalis

QUOTE(eta_lna @ 2012 11 07, 12:56)
Dėkui 4u.gif Kaip tas apsisprendei smile.gif Norėčiau tiesą pasakius pirma pas kokį psichologą nueiti, pirma smegenis sutvarkyti, bet ir labai temti nebenoriu... Noriu dar vaikučių turėti ir su jais lakstyti, o ne tik sėdėti ir žiūrėti kaip jie auga...
Gal kokį psichologą Kaune žinote?

Na kazkaip supratau, kad apsisisprendei... 4u.gif
Si operacija neissprendzia psichologiniu ar seimyniniu problemu . Gal sakyciau net kartais pagilina, nes moterys prazysta , atjauneja, pradeda pasitiketi savimi, kartais perdetai "pasikelia" ir deja deja, ivairiu blogu pasekmiu, tokiu kaip anoreksija, bulimija, depresija, alkoholizmas, avitaminoze, pirkimo manija ir tt ir pan. procentas tarp operuotuju zymiai didesnis nei statistiskai-(sorry, neatsiminsiu info saltinio, bet taip tikrai yra). Todel dabar pries operacija ir rekomenduojamas psichologas. Kaip sako ir daktarai, mes tvarkom skrandi, ne smegenis, todel ir sprendima del operacijos turi padaryti pats.
As nezinau psichologu. unsure.gif
Atsakyti
Va todėl, kad bijau tokių blogų pasekmių ir norėčiau pirma pas psichologą 4u.gif
Bet jei tikrai dabar privaloma ir jo konsultacija, reikia bandyti smile.gif
Aš apie šitą operaciją svajoju jau senai, bet dabar jau ne tik svajoju, bet ir matau būtinybę... Bet tiesiog nueiti, susimokėti ir galvoti, kad bėda baigta - nenorėčiau...
Gaila pas gyd. Malecką nėra talonų, tik nuo gruodžio vėl registruos.
Dėkui už atsakymus ir pagalbą 4u.gif
Atsakyti
Niu ka gis atrodo atejo ir mano diena apsispresti biggrin.gif Buvau vakar pas savo seimos gydytoja, tai si vienareiksmiskai siulo skrandzio apejimo operacija ax.gif Niu man tie chirurginiai gydymai baisokai skamba, bet jau ir paciai nemalonu i save ziureti. Svoris auga kasdien. Siuo metu su 165 cm sveriu 110 kg verysad.gif Ir tikrai turiu daug pazistamu, kurie dvigubai suvalgo, o vaiksto kaip nendres ax.gif
Atsakyti
QUOTE(racke @ 2012 11 14, 16:20)
Niu ka gis atrodo atejo ir mano diena apsispresti  biggrin.gif  Buvau vakar pas savo seimos gydytoja, tai si vienareiksmiskai siulo skrandzio apejimo operacija  ax.gif Niu man tie chirurginiai gydymai baisokai skamba, bet jau ir paciai nemalonu i save ziureti. Svoris auga kasdien. Siuo metu su 165 cm sveriu 110 kg  verysad.gif  Ir tikrai turiu daug pazistamu, kurie dvigubai suvalgo, o vaiksto kaip nendres  ax.gif

Pas mane ta pati dilema iškilusi daryti skrandžio mažinimo operacija ar ne. Svoris šiuo metu 114 kg, buvo dar daugiau , bet 5 numečiau. ir šeimos gydytoja ir endokrinologė siūlo daryti.
Dar nutariau duoti sau paskutinį šansą numesti svorį be operacijos, o jei nepasiseks, jau tada ir operaciją daryti.
Ir ką, 5 kg numečiau, ir viskas, daugiau nekrenta. Ir vėl nežinau , ką daryti, Būtų tie kg nenukritę , tai operuočiausi. , o dabar vėl nežinau, kaip elgtis. Iš vienos pusės numečiau 5, tai gal numesiu ir daugiau, o iš kitos pusės, o gal daugiau jau nepavyks numesti.
Atsakyti
Gyventi ,džiaugitis,buti gražiomis ir sveikomis reikia dabar,o ne kada ateityje. Kažkaip neteko sutikti ar girdėti apie ilgam sukūdusį žmogų schmoll.gif Ar matet,kokia laiminga,džiaugsminga Dambrauskaitė,kaip šiltai kalba apie savo žiedelį
Atsakyti
4u.gif
pavargau nuo savo svorio, nebegaliu susiimti ir numesti...nesu buvusi tokia stora, nestumai tiek pridejo doh.gif buvau susikudinusi, bet trumpam, nebeturiu valios ir noro, moraliskai neprisiruosiu dietom, vargina...
labiausiai pradejo varginti koju skausmai rytais, pedu, per blauzdas, nugaros skausmas, itariu svoris kaltas doh.gif kazka reikia daryti, nes kitu atveju tampu ligu maisu....
deja, bet operacijos kaina man neikandama doh.gif
nuo kokio svorio jau daro operacija? unsure.gif
mano ugis 168cm , svoris 107kg...
Atsakyti
Gal būsiu nepopuliari, bet jeigu kas grąžintų laiką atgal- nedaryčiau operacijos jokiu būdu... Praėjo geras pusmetis- numečiau apie 15-20 kg, bet... valgyt aš noriu visada ir visur, saiko nejaučiu (kažkodėl tam žiedas netrukdo), jei alkana ir blogai sukramtau- atpilu viską atgal. Ir amžina dieta, kad svoris kristų. Tai, ką darau dabar- 100 procentų būtų padėję ir be žiedo. Gaila pinigų, gaila kūno, kuriam teko ištverti narkozę ir pjaustymą, ir gaila savęs, kad viskas ne taip, kaip įsivaizdavau. Maniau, kad maistas po kelių kasnelių tiesiog nebetilps, deja, mano atvejis- ne iš tų. Mielosios, jei dar galit, mažinkit maistą pačios arba tiesiog nueikit pas gydytoją konsultuotis ir paimkit rekomendacijas kaip maitintis po operacijos- pabandykit... Nes, deja, smegenys lieka tos pačios ir valgyt norisi taip pat, kaip ir prieš operaciją.
Atsakyti
QUOTE(builis @ 2012 11 15, 10:52)
Gal būsiu nepopuliari, bet jeigu kas grąžintų laiką atgal- nedaryčiau operacijos jokiu būdu... Praėjo geras pusmetis- numečiau apie 15-20 kg, bet... valgyt aš noriu visada ir visur, saiko nejaučiu (kažkodėl tam žiedas netrukdo), jei alkana ir blogai sukramtau- atpilu viską atgal. Ir amžina dieta, kad svoris kristų. Tai, ką darau dabar- 100 procentų būtų padėję ir be žiedo. Gaila pinigų, gaila kūno, kuriam teko ištverti narkozę ir pjaustymą, ir gaila savęs, kad viskas ne taip, kaip įsivaizdavau. Maniau, kad maistas po kelių kasnelių tiesiog nebetilps, deja, mano atvejis- ne iš tų. Mielosios, jei dar galit, mažinkit maistą pačios arba tiesiog nueikit pas gydytoją konsultuotis ir paimkit rekomendacijas kaip maitintis po operacijos- pabandykit... Nes, deja, smegenys lieka tos pačios ir valgyt norisi taip pat, kaip ir prieš operaciją.

o jei kaip tau sunku, o ką sako gydytojai, ar ką nors pataria kaip toliau daryti.
Atsakyti
QUOTE(racke @ 2012 11 14, 17:20)
Niu ka gis atrodo atejo ir mano diena apsispresti  biggrin.gif  Buvau vakar pas savo seimos gydytoja, tai si vienareiksmiskai siulo skrandzio apejimo operacija  ax.gif Niu man tie chirurginiai gydymai baisokai skamba, bet jau ir paciai nemalonu i save ziureti. Svoris auga kasdien. Siuo metu su 165 cm sveriu 110 kg  verysad.gif  Ir tikrai turiu daug pazistamu, kurie dvigubai suvalgo, o vaiksto kaip nendres  ax.gif

Sveika racke 4u.gif Jei jau seimos daktare siulo ir pati svori tik augini, tai ir darykis thumbup.gif Tik nusprest reikia, ziedas, padalijimas. O daug valgyt ir nestoret mazai kas gali mirksiukas.gif

QUOTE(Juritė @ 2012 11 14, 20:01)
Pas mane ta pati dilema iškilusi daryti skrandžio mažinimo operacija ar ne. Svoris šiuo metu 114 kg, buvo dar daugiau , bet 5 numečiau. ir šeimos gydytoja ir endokrinologė siūlo daryti.
Dar nutariau duoti sau paskutinį šansą numesti svorį be operacijos, o jei nepasiseks, jau tada ir operaciją daryti.
Ir ką, 5 kg numečiau, ir viskas, daugiau nekrenta. Ir vėl nežinau , ką daryti, Būtų tie kg nenukritę , tai operuočiausi. , o dabar vėl nežinau, kaip elgtis. Iš vienos pusės numečiau 5, tai gal numesiu ir daugiau, o iš kitos pusės, o gal daugiau jau nepavyks numesti.

Nepyk, bet taip ir zaisi su tais 5kg pirmyn atgal... na gal 10 numesi, po to 15 priaugsi (cia mano patirtis lotuliukas.gif , gal tau taip nebus?) Reikia tureti begaline valia, kad pasiryztum dietos laikytis VISA LAIKA ir VISA GYVENIMA.

QUOTE(Medag @ 2012 11 15, 03:03)
4u.gif
pavargau nuo savo svorio, nebegaliu susiimti ir numesti...nesu buvusi tokia stora, nestumai tiek pridejo doh.gif buvau susikudinusi, bet trumpam, nebeturiu valios ir noro, moraliskai neprisiruosiu dietom, vargina...
labiausiai pradejo varginti koju skausmai rytais, pedu, per blauzdas, nugaros skausmas, itariu svoris kaltas doh.gif kazka reikia daryti, nes kitu atveju tampu ligu maisu....
deja, bet operacijos kaina man neikandama doh.gif
nuo kokio svorio jau daro operacija? unsure.gif
mano ugis 168cm , svoris 107kg...

KMI turi buti ~40 . Daug zinau merginu, kurios eme paskola ir nesigaili mirksiukas.gif po operacijos man dingo dusulys, sanariu, galvos, nugaros skausmai. Ansciau uzlipdavau iki antro auksto ir stodavau pailset, dabar i 5ta auksta begte galiu mirksiukas.gif

QUOTE(builis @ 2012 11 15, 11:52)

Tau reiketu tartis su operavusiu daktaru ir pratintis naujai valgyt. Ir ta reikai daryti 100% visiem operuotiems.Jei atpylineji, tai taip, blogai sukramtai, per dideliais gabalais. Rezultatai tavo tikrai geri! Jei pastoviai alkana ir neuztenka mazo kiekio gal reikia paverzti zieda jau?

As nesigailejau nei dienos, nors as is tu nelaimeliu, kurias pastoviai kamuoja diskomforto jausmas pavalgius. Anksciau vemdavau, skaudedavo visa pilva. Teko daryti antra "kiseniu" uzsiuvimo operacija, nes numetus svorio atsiranda ertmiu i kurias "sukrenta" zarnos ir tada skausmas be proto, tik susileidi vaistu ir guli susirietus i kamuoliuka arba vonioje... Bet vis tiek skraidau ir esu be proto laiminga, kad pasidariau sia operacija thumbup.gif Vien tas kaifas, kad parduotuveje gali pirkti VISUS rubus ir batus! Gali Ilgaaules spilkas nesiot i kurias telpa blauzdos. Kaifas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Man tai atperka viska!
Atsakyti
QUOTE(Mėta Meškinija @ 2012 11 22, 13:47)

Nepyk, bet taip ir zaisi su tais 5kg pirmyn atgal... na gal 10 numesi, po to 15 priaugsi (cia mano patirtis lotuliukas.gif , gal tau taip nebus?)  Reikia tureti begaline valia, kad pasiryztum dietos laikytis VISA LAIKA ir VISA GYVENIMA.

O ką po skrandžio mažinimo operacijos nereikia dietos laikytis. Gal ne dietos, gal kitokio maitinimosi būdo. bet juk maitinimasis tai pasikeis. juk kaip teisingai sakė builis, smegenys nepasikeis, valgyt vistiek norėsis.

Labai tikiuosi, kad gal ir neprireiks operacijos.
Tie 5 kg atgal negrįžta, bet ir daugiau nekrenta.
O jei sugrįž vietoj 5 -10 - tai tada kelias vienas - ant operacinio stalo. Daugiau eksperimentų nebus.
Atsakyti
As taip pat dar eksperimentuoju ax.gif Labai bijau operacijos unsure.gif
Mano paskutinio eksperimento rezultatas... per dvi savaites nevalgant nuo 18 val(ir bendrai valgant labai labai minimaliai) + 5 kg bash.gif
As dar vis pamastau, kad puciuosi ne del maisto g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo racke: 27 lapkričio 2012 - 12:42
QUOTE(racke @ 2012 11 27, 14:42)

As dar vis pamastau, kad puciuosi ne del maisto  g.gif

pasitikrinkite skydliauke... ax.gif man tas pats doh.gif verysad.gif
Atsakyti