QUOTE(racke @ 2012 11 14, 17:20)
Niu ka gis atrodo atejo ir mano diena apsispresti
Buvau vakar pas savo seimos gydytoja, tai si vienareiksmiskai siulo skrandzio apejimo operacija
Niu man tie chirurginiai gydymai baisokai skamba, bet jau ir paciai nemalonu i save ziureti. Svoris auga kasdien. Siuo metu su 165 cm sveriu 110 kg
Ir tikrai turiu daug pazistamu, kurie dvigubai suvalgo, o vaiksto kaip nendres
Sveika racke
Jei jau seimos daktare siulo ir pati svori tik augini, tai ir darykis
Tik nusprest reikia, ziedas, padalijimas. O daug valgyt ir nestoret mazai kas gali
QUOTE(Juritė @ 2012 11 14, 20:01)
Pas mane ta pati dilema iškilusi daryti skrandžio mažinimo operacija ar ne. Svoris šiuo metu 114 kg, buvo dar daugiau , bet 5 numečiau. ir šeimos gydytoja ir endokrinologė siūlo daryti.
Dar nutariau duoti sau paskutinį šansą numesti svorį be operacijos, o jei nepasiseks, jau tada ir operaciją daryti.
Ir ką, 5 kg numečiau, ir viskas, daugiau nekrenta. Ir vėl nežinau , ką daryti, Būtų tie kg nenukritę , tai operuočiausi. , o dabar vėl nežinau, kaip elgtis. Iš vienos pusės numečiau 5, tai gal numesiu ir daugiau, o iš kitos pusės, o gal daugiau jau nepavyks numesti.
Nepyk, bet taip ir zaisi su tais 5kg pirmyn atgal... na gal 10 numesi, po to 15 priaugsi (cia mano patirtis
, gal tau taip nebus?) Reikia tureti begaline valia, kad pasiryztum dietos laikytis VISA LAIKA ir VISA GYVENIMA.
QUOTE(Medag @ 2012 11 15, 03:03)
pavargau nuo savo svorio, nebegaliu susiimti ir numesti...nesu buvusi tokia stora, nestumai tiek pridejo
buvau susikudinusi, bet trumpam, nebeturiu valios ir noro, moraliskai neprisiruosiu dietom, vargina...
labiausiai pradejo varginti koju skausmai rytais, pedu, per blauzdas, nugaros skausmas, itariu svoris kaltas
kazka reikia daryti, nes kitu atveju tampu ligu maisu....
deja, bet operacijos kaina man neikandama
nuo kokio svorio jau daro operacija?
mano ugis 168cm , svoris 107kg...
KMI turi buti ~40 . Daug zinau merginu, kurios eme paskola ir nesigaili
po operacijos man dingo dusulys, sanariu, galvos, nugaros skausmai. Ansciau uzlipdavau iki antro auksto ir stodavau pailset, dabar i 5ta auksta begte galiu
QUOTE(builis @ 2012 11 15, 11:52)
Gal būsiu nepopuliari, bet jeigu kas grąžintų laiką atgal- nedaryčiau operacijos jokiu būdu... Praėjo geras pusmetis- numečiau apie 15-20 kg, bet... valgyt aš noriu visada ir visur, saiko nejaučiu (kažkodėl tam žiedas netrukdo), jei alkana ir blogai sukramtau- atpilu viską atgal. Ir amžina dieta, kad svoris kristų. Tai, ką darau dabar- 100 procentų būtų padėję ir be žiedo. Gaila pinigų, gaila kūno, kuriam teko ištverti narkozę ir pjaustymą, ir gaila savęs, kad viskas ne taip, kaip įsivaizdavau. Maniau, kad maistas po kelių kasnelių tiesiog nebetilps, deja, mano atvejis- ne iš tų. Mielosios, jei dar galit, mažinkit maistą pačios arba tiesiog nueikit pas gydytoją konsultuotis ir paimkit rekomendacijas kaip maitintis po operacijos- pabandykit... Nes, deja, smegenys lieka tos pačios ir valgyt norisi taip pat, kaip ir prieš operaciją.
Tau reiketu tartis su operavusiu daktaru ir pratintis naujai valgyt. Ir ta reikai daryti 100% visiem operuotiems.Jei atpylineji, tai taip, blogai sukramtai, per dideliais gabalais. Rezultatai tavo tikrai geri! Jei pastoviai alkana ir neuztenka mazo kiekio gal reikia paverzti zieda jau?
As nesigailejau nei dienos, nors as is tu nelaimeliu, kurias pastoviai kamuoja diskomforto jausmas pavalgius. Anksciau vemdavau, skaudedavo visa pilva. Teko daryti antra "kiseniu" uzsiuvimo operacija, nes numetus svorio atsiranda ertmiu i kurias "sukrenta" zarnos ir tada skausmas be proto, tik susileidi vaistu ir guli susirietus i kamuoliuka arba vonioje... Bet vis tiek skraidau ir esu be proto laiminga, kad pasidariau sia operacija
Vien tas kaifas, kad parduotuveje gali pirkti VISUS rubus ir batus! Gali Ilgaaules spilkas nesiot i kurias telpa blauzdos. Kaifas
Man tai atperka viska!
Skrandžio mažinimas. Operacija atlikta Malecko 2006-11-07 . Ugis 1,66 m