Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio mažinimo operacija II dalis

QUOTE(Varnaa @ 2012 05 15, 20:32)
Tai pasidalinkit savo informacija, kokius vaistus jūs vartojate?
Aš asmeniškai nematačiau ne trupučio reklamos, ir į pavadinimus dėmesio nekreipiau, o tik į sumas.

as siuo metu nevertoju nieko apart B grupes (B12 ir B10 ) leidziamu karta i metus, kraujo pilna chemini tyrima darau kas 6 menesius

po OP pradejau 80 proc zaliavalgiauti
Atsakyti
Sveikutės.Nesigailiu nė kiek, kad TAI padariau, nes tokia laiminga nesu buvusi... Apsisprendžiau dėl op per keletą dienų-turbūt šiuo atžvilgiu esu rekordininkė. thumbup.gif Jei svarstote metus, du ar dar ilgiau - vadinasi jaučiatės puikiai ir jums viršsvois netrukdo. O aš jaučiausi žiauriai blogai, tik fiziškai, o dar baisiau emociškai.Aš TAI pakartočiau dar kartą, jei tik reikėtų. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Negaila nė pinigų, nei patirtų komplikacijų.Viskas praėjo, o rezultatas -YRA thumbup.gif
Atsakyti
Labutis.
norejau paklaust ar po ziedo operacijos davet dar $ savo daktarui? jei nesunku atsakykit (galit i az)
Aciuu
Atsakyti
QUOTE(Varnaa @ 2012 04 12, 18:58)
Aš kol kas dar nepasiruošusi daryti OP. Tai tik vienas iš variantų , ir jau pats kraštutinis, bijau baisiai, o labiausiai dėl to, kad svoris gali grįžti.
o dėl kainų, žinau, kad yra skirtingos, užtat ir domina kiek konkrečiai kam kainavo.

jis ne tik kad gali grizti bet ir grizta smile.gif jei maitinsites taip kaip ir iki operacijos. bet pabandyti tikrai verta drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tankas: 02 liepos 2012 - 22:36

pastoviai reikia gerti calcigrana, neurorubina, vitaminu kompleksa. gerti reikia su pertraukomis kaip ir visus vitaminus. negeriant, anksciau ar veliau sulauksite sveikatos problemu - maziausia tai anemija.
patariu gerti vitaminus Elevit, kuriuose pakankamai daug gelezies. kartais papildomai pagerti tothemos (sekti krajo tyrimus ir gerti pagal poreiki). du kartus permetus darytis kraujo tyrimus.
Atsakyti
laba merginos,07.16 diena man padaryta skrandzio apylankos operacija,as jau namie smile.gif.dabar dvi savaites mano rezimas trintas maistas,ir siandien man iskilo dilema,ka valgyti.Vaikiska tyrele nusibodo,,gaunasi kad nevalgau nieko,bet tai negerai,gal kokiu ideju turit,gal ka patarti galit,nes kaip ir alkis atsiranda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paulapaula @ 2012 07 20, 13:55)
laba merginos,07.16 diena man padaryta skrandzio apylankos operacija,as jau namie smile.gif.dabar dvi savaites mano rezimas trintas maistas,ir siandien man iskilo dilema,ka valgyti.Vaikiska tyrele nusibodo,,gaunasi kad nevalgau nieko,bet tai negerai,gal kokiu ideju turit,gal ka patarti galit,nes kaip ir alkis atsiranda biggrin.gif

Jei jau baigėsi 1 savaitė, pasinaudok meniu, duotu gydytojo. Virkis trintas sriubas, jogurtus, desertines varskes...Ir nuo 2 savaitės gali valgyt trintą maistą- tiesiog smulkintuvu susitrink ko nori- ir kirsk į valias
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif turiu tokį klausimėlį. Mano giminėj taip pat yra padaryta skrandžio apylankos operacija, taciau giminaitis linkęs į alkoholizmą, manėme kad po operacijos bus kitaip susiims žmogus bet ir toliau vyksta tas pats. Kiekvieną kart po tokių gėrimų jam prasideda siaubingi pilvo skausmai, sako kad nenori gyvent skundžiasi, kad net tuštinasi krauju, neįsivaizduoju kuo jam pagelbėt ir kokia problema galėtų būti....gal kas buvot su panašia situacija susidūrę? blogiausia, kad pas daktarus eit nenori gėda tikriausiai...
Atsakyti
Senokai bebuvau cia blush2.gif . Sveikos visos naujokes 4u.gif Siemet bus 5metai , kaip as po operacijos. Rezultatai ir sveikata puikus 4u.gif Daryciau operacija vel, nors mane kankina ir dempingas ir vis dar turiu labai ziureti ka valgau (negaliu riebiu, pienisku, labai astriu produktu) ir negaliu stiklines vandens vienu ypu isgerti. Bet jau ipratau prie visu situ "negalavimu" , nes kai pagalvoju, tai dabar sverciau turbut 130, kamuotu sirdis, sanariai ir tt ir pan. Vitaminus geriu pripuolamai, daugiau gelezies preparatu, bet mano kraujas ir pries operacija buvo silpnas, tai nera ko noret dabar. Tokiu baisiu pinigu bent as tikrai neisleidziu. Tiek gal pusmeciui iseina, o juo labiau, kad visada perku kai buna akcijos. blush2.gif

QUOTE(paulapaula @ 2012 07 20, 14:55)

Is savo ir kitu "seniokiu" patirties galiu pasakyti, kad galima valgyti viska , tik labai gerai sukramtyti ir ryti po ne daug. Geriausias blenderis- jusu dantys lotuliukas.gif As gal savaite valgiau vaikiskas tyreles, veliau sriubos, koses, vistiena, zuvis. Ir viska tik kramciau thumbup.gif

QUOTE(Varnaa @ 2012 04 12, 20:58)
Aš kol kas dar nepasiruošusi daryti OP. Tai tik vienas iš variantų , ir jau pats kraštutinis, bijau baisiai, o labiausiai dėl to, kad svoris gali grįžti.
o dėl kainų, žinau, kad yra skirtingos, užtat ir domina kiek konkrečiai kam kainavo.

Svoris gali gryzti, bet tikrai ne visas, o 30-40% numesto virssvorio. Jei pastoviai uzkandziausite, valgysit saldumynus, pyragus tai visai nejucia "prisilesit" iki dvigubos dienos kaloriju normos....
Kainos keiciasi pastoviai, man irankiai kainavo ~4000lt
Atsakyti
Sveiki visi! Džiugu skaityti geras istorijas. Atrodo "o kad ir man taip viskas gerai būtų" smile.gif
Pradžiai apie save. Kūda niekada nebuvau, svorio nesekiau, dietų nesilaikiau... Tiesiog gyvenau smile.gif Kartais užplaukus - kokių "vaistų" pagerdavau... Dietos po vienos dienos baigdavosi. Dirbu fizinį darbą, bet sporto nekenčiu. Nors kelis kartus bandžiau sportuoti, jokio efekto nesulaukiau net po pusės metų treniruočių. Taip vis kažką pabandydama ir gyvenau. Susilaukiau savo angeliuko, užsisėdėjau namie. Drastiškai nesustambejau, bet KMI jau >40! Gal nesukčiau galvos ir toliau, bet darosi fiziškai sunku. Kankina nemiga, visada išpilta prakaito, pradeda skaudėti sąnarius... Manau laikas rūpintis sveikata...
Šiandien apsilankiau pas šeimos gydytoją, ir ji manęs niekur negalėjo nusiųsti! Poliklinika neturi jokių tokių gydytojų. Sako į klinikas kreiptis reikia, bet nuo ko pradėti? Pas kokios specialybės gydytoją registruotis? Ar reikia siuntimo? Juk nepaskambinsiu į registratūrą ir nepaklausiu kas man gali padėti sukūsti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėta Meškinija @ 2010 05 01, 09:45)
Labas, man operacija atlikta beveik pries keturis metus. Pasakysiu atvirai tooookio rezultato nesitikejau ir nesvajojau net  ax.gif  Galvojau na numesiu 30-35kg ir viskas. Man asmeniskai nereikia imtis jokiu priemoniu, nes valgau mazai ir kaip kazkur minejau negaliu valgyti daug ir riebiai.Svoris stipriai krito pirmus metus.Po to sekancius po truputeli  iki 64kg thumbup.gif .Paskutiniais metais svoris nekrito, bet mazejo kuno apimtys kazkaip. Kai kuriems operuotiems svoris nekrenta taip stipriai, todel norint pasiekti norima rezultata tenka prisiziureti ka dedi i burna. Zinoma, jei pastoviai kazka kramtyciau, svoris augtu atgal.Tokia tikimybe islieka ir po operacijos.
Del konsultacijos operacijai reikia pirma kreiptis i seimos gydytoja, kuris israsys siuntima chirurgo konsultaciajai del nutukimo operacinio gydymo, tada jau kreiptis i KMUK pas gydytoja Malecka, su kuriuo aptarsite operacijos buda ir jos tikslinguma. Galite kreiptis ir Vilniuje pas Brima ar dar kuri gydytoja. Siuntimas galioja visose Lietuvos gydymo istaigose

Jei sutarsite, pries  operacija reikes atlikti tokius  tyrimus:
-Bendras kraujo tyrimas // 2 sav.pries operacija.
-Biocheminis kraujo tyrinas( K ,Na,slapalas,cukrus )// 2 sav pries operacija.
-EKG// 2 sav iki operacijos.
-Gekezis,feritinas,kalcis,cholesterolis+lipidu frakcijos.
-Endokrinologo kons. -atsakymas.
-Gastroskopija su H.pylori istyrimu,ir nustacius bakterija ,jos isnaikinimu

Lyg dar siuncia psichologo konsultacijai dabar, nes yra faktu, kad po sios operacijos buna moteru, kurios suserga anoreksija  doh.gif

As rekomenduociau dar echoskopuoti tulzi, nes jei ras akmenuku, vienos operacijos metu pasalins ir juos thumbup.gif

Daugiau info gali rasti cia

Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Dėkui 4u.gif Kaip tas apsisprendei smile.gif Norėčiau tiesą pasakius pirma pas kokį psichologą nueiti, pirma smegenis sutvarkyti, bet ir labai temti nebenoriu... Noriu dar vaikučių turėti ir su jais lakstyti, o ne tik sėdėti ir žiūrėti kaip jie auga...
Gal kokį psichologą Kaune žinote?
Atsakyti