Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio mažinimo operacija II dalis

Vilniuje Santariškėse 5700lt žiedas, o apylankos operacija, berods, 5400lt...Na, ir dar reikia binto ir apklotų už 80 lt. Visa kita- nemokamai
Atsakyti
Sveikos.

Rūta, o Tu Klaipėdoje ar kur kitur operavaisi? Ir toks klausimas kilo: jei organizmas toleruoja svetimkūnius - žiedas gal geriau, nei pjūvis? g.gif Mąstau, mąstau, skaičiuoju, skaitau, vėl mąstau... Noriu susitvarkyti, nes kritinė būklė jau. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexana @ 2012 04 16, 19:24)
Ir toks klausimas kilo: jei organizmas toleruoja svetimkūnius - žiedas gal geriau, nei pjūvis? g.gif Mąstau, mąstau, skaičiuoju, skaitau, vėl mąstau... Noriu susitvarkyti, nes kritinė būklė jau. unsure.gif

Klausimas gal ir kvailas iškilo, o kaip žinoti, ar organizmas toleruos svetimkūnį , šiuo atveju žiedą.
Atsakyti
QUOTE(Lexana @ 2012 04 16, 18:24)
Sveikos.

Rūta, o Tu Klaipėdoje ar kur kitur operavaisi? Ir toks klausimas kilo: jei organizmas toleruoja svetimkūnius - žiedas gal geriau, nei pjūvis? g.gif Mąstau, mąstau, skaičiuoju, skaitau, vėl mąstau... Noriu susitvarkyti, nes kritinė būklė jau. unsure.gif

sveika, as klp operuota pas Kaseli, kiek galvoju net jei toleruotu svetimkunius vistiek padalinima imciau, maziau komplikaciju ir t...t..... op neisgelbes nuo nieko tik laikinai apkusi gali maziau valgyt, gali vel skrandi istampyt, tik man chirurgas sake tai ramentai pagalba tau per metus du pakeisti mitybos yprocius, nes galvos neisoperuoja, ir po OP turi galvoti ka valgai kaip valgai, tik tik kad pradzioje skausmo berjeras nepatogumas labai stabdo ir mazina porcijas

as siendiena galiu jau didesnes porcijas valgyt negu pries metus, tik as jau daug ko kas anksciau mane tukino nebevalgau ir nebenoriu 4u.gif

ziedas jei viskas ok, nori suverzi nori atlaisvini patogu mirksiukas.gif

QUOTE(Varnaa @ 2012 04 16, 21:46)
Klausimas  gal ir kvailas iškilo, o kaip žinoti, ar organizmas toleruos svetimkūnį , šiuo atveju žiedą.

bandymo budu
Atsakyti
Ačiū, Rūta, už astakymą. 4u.gif Realiai buvau susiėmusi aš ir tada numečiau 32 kg. Bet prasidėjo stuburo problemos, skyrė vaistus ir aleliuja - svoris sugrįžo bumerangu ir dar priaugau. unsure.gif Tad reikalui prispaudus, šiuo atveju jei būtų žiedas ar OP, susiimčiau ir būtų ritmas motyvas laikytis...
Atsakyti
QUOTE(Lexana @ 2012 04 17, 10:52)
Ačiū, Rūta, už astakymą. 4u.gif Realiai buvau susiėmusi aš ir tada numečiau 32 kg. Bet prasidėjo stuburo problemos, skyrė vaistus ir aleliuja - svoris sugrįžo bumerangu ir dar priaugau. unsure.gif Tad reikalui prispaudus, šiuo atveju jei būtų žiedas ar OP, susiimčiau ir būtų ritmas motyvas laikytis...

O kiek dabar sveri.

Mano svoris 117 kg, o KMI 43.
Jau pamąstau ir apie operaciją, tik abejonių tiek daug.
Atsakyti
QUOTE(Varnaa @ 2012 04 17, 10:05)
O kiek dabar sveri.

Mano svoris 117 kg, o KMI 43.
Jau pamąstau ir apie operaciją, tik abejonių tiek daug.

Mano ūgis 187 cm, svoris 140 kg. KMI 40. unsure.gif

Abejonių ir baimių turiu daug ir aš, bet noriu atskratyti to nereikalingo balasto, tad ta operacija kaip panacėja man atrodo. unsure.gif Aišku, būtų palankios finansinės galimybės - dabar pat bėgčiau ir tarčiausi dėl operacijos. O dabar viską skaičiuoju, dėlioju, ieškau informacijos, kur išsimokėjimo paslauga galima pasinaudoti. unsure.gif
Atsakyti
Sveikos merginos...
Pas mane namie yra Cgates kabelinė, kur yra toks kanalas TLC rusų kalba. Ketvirtadieniais vakare ten rodo laidą „Šeimos klinika“ kur daromos skrandžio apylankos operacijos. Ten per valandos laidą medicininių žinių pateikia ne per daugiausia, bet kadangi aš pati operuota prieš keletą metų tai man įdomu pažiūrėti. Vakar vienai moterytei darė apylankos operaciją, prieš tai jai buvo uždėtas žiedas, kuris jai nepagelbėjo, įaugo. Dėl kokių priežasčių, deja nepaaiškino per teliką. Ten pas juos Amerikoje tas operacijas daro tik leidus psichologui, kuris rašo išvadas, kurias pateikia draudimo kompanijai, kuri apmoka arba ne. Tai vienam klientui psichologė teigiamų išvadų nedavė, nes net pats klientas kuris jau sveria 320 kg. Prisipažino kad tik grįžęs namo visokiomis priemonėmis bandys valgyti. Psichologė paaiškino, kad po op neįmanoma daug suvalgyti, todėl tokie pacientai, kurie linkę persivalgyti, dažniausiai prasigeria. Skystis jiems bėga gerai, o suvalgyti daug negali. Todėl gerdamas neužkanda, ir tokiu būdu su laiku tokie pacientai tampa potencialiais alkoholikais. Štai jums paaiškinimas kodėl forumietės sugeba išgerti po 8 bokalus alaus.
Aš kaip seniau operuota galiu pasidalinti savo įspūdžiais... Dariausi skrandžio apylankos op, ėmiau paskolą, norėjau greitų rezultatų, mažesnės tikimybės komplikacijoms, ir kainavo pigiau.
Faktas tas, kad po šios op visą gyvenimą reikia gerti vitaminus. Pagal paskutines dietologės kuri dirba su tokiais operuotais rekomendacijas reikia gerti (kainos iš www.vaistai.lt):
Elevit PRONATAL tabletės N30 Kaina - 34,68 Lt
Vitamino D (400 IU) N30 Kaina - 15,65 Lt
Calcigran 500mg kramtomosios tabletės N100 Kaina - 26,66 Lt (30 tab.-8 Lt)
kažkodėl dauga calcigrano rūšių nuo 2011m. rudens neveža Lietuvon
Ferro-Folgamma (B12) N20 Kaina - 13.76 Lt (2k./d.- 41,28)
Neurorubine Forte Lactab plėvele dengtos tab.N20 Kaina - 21.79 Lt (15 tab./mėn.-16,34 Lt)
Viso mėnuo kainuoja 115,95 Lt x 12 mėn. Metai = 1391,40 Lt
Taigi tos, kurios skrandžio apylanką renkasi vietoj žiedo dėl kainos, padarys klaidą, nes kaip matote tai tikrai nekainuoja pigiau.
Turiu pažįstamą, kuri po apylankos op numetė labai mažai svorio ir iki šiol yra pakankamai stamboka, kita draugė turi žiedą, ir žaisdama su paveržimais gali reguliuoti. Nors kai jau užveržia tai vos vanduo prabėga, vaikšto su paakiais pamėlusiais, kas nemanau, kad irgi yra gerai. O kai žiedą atsiveržia tai valgo viską ir betkiek, kol svoris vėl šauna į viršų. Yra krūva pavyzdžių, kurioms nei viena nei kita operacija nepateisino lūkesčių 100 proc., gal iš dalies todėl, kad operuoja skrandį, o ne smegenis. Aš viena tarp jų, juk smegenys sako, kad kodėl nepavalgius daugiau jei telpa. Juk su laiku tas mažiukas skrandukas prasitampo jei valgai daugiau nei reikėtų, o žieduotiems jei per žiedą netelpa tai stemplė išsitampo. Kaip viena mergina čia teisingai rašė, kad tai ramentai, pagalba jums susiformuoti gerus maitinimosi įgūdžius, o ne panacėja nuo visų problemų. Tos, kurios išmoko šią gyvenimo pamoką, vaikšto kaip tikros gražuolės, galvą aukštai iškėlusios ir neatsilieka nei per nago juodymą nuo tikrų manekenių.
Na baisiais čia aš prirašiau, tikiuosi nieko neišgąsdinau.
P.S. Mano op metu Vilniuje darė žiedą, Kaune gyrė tik apylankos op, Klaipėdoje tiksliai nepasakysiu, manau, kad darė ką klientas pasirenka. Bet galutinai sprendžiate jūs, o ne gydytojas, nes jums reikės gyventi, o ne jam. Prieš darant reikia pasverti visus už ir prieš...
Atsakyti
Bandymas sulieknėti vyrui baigėsi mirtimi

http://www.delfi.lt/...i.d?id=58700893

O tas tai jau gąsdina.
Atsakyti
QUOTE(Varnaa @ 2012 04 18, 21:39)
Tai jau kaip ir esi pasiryžus.
Aš ne tik dėl finasinių galimybių dar nesidarau operacijos, nors aišku tai irgi svarbu, po truputį kaupiu pinigėlius, bent kai jau pasiryšiu turėčiau kažkokią sumą,

Ir noriu, ir bijau. unsure.gif Vyras irgi labai pergyvena dėl to ir va dvejonių daug yra. unsure.gif Noriu sulieknėti, nes pačiai jau per sunku tampa lakstyti kasdienių rūpesčių vedinai. Pavargstu nuo savo svorio.

Mama Linali, ačiū už konkrečią informaciją. Jos labai reikėjo. Išties, jei dalį smegenų, kurios atsakingos už poreikį maitintis belekiek amputuotų operacijos metu - būtų super, bet bet bet...
Atsakyti
QUOTE(Varnaa @ 2012 05 12, 09:44)
Bandymas sulieknėti vyrui baigėsi mirtimi

http://www.delfi.lt/...i.d?id=58700893

O tas tai jau gąsdina.

o mirti nuo diabeto, uzriebejusiu kepenu, sirdies ligu, sanariu stuburo ? negazdina? bet kokia hirurgine intervencija yra pavojinga, ir statistiskai nuo jos maziau mirsta negu nuo nutukimo tik kas apie tai rekia per spauda, koks blogas buvo ede kol kojas uzverte? man gydytojas per pirma konsultacija pasake kad tai labai pavojinga, pries bet kuria operacija ispedavo kad po narkozes galiu neatsikelti ( o op per paskutinius metus iki mazinimo turejau su pilna narkoze virs 10)

QUOTE(Lexana @ 2012 05 13, 15:27)
Ir noriu, ir bijau. unsure.gif Vyras irgi labai pergyvena dėl to ir va dvejonių daug yra. unsure.gif Noriu sulieknėti, nes pačiai jau per sunku tampa lakstyti kasdienių rūpesčių vedinai. Pavargstu nuo savo svorio.

Mama Linali, ačiū už konkrečią informaciją. Jos labai reikėjo. Išties, jei dalį smegenų, kurios atsakingos už poreikį maitintis belekiek amputuotų operacijos metu - būtų super, bet bet bet...

Lexsane kadangi mes senos "pazystamos" siulau susitikti prie kavos ir pasikalbeti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2012 05 14, 05:31)
Lexsane kadangi mes senos "pazystamos" siulau susitikti prie kavos ir pasikalbeti  4u.gif

Galim kada susibėgti. smile.gif Būtų visai smagu ir vertinga gauti informacijos iš pirmų lūpų. 4u.gif
Atsakyti