Įkraunama...
Įkraunama...

1 metų vaikas kambaryje su batukais

Nuo pat pirmuju zingsniu dedu arba kojinytes neslystanciu paduku, arba minkstos odod tapukus (nu tokios kaip ceshkes). Toks apavas neslysta laminatu ir leidzia pedutei laisvai judeti.
Atsakyti
Kai šilta, lauke geriausia bėgioti basom thumbup.gif , dėl šito sutaria visi gydytojai ir tėvai drinks_cheers.gif

o dėl vaikščiojimo po namus nuomonės skiriasi:
vieni sako, kad vaikiukas pats instinktyviai renkasi paduko padėtį, kad kojytė nepervargtų,
o kiti, dažniausiai ortopedai, sako, kad nuo kietų grindų vaikučių kojytė plokštėja, todėl būtina auti avalynę su supinatorium. g.gif
Dar, manau, labai svarbu yra ir paveldimumas verysad.gif.
Mano dukrytei plokščiapėdystė išsivystė paauglystėj, tai namuose buna tik su avalyne.
Va čia neblogas straipsnis apie tai:
http://eli.mama.lt/s...sveika-ne-visur
Atsakyti
Bandziau syki uzdeti ,bet manoji nesmagiai jautesi ,vis bande nusiauti ,o dbr jau ir vasara ,tai nematau reikalo vaikui auti batus kambary doh.gif
Atsakyti
Aš labai daug svarsčiau, ar reikia batukų namie ar ne. Kai tik dukrytė pradėjo vaikščioti, maudavau kojinytes su stabdžiukais, vėliau kelias dienas pabandėm su batukais, bet galutinai nusprendžiau - namie tik su kojinytėm (su stabdžiukais), arba basa (kai tokie karščiai).
Atsakyti
4u.gif Vaikščiojom su batukais, kol vėsoka buvo, dabar, atšilus orams, po kambarius tapnojam basomis...
Atsakyti
Pas mus namuose šalta žiemą vasarą, tai visada laksto su kojinytėmis. Kartais atsibosta, tai atsisėda, nusiauna kojines, numeta kur nors ir laksto basakojis lotuliukas.gif
Atsakyti
mano mergyte namie buna arba su batais (jei saltos grindys), arba basa (jeigu silta). pradejom vaikscioti basomis, bet staigiai atsalus uzsidejom batukus, nes su kojnytem slysta ant parketo.
Atsakyti
jei grindys nesaltos tai sukoinytem begioje ,ortopedas sake taip geriause smile.gif
Atsakyti
Visada basa namuose, arba su kojinytėmis.
Atsakyti
oi, iki 3ju metu pilnapadyste vaikams - normalu. ploksciapadystes neimanoma nustatyti irgi iki tokio amziaus. todel tikrai del metinuko pergyvent nereikia. mano panele namie dazniausiai laksto basa. o jei vesoka ir reikia kojinyciu, tai aunam tokias tapkutes-cezkutes, nes pas mus parketas ir vien kojinem slidu. aulinuku namie tikrai neauciau. juk ir purvas ( juk jais vaiksto po lauka! ), ir nepatogu... nes dukrai patinka pvz ant sofos uzlipt, tai kaip su batas?... g.gif
Atsakyti
Musiskis 10 men pradejo vaiksciot, tai iki 1ir 3 men namie visad buvom su batukais, atviresniais, su vidpadziu ir auksta uzkulne, o dabar , kau silta tai basas, nes ir patogu ir grudinasi vaikas
Atsakyti
Tai tos nuomones ivairios gydytoju, vieni sako, kad su batukais, kit, kad be.
Labai geras straipsnis 'Veide buvo:

http://www.veidas.lt...gos-vaiko-pedos
Atsakyti