Mane šiandien mano antroji pusė nustebino, grįžta namo iš darbo su kefyro pakeliu rankose ir sako noriu tu amerikietiškų blynelių Praeita savaite pirma kart juos pameginau padaryti tai patiko jam
QUOTE(Vika852 @ 2012 01 10, 20:15)
Mane šiandien mano antroji pusė nustebino, grįžta namo iš darbo su kefyro pakeliu rankose ir sako noriu tu amerikietiškų blynelių Praeita savaite pirma kart juos pameginau padaryti tai patiko jam
Va va tie amerikoniški vyrui irgi iš pirmo karto įstrigo
Merginos, ar kepat blynelius be kiausinio? Neseniai suzinojau, kad mano mazasis alergiskas kiausiniui...bet taip megsta blynukus ir varsketukus...
QUOTE(Eglu @ 2012 01 11, 17:11)
Merginos, ar kepat blynelius be kiausinio? Neseniai suzinojau, kad mano mazasis alergiskas kiausiniui...bet taip megsta blynukus ir varsketukus...
kazkada teko kepti ir be kiausinio, tai kartais pavykdavo apversti, kartais ne. kiausinis kaip ir lipdo viska. blynai gal dar gausis, bet vat varskeciai...
bandykite ir matysite kas gaunasi...
gal blynai jei keptuveje nesigautu, gautusi tame kepimo aparate (nezinau kaip jis vadinasi) kur blyneliai sirduciu formos buna, vos ne kaip vafliai
kai isbandysite, parasykite apie eksperimentus, kas gavosi, idomu
QUOTE(Eglu @ 2012 01 11, 18:11)
Radau tokią informaciją:
Paruosiant kulinarini recepta kiaušiniu produkta galima pakeisti:
1 kiaušinis = 2 šaukštai pieno + 1 / 2 valg saukstai citrinų sulčių + 1 / 2 valgomi saukstai. sodos
1 kiaušinis = 2 šaukštai pieno + 1 / 4 arbat sauksteliai kepimo milteliu
1 kiaušinis = 2 valgomieji saukstai vandens + 1 valgomas saukstas aliejaus + 1,,2 arbat sauksteliai kepimo milteliu
1 kiausinis = 2 valgomieji saukstai vandens + 2 arbat sauksteliai kepimo milteliu
1 kiaušinis = 2 šaukštai vandens + 1,,2 saukstuk kepimo milteliai
1 kiausinis= 2 valg saukstai kukuruzinio arba bulviu krachmalo
1 kiausinis= 1 valg saukstas sauso pieno + 1 valg saukstas kukuruzu krachmolo+ 2 du valg saukstai vandens
Kai kepame saldziai kiausinius keičiama taip:
1 kiaušinis = 2 saukstai kukuruzu krachmolo + 2 saukstai vandens
1 kiaušinis = 1 bananų, koše suplakta i piure
1 kiaušinis = 2-3 šaukštai sojos miltų ,plakti mixseriu su nedideliu kiekiu vandens (gautusi putplasčio mase) ir supilkite ja į tešlą
Varsketukai puikiai iseina ir be kiausinio
QUOTE(RamuneM @ 2012 01 11, 19:24)
Radau tokią informaciją:
[color=blue]Paruosiant kulinarini recepta kiaušiniu produkta galima pakeisti:
1 kiaušinis = 2 šaukštai pieno + 1 / 2 valg saukstai citrinų sulčių + 1 / 2 valgomi saukstai. sod........................................
[color=blue]Paruosiant kulinarini recepta kiaušiniu produkta galima pakeisti:
1 kiaušinis = 2 šaukštai pieno + 1 / 2 valg saukstai citrinų sulčių + 1 / 2 valgomi saukstai. sod........................................
Aciu labai ...viska isbandysiu...tada galesiu ateiti papasakot kaip ejosi...
pakolkas kepiau blynus is pieno /vandens/miltu...tai tikrai vienas blynas i siuksliudeze, kitas i lekste ..o su kefyru bandziau, tai visi i siuksliudeze keliavo
reiks isbandyt ir vafline, kaip tik tokia turim, keisiu kiausini pagal duotus pvz ir ziuresiu kas iskeps:).....
QUOTE(lineva @ 2012 01 12, 15:12)
Varsketukai puikiai iseina ir be kiausinio
varske ir miltai?ar dar kazka dedat?
varske ir miltai?ar dar kazka dedat?
Merginos,gal kuri gali parašyti mielinių blynų receptą pagal beatą. Ten sakė mieliniai blynai su virtom bulvėm, valgomi su ikrais, sakė nerealiai skanūs..
QUOTE(Eglu @ 2012 01 11, 17:11)
Kepu bananų duonelę, kur vietoj kaišinio, kaip rišamoji medžiaga dedami malti linų sėmenys, užpilti karštu vandeniu: atrodo šaukštas maltų semenų su puse ar stikline karšto vandens. Gaunasi toks kaip kisieliukas. gal ir blynams tiktų?
Sveikos, šio forumo dalyvės,
Su U ž g a v ė n į ų švente, visas,visas,visas
Skanių ,riebių blynų
Gražios šventės jūsų namuose
Su U ž g a v ė n į ų švente, visas,visas,visas
Skanių ,riebių blynų
Gražios šventės jūsų namuose
Iškilo klausimas dėl AMERIKIETIŠKŲ blynų receptuko: jei dedi kepimo miltelių 1 a.š. tai kam dar soda reikalinga Aš maniau, kad soda ir kepimo milteliai atlieka tą pačią funkciją....
vava aš ir niekad to nesuprantu kai reik dėti ir sodą ir kepimo miltelius:o