Mes vakar kepėm štai tokius čirvinius blynus.
Receptas iš interneto.
Čirviniai blynai300 g miltų; 2 šaukštelių kepimo miltelių; 3/4 šaukštelio sodos; žiupsnelio druskos; 2 šaukštelių cukraus su vanile; 2 šaukštų cukraus; 3 didelių kiaušinių; 3 šaukštų su kaupu grietinės; 100 g lydyto sviesto; 1,5 puodelio pieno; 5 šaukštų aguonų; miltinio cukraus pabarstymui.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos ir atidedame.
Trynius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine. Supilame lydytą sviestą ir pieną.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir soda. Įmaišome į skystąją tešlą. Suberiame aguonas ir išmaišome. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir švelniai įmaišome į tešlą.
Į įkaitintą elektrinę vaflinių blynų keptuvę (pradžiai šiek tiek pateptą aliejumi) dedame po tris kupinus šaukštus tešlos ir kepame, kol gražiai paruduoja.
P.S.: Gavosi tikrai skanūs, neguminiai, tik su soda reik atsargiau. Ir aš dar truputį aliejaus į tešlą įpyliau... Valgėm su trintom braškėm ir plakta gietinėle.
Atsiprašau dėl foto kokybės - fotografuota telefonu