Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai - II tema

QUOTE(lolanta @ 2011 03 07, 17:40)
o gal galima mieliniu blynu tešla iš vakaro padaryti blush2.gif  kad ryte greitai iškeptum

va va man ir tai rupi reik vaikui i darzeli idet bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2011 03 07, 12:49)
man irgi reikia cirviniu blynu recepto 4u.gif

QUOTE(Limcamca @ 2011 03 07, 14:27)
Merginos, gal kas turi blynų receptą, kurie kepami širdutės formos keptuvėje?  g.gif

aš šiandien irgi ieškojau, dalinuosi nuorodomis mirksiukas.gif
http://skanusgyvenim...iai-blynai.html
http://skanusgyvenim...blynai-nr2.html
http://www.sonatinos...iai-blynai.html
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2011 03 07, 14:17)
Bet jau blyneliu grozis smile.gif
Galvoju siuos issikepti uzgavenems. Tik kazin ar neprisigeria riebalu sie blynai?

Ačiū už komplimentą ax.gif Dėl riebalų- tai tikrai neprisigeria mirksiukas.gif
Atsakyti
As vakar kepiau Elenos plikytus lietinius - super skonis ir vakar ir siandiena thumbup.gif tik keista, vienoj keptuvej (is tos pacios teslos) gavos minkstuciai, susukus subliuksta net, o kitoj keptuvej (tos pacios firmos, tik skersmens kito) traskus kaip vafliukai - abeji laaabai skanus thumbup.gif
Atsakyti
galiu pasiulyti blynus kurie pakankamai skanus ir silti ir salti, proporciju tiksliai nezinau, darau is akies blush2.gif esme teslos yra atskirai isplakti baltymai, zodziu reikia kokiu 3 kiausiniu, miltu gal 400 -500 gr, truputi druskos ir pieno arba maisyti ji su vandeniu, tesla padarom tokia tirstoka, tada imaisom platus baltymus, tesla turi buti standi, ne per skysta, prisipjaustom balto varskes surio, i gerai ikaitintus riebalus dedam sauksta teslos, tada surio riekele ir ja uzdengiam vel tesla, blynai iseina purus, o suris viduje labai skanus thumbup.gif
Atsakyti
Labai gėris valgyti šaltus: http://ribaude.blogs...pie-blynus.html

Sočios ir skanios blynų dienos!
Atsakyti
Mes vakar kepėm štai tokius čirvinius blynus.
user posted image
Receptas iš interneto.
Čirviniai blynai

300 g miltų; 2 šaukštelių kepimo miltelių; 3/4 šaukštelio sodos; žiupsnelio druskos; 2 šaukštelių cukraus su vanile; 2 šaukštų cukraus; 3 didelių kiaušinių; 3 šaukštų su kaupu grietinės; 100 g lydyto sviesto; 1,5 puodelio pieno; 5 šaukštų aguonų; miltinio cukraus pabarstymui.

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos ir atidedame.
Trynius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine. Supilame lydytą sviestą ir pieną.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir soda. Įmaišome į skystąją tešlą. Suberiame aguonas ir išmaišome. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir švelniai įmaišome į tešlą.
Į įkaitintą elektrinę vaflinių blynų keptuvę (pradžiai šiek tiek pateptą aliejumi) dedame po tris kupinus šaukštus tešlos ir kepame, kol gražiai paruduoja.

P.S.: Gavosi tikrai skanūs, neguminiai, tik su soda reik atsargiau. Ir aš dar truputį aliejaus į tešlą įpyliau... Valgėm su trintom braškėm ir plakta gietinėle.
Atsiprašau dėl foto kokybės - fotografuota telefonu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sphinx: 08 kovo 2011 - 12:49
o as vakar iskepiau amerikietiskus blynelius tik vietoj kefyro (kurio neturejau) pyliau jogurta pasaka ne blynai, abu vaiaki uzsiprase tokiu blynu ir siandien
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2011 03 07, 21:00)

O... labai ačiūūū 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2011 03 08, 14:14)
o as vakar iskepiau amerikietiskus blynelius tik vietoj kefyro (kurio  neturejau) pyliau jogurta pasaka ne blynai, abu vaiaki uzsiprase tokiu blynu ir siandien

As irgi uzgavenem kepiau amerikietiskus- su jogurtu gavos ir stori, ir purus smile.gif vieni megstamiausiu mano blush-anim-cl.gif
Atsakyti
o jogurta ta toki naturalu?
Papildyta:
ir pagal koki recepta kepat tuos amerikietiskus blynus? 4u.gif
Atsakyti
MAMICY Amerikietiški blynai

1 ir 1/4 stiklines miltų
1 kiaušinis
1 ir 1/4 stiklines kefyro arba raugintų pasukų
1/4 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
1/4 stiklines aliejaus
druskos

Pgl receptą sumaišom visus skystus produktus tarpusavyje, visus sausus produktus tarpusavyje. veliau skystų ir neskystų produktų mišinius tarpusavyje... (nors as tiesiog viska į vieną bliudą supilu ir sumaišau).
ir kepam keptuveje be aliejaus...

kad būtų tikri amerikoniski reiktų juos kepti didelius, bet mano mergiotem patogiau maziukai...

klausimas del "1 ir 1/4 stiklines miltų" - tai kiek cia tu miltu riekia ??????????
Atsakyti