QUOTE(Tresor @ 2011 03 07, 12:17)
Bet jau blyneliu grozis
Galvoju siuos issikepti uzgavenems. Tik kazin ar neprisigeria riebalu sie blynai?
Aha, man irgi įdomu
Šeimynai vakare tikrai kepsiu Beatos savaitgalio blynus:
3 dideli kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
druskos geras žiupsnelis
apie 50-70 g lydyto sviesto
200g + šaukštas miltų
cinamono
200ml pieno
du dideli bananai
Trynius atskiriam nuo baltymų ir gerai išplakam iki baltumo su cukrumi. Į išplaktus trynius pilam išlydytą ir truputį pravėsusį sviestą ir dar paplakame su mikseriu keletą minučių. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, persijojam porą kartų. Į kiaušinius ir sviestą supilam (įsijojam) maždaug pusę miltų, pasidarys tiršta tešla, tada pilam pieną, kad tešla suskystėtų ir sudedam likusius miltus. Tešla turėtų būti gerokai tiršta, lyg ir truputį per tiršta nedideliems blynams. Taip ir turi būti, jei tešla skystoka, tai reikia papildomai dėti miltų, nes tešlą jos ruošimo pabaigoje praskies išplakti iki standumo baltymai. Taigi, baltymus su švariom mikserio šluotelėm išplakam iki standžių putų ir atsargiai įmaišom (įlankstom) į tešlą, kuri nuo baltymų prasiskies, joje netgi matysis tokios oro akys
Tada įpjaustau gabaliukais du tris bananus ir viskas, belieka kepti: šaukštas tešlos vienas blynas.
Tik jie skaniausi šilti, todėl dar labai ieškau receptuko blynų, kurie gardūs ir šalti