Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai - II tema

QUOTE(linute&D @ 2010 09 29, 21:15)
Gal galit Zemaiciu blynu receptuka imesti. Gal kas darote? Dekui smile.gif

Receptuku yra temuteje "Blynai is bulviu" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Junciukas @ 2010 07 20, 09:07)
Vienų iš mėgstamiausių mano blynų receptukas.

Lakštiniai su sūriu ir kumpiu.

Receptas:
Lakštiniams:
3 kiaušiniai (rudais lūkštais);
0,5l pieno;
Miltų ~5 šaukštai (dėjau kol tešla pasidarė "nei skysta nei tiršta");
Druskos pagal skonį.

Įdarui:
Fermentinio sūrio.
Kumpio (bet kokio, aš dėjau "Karčiamos karšto rūkymo sprandinę");
Majonezo;
Kečupo.

Paruošimo būdas: Iškepame lakštinius, juos aptepame majonezu su kečupu, dedame ant jų smulkiai supjaustytą kumpį ir susukame. Susukę dedame į kepimui skirtą indą. Ant viršaus pabarstome sutarkuotą fermentinį sūrį ir šauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę wink.gif Pakepame ~10 minučių kol išsilydis sūris. Ant viršaus galima papuošti žalumynais.

P.s. kartu su kumpiu įdarui galima naudoti svogūnus. Aš jų nenaudojau, nes MB jų nemėgsta smile.gif

SKANAUS! smile.gif

user posted image

user posted image

P.s. nuotraukos asmeninės.


isbandziau thumbup.gif nu tikrai labai geras receptukas blynu wub.gif
Atsakyti
user posted imageuser posted image
200g miltų,1/2arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,350g pieno,žiupsnelis druskos.
Į miltus dedame kepimo miltelius ir druska sumošome ir pilame pieną.Įkaitiname keptuve,pilame 3valgomus šaukštus tešlosvienas ant kito, tik tešlos pasklaidyti nereikia.
Atsakyti
Norėčiau patarimo smile.gif

Liko man po sausainių gamybos kiaušinių baltymų... Ir toks gal ir kvailas klausimas blush2.gif O jei blynam tik baltymus be trynių naudosiu, kas nuo to pasikeis? Ar didelės reikšmės nesudaro ką naudojam?
Atsakyti
Na moteriškės, ar ruošiamas rytojui blynų prikepti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 03 07, 11:08)
Na moteriškės, ar ruošiamas rytojui blynų prikepti?  doh.gif

ruosiames biggrin.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinelė2 @ 2011 03 07, 10:14)
ruosiames biggrin.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif


Aš irgi mąstau, kokią čia įdomesnę įvairovę blynų prikepti... g.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal galite rekomenduoti kokį gerą blynų receptą, kuriuos būtų skanu valgyti ir kitą dieną? g.gif Norėčiau iškepti šiandien vakare ir ryt iš ryto su kolegomis darbe vaišintis. Galvoju apie čirvinius blynus, tik ar nebus jie guminiai kitą dieną?
Atsakyti
QUOTE(Junciukas @ 2010 07 20, 09:07)
Vienų iš mėgstamiausių mano blynų receptukas.

Lakštiniai su sūriu ir kumpiu.

Receptas:
Lakštiniams:
3 kiaušiniai (rudais lūkštais);
0,5l pieno;
Miltų ~5 šaukštai (dėjau kol tešla pasidarė "nei skysta nei tiršta");
Druskos pagal skonį.

Įdarui:
Fermentinio sūrio.
Kumpio (bet kokio, aš dėjau "Karčiamos karšto rūkymo sprandinę");
Majonezo;
Kečupo.


Ar tikrai tik 5 šaukštai miltų? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 02 16, 15:31)
Mano šių metų mieliniai blynai ( be nieko ir su razinomis, pagal auksčiau mano aprašytą receptą).

Bet jau blyneliu grozis smile.gif
Galvoju siuos issikepti uzgavenems. Tik kazin ar neprisigeria riebalu sie blynai?
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2011 03 07, 12:17)
Bet jau blyneliu grozis smile.gif
Galvoju siuos issikepti uzgavenems. Tik kazin ar neprisigeria riebalu sie blynai?


Aha, man irgi įdomu g.gif
Šeimynai vakare tikrai kepsiu Beatos savaitgalio blynus:
3 dideli kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
druskos geras žiupsnelis
apie 50-70 g lydyto sviesto
200g + šaukštas miltų
cinamono
200ml pieno
du dideli bananai

Trynius atskiriam nuo baltymų ir gerai išplakam iki baltumo su cukrumi. Į išplaktus trynius pilam išlydytą ir truputį pravėsusį sviestą ir dar paplakame su mikseriu keletą minučių. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, persijojam porą kartų. Į kiaušinius ir sviestą supilam (įsijojam) maždaug pusę miltų, pasidarys tiršta tešla, tada pilam pieną, kad tešla suskystėtų ir sudedam likusius miltus. Tešla turėtų būti gerokai tiršta, lyg ir truputį per tiršta nedideliems blynams. Taip ir turi būti, jei tešla skystoka, tai reikia papildomai dėti miltų, nes tešlą jos ruošimo pabaigoje praskies išplakti iki standumo baltymai. Taigi, baltymus su švariom mikserio šluotelėm išplakam iki standžių putų ir atsargiai įmaišom (įlankstom) į tešlą, kuri nuo baltymų prasiskies, joje netgi matysis tokios oro akys smile.gif
Tada įpjaustau gabaliukais du – tris bananus ir viskas, belieka kepti: šaukštas tešlos – vienas blynas.

Tik jie skaniausi šilti, todėl dar labai ieškau receptuko blynų, kurie gardūs ir šalti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorotti: 07 kovo 2011 - 12:38
as irgi noreciau saltu skaniu blynu recepto rolleyes.gif
Atsakyti