Vienų iš mėgstamiausių mano blynų receptukas.
Lakštiniai su sūriu ir kumpiu.
Receptas:
Lakštiniams:
3 kiaušiniai (rudais lūkštais);
0,5l pieno;
Miltų ~5 šaukštai (dėjau kol tešla pasidarė "nei skysta nei tiršta");
Druskos pagal skonį.
Įdarui:
Fermentinio sūrio.
Kumpio (bet kokio, aš dėjau "Karčiamos karšto rūkymo sprandinę");
Majonezo;
Kečupo.
Paruošimo būdas: Iškepame lakštinius, juos aptepame majonezu su kečupu, dedame ant jų smulkiai supjaustytą kumpį ir susukame. Susukę dedame į kepimui skirtą indą. Ant viršaus pabarstome sutarkuotą fermentinį sūrį ir šauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę Pakepame ~10 minučių kol išsilydis sūris. Ant viršaus galima papuošti žalumynais.
P.s. kartu su kumpiu įdarui galima naudoti svogūnus. Aš jų nenaudojau, nes MB jų nemėgsta
SKANAUS!
P.s. nuotraukos asmeninės.
Dar idesiu taip pat labai musu megstamu uzkeptu lietiniu blyneliu su varskes idaru recepta
Reikes:
Blyneliams: 100g miltu, 200ml pieno, 2 kiausiniu, ziupsnelio druskos, 40g cukraus, 40g sviesto.
Idarui: 50g dziovintu spanguoliu (galima deti razinas), 50g minksto sviesto, tarkuotos puses apelsino zieveles, 2 kiausiniu, 250g kremines varskes, 50g cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Uzkepui: 1 kiausinio, 1/8l (125ml) pieno, 1 sauskto cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Kiausinius isplakti su pienu, miltais ir druska ir svieste iskepti 4 lietinius blynus. Juos sudeti viena ant kito ir uzdengti, kad neapdziutu.
Kiausiniu baltymus atskirti nuo tryniu. Sviesta isplakti su apelsino zievele, sudeti trynius, varske, spanguoles. Baltymus isplakti iki standziu putu, baigiant plakti pamazu suberti cukru ir vanile. Sumaisyti su varskes mase.
Orkaite ikaitinti iki 200 laispniu. Blynelius istepti varskes mase, susukti vamzdeliais ir kiekviena ju perpjauti i tris dalis. Tada sudeti i riebalais patepta keturkampe kepimo forma (deti pjautine dalimi i virsu taip, kad jie truputi "uzliptu" vienas ant kito, nezinau, ar aiskiai parasiau, rytoj kaip tik ruosiuosi juos kepti, tai idesiu ir nuotrauka ).
Kiausini isplakti su cukrumi ir pienu ir uzpilti ant blyneliu. Kepti 25 - 30 minuciu.
Blyneliai iseina labai skanus su puriu idaru. Spanguoles pries tai galima pamirkyti pvz. apelsinu likeryje, o razinas - tradiciskai rome ar kur sugalvoji
Skanaus
Reikes:
Blyneliams: 100g miltu, 200ml pieno, 2 kiausiniu, ziupsnelio druskos, 40g cukraus, 40g sviesto.
Idarui: 50g dziovintu spanguoliu (galima deti razinas), 50g minksto sviesto, tarkuotos puses apelsino zieveles, 2 kiausiniu, 250g kremines varskes, 50g cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Uzkepui: 1 kiausinio, 1/8l (125ml) pieno, 1 sauskto cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Kiausinius isplakti su pienu, miltais ir druska ir svieste iskepti 4 lietinius blynus. Juos sudeti viena ant kito ir uzdengti, kad neapdziutu.
Kiausiniu baltymus atskirti nuo tryniu. Sviesta isplakti su apelsino zievele, sudeti trynius, varske, spanguoles. Baltymus isplakti iki standziu putu, baigiant plakti pamazu suberti cukru ir vanile. Sumaisyti su varskes mase.
Orkaite ikaitinti iki 200 laispniu. Blynelius istepti varskes mase, susukti vamzdeliais ir kiekviena ju perpjauti i tris dalis. Tada sudeti i riebalais patepta keturkampe kepimo forma (deti pjautine dalimi i virsu taip, kad jie truputi "uzliptu" vienas ant kito, nezinau, ar aiskiai parasiau, rytoj kaip tik ruosiuosi juos kepti, tai idesiu ir nuotrauka ).
Kiausini isplakti su cukrumi ir pienu ir uzpilti ant blyneliu. Kepti 25 - 30 minuciu.
Blyneliai iseina labai skanus su puriu idaru. Spanguoles pries tai galima pamirkyti pvz. apelsinu likeryje, o razinas - tradiciskai rome ar kur sugalvoji
Skanaus
Stai ir pazadetosios nuotraukos:
Pries kepima:
O cia jau iskepe:
Beje, idaras iseina skystokas, tad pjauti reiktu astriu peiliu. Galima vietoj 4-iu blyneliu kepti 6 ir dalinti ne i tris dalis, o per puse (taip paprasciau). Beje, recepte nurodoma kepant lietinius blynus patepti keptuve sviestu. Niekada taip nedarau. Vietoje to ipilu i tesla pora saukstu aliejaus - prie keptuves nelimpa, blyneliai buna neriebus, o ir tesla keptuveje paskleisti daug lengviau, ir darbo susitaupo
Pries kepima:
O cia jau iskepe:
Beje, idaras iseina skystokas, tad pjauti reiktu astriu peiliu. Galima vietoj 4-iu blyneliu kepti 6 ir dalinti ne i tris dalis, o per puse (taip paprasciau). Beje, recepte nurodoma kepant lietinius blynus patepti keptuve sviestu. Niekada taip nedarau. Vietoje to ipilu i tesla pora saukstu aliejaus - prie keptuves nelimpa, blyneliai buna neriebus, o ir tesla keptuveje paskleisti daug lengviau, ir darbo susitaupo
Gal kuri iš mamyčių turite receptuką Moldaviškų blynų,kuriiuos sudaro
varškė,
nemažas kiekis žalių smulkintų krapų,
kiaušiniai,
miltai,
Aš,juos ten būdama senokai valgiau,bet nežinau,kokios proporčijos.
Būsiu dėkinga.
varškė,
nemažas kiekis žalių smulkintų krapų,
kiaušiniai,
miltai,
Aš,juos ten būdama senokai valgiau,bet nežinau,kokios proporčijos.
Būsiu dėkinga.
Talerių blynai
Reikės: taleriu, kiaulienos faršo, miltų, 2kiaušinių, druskos, aliejaus kepimui.
Paruoškit faršą (pasūdykit jei norit įdėkit prieskonių). Iš miltų, kiaušinių, vandens ir trupučio druskos suplakit skystoką tešlą. Ant talerio uždėkit faršo (jei norit galit padaryti faršą iš virtos mėsos tada būsit įsitikinę, kad tikrai gerai iškeps ) uždėkit dar vieną talerį ant viršaus pamerkit į tešlą. Įkaitinkit keptuvę su aliejumi ir dėkit paruoštus kepti blynus.
Mano šeimai labai patiko na, o jūs pabandykit gal patiks
Reikės: taleriu, kiaulienos faršo, miltų, 2kiaušinių, druskos, aliejaus kepimui.
Paruoškit faršą (pasūdykit jei norit įdėkit prieskonių). Iš miltų, kiaušinių, vandens ir trupučio druskos suplakit skystoką tešlą. Ant talerio uždėkit faršo (jei norit galit padaryti faršą iš virtos mėsos tada būsit įsitikinę, kad tikrai gerai iškeps ) uždėkit dar vieną talerį ant viršaus pamerkit į tešlą. Įkaitinkit keptuvę su aliejumi ir dėkit paruoštus kepti blynus.
Mano šeimai labai patiko na, o jūs pabandykit gal patiks
QUOTE(bavtav @ 2010 07 28, 13:38)
Dar idesiu taip pat labai musu megstamu uzkeptu lietiniu blyneliu su varskes idaru recepta
Reikes:
Blyneliams: 100g miltu, 200ml pieno, 2 kiausiniu, ziupsnelio druskos, 40g cukraus, 40g sviesto.
Idarui: 50g dziovintu spanguoliu (galima deti razinas), 50g minksto sviesto, tarkuotos puses apelsino zieveles, 2 kiausiniu, 250g kremines varskes, 50g cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Uzkepui: 1 kiausinio, 1/8l (125ml) pieno, 1 sauskto cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Kiausinius isplakti su pienu, miltais ir druska ir svieste iskepti 4 lietinius blynus. Juos sudeti viena ant kito ir uzdengti, kad neapdziutu.
Kiausiniu baltymus atskirti nuo tryniu. Sviesta isplakti su apelsino zievele, sudeti trynius, varske, spanguoles. Baltymus isplakti iki standziu putu, baigiant plakti pamazu suberti cukru ir vanile. Sumaisyti su varskes mase.
Orkaite ikaitinti iki 200 laispniu. Blynelius istepti varskes mase, susukti vamzdeliais ir kiekviena ju perpjauti i tris dalis. Tada sudeti i riebalais patepta keturkampe kepimo forma (deti pjautine dalimi i virsu taip, kad jie truputi "uzliptu" vienas ant kito, nezinau, ar aiskiai parasiau, rytoj kaip tik ruosiuosi juos kepti, tai idesiu ir nuotrauka ).
Kiausini isplakti su cukrumi ir pienu ir uzpilti ant blyneliu. Kepti 25 - 30 minuciu.
Blyneliai iseina labai skanus su puriu idaru. Spanguoles pries tai galima pamirkyti pvz. apelsinu likeryje, o razinas - tradiciskai rome ar kur sugalvoji
Skanaus
Reikes:
Blyneliams: 100g miltu, 200ml pieno, 2 kiausiniu, ziupsnelio druskos, 40g cukraus, 40g sviesto.
Idarui: 50g dziovintu spanguoliu (galima deti razinas), 50g minksto sviesto, tarkuotos puses apelsino zieveles, 2 kiausiniu, 250g kremines varskes, 50g cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Uzkepui: 1 kiausinio, 1/8l (125ml) pieno, 1 sauskto cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Kiausinius isplakti su pienu, miltais ir druska ir svieste iskepti 4 lietinius blynus. Juos sudeti viena ant kito ir uzdengti, kad neapdziutu.
Kiausiniu baltymus atskirti nuo tryniu. Sviesta isplakti su apelsino zievele, sudeti trynius, varske, spanguoles. Baltymus isplakti iki standziu putu, baigiant plakti pamazu suberti cukru ir vanile. Sumaisyti su varskes mase.
Orkaite ikaitinti iki 200 laispniu. Blynelius istepti varskes mase, susukti vamzdeliais ir kiekviena ju perpjauti i tris dalis. Tada sudeti i riebalais patepta keturkampe kepimo forma (deti pjautine dalimi i virsu taip, kad jie truputi "uzliptu" vienas ant kito, nezinau, ar aiskiai parasiau, rytoj kaip tik ruosiuosi juos kepti, tai idesiu ir nuotrauka ).
Kiausini isplakti su cukrumi ir pienu ir uzpilti ant blyneliu. Kepti 25 - 30 minuciu.
Blyneliai iseina labai skanus su puriu idaru. Spanguoles pries tai galima pamirkyti pvz. apelsinu likeryje, o razinas - tradiciskai rome ar kur sugalvoji
Skanaus
Gal ir nieko, bet paskaiciavus taip kiek cia kiausiniu reikia, tai . Lietiniams blynams iseina 5 kiausiniai . Visai nebloga pyraga jau is tiek iseitu iskepti
Laba. Gal klausima ir ne visai i tema, bet vis delto. Turiu sena ant dujines dedama cirvine keptuve. Buvo vidus labai jau apjuodes, prideges, nusprendziau pasveisti Na issveiciau,, bet dabar Nebegaliu kepti, siaubingai prigula blynai, nu nieko nepadarau, viska nugrandyti teko. Ka daryti? gal zinote koki patarima, aliejumi , taukais ir t.t. jau tepiau. Negi teks ismesti?
Patys mylimiausi blyneliai su varske
QUOTE(Junciukas @ 2010 07 20, 10:07)
Isbandziau, labai skanu . Vyras prase net kita diena, kad pagaminciau si patiekala. As dejau dar i vidu svoguna, vyras sau dar aitrios paprikos isidejo.
QUOTE(auroryte @ 2010 08 26, 00:28)
Laba. Gal klausima ir ne visai i tema, bet vis delto. Turiu sena ant dujines dedama cirvine keptuve. Buvo vidus labai jau apjuodes, prideges, nusprendziau pasveisti Na issveiciau,, bet dabar Nebegaliu kepti, siaubingai prigula blynai, nu nieko nepadarau, viska nugrandyti teko. Ka daryti? gal zinote koki patarima, aliejumi , taukais ir t.t. jau tepiau. Negi teks ismesti?
Sveiki,o nebandėte jos švarios ir tuščios gerai iškaitinti,paprastai keptuvei tai padeda.Paskui kepant tokioje keptuvėje aš abi puses patepu rukytais lašinukais.Nebent būsit nutrynus kokį apsauginį sluoksnį
QUOTE(Junciukas @ 2010 07 20, 09:07)
Vienų iš mėgstamiausių mano blynų receptukas.
Lakštiniai su sūriu ir kumpiu.
Lakštiniai su sūriu ir kumpiu.
Tikrai laaabai skanus, katik pavalgiau! Aciu uz receptuka
Gal galit Zemaiciu blynu receptuka imesti. Gal kas darote? Dekui