QUOTE(Sangre_azul @ 2010 05 31, 18:00)
Merginos, o kaip padaryti, kad blynai neprisigertų aliejaus??? Būtų skanus patiekalas, bet abu nemėgstam, kad jie prigeria aliejaus ir tokie riebūs gaunasi (mes apskritai riebalų vartojam labai mažai), o blynus kepant be riebalų, jie visvien truputį apdega... Ar įmanoma šią problemą kaip nors išspręsti?
Beje, kaip kepant lietinius blynus padaryti, kad jų kraštai nepasidarytų traškūs? Anytai gaunasi visi blynai minkštučiai, o aš, atrodo, darau taip, kaip ji, na ir visvien kraštai toki traškūs pasidaro. Nesuprantu, kame reikalas
Niekada nekepu blynu su pasukom, kefyru ir pan, nes tada tikrai gaunasi riebalais permirke. O siaip iskepus galima ant popieriniu ranksluociu deti, irgi sugers riebalu pertekliu.
O del lietiniu blynu, tai jei iskepusi susluoksniuosi juos viena ant kito, tai ir krastai minkstuciai bus, ir vyniosis kuo puikiausiai.
Jei jau rasau, tai idesiu ir musu su MB mylimiausiu blynu recepta. Esu isbandziusi ju begale, bet sie mums patys paciausi
Iseina purus ir tirpstantys burnoje.
225g miltu, 3 kiausiniai, 1 pakelis vanilinio padazo milteliu (ju neturint galima deti ir milteliu pudingui ruosti - net eksperimentuoti su ivairiais skoniais), 0,5 saukstelio kepimo milteliu, cukraus pagal skoni, ziupsnelis druskos, pieno is akies (recepte buvo nurodyta daugiau, as pilu tiek, kad tesla butu gana tirsta - kaip riebesnes grietines).
Miltus sumaisyti su kepimo ir vanilinio padazo milteliais. Kiausiniu trynius isplakti su cukrumi, baltymus - su druska. I isplaktus trynius pakaitomis pilti piena ir berti miltu misini. Pabaigoje imaisyti isplaktus baltymus. Skanaus
Gal atrodo, kad nemazai darbo, bet gamyba vyksta gana greitai - MB megstamiausi sekmadieniniai pusryciai. Valgom su braskiu uogiene, kuria MB maiso su grietine, as - su jogurtu.