Iškepiau šiandien pusryčiams ir tokie skanūs ir tokie minkštučiai, purūs, tokie mmmmmm, kad dalinuosi
Taigi, skaniausi blynai pasaulio
miltai
du kiaušai
pienas
jogurtas
fruktozė arba cukrus
1. Trynius su fruktoze arba cukrumi išsukame iki baltumo.
2. Baltymą išplakame iki standžių putų(kad apvertus dubeny neiškristų).
3. Į trynį dedame maždaug septynis kaupinus šaukštus miltų, supilame indelį natūralaus jogurto ir pieno tiek, kad tešla būtų kondensuoto pieno tirštumo. Viską gerai išmaišom.
4. Sudedam baltymą ir atsargiai, kad nesusproginėtų oro burbuliukai, išmaišom.
5. Kepti tokius gero sprindžio skersmens.
Man skaniausi su ikra ir sviestuku, bet galima su bet kuo. Skanaus
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 02 16, 14:31)
Mano šių metų mieliniai blynai ( be nieko ir su razinomis, pagal auksčiau mano aprašytą receptą).
O as po vakaryksciu kupetu blynu, siandien ta desryte griebciau
sorry uz
radau namie kazkokiu senstelejusiu razinu ir dziovintu braskiu - nu kaip ismesi - gaila, sumeciau i blynu minkle - kas gausis nenutuokiu
Laba diena.
Gal kuri žinot avižinių dribsnių blynų receptą?
Jau radau Dalinuosi su Jumis :
AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNAI
1stiklinė avižinių dribsnių,
1 stiklinė verdančio vandens,
1 kiaušinis,
0,5 valg.šaukšto ''Vegetos'' prieskonių,
1 nedidelis svogūnas.
Dribsnius užpilti verdančiu vandeniu,palaikyti kol išbrinks (kai atauš), dėti kiaušinį, prieskonius''Vegetą'' , smulkiai pjaustytą svogūną.Viską gerai išmaišyti.Kepti aliejuje.
Radau dar viena.
Aviziniu dribsniu blynai.
Reikalingi produktai 2 stiklines aviziniu dribsniu, 2 saukstai manu kruopu, 2 stiklines pieno, 1 kubelis vistienos sultinio, 2 kiausiniai.
Gamybos procesas Aviz. dribsnius, manu kruopas ir sultinio kubeli uzpilti karstu pienu, gerai ismaisyti ir palikti 1-2 val. isbrinkti(galima ir per nakt).I mase imusti kiausinius ir ismaisius kepti nedidelius blynelius.Tinka valgyti su grietines-sviesto, pomidoru ar net grybu padazu.
Gal kuri žinot avižinių dribsnių blynų receptą?
Jau radau Dalinuosi su Jumis :
AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNAI
1stiklinė avižinių dribsnių,
1 stiklinė verdančio vandens,
1 kiaušinis,
0,5 valg.šaukšto ''Vegetos'' prieskonių,
1 nedidelis svogūnas.
Dribsnius užpilti verdančiu vandeniu,palaikyti kol išbrinks (kai atauš), dėti kiaušinį, prieskonius''Vegetą'' , smulkiai pjaustytą svogūną.Viską gerai išmaišyti.Kepti aliejuje.
Radau dar viena.
Aviziniu dribsniu blynai.
Reikalingi produktai 2 stiklines aviziniu dribsniu, 2 saukstai manu kruopu, 2 stiklines pieno, 1 kubelis vistienos sultinio, 2 kiausiniai.
Gamybos procesas Aviz. dribsnius, manu kruopas ir sultinio kubeli uzpilti karstu pienu, gerai ismaisyti ir palikti 1-2 val. isbrinkti(galima ir per nakt).I mase imusti kiausinius ir ismaisius kepti nedidelius blynelius.Tinka valgyti su grietines-sviesto, pomidoru ar net grybu padazu.
[quote=aguonele,2010 03 04, 11:31]
Jogurtiniai blynai
Aguonele -labai jau apetitą žadinantys blynai.
Teks išbandyti tokie,jau neeiliniai
Čia ,Tau -užkiekvieną skanų blyna
Jogurtiniai blynai
Aguonele -labai jau apetitą žadinantys blynai.
Teks išbandyti tokie,jau neeiliniai
Čia ,Tau -užkiekvieną skanų blyna
QUOTE(regna @ 2010 03 04, 10:40)
Aguonele -labai jau apetitą žadinantys blynai.
Teks išbandyti tokie,jau neeiliniai
Čia ,Tau -užkiekvieną skanų blyna
Teks išbandyti tokie,jau neeiliniai
Čia ,Tau -užkiekvieną skanų blyna
aciu ir skanaus isbandant
vis blynai blynai, o gal kas parašytų su kuo blynus dažote - išskyrus uogienę grietinę ir cukrų - gal kas darote kokį nerealiai skanų padažiuką? pasidalinkite receptuku ir su mumis
NESALDŪS BLYNAI
Radau įdomų receptą verčiu iš rusų kalbos:
Skonis kaip pyragėlių su svogūnais, tik mažiau terlionės.
Bet kokie žalumynai,
2 virti kiaušiniai
2 šaukštai grietinės
žiupsnelis sodos,
1 žalias kiaušinis
sotumui - virtos mėsos gabaliukų, virtos dešros - pagal skonį (nebūtina)
truputį cukraus ir miltų iki tirštesnės blyninės tešlos konsistencijos
Virtus kiaušinius ir žalumynus smulkiai sukapoti, supilti likusius produktus ir išplakti, kepti kaip blynus.
Radau įdomų receptą verčiu iš rusų kalbos:
Skonis kaip pyragėlių su svogūnais, tik mažiau terlionės.
Bet kokie žalumynai,
2 virti kiaušiniai
2 šaukštai grietinės
žiupsnelis sodos,
1 žalias kiaušinis
sotumui - virtos mėsos gabaliukų, virtos dešros - pagal skonį (nebūtina)
truputį cukraus ir miltų iki tirštesnės blyninės tešlos konsistencijos
Virtus kiaušinius ir žalumynus smulkiai sukapoti, supilti likusius produktus ir išplakti, kepti kaip blynus.
Aš gaminau tokį kaimišką patiekalą, gal jau žinosit, bet vis tiek parašysiu :
Iškepiau paprastų bulvinių blynų (galima ir lietinių blynų). Tada keptuvėj pakepiau šoninę su prieskoniais ir pusžiedžiais pjaustytais svogūnais, o ant viršaus užleidau 3-4 kiaušinius. Kiaušiniai turėtų neperkepti, kad trynys būtų skystas, nes kai valgai jis išbėga, galima padažyti į jį. Į lėkštę reik dėt pirma blynus ant dugno, po to ant viršaus visa kita- šoninę su svogūnais ir kiaušiniu ir viską kartu valgyti. Skanaus
Iškepiau paprastų bulvinių blynų (galima ir lietinių blynų). Tada keptuvėj pakepiau šoninę su prieskoniais ir pusžiedžiais pjaustytais svogūnais, o ant viršaus užleidau 3-4 kiaušinius. Kiaušiniai turėtų neperkepti, kad trynys būtų skystas, nes kai valgai jis išbėga, galima padažyti į jį. Į lėkštę reik dėt pirma blynus ant dugno, po to ant viršaus visa kita- šoninę su svogūnais ir kiaušiniu ir viską kartu valgyti. Skanaus
~+2010 04 29, 08:48-->
Mano anyta lietinius blynus visada taip paduoda, skanu bet man perriebu
QUOTE(Deimantukė~ @ 2010 04 29, 08:48)
Aš gaminau tokį kaimišką patiekalą, gal jau žinosit, bet vis tiek parašysiu :
Iškepiau paprastų bulvinių blynų (galima ir lietinių blynų). Tada keptuvėj pakepiau šoninę su prieskoniais ir pusžiedžiais pjaustytais svogūnais, o ant viršaus užleidau 3-4 kiaušinius. Kiaušiniai turėtų neperkepti, kad trynys būtų skystas, nes kai valgai jis išbėga, galima padažyti į jį. Į lėkštę reik dėt pirma blynus ant dugno, po to ant viršaus visa kita- šoninę su svogūnais ir kiaušiniu ir viską kartu valgyti. Skanaus
Iškepiau paprastų bulvinių blynų (galima ir lietinių blynų). Tada keptuvėj pakepiau šoninę su prieskoniais ir pusžiedžiais pjaustytais svogūnais, o ant viršaus užleidau 3-4 kiaušinius. Kiaušiniai turėtų neperkepti, kad trynys būtų skystas, nes kai valgai jis išbėga, galima padažyti į jį. Į lėkštę reik dėt pirma blynus ant dugno, po to ant viršaus visa kita- šoninę su svogūnais ir kiaušiniu ir viską kartu valgyti. Skanaus
Mano anyta lietinius blynus visada taip paduoda, skanu bet man perriebu
sveikos musu seimynos megiami blynai: tesla kaip paprastu blynu(pienas, kiausinis/-iai, cukraus, truputis druskos, ir miltai), ir reikes varskes surio. I tesla sumetame supjaustytas surio "riekeles", jei per ilgos gaunasi perpus perjauti, ir po gabaleli kabinant varskes suri kartu su tesla dedame i keptuve, kepam is abieju pusiu aisku zinokit tikrai paprasti ir skanus gaunasi blynai. Skaniausia valgyt su svieziom trintom braskem