Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai - II tema

Iškepiau šiandien pusryčiams ir tokie skanūs ir tokie minkštučiai, purūs, tokie mmmmmm, kad dalinuosi 4u.gif
Taigi, skaniausi blynai pasaulio biggrin.gif
miltai
du kiaušai
pienas
jogurtas
fruktozė arba cukrus
1. Trynius su fruktoze arba cukrumi išsukame iki baltumo.
2. Baltymą išplakame iki standžių putų(kad apvertus dubeny neiškristų).
3. Į trynį dedame maždaug septynis kaupinus šaukštus miltų, supilame indelį natūralaus jogurto ir pieno tiek, kad tešla būtų kondensuoto pieno tirštumo. Viską gerai išmaišom.
4. Sudedam baltymą ir atsargiai, kad nesusproginėtų oro burbuliukai, išmaišom.
5. Kepti tokius gero sprindžio skersmens.
Man skaniausi su ikra ir sviestuku, bet galima su bet kuo. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 02 16, 14:31)
Mano šių metų mieliniai blynai ( be nieko ir su razinomis, pagal auksčiau mano aprašytą receptą).


O as po vakaryksciu kupetu blynu, siandien ta desryte griebciau lotuliukas.gif
sorry uz poster_offtopic.gif hihihi.gif
Atsakyti
radau namie kazkokiu senstelejusiu razinu ir dziovintu braskiu - nu kaip ismesi - gaila, sumeciau i blynu minkle - kas gausis nenutuokiu
Atsakyti
Laba diena.
Gal kuri žinot avižinių dribsnių blynų receptą? bigsmile.gif


Jau radau blush2.gif Dalinuosi su Jumis :

AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNAI

1stiklinė avižinių dribsnių,
1 stiklinė verdančio vandens,
1 kiaušinis,
0,5 valg.šaukšto ''Vegetos'' prieskonių,
1 nedidelis svogūnas.

Dribsnius užpilti verdančiu vandeniu,palaikyti kol išbrinks (kai atauš), dėti kiaušinį, prieskonius''Vegetą'' , smulkiai pjaustytą svogūną.Viską gerai išmaišyti.Kepti aliejuje.


Radau dar viena. ax.gif

Aviziniu dribsniu blynai.

Reikalingi produktai 2 stiklines aviziniu dribsniu, 2 saukstai manu kruopu, 2 stiklines pieno, 1 kubelis vistienos sultinio, 2 kiausiniai.
Gamybos procesas Aviz. dribsnius, manu kruopas ir sultinio kubeli uzpilti karstu pienu, gerai ismaisyti ir palikti 1-2 val. isbrinkti(galima ir per nakt).I mase imusti kiausinius ir ismaisius kepti nedidelius blynelius.Tinka valgyti su grietines-sviesto, pomidoru ar net grybu padazu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salkauske: 03 kovo 2010 - 13:39
Jogurtiniai blynai 4u.gif
user posted image
Atsakyti
[quote=aguonele,2010 03 04, 11:31]
Jogurtiniai blynai
Aguonele 4u.gif -labai jau apetitą žadinantys blynai.
Teks išbandyti tokie,jau neeiliniai
Čia ,Tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif -užkiekvieną skanų blyna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 03 04, 10:40)
Aguonele 4u.gif -labai jau apetitą žadinantys blynai.
Teks išbandyti tokie,jau neeiliniai
Čia ,Tau 4u.gif  4u.gif  4u.gif -užkiekvieną skanų blyna 4u.gif

aciu blush2.gif ir skanaus isbandant mirksiukas.gif
Atsakyti
vis blynai blynai, o gal kas parašytų su kuo blynus dažote - išskyrus uogienę grietinę ir cukrų - gal kas darote kokį nerealiai skanų padažiuką? pasidalinkite receptuku ir su mumis mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
NESALDŪS BLYNAI

user posted image

Radau įdomų receptą verčiu iš rusų kalbos:
Skonis kaip pyragėlių su svogūnais, tik mažiau terlionės.
Bet kokie žalumynai,
2 virti kiaušiniai
2 šaukštai grietinės
žiupsnelis sodos,
1 žalias kiaušinis
sotumui - virtos mėsos gabaliukų, virtos dešros - pagal skonį (nebūtina)
truputį cukraus ir miltų iki tirštesnės blyninės tešlos konsistencijos
user posted image
Virtus kiaušinius ir žalumynus smulkiai sukapoti, supilti likusius produktus ir išplakti, kepti kaip blynus.
Atsakyti
Aš gaminau tokį kaimišką patiekalą, gal jau žinosit, bet vis tiek parašysiu :

Iškepiau paprastų bulvinių blynų (galima ir lietinių blynų). Tada keptuvėj pakepiau šoninę su prieskoniais ir pusžiedžiais pjaustytais svogūnais, o ant viršaus užleidau 3-4 kiaušinius. Kiaušiniai turėtų neperkepti, kad trynys būtų skystas, nes kai valgai jis išbėga, galima padažyti į jį. Į lėkštę reik dėt pirma blynus ant dugno, po to ant viršaus visa kita- šoninę su svogūnais ir kiaušiniu ir viską kartu valgyti. Skanaus mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
smile.gif~+2010 04 29, 08:48-->
QUOTE(Deimantukėsmile.gif~ @ 2010 04 29, 08:48)
Aš gaminau tokį kaimišką patiekalą, gal jau žinosit, bet vis tiek parašysiu :

Iškepiau paprastų bulvinių blynų (galima ir lietinių blynų). Tada keptuvėj pakepiau šoninę su prieskoniais ir pusžiedžiais pjaustytais svogūnais, o ant viršaus užleidau 3-4 kiaušinius. Kiaušiniai turėtų neperkepti, kad trynys būtų skystas, nes kai valgai jis išbėga, galima padažyti į jį. Į lėkštę reik dėt pirma blynus ant dugno, po to ant viršaus visa kita- šoninę su svogūnais ir kiaušiniu ir viską kartu valgyti. Skanaus  mirksiukas.gif  thumbup.gif




Mano anyta lietinius blynus visada taip paduoda, skanu smile.gif bet man perriebu
Atsakyti
sveikos 4u.gif musu seimynos megiami blynai: tesla kaip paprastu blynu(pienas, kiausinis/-iai, cukraus, truputis druskos, ir miltai), ir reikes varskes surio. I tesla sumetame supjaustytas surio "riekeles", jei per ilgos gaunasi perpus perjauti, ir po gabaleli kabinant varskes suri kartu su tesla dedame i keptuve, kepam is abieju pusiu aisku biggrin.gif zinokit tikrai paprasti ir skanus gaunasi blynai. Skaniausia valgyt su svieziom trintom braskem essen.gif
Atsakyti